[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=882013#p882013:3014p4og je napisao(la):operic » 20 Сеп 2021 08:06 pm[/url]":3014p4og]A kako je definisano vozilo sa prvenstvom prolaza? Pa nisu valjda to sva vozila sa blinkerima, koji mogu da se sklepaju za pola sata? Valjda mora da ima necivilne tablice ili neku drugu oznaku?
Član 108
Vozilo sa prvenstvom prolaza je vozilo policije, Bezbednosno-informativne agencije, Vojske Srbije, Vojno-bezbednosne agencije, hitne medicinske pomoći, odnosno vatrogasne službe, kada daju posebne zvučne i svetlosne znake.
Vozila sa prvenstvom prolaza su i vozila ministarstva nadležnog za izvršenje zavodskih sankcija kada prevoze lica lišena slobode, kada daju posebne zvučne i svetlosne znake.
Posebni svetlosni i zvučni znaci vozila sa prvenstvom prolaza su najmanje jedno plavo trepćuće ili rotaciono svetlo (u daljem tekstu: plavo svetlo) i zvučni znak promenljive frekvencije (u daljem tekstu: sirena).
Izuzetno od stava 1. ovog člana vozilo sa prvenstvom prolaza sme davati samo posebne svetlosne znake bez sirene, ako je omogućena dovoljna vidljivost tog vozila i bezbednost učesnika u saobraćaju, osim kada se vozilo sa prvenstvom prolaza kreće brzinom većom od dozvoljene na tom delu puta i ako bi upotreba sirene onemogućila ili omela uspešno izvršenje službenog zadatka.
Uređaji za davanje posebnih zvučnih i svetlosnih znakova smeju se ugrađivati i postavljati samo na vozilima iz st. 1. i 2. ovog člana.
Uređaji za davanje posebnih zvučnih i svetlosnih znakova smeju se upotrebljavati samo na vozilima iz st. 1. i 2. ovog člana kada je to neophodno za efikasno i bezbedno izvršenje službene radnje koja ne trpi odlaganje.
Vozila sa prvenstvom prolaza imaju prvenstvo prolaza u odnosu na sva druga vozila, osim u odnosu na vozila pod pratnjom i vozila koja se kreću raskrsnicom na kojoj je saobraćaj regulisan svetlosnim saobraćajnim znacima ili znacima policijskog službenika, kada im je tim znacima zabranjen prolaz i na njih se ne primenjuju odredbe ovog zakona o ograničenju brzine, o propuštanju pešaka, o zabrani presecanja kolone pešaka i o zabrani preticanja i obilaženja vozila, pod uslovom da ne ugrožavaju bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.
Bliže odredbe o tehničkim karakteristikama uređaja, ugradnji i postavljanju i načinu upotrebe posebnih znakova donosi ministar unutrašnjih poslova.
Bliže propise o tehničkim karakteristikama uređaja, ugradnji i postavljanju znakova na vojna vozila donosi ministar nadležan za poslove odbrane.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=882395#p882395:31qfspnq je napisao(la):Koniljo » Sre Sep 22, 2021 11:11 am[/url]":31qfspnq]Ljude ne interesuju advokati već Kosovo. Vučić izgubio i sever Kosova, uspostavljena potpuna vlast nad tom teritorijom. Većinska Srbija i dalje veruje da je Vučić spasilac Srbije. To vam govori kakve intelektualne gromade žive u ovoj zemlji.
Banke su ispred države, ova vlast mora da sluša banke. Vučić sluša Angelu, Vulin sluša Vučića, botovi slušaju Mićana i tako u krug. Ti narode vozi po ispucalim putevima, vozi po rupetinana, udiši smog i jurcaj na biračka mesta. Veruj lažnoj opoziciji, bila režimska ili inostrana. Vučić odgovara svima, to shvatite. Ispunio obećanje u vezi Kosova, partijski zapošljava, laže penzionere, tera pametne iz zemlje. Pobediće opet i to ubedljivo, nemam nikakve sumnje.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884129#p884129:1zjriqz0 je napisao(la):Koniljo » Pon Sep 27, 2021 5:08 pm[/url]":1zjriqz0]Bekijev post je pokušaj duhovitosti. Znam da bi nove Instagram generacije dale i Vojvodinu da ne bi bilo rata. Sa takvim stavom, može da vas šiša ko stigne. Nigde pameti u ovoj Srbiji. Sve je ili desno ili levo. Gde je pravo?
Naravno da je Kosovo izgubljeno, to je kasno ptici na grani. Samo mi nije jasan taj vid sarkazma nad ZSO-a. Lako je biti pametan iz Beograda i navoditi rakete, ajde se stavi u poziciju ljudi koji žive "dole". Na jednoj strani "građanstvo" koji su za Beogradski pašaluk, a na drugoj strani "Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica". Na jednoj strani vakseri, a na na drugoj antivakseri. To vam je društvo u Srbiji, duboka podela. Zbog toga se ne može dalje.
Pošto poznajem društvo u Hrvatskoj, tamo nema šanse da neko stane protiv države kada je u pitanju spoljna politika. Ovde se izruguju ljudima. Izigravaju velike kosmopolite, a ne vole ljude koji nisu iz Beograda. Zar to nije licemerno? Da nije bilo tih seljaka, ne bi bilo ni Beograda, a ti ne bi bio "Beograđanin". Kao neko ko je odrastao u Beogradu, nikada nisam patio od toga da me neko zove "višom klasom". Pravi kosmopollta voli sve ljude sveta. Vole se braća iz Hrvatske da biste mogli da se plaknete u Jadranu. Zato valjda toliko podilazite Hrvatima i bivšoj braći. Kao neko kome je majka Hrvatica i ko ima gomilu rodbine po Hrvatskoj, odlično poznajem njihov mentalitet. Uopšte oni ne vole Srbe, a imaju vrlo loše mišljenje o Beogradu. Smatraju Beograd običnom "ciganijom", vlast hegemonistima, a ljude manje vrednim od njih. Oni su viša klasa. Iako mi to nikada nisu rekli u lice, često se smeju na račun Srbije i imaju taj potcenjivački stav prema svemu što dolazi iz Beograda. Meni to ulagivanje Zagrebu nikada nije bilo jasno iako i sam imam veze sa tom državom.
To što su vam lepo ugostili i smeškaju vam se, to je njihova narav. Mi odmah kažemo sve u lice, a oni su vrlo lukavi. Džaba vam sav trud, ne vole vas. Za njih je dobra samo autošovinistička Srbija i ništa više. U svakom ratu bi stali protiv Srbije, u to budite uvereni, makar bili 100% u pravu.
Što se tiče situacije na Kosovu, na kraju će pobedu proglasiti i Vučić i Kurti. Vučić će reći kako je sprečio pogrom Srba, a Kurti da je zaokružio teritorijalni integritet Kosova. EU i NATO će pričati o miru i da je sporazum neophodan. Očekujem da odbace i ZSO jer to proizvodi samo nestabilnost.
Misliš polu-lukavi?[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884191#p884191:3d22kkb7 je napisao(la):MC_ » Pon Sep 27, 2021 9:36 pm[/url]":3d22kkb7]Koniljo, steta sto retko pises ovde, tvoji postovi su edukativni.]