Šta je novo?

Izbori 2024

Bas sam bio sa drugom veceras koji je dosao sa Kosova i prica o razlici izmedju severnog i juznog dela Kosovske Mitrovice. Kod nas kaubojstina, kod njih sredjene ulice i pristojni ljudi, administracija koja radi perfektno i niko vas ni ne smara oko nacionalnosti. Ne vidim motiv nekog Albanca da bude u Srbiji, sve i da nemamo zajednicku istoriju kakvu imamo. Sve i da nam se sve poklopi i daju nam Kosovo Amerikanci, em bi vecito imali sranja dole, em bi samo unazadili zivote jadnih Albanaca. Jedini nacin je , a i to je u nekoj fantaziji, da budemo ekonomski mocna zemlja, u kojoj sve funkcionise, postuju se ljudska prava, manjinska i sva druga pa da uticajem i lobiranjem nekako nesto resavamo polako, a i da Albanci mozda popuste, u fazonu, sto bi ziveli u nekom Kosovu kad mozemo u vrh, bogatoj zemlji kao sto je Srbija koja ce nam i dati sva prava, gde nas niko nece popreko gledati zbog nacionalnosti itd.

Tako...mozda...za 23122432 godina.

Za sada se poslovni partneri igraju dogovorenih ,,ratnih'' igrica dok heroin i ko zna sta sve prolazi drugim administrativnim/granicnim prelazima.

Ajd kad već nisam jedini, da kažem kako sam pre dve godine gledao one dokumentarce i istraživačke reportaže o švercu i muljažama sa robom za Kosovo. Koja biva oslobođena PDVa ako samo prođe srpski punkt na Administrativnoj liniji. A šta biva posle s kamionom koji je prevozi, to niko ovde ne proverava i ne isprati. Što otvara brojna vrata za muljaže i kriminal.

Mrzi me da ulazim u detalje jer mi nije do nove beskonačne rasprave i teranja maka na konac, ali ko je upućen, zna o čemu pričam. Pa ima sve to na netu da opet pogleda. Pa neka sam prosudi.

Ali naravno ne sumnjam da će se ovde nekako iskonstruisati priča da su Beograđani i za to krivi.

Пристојни и културни Албанци јужно од Ибра, само у овој години.
a7fwihqlk6971.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884229#p884229:aa5zsl2f je napisao(la):
TheGray » Pon Sep 27, 2021 10:31 pm[/url]":aa5zsl2f]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884191#p884191:aa5zsl2f je napisao(la):
MC_ » Pon Sep 27, 2021 9:36 pm[/url]":aa5zsl2f]Koniljo, steta sto retko pises ovde, tvoji postovi su edukativni.]
Misliš polu-lukavi?

Sta to znaci polu-lukavi?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884129#p884129:ttzzxbt3 je napisao(la):
Koniljo » Pon Sep 27, 2021 5:08 pm[/url]":ttzzxbt3]

Pošto poznajem društvo u Hrvatskoj, tamo nema šanse da neko stane protiv države kada je u pitanju spoljna politika. Ovde se izruguju ljudima. Izigravaju velike kosmopolite, a ne vole ljude koji nisu iz Beograda. Zar to nije licemerno? Da nije bilo tih seljaka, ne bi bilo ni Beograda, a ti ne bi bio "Beograđanin". Kao neko ko je odrastao u Beogradu, nikada nisam patio od toga da me neko zove "višom klasom". Pravi kosmopollta voli sve ljude sveta. Vole se braća iz Hrvatske da biste mogli da se plaknete u Jadranu. Zato valjda toliko podilazite Hrvatima i bivšoj braći. Kao neko kome je majka Hrvatica i ko ima gomilu rodbine po Hrvatskoj, odlično poznajem njihov mentalitet. Uopšte oni ne vole Srbe, a imaju vrlo loše mišljenje o Beogradu. Smatraju Beograd običnom "ciganijom", vlast hegemonistima, a ljude manje vrednim od njih. Oni su viša klasa. Iako mi to nikada nisu rekli u lice, često se smeju na račun Srbije i imaju taj potcenjivački stav prema svemu što dolazi iz Beograda. Meni to ulagivanje Zagrebu nikada nije bilo jasno iako i sam imam veze sa tom državom.

Razlika u odnosu na Hrvate je sto smo mi imali gazdu koji se zvao Ibrahim, a njihov se zvao Joham ili Djovani, ako je to bila Dalamcija.
Nas bivsi uzor i gazda radi kako je radio uvek, a trenutno su njihove gazde popularnije i modernije.
Na uzas Hrvata, cak i takva "turska" Srbija je uspela sama da se oslobodi, Hrvati nisu razumeli da je umesto Ibrahima dosao gazda MIlos ili Gazda Aca ili Gazda Sloba, koji radi isto kao Ibrahim. Ne zato sto ima nesto protiv Hrvata, nego zato sto ne moze drugacije.
I nase i hrvatske gazde su mogle da nam rade sta su htele, a to rade i danas.

Zasato ne pljuvati prdeti po danasnjem Beogradu i Srbiji. Za bolje nisu.

U mojoj zgradi se vrsi nuzda od strane klosara, ali stanari nemaju interes da poprave vrata. Nece da skupe pare.
Sam sam cistio "go..." Necu vise.

To je Srbija.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884281#p884281:18l1sgyz je napisao(la):
Дошљак » Uto Sep 28, 2021 1:39 am[/url]":18l1sgyz]Пристојни и културни Албанци јужно од Ибра, само у овој години.
a7fwihqlk6971.jpg
Poenta je da podjemo od sebe. A da ima bu**** svuda, zamisli, ima. Niko ne zaboravlja, niti treba da zaboravi, sve zlocine koje su do sada pocinili nad nasim narodom.

Мирослав Алексић: Опозиционе странке на изборе 2022. године треба да изађу јединствено на свим нивоима – или да не излазе

Bice veselo za gledanje koliko se tzv opozicija trudi da izadje na izbore, da bi poklonila pobedu i legitimnost Vodji, jer tako zeli Nemacka.

Jednostavno, citava nasa elita, i zuta i crna (vladajuca), svi su oni samo sluge kolonizatora.
Svima je nijma posao da nase resurse, ljudske i materijalne, na sto laksi nacin prodaju ili poklone kolonizatorima.
A posto mi koji smo predmet trgovine ne znamo da se organizujemo, to nam je to.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884273#p884273:1qm9v568 je napisao(la):
Beki » Uto Sep 28, 2021 2:02 am[/url]":1qm9v568]Bas sam bio sa drugom veceras koji je dosao sa Kosova i prica o razlici izmedju severnog i juznog dela Kosovske Mitrovice. Kod nas kaubojstina, kod njih sredjene ulice i pristojni ljudi, administracija koja radi perfektno i niko vas ni ne smara oko nacionalnosti. Ne vidim motiv nekog Albanca da bude u Srbiji, sve i da nemamo zajednicku istoriju kakvu imamo. Sve i da nam se sve poklopi i daju nam Kosovo Amerikanci, em bi vecito imali sranja dole, em bi samo unazadili zivote jadnih Albanaca. Jedini nacin je , a i to je u nekoj fantaziji, da budemo ekonomski mocna zemlja, u kojoj sve funkcionise, postuju se ljudska prava, manjinska i sva druga pa da uticajem i lobiranjem nekako nesto resavamo polako, a i da Albanci mozda popuste, u fazonu, sto bi ziveli u nekom Kosovu kad mozemo u vrh, bogatoj zemlji kao sto je Srbija koja ce nam i dati sva prava, gde nas niko nece popreko gledati zbog nacionalnosti itd.

Za sada se poslovni partneri igraju dogovorenih ,,ratnih'' igrica dok heroin i ko zna sta sve prolazi drugim administrativnim/granicnim prelazima.
Wow, nisam verovao da postoje ljudi koji zaista veruju da Kosovo podseca na nesto sto se zove drzava, a kamoli da tamo bilo sta funkcionise. Ali eto ovaj forum je pun cuda. Postoje liste drzava i teritorija sa brojem ekonomskih emigranata, trgovinom ljudima, drogom, ubistvima, kriminalom i deportacijama, bdp to glavi stanovnika i mnogo cemu jos, Kosovo se takmici sa 30% najsiromasnijih zemalja Afrike, ostale su bolje od njega. Imam i ja prijatelja koji me ubedjuje da je na Kosovu gradjevinski bum i da grade vise nego ceo Balkan zajedno, jer je firma u kojoj radi prodala xy materijala tamo. No ja ne verujem svom prjatelju jer on ne gleda dalje od licnog primera, niti cita i istrazuje po internetu. Kriticko misljenje je jako vazno, no to se ciljano ne uci u nasim skolama. Zato nam i jeste ovako.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884129#p884129:2e79bn3m je napisao(la):
Koniljo » Pon Sep 27, 2021 6:08 pm[/url]":2e79bn3m]Uopšte oni ne vole Srbe, a imaju vrlo loše mišljenje o Beogradu. Smatraju Beograd običnom "ciganijom", vlast hegemonistima, a ljude manje vrednim od njih. Oni su viša klasa. Iako mi to nikada nisu rekli u lice, često se smeju na račun Srbije i imaju taj potcenjivački stav prema svemu što dolazi iz Beograda.
Ovo kao da si opisivao MC-a, s tim sto se on jos i nasladjuje nevoljama koje pogadjaju Srbiju.
Prosto covek vristi od srece kada cuje nesto lose o Srbiji.

Ja placem nad tim nevoljama, ako nista zbog sebe.
Jednom sam vec biootisao iz Srbije, vrativsise u nju kad sam pomislio da ima nade.

MIsljenja sam da ako se o nevoljama stalno govori, da ce se onda i resiti nekako.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884442#p884442:301qep23 je napisao(la):
Sweet Dee » Uto Sep 28, 2021 12:59 pm[/url]":301qep23]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884273#p884273:301qep23 je napisao(la):
Beki » Uto Sep 28, 2021 2:02 am[/url]":301qep23]Bas sam bio sa drugom veceras koji je dosao sa Kosova i prica o razlici izmedju severnog i juznog dela Kosovske Mitrovice. Kod nas kaubojstina, kod njih sredjene ulice i pristojni ljudi, administracija koja radi perfektno i niko vas ni ne smara oko nacionalnosti. Ne vidim motiv nekog Albanca da bude u Srbiji, sve i da nemamo zajednicku istoriju kakvu imamo. Sve i da nam se sve poklopi i daju nam Kosovo Amerikanci, em bi vecito imali sranja dole, em bi samo unazadili zivote jadnih Albanaca. Jedini nacin je , a i to je u nekoj fantaziji, da budemo ekonomski mocna zemlja, u kojoj sve funkcionise, postuju se ljudska prava, manjinska i sva druga pa da uticajem i lobiranjem nekako nesto resavamo polako, a i da Albanci mozda popuste, u fazonu, sto bi ziveli u nekom Kosovu kad mozemo u vrh, bogatoj zemlji kao sto je Srbija koja ce nam i dati sva prava, gde nas niko nece popreko gledati zbog nacionalnosti itd.

Wow, nisam verovao da postoje ljudi koji zaista veruju da Kosovo podseca na nesto sto se zove drzava, a kamoli da tamo bilo sta funkcionise. Ali eto ovaj forum je pun cuda. Postoje liste drzava i teritorija sa brojem ekonomskih emigranata, trgovinom ljudima, drogom, ubistvima, kriminalom i deportacijama, bdp to glavi stanovnika i mnogo cemu jos, Kosovo se takmici sa 30% najsiromasnijih zemalja Afrike, ostale su bolje od njega. Imam i ja prijatelja koji me ubedjuje da je na Kosovu gradjevinski bum i da grade vise nego ceo Balkan zajedno, jer je firma u kojoj radi prodala xy materijala tamo. No ja ne verujem svom prjatelju jer on ne gleda dalje od licnog primera, niti cita i istrazuje po internetu. Kriticko misljenje je jako vazno, no to se ciljano ne uci u nasim skolama. Zato nam i jeste ovako.
I govorim o kritickom misljenju, nisam rekao da je kod njih kao u Norveskoj ili ne znam ni ja gde, samo znam da je on prvo imao da resava neke papire i stvari kod nasih pa su ga uputili za dalje na albansku stranu grada i posle svega sto je prosao sa nasima, albanski deo Mitrovice mu je izgledao kao uredjena drzava. Jasno da je nasima teze, ali on je vise govorio o sposobnosti, ljubaznosti i profesionalnosti zaposlenih u drzavnim sluzbama.

Tako da, podjimo od sebe prvo, to je sve sto hocu da kazem. I da svako ko hoce Kosovo u Srbiji, podje od sebe, bude iskren, stavi ruku na srce i zamisli sebe da je Albanac sa Kosova i vidi kako bi on gledao na tu ideju.

Pa, Vucic je nama gadan, a njima jos kao nesto preti i kurci se. Imali bi drzavu za Vucicem predsednikom i Tacijem premijerom.

Katalonci se kao nesto bune, ali ipak im ne pada na pamet da ginu za nezavisnost. U fazonu su, bilo bi lepo, ali da ne kenjamo previse, nije nam lose ni ovako. To je neki nivo koji mi treba ovde da postignemo. Pa vecini je ovde muka vise da zive u Srbiji, koji li je tek motiv nekom Albancu sa Kosova?

Na silu i sa vojskom smo probali, mene zanima sta bi bilo da je kod nas uredjena drzava sa prosecnom platom od npr. 1500 evra, kako bi onda Albanac gledao da bude opet u Srbiji? Da imamo visak para, da pomazemo nasima dole pa da Albanac preko reke vidi sredjeno sve, zadovoljne ljude... Valjda je to cilj i za sebe da napravimo, a ujedno ja bolje resenje ni ne vidim za vracanje Kosova, Kosova i Metohije ili kako god.

Do njihove nezavisnosti i rata nije doslo odjednom.
Nekada su bili u Srbiji, i Srbija nije znala da resi taj problem.
Srbija ih je potcenila, secam se kako smo se sprdali sa Albancima.
Secam se kako su bili neki pregovori srdinom 90-ih. Trebalo je da Alabanci koriste skolske zgrade u jednoj, Srbi u drugoj smeni. Onda su se Srbi sa Kosova zalili MIlosevicu, a on se uplasio da ce izgubiti glasove. Pregovori su propali.
Bilo je sve ektremnije, oni su poceli s terorizmom. Posle su nasli mocne saveznike.....

Svaka stranka koja se zalaze za "vracanje Kosova" jase na populizmu i nema sta vise da trazi na politickoj sceni, jer obecava nemoguce.
Gubljenje teritorije je porazavajuce za jednu zemlju, ali to je rezultat jedne pogresne visedecenijske politike.
Ne znam na koji nacin bi vracanje Kosova medj suverene granice Srbije danas, i u skorijoj buducnosti, bilo moguce, sem golom silom.

Декларативно се за то залаже 80% политичких партија у Србији. У суштини слабо шта предузимају по том питању. Сад, релно гледано, њихово потпуно враћање под наш систем није могуће нити пожељно, нити смо ми спремни да у наше друштво примимо партије Тачиј, Харадинаја и Куртија, или терористе УЧК у наш систем безбедности. Испада да је Коштуницин предлог био најпоштенији, да они функционишу како хоће, али да се правно воде као наша територија. Неки минимум на који би смели да пристанемо јесте да их признамо, али да се из њихове територије изузму све где живи наш народ, чак и енклаве јужно од Ибра, па да функционишу као Израелска насеља на Палестинској територији. Као још један компромис и знак добре воље, ја бих им уступио Албанска села до административне линије и села где реално немамо контролу попут великог Трновца, али никако целе општине Бујановац и Прешево што они траже у размени. Па да видимо колико су они спремни да понуде за своју независност и реалну нормализацију.

Lazna bolest je jedan od omiljenih trikova. U Srbiji je prenemaganje uvek popularno.

Sem toga, on je tesko bolestan jer daje sebe za ovaj narod jer se svakoga dana zrtvuje.
Savetuju mu da stane, ali on ne staje.
Nosi ga patriotski zar, ideja da svoj zivot nesebicno zrtvuje Srbiji, narodu, onim obicnim siromasnim ljudima, penzionerima.....

Ogromna vecina gradjana veruje u to....

Ali kako znas da ogromna vecina gradjana veruje u to? To verovanje bas on i zeli jer daje legitimitet njegovoj vlasti, i zato se i forsiraju lazne price o 50% podrske, izlaznosti preko 50% i sl, preko sistemskih igraca: placenih agencija za ispitivanje mnjenja, placenih medija, rezimski kontrolisanog zavoda za statistiku... Ukratko, preko kog nezavisnog izvora mozes zaista saznati da vecina gradjana veruje u to?

I kada ispitivanje rade nezavisni, recimo NSPM (Djordje Vukadinovic), rezultatai su slicni.
Sem toga, sticajem okolnosti cesto sam u kontaktu sa gradjanima. Vise od pola se divi Vucicu, to je sigurno i zahvalni su mu.
Nedavno sam bio cak i napadnut od jednog od njih jer mu s enije svidelo moje misljenje.

http://www.nspm.rs/istrazivanja-javnog- ... pleta.html

Prilozi

• anketa.jpg
    anketa.jpg
    228,2 KB · Pregleda: 631
Ne kapiram, kakva je ovo glupost od liste. Pa na izborima glasa manje od 50 posto, ovde ne bih glasao i ne znam cine 28 posto. Ovo ni SNS ne bi objavio da imaju ukupno 41 posto.

Pa ne znam, Djordje Vukadinovic je deo sistema, pojavljuje se dugo na rts-u kao neki analiticar i sl. Slican je nezavistan bio i Cesid za istrazivanje javnog mnjenja, pa posle izbora Vucic postavi njihovog tadasnjeg direktora Marka Blagojevica za direktora neke svoje kancelarije :) Sistem ima svoju Poziciju i svoju opoziciju, Opozicija je zaduzena ako se vlast promeni da nastavi isti smer, da ne trpa bive u zatvor i sl. Nije mi bas najjasnije Izlaznos na ovom tzv istrazivanju jer kaze da ne bi glasali svega 9,3 % sto svi znamo da je netacno, apstinencija je bar 5 puta veca, cak po sistemskim proslim namestenim izborima, pored manipulacije sa brojem umrlih, birackim spiskovima, licnim karartama, prebavilistima... nije izaslo 51%. Kada se oduzmu manupulacije ostaje da je zaista izaslo oko 20-30% glasaca (obratite paznju na biracke knjige koje potpisujete i videcete da je i vise prazno), a da je za Vucica oko 15% od ukupnog broja glasaca. Ali to nikako nije "velika vecina". Kada se tome oduzmu ucenjeni i neslobodni ljudi, dolazi se da slobodnom voljom Vucica podrzava svega 10tak % gradjana. I pored tolke hajke i kontrole na medijima, pored propagiranja sistemske vrednosti po njihovim skolama itd. Poznato je da Brnabicku, Vulina, Mihajlovicevu, Loncara, Kona... ne podrzava ni 0,001% glasaca. Kada bi se mediji otvorili i kada bi recimo Brkicu budlozeru dali 2 sata uvece od 8 do 10 da prica o Vucicevcima, verujem da bi posle 2 meseca, popularnost SNSa pala ispod 5%. Sto je ijeste neki procenat mentalno bolesnih, drugosrbijanaca i sl u jednom drustvu.

Treba ce jos pola deceije, ako ne i vise, da se opoziricija uz velike napore samo ozbljnije priblizi vladajucoj koaliciji po glasovima.
Onda mozemo da pricamo o sansama, mada cuda su uvek moguca.

Pa sta je problem, Vucic je krajem 90ih dosao iz nule, i sta je problem da se vrati u svoje prirodno stanje nula % podrske. Sto bi rekli Pajtonovci "dolazis iz nicega, vracas se u nista, sta mozes da izgubis - niistaaa". Kolko je sada prirodno stanje podrske Tadica, Kostunice, Karica, Labusa, Seselja...? A verujete da su ti ljudi nekada imali cak do 50% podrske? xexe pa kako sad nemaju ni 1%, magija? :lol: Nit je tad nit je sad ista Vucko sam postogao, onda se slepao uz radikale ali je i pored toga imao mozda 1% porske. Secam ga se u jednoj emisiji "basket 1 na 1" sa pokojnim Delčom čini mi se 2001e, posle provalije u koju su pali dolaskom DOSa, i mislio sam se prvo da mi ga je zao jer je puko, a drugo kako je Delca dobar da zove na tv nekog propalog politicara koji je tada svugde drugde nepozeljan. Ali eto sudbina je imala druge planove za obojicu...

Pa da, raspasce se odjednom, smesno je razmisljati o tome kao o nekom procesu gde ce im godinama padati podrska za jedan, dva posto. Moze da se desi za 6 meseci, moze za 60 godina, ali ja sam Drakcetov post skapirao kao da ce to biti neki proces gde sad opozicija ulaze neki veliki trud i godinama se polako priblizava sa brojem glasaca. Mislim, da se ne lazemo, bice gotov kad ga njegovi poslodavci puste niz vodu, drugi scenario je da se desi neko cudo, neki istorijski dogadjaj koji ce promeniti ne samo vlast nego i mnogo toga.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884858#p884858:p0m83tns je napisao(la):
Drakche » Sre Sep 29, 2021 5:41 pm[/url]":p0m83tns]Treba ce jos pola deceije, ako ne i vise, da se opoziricija uz velike napore samo ozbljnije priblizi vladajucoj koaliciji po glasovima.
Onda mozemo da pricamo o sansama, mada cuda su uvek moguca.

Mislim da je potrebno 5 godina za formiranje opozicije i jos 5 da se priblizi SNS-u.

Ne zaboravimo da SNS ima snaznu podrsku svih medjunarodnih faktora/kolonizatora/okupatora.

Vrh