Šta je novo?

Izbori 2024

Zapravo, donose odluke sve sami Beograđani u poslednjih 20 godina, mahom Dorćolci i Novobeograđani.

I što se mene tiče, bolje je nego kad su donosili provincijalci - Draža Marković i Sloba. Pre toga je Marko Nikezić bio Beograđanin - ni tad nije bilo loše.

Па нису нам баш сви посланици у последњих 20 година Београђани :D А ни министри :D Као ни инвеститори.

Zemljani,
Ja se slazem sa dosta toga, i uvidjam probleme slicno kao i ti. Zato i govorim vec godinama da sam i sam za decentralizaciju Srbije i ravnomerniji razvoj. A kad reagujem u ovoj ili bilo kojoj drugoj raspravi vezanoj za Beograd, reagujem samo kad vidim da neki prelaze u otvoreno rafalisanje po Beogradu i Beogradjanima. Da, u Beogradu ima dosta ljudi koji rade manje nego prosecan srpski seljak. Da, u Beogradu ljudi dobijaju razvoj i izgradnju mnogo vise nego u unutrasnjosti. Sve to stoji i sve to prihvatam. Ali povlacim crtu i ne dam na sebe i svoj grad kada se iz objektivnih kritika predje u sovinizam, malogradjanstinu i netrpeljivost. Nisu moj grad i ljudi rodjeni u njemu bastioni rada niti reprezenti srpskog naroda i zemlje. Ali vala nisu ni pokvarena alava burzoazija koja nista ne radi a jase jadne napacene Srbe iz ostatka zemlje, kao sto se cesto implicira, ne samo na forumima nego i po javnosti i drustvu. Prihvaticu sve kritike i odgovornosti koje su na mestu. Ali pljuvacine po meni, mom gradu i mojim komsijama necu da trpim, ni od koga. A pogotovu ne od zajedljivaca i foliranata koji valjaju tu pricu vec decenijama i kojima je uvek neko drugi kriv za sve a sami ne bi mogli da budu srecni ni da imaju sve pare sveta, jer su rdjavi i zavidni ljudi.

Slazem se i da je drzava ovde oduvek jahala svoje gradjane, a seljake mozda i najvise. Ali to nema veze sa Beogradom, nego sa ovdasnjim mentalitetom i visevekovnim praksama i pravilima. A drugo, toga je bilo ovde uvek, ne samo za vreme SNSa, ne samo za vreme DSa, nego i za vreme SFRJ, Kraljevine, pa i mnogo pre.

I tacno je i ovo sto Panta kaze, da je neujednacenost razvoja prestonice naspram unutrasnjosti problem svake zemlje. Samo su razlike u procentima odnosno intenzitetu i kolicini tih razlika, ono sto varira od zemlje do zemlje.

I hvala Panto na dopuni, znaci oko 40% je.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=885662#p885662:3qhdpuip je napisao(la):
Дошљак » Sub Okt 02, 2021 3:15 pm[/url]":3qhdpuip]Па нису нам баш сви посланици у последњих 20 година Београђани :D А ни министри :D Као ни инвеститори.
Naravno da nisu. Uostalom, i ovaj najvisi od svih, iako rodjen u Beogradu, je zapravo Hercegovac. I drzi se tog svog mentaliteta i dalje.

Zato bi i da pravi aerodrom u bestragijama Trebinja dok mnogi u Srbiji nemaju ni asfalt do svog mesta.

Maaada... dobro, on ce bar da vrati nesto svom rodnom kraju. A gomila drugih su se nacvorili u Beograd a svojim Cackovima, Krusevcima, Novim Sadovima... nikad nista nisu vratili posto su ih napustili.

U uslovima rtaspalog drustva pobuna advokata predstavlja nesto cemu samo mozemo da se divimo.
Advokati se bune jer se vlast postavila na njihovu stetu,a u korist kolonizatora (banaka).
Time su advokati,posebno mladji izgubili izvor prihoda.

Tu nema vitestva, tu je smao razumevanje sopstvenog interesa i interesa kolega. Ipak, i takav, proizaicanm materijalni nivo svesti nedostizan je vecini gardjana Srbije.

Prvi put imamo javna prozivanja korumpiranih profesora. prvi put je javnbo receno da su uprvao visoki intelektualci, ljudi sa titulama itd najkorumpiraniji sloj u Srbiji.

Протест је почео испред Уставног суда, а адвокати су се нешто после 15 сати упутили у протестну шетњу ка Палати правде.
Они су се зауставили код Правног факултета, а број окупљених грађана је нарастао.
„Професори и интелектуалци продају душу за новац“, рекао је један од говорника испред Правног факултета.

Zao mi je sto taksisti nisu bili na toj visini u toku protesta sa nelegalnim CarGo.

Jos jednom vam postavljam ovaj link na intervju M. Lompara.

https://magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=503&cl=08

Ako Bender zeli da razume moj stav i mizantropiju, neka procita pomenuti intervju.

Xexe "Beograđani", odluke donose nerođeni Beograđani 80%... Pričate kao da su Beograđani zajednica stara vekovima, a ne skorojevićki đumburiš star max oko vek i po. Dakle niko nije Beograđanin, pa ko drugi da u njemu donosi odluke do nebeograđani? To što je meni čukundeda došao ovde a tebi deda jel velika razlika? Poenta je što to što se zove Beograd usisava sve tuđe u sebe, posebno ljude, a to usisavanje prazni čitave krajeve, uništava stara znanja, tradicije, čitave zajednice... posle par generacija u Bgu ne znate ni luk zasadite. Jel treba postanemo nesposobni da se sami hranimo pored tolike plodne zemlje, ludilo, pa takve katastrofe ovde nije bilo milenijumima unazad, poluinvalidi, rekorderi u blejačima po kafićima. A najgore od entiteta zvanog Beograd je što on u svoje ime a za račun višljih globalista bira najgore iz celog naroda da upravljaju institucijama. Pitanje je dal bi neko okolo kao Beograd mogao da izbaci: Slobu, Vučića, Tadića, Kona, Lončara, akademike, drugosrbijanske umetnike, zadruge, Mitroviće, Kristijane... Beograd se pokazao kao jedan od najodanijih globalističkih filijala u izboru potkupljenih poslušnika i promotera globalizma, pa mi smo prvaci u internacionalizmu, a moguće da nije slučajno što je glavna umetnica globalista, Abramovićka, iz Beograda. Ima jedna još gora što pravi pedofilske slike i odma je zaslužila mesto profesora na faxu i izložbe u Njujorku. Pa profesori mog faxa su bili pedofili, šljam podanički, Beograd je usavršio izbor najgprih mnogo bolje od okolnih glavnih gradova. To što ste vi dobri je izuzetak od sistrma koji te tera na podaništvo, izrabljivanje i muljanje. Jer šta drugo da vidiš i naučiš okružen brdima od betona

Marina Abramovic je crnogorka. Ona je Beogradjanka koliko i Vesic. Sama za sebe kaze da je crnogorka.

A tebi zelim da budes okruzen sa sto manje Beogradjana a sto vise srpskih velikana i heroja poput Milosevica, Seselja, Velje Ilica i slicnih.

Grad Beograd je prije 100 godina imao 110 hiljada stanovnika a sad su mi svi starobeograđani,komedija.
Prvi moji rodjaci kojima su roditelji stigli u Bg nekoliko godina prije nego sto su se oni rodili sad mi usi probise sa pricom da su oni rodjeni beogradjani i u tom smislu oni smatraju da je njihovo misljenje na neku temu jelte vaznije nego nekog ko je stigao u Bg prije 20,30 ili 40 godina.
Doduse to se istice po pravilu kad treba ocrniti nekog iz suprotnog politickog tabora a za recimo Djindjica koji je stigao iz neke bosanske vukoje*******ine to nije problem.
Da zakljucim-svako ko ima pravo glasa u Bg neka digne guzicu izadje na izbore i glasa za listu koja je najbliza njegovom politickom stavu i ideji jer cekajuci idealnu priliku umrijece cekajuci.

Ja glasao na svim izborima na kojima sam mogao.

Ali s druge strane, vas drugar MC sam kaze da nece da glasa. Njegov plan je da se bori pasivom i mizantropijom.

Blizi se april, jel se spremate za bojkot ili planirate da sve bude kao do sada :D Salu na stranu, uz svako uvazavanje stava da zivimo u civilizaciji i da su izbori jedini nacin za promenu vlasti zaista ne mogu da vidim ikakvu svrhu izlaska na izbore sada. Sve juzno od Valjeva nikada nije videlo Sbb i druge tv kanale osim Pinka i Hepija, prica o novim putevima svaki dan uz kafu i slusa hvalospeve o zlatnom dobu. Putujem i video sam, sa velikom vecinom ne moze ni da se povede razgovor o bilo kojoj temi osim slaganja sa politikom vlasti. Znaci iole postena igra sa istim pravilima za sve ili uzmemo nasu loptu i odemo kuci. Dok ne pocne pristustvo opozicije u medijima, slobodno, ne sa Orlicem sa desne strane, nema uopste razgovora. Brojanje glasova bi moralo da bude druga vazna stvar. Posto Eu ne misli tako moracemo da sacekamo da Eu promeni svoj stav, jer nas vodja to svakako nece sam da uradi. Do tada mozemo da se nerviramo ili ignorisemo ceo izborni proces. Lepe zelje nam nece doneti nista ,prosto ne postoji nikakva realna sansa za bilo kakvu promenu vlasti sada. Neka se i sledece 4 godine u spomenu Srbije u svetskim medijima uvek doda da parlament cini 240 i nesto poslanika vladajuce vecine od 250, to uvek ima lep prizvuk u svetu i daje legitimnost vlasti. Erozija, malo po malo svaki dan, dok se ne obrusi kula od karata.

Ja izlazim svakako, samo moram da se informišem koja opoziciona opcija ima makar nade da pređe cenzus.

Moj pristup u glasanju u jednoj Srbiji je jednostavan.
Kada ima da se bira između dobrog i lošeg, glasam za dobro.
Kada može da se bira samo između jednog lošeg i drugog lošeg, glasam samo tako da jedna partija nema monopol nad vlasti. Npr, ako jedna stranka ima oko 40% glasova, druga 10%, a obe su rđave ali su suprotstavljene, ja ću da glasam za ovu sa 10% samo da ovi sa 40% ne mogu da budu Alfa i Omega.

I da više ljudi glasa tako, odnosno da pune Skupštinu i drugim strankama i opozicijama (pa makar i oni bili rđavi), ne bi ovi mogli ovako da jašu. Jer bolje je po nas sitnu ribu kad se ajkule međusobno glođu nego kad jedna gospodari svima i ima ceo plen samo za sebe. Nema ničeg goreg od monopola. Bilo da pričamo o ekonomiji ili o politici.

Krivim i postojecu opoziciju, jezim se od pomisli da glasam za nekog od njih, toliko gafova i neozbiljnih izjava o raznim temama, kao i oni sa puterom na glavi, prosto ne znam koga bih izabrao. Mozda Sasu Radulovica, iako je pokazao da ne moze da odredi koji politicki pravac zauzima niti da zadrzi najblize saradnike u stranci, cak je naivno verovao onom kada mu je usao u vladu. No opet svi su manje zlo od sadasnjih.

Sve to apsolutno stoji. Ovaj put se, ponovo, bira između lošeg 1, lošeg 2, lošeg 3... itd. Ja samo kažem da je jedino bitno da ne bude monopol, odnosno da sva moć i svi poslanici, institucije i glasovi u javnosti leže u rukama jedne frakcije.

Mislim, biće tako i dalje, još nekoliko godina. Nego kažem zašto se treba boriti protiv toga, pa makar glasali da imamo dve ajkule da se međusobno tuku, umesto da imamo jednu koja će da nas neometano čereči i maltretira.

Slazem se sa tobom, plus ce bar jos neki glas da se cuje u parlamentu osim Sns. Gresimo sta god da uradimo ali nemamo resenje svakako.

Mislim da je besmisleno izaci na izbore jer stanje u Srbiji ne moze da se promeni izborima.
"Opozicija" bi bila zadovoljna da osvoji 2-3 opstine u Beogradu i da lagano kraducka.

Nema izbora dok nam rezim drzi cev na slepoocnici preko svoje policije sudstva vojske, a mi razoruzani. Ili nek se oni razoruzaju ili da se Narod naoruza, jer pod pritiskom i ucenama nema ni slobodne volje a kamoli slobodnih Izbora

Нису грађани уцењени наоружањем, већ егзистенцијом и пословима. Треба нам потпуна деполитизација запошљавања у јавном сектору. То се морало урадити 2000. али је и тадашњем режиму одговарало да се партијице попут Г17+, СПО и НС одржавају на власти преко уцењених радника, ако што се данас одржавају многе партијице из СНС коалиције.

Izbori u Negotinu pokazuju da vlast i EU nikada nece dozvoliti da se stanje u Srbiji promeni na izborima.

Ne pratim Vučićeve/globalističke predstave zvane Izbori, ali šta se desilo u Negotinu? Sem što EU zadnjih 30 godina (bombardovanje, sankcije, podrška etničkom čišćenju Srba, okupaciji Bosne od neSrba...) , a Vučko zadnjih 10 uništavaju Srbe godišnje za - 30.000, doduše ne znam tačno kolko je u tom kraju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=890682#p890682:1r1gfw3i je napisao(la):
MC_ » Pon Okt 18, 2021 11:20 am[/url]":1r1gfw3i]Izbori u Negotinu pokazuju da vlast i EU nikada nece dozvoliti da se stanje u Srbiji promeni na izborima.
Da zivim u Negotinu i ja bih se uzdrzao od glasanja za opoziciju. Beograd mora prvi da padne, ne samo kao simbol vec i zato sto bi Onaj sto se pita za sve uzasno svetio, on je inkarnacija sujete. Svaki mali grad koji bi otisao u ruke opozicije ne bi dobio ni dinar od Republike sledece 4 godine. Pitajte samo Sabac kako je prosao tokom 8 godina vlasti Sns-a.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=890726#p890726:3kujl4id je napisao(la):
Sweet Dee » Pon Okt 18, 2021 11:37 am[/url]":3kujl4id]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=890682#p890682:3kujl4id je napisao(la):
MC_ » Pon Okt 18, 2021 11:20 am[/url]":3kujl4id]Izbori u Negotinu pokazuju da vlast i EU nikada nece dozvoliti da se stanje u Srbiji promeni na izborima.
Da zivim u Negotinu i ja bih se uzdrzao od glasanja za opoziciju. Beograd mora prvi da padne, ne samo kao simbol vec i zato sto bi Onaj sto se pita za sve uzasno svetio, on je inkarnacija sujete. Svaki mali grad koji bi otisao u ruke opozicije ne bi dobio ni dinar od Republike sledece 4 godine. Pitajte samo Sabac kako je prosao tokom 8 godina vlasti Sns-a.

"Boj se ovna, boj se g,,na", kad ces ziveti.

Ne krade se

Prilozi

• 2021_10_19_00_20_56_UŽIVO_INFOMUK.jpg
    2021_10_19_00_20_56_UŽIVO_INFOMUK.jpg
    29,8 KB · Pregleda: 604
Ljudi koji odlaze pred Skupstinu da demonstriraju su u velikoj zabludi.
Treba da idu ispred ambasada Amerike, Rusije, KIne, pre svega Nemacke.
Srbija nije samostalna drzava

Vrh