Šta je novo?

Izbori 2024

Kakav je odnos Dveri prema ekologiji i iskopavanju litijuma?

Верујем да ће некоме бити занимљиво ово да одгледа.

Sarovic mi je komsija, pecnemo se na ulici kroz salu ali generalno ok lik, veca je dijabola kada se gleda na netu ili televiziji nego uzivo.

Slažem se u 99% politike sa Šarovićem, ali mi ne prija to što napada Dveri i DJB da su se prodali Vučiću, za šta realno nema dokaza. Razumem da se bore za isto biračko telo, ali u interesu Srbije treba da se udružuju oko slične ideologije, a ne da se međusobno krve i dele do besmisla.

Inače je potpuno u pravu što se tiče ostalih, DSS i Zavetnici su malo previše konstruktivni da bi bili potpuno nezavisni od režima, ne može se biti patriotska opozicija i istovremeno biti konstruktivan prema vlasti koja izdaje Kosovo i Metohiju.

Šešelj više ni ne krije da je Vučićeva marioneta, otvoreno ga podržava na predsedničkim izborima, ne znam zašto to malo što je ostalo od SRS-a ne pređe kolektivno u SNS, kao Šapićev SPAS ? Na parlamentarnim izborima Šešelj neće dobiti 1%, rasterao je bukvalno sve svoje birače tim podaničkim odnosom prema Vučiću.

За Двери није изнео најјасније доказе, али за ДЈБ постоји сумњива веза са др Јованом која је прво била у коалицији са Левијатаном за који се зна да је СНС сателит попут Мише Вацића.

Dr Jovana Stojković je raskinula koaliciju sa Levijatanom, upravo iz razloga zato što je otkrila da je ta organizacija bliska vlasti.

Sve je super što se tiče njihovog nacionalnog programa i borbe za prava životinja, ali Pavle Bihali je u nekoj emisiji rekao njegov stav da će Vučić postati izdajnik ako prizna nezavisnost Kosova. A šta inače radi već 10 godina, otkako je na vlasti? Što se Vacića tiče, on maltene nikada nije ni krio da je ispostava SNS-a, na prošlim predsedničkim izborima je javno podržao Vučićevu kandidaturu, isto kao Šešelj danas.

Svi ti iz krajnje desnice sluze Vucicu da bi on izgledao kao da je centar. Zato ih gura iz sa margine ka prvim redovima, a ovi jedva docekali, posto obraza nemaju, da bi se osetili malo bitnijim nego sto jesu.

Pozdrav iz autobusa, nosim materijale do mesta za skupljanje potpisa za kandidaturu Biljane Stojković za predsednicu ispred koalicije Moramo.

Lokacije za prikupljanje potpisa u Beogradu​

Našu kandidatkinju na predstojećim izborima, Biljanu Stojković, možete da podržite vašim potpisom na sledećim lokacijama:
  • Ponedeljak 07.3.

Vojvode Stepe 204, 12h – 17h, Voždovac
    Požeška 128a, 15 – 20h, Banovo brdo
    Bulevar Mihajla Pupina 10z/14, 10 – 20h, Novi Beograd
    Cetinjska 32, 12h – 20h, Stari grad
    Prizrenska 7,12 – 16h, Stari grad

Lokacije van Beograda:

Cujem da je Dobrica V bio na mitingu podrsk
Oni se zalažu za trajnu i potpunu zabranu iskopavanja litijuma, i to ne samo za Rio Tinto, nego i za sve druge strane korporacije.

Onda mogu i za njih da glasam. (ukoliko se nisu prodali Vucicu).
Barem su antiglobalisti.

Dveri i POKS su u koaliciji, a POKS su eks SPO. Bolje direktno glasajte za SNS i ne bacajte glas.

POKS se podelio, jedan ogranak je otišao u koaliciju sa Dverima, a drugi sa DSS-om.

Meni lično ta stranka nimalo ne uliva poverenje, jer su oni i nastali od nekoliko poslanika SNS-a i SPO-a, a čujem da se na proteklom referendumu skoro nijedan kontrolor POKS-a uopšte nije pojavio na biračkom mestu. Ipak, mislim da ću glasati za Dveri, jer godinama pratim politički rad Boška Obradovića, i siguran sam da on nikada svesno nebi ušao u dil sa naprednjacima. On ima kristalno jasan stav da je evroskeptik, a POKS je i po tom pitanju jako nejasan. Mislim da bi bila prirodnija koalicija Dveri-Šarović-DJB-Stamatović-Dr Stojković, zajedno sa svim ostalim patriotskim strankama koje žele da im se pridruže, ali sada je prošao voz.

Dveri i POKS su u koaliciji, a POKS su eks SPO. Bolje direktno glasajte za SNS i ne bacajte glas.
А зашто сте ви (Морамо) одбили Поноша као заједничког кандидата?
Био је то жешћи промашај и тако сте додатно разјединили опозицију.
Да би опозиција победила било коју власт, а посебно СНС, мора бити
уједињена по угледу на ДОС из 2000. То је еклатантан пример шта
значи шанса да се победи једна израбљивачка власт. А ви ту шансу
из дана у дан умањујете, и на крају ћете је анулирати.
Можда намерно?

Poslednja izmena:
Opozicija je tu da oslabi Vucica, da deluje kao mera pritiska, niakako da preuzme vlast i ne daj boze da menja sistem.
Tu mislim na globaliste sa vezama kod Rokfeler fondacije.
Suverenisti su znaci, prema ovome sto pise Uzice, osim Dveri na drzavnim jaslama.

Da li se moze reci da je SPS leva suverenististicka partija, a Dveri desna?
Da li postoji takva simetrija?

Zasto su se Djilas i Jeremic nekako ucutali, a bili su kao glavna opozicija?
Cak i pre ovog rata, opozicija se ucutala, deaktivirala, svi osim Moramo.
Medjutim Cute nigde nema, glavni su ovi iz NBGD?

СПС подржава Вучића.

Ту нема суверенизма.

Opozicija je tu da oslabi Vucica, da deluje kao mera pritiska, niakako da preuzme vlast i ne daj boze da menja sistem.
Tu mislim na globaliste sa vezama kod Rokfeler fondacije.
Suverenisti su znaci, prema ovome sto pise Uzice, osim Dveri na drzavnim jaslama.

Da li se moze reci da je SPS leva suverenististicka partija, a Dveri desna?
Da li postoji takva simetrija?

Zasto su se Djilas i Jeremic nekako ucutali, a bili su kao glavna opozicija?
Cak i pre ovog rata, opozicija se ucutala, deaktivirala, svi osim Moramo.
Medjutim Cute nigde nema, glavni su ovi iz NBGD?
SPS "suverenisti" ? Sačuvaj bože. Stranka čiji lider je potpisao Briselski Sporazum se ni u kom smislu ne može nazvati "suverenističkom". Kada bi danas Milošević ustao iz mrtvih, i video Dačića koji balavi za Evropskom Unijom, pomislio bi da je to predsednik Otpora ili Građanskog Saveza, a ne njegove partije koju je osnovao.

Momci, aj jedno pitanje: Kad je naša zemlja bila u potpunosti suverena? I koja je to od naših zemalja?

(U Novom veku, dabome, ne pre 800 godina.)
Ako gledamo samo istoriju moderne Srbije, i za vreme dinastije Obrenović je bila suverenija nego danas, a od Majskog Prevrata 1903. pa do stvaranja nesrećne SHS 1918. je bila za ondašnje uslove možda i potpuno suverena.

Ako gledamo srpske zemlje kao širi pojam, Crna Gora u vreme kneževine i kraljevine je bila hiljadu puta suverenija država od današnje Crne Gore, a danas je Republika Srpska paradoksalno najsuverenija i najslobodnija srpska zemlja, iako nije međunarodno priznata i nezavisna država.

@Užice
Dabome, tako sam i mislio: nisi dovoljno obrazovan. Ali, ako je za utehu, malo ko ovde jeste. Kneževina/Kraljevina Srbija je postojala u okviru sistema 'Koncerta velikih sila', koje su odlučivale o svemu: kao što su 1878. odlučile da je Srbija nezavisna, tako su iduće godine mogle odlučiti da Srbije više nema. I Srbija bi mogla da se uhvati za uši i da igra kolce - i da potone kao Titanik. Tako su činile sa Poljskom. Bilo je 6 velikih sila (i novinari sedma), a ostale, tzv. male sile, bile su države drugog reda, dakle ne potpuno suverene, čim je neko drugi imao pravo da odluči o njihovom postojanju. Tako je u Evropi bilo 100 godina, do 1914, kada velike sile nisu uspele da se dogovore - i izbio je Veliki rat.

Tragično je da obrazovni sistem Srbije uopšte ne pominje ove 'sitnice', pa zato i ti o tome, sva je prilika, sad prvi put čitaš (stoga i imaš naivne stavove u državnopravnoj oblasti, kao i većina naroda).

Jedina naśa država koja je imala potencijal da bude potpuno suverena bila je Kraljevina SHS/Jugoslavija, i to u slučaju da je bila izabrana za člana Sekretarijata Druśtva naroda, jer se tamo odlučivalo konsenzusom. Danas su potpuno suverene zemlje samo stalne članice SB: da se one slože da Nemačka treba da bude okupirana, Nemačka bi bila okupirana. I Indija, i Brazil. Takođe, na njihovu štetu nemoguće je bilo šta odlučiti, jer imaju pravo veta.

U vreme kada je vlast bila od Boga, 'kraljevstvo kraljevstvu nije donosilo zakone', tj. kraljevstva bila suverena, dakle pre 1815, Srbija nije ni imala šansu da postoji. Imajte u vidu - ako ste danas za takav poredak - da su između nas i Turaka samo Bugari, a između nas i Nemaca, realno, niko. I tako.

Тешко да је Србија просто створена вољом великих сила, и да је истом вољом могла нестати. Није то искључива компонента државности пре Првог и Другог рата, под условом да државност изједначимо са сувереношћу у нововековном смислу.
Неки говоре и о државности Србије већ са Вождовим уставноправним актима у Првом српском устанку... Сувереност није искључиво формална ствар, али формалност јесте важна.

Право на самоопредељење је веома сива зона међ. јав. права у савременом свету која се доста рестриктивније тумачила све док неко није почео по Европи да измишља неке "суверене" државе

А зашто сте ви (Морамо) одбили Поноша као заједничког кандидата?
Био је то жешћи промашај и тако сте додатно разјединили опозицију.
Jer je zabluda da je ikada postojalo neko jedinstvo, osim ako se ne racuna pokusaj socijalnog inzenjeringa ing. Djilasa kada se neko samoproglasi za ujedinitelja i najjacu stranku "slobodne opozicije". Meni je drago sto postoji Moramo jer bih inace bio u iskusenju da ponovo budem beli listic. Djilas, Jeremic, Ponos i svi bivsi su imali svoju sansu i krajnje je vreme da se povuku iz politike, mogu da budu savetnici ili ako su vesti da budu sive eminencije svojih stranaka ali nikako da budu u prvom planu. Neka ne brinu za opoziciju, pojavice se neko umesto njih, neki novi ljudi. Kao recimo Moramo (ogradjujem se od Zelenovica).

Na zalost, od 1881.-1903. Srbija nije bila suverena u spoljnoj politici.

MIlan Obrenovic je bio trampio suverenost za titulu kralja.
Ali sve to nije bilo toliko strasno.

Medjutim, danas, vazalane drzave kao Srbija nisu suverene u unutrasnjoj politici sto je daleko pogubnije za stanovnistvo.
Npr, mi se zaduzujemo da bi gradili auto puteve cije trase odgovaraju nasim neprijateljima.
Menjamo zakone tako da oni odgovaraju stranim bankama u sporovima protiv stanovnika Srbije.

Ja zato i pitam: Ko su uopste suverenisti kod nas? Barem za unutrasnju politiku.

Jer je zabluda da je ikada postojalo neko jedinstvo, osim ako se ne racuna pokusaj socijalnog inzenjeringa ing. Djilasa kada se neko samoproglasi za ujedinitelja i najjacu stranku "slobodne opozicije". Meni je drago sto postoji Moramo jer bih inace bio u iskusenju da ponovo budem beli listic. Djilas, Jeremic, Ponos i svi bivsi su imali svoju sansu i krajnje je vreme da se povuku iz politike, mogu da budu savetnici ili ako su vesti da budu sive eminencije svojih stranaka ali nikako da budu u prvom planu. Neka ne brinu za opoziciju, pojavice se neko umesto njih, neki novi ljudi. Kao recimo Moramo (ogradjujem se od Zelenovica).
Kako to da Dveri ili DJB funkcionisu bez starnih sponozra a Moramo ih ima?

Kao glasac se ne opterecujem finansiranjem stranaka, licnim kontaktima ili slicnim pricama koje imaju samo cilj da diskredituju nekoga, to je bar lako u maloj zemlji kao sto je Srbija, svako ima nekog tecu, ujaka ili kuma clana Sns sto ne znaci da ne mogu da budu iskrena opozicija. Ne vidim veliku razliku izmedju stranih i domacih sponzora stranaka, cak mi stranci deluju postenije jer su bar transparentni, za razliku od domacih "biznismena".

Vrh