Šta je novo?

Izbori 2024

Šta kaže zobs, treba li se sklanjati takvima?

Члан 109:

Vozač koji na putu susretne ili ga sustigne vozilo, odnosno vozila sa prvenstvom prolaza, dužan je da propusti ta vozila, da im omogući mimoilaženje i preticanje, odnosno obilaženje, i po potrebi da ukloni vozilo sa kolovoza ili se zaustavi, kao i da se pridržava naredbi koje mu daju lica iz pratnje, odnosno da kretanje nastavi tek pošto ova vozila prođu.

Kada vozilo sa prvenstvom prolaza obezbeđuje prolaz vozilima koja se kreću iza njega, ostali učesnici u saobraćaju imaju obavezu postupanja prema tim vozilima kao prema vozilima sa prvenstvom prolaza.

A kako je definisano vozilo sa prvenstvom prolaza? Pa nisu valjda to sva vozila sa blinkerima, koji mogu da se sklepaju za pola sata? Valjda mora da ima necivilne tablice ili neku drugu oznaku?

Хитна помоћ има цивилне таблице, као и затворске марице и ватрогасна друштва и индустријски ватрогасци. Таблице уопште нису одредница првенства пролаза. У суштини, нико изузев МУПа, војске, хитне помоћи, министарства правде и ватрогасних и спасилачких служби не би смео да има плаву а посебно не црвено-плаву светлосну сигнализацију. И то треба да се контролише и санкционише ако је неовлашћено.

Situacija sa advokatima i njihovim protestom je veoma zanimljiva.
Advokati jesu pohlepni, ali su i organizovani preduzetnici.

Na zahtev kolonizatora, Vodja im je licnom intervencijom oduzeo izvor prihoda.
Mislim da je to patern u kome ce se kretati Srbija u narednim decenijama - direktno otimanje prihoda/imovine/poslova od domaceg stanovnistva i davanje strancima (kolonizatorima ili migrantima).

Jedini koji sada mogu da zaustave to zlo su organizovani preduzetnici (taksisti, advokati, freelanceri...)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=882013#p882013:3014p4og je napisao(la):
operic » 20 Сеп 2021 08:06 pm[/url]":3014p4og]A kako je definisano vozilo sa prvenstvom prolaza? Pa nisu valjda to sva vozila sa blinkerima, koji mogu da se sklepaju za pola sata? Valjda mora da ima necivilne tablice ili neku drugu oznaku?

Član 108

Vozilo sa prvenstvom prolaza je vozilo policije, Bezbednosno-informativne agencije, Vojske Srbije, Vojno-bezbednosne agencije, hitne medicinske pomoći, odnosno vatrogasne službe, kada daju posebne zvučne i svetlosne znake.

Vozila sa prvenstvom prolaza su i vozila ministarstva nadležnog za izvršenje zavodskih sankcija kada prevoze lica lišena slobode, kada daju posebne zvučne i svetlosne znake.

Posebni svetlosni i zvučni znaci vozila sa prvenstvom prolaza su najmanje jedno plavo trepćuće ili rotaciono svetlo (u daljem tekstu: plavo svetlo) i zvučni znak promenljive frekvencije (u daljem tekstu: sirena).

Izuzetno od stava 1. ovog člana vozilo sa prvenstvom prolaza sme davati samo posebne svetlosne znake bez sirene, ako je omogućena dovoljna vidljivost tog vozila i bezbednost učesnika u saobraćaju, osim kada se vozilo sa prvenstvom prolaza kreće brzinom većom od dozvoljene na tom delu puta i ako bi upotreba sirene onemogućila ili omela uspešno izvršenje službenog zadatka.

Uređaji za davanje posebnih zvučnih i svetlosnih znakova smeju se ugrađivati i postavljati samo na vozilima iz st. 1. i 2. ovog člana.

Uređaji za davanje posebnih zvučnih i svetlosnih znakova smeju se upotrebljavati samo na vozilima iz st. 1. i 2. ovog člana kada je to neophodno za efikasno i bezbedno izvršenje službene radnje koja ne trpi odlaganje.

Vozila sa prvenstvom prolaza imaju prvenstvo prolaza u odnosu na sva druga vozila, osim u odnosu na vozila pod pratnjom i vozila koja se kreću raskrsnicom na kojoj je saobraćaj regulisan svetlosnim saobraćajnim znacima ili znacima policijskog službenika, kada im je tim znacima zabranjen prolaz i na njih se ne primenjuju odredbe ovog zakona o ograničenju brzine, o propuštanju pešaka, o zabrani presecanja kolone pešaka i o zabrani preticanja i obilaženja vozila, pod uslovom da ne ugrožavaju bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

Bliže odredbe o tehničkim karakteristikama uređaja, ugradnji i postavljanju i načinu upotrebe posebnih znakova donosi ministar unutrašnjih poslova.

Bliže propise o tehničkim karakteristikama uređaja, ugradnji i postavljanju znakova na vojna vozila donosi ministar nadležan za poslove odbrane.

Malo prave Opozicije, nije čudo što odmah Vučićevo društvo advokata traži od tužilaštva napad na YT kanal gde se iznose stavovi Opozicije protiv njihovog šefa, koji kontroliše sve televizije i novine al gledaju način ako mogu pod izgovorom tehnološkog kriminala da gase YT kanale i društvene mreže preko interneta. Svako ko drugčije misli od Vođe je kriminalac: https://youtu.be/dMXFjGxbj_8

Ljude ne interesuju advokati već Kosovo. Vučić izgubio i sever Kosova, uspostavljena potpuna vlast nad tom teritorijom. Većinska Srbija i dalje veruje da je Vučić spasilac Srbije. To vam govori kakve intelektualne gromade žive u ovoj zemlji.

Banke su ispred države, ova vlast mora da sluša banke. Vučić sluša Angelu, Vulin sluša Vučića, botovi slušaju Mićana i tako u krug. Ti narode vozi po ispucalim putevima, vozi po rupetinana, udiši smog i jurcaj na biračka mesta. Veruj lažnoj opoziciji, bila režimska ili inostrana. Vučić odgovara svima, to shvatite. Ispunio obećanje u vezi Kosova, partijski zapošljava, laže penzionere, tera pametne iz zemlje. Pobediće opet i to ubedljivo, nemam nikakve sumnje.

Nisam mogao da procenim gde drugde da postujem ovo pa sam se odlučio za ovu temu iz dva razloga:
1) ovde smo već, i to nedavno, pričali o kretanjima vladinih vozila i vozila sa rotacijama
2) ima veze sa politikom i trenutnim političkim dešavanjima

Pre dve nedelje kad je Lajčak bio u poseti Beogradu, vidim na ulici kolonu limuzina ali sa pratnjom nekih policijskih vozila koja nisu naša. Sivi Audiji i Škode, sa žutim trakama i natpisom Policie. Nisam video registracije, pa odem na net i vidim ko tog dana dolazi, i vidim da se radi o Lajčaku.

Malopre sam isto video u Kneza Miloša, ista vozila i ista kolona. Opet odem na net da proverim i vidim da je Lajčak u hitnoj poseti Beogradu zbog ovoga na Kosovu.

Elem, nikad do sad nisam video da strana delegacija neke ne-susedne zemlje dolazi ovde automobilima. A tek nikad nisam video da dovoze svoja policijska vozila. Obično dođu avionom, a ovde se voze našim vladinim vozilima koja im se prepuste na rukovanje ili voze naši ljudi. Prvi put da vidim strana policijska vozila u Beogradu, a da nije neki tranzit kroz zemlju, izložba ili vežba. Vrlo neobično i interesantno. :)

Близу им је Братислава. А и колико се сећам, кад је једаред био словачки премијер Ђуринда, десила се несрећа на аутопуту, са нашом пратњом. Има томе 20-ак година, па можда неће да ризикују...

Moguće. Mislim, ja to i pozdravljam. :) Manje arčenja narodnih para i bahaćenja.

Samo... ja sam i danas i pre dve nedelje video ovakve Škode i ovakve Audije. To su nova vozila u pratnjama Češke policije.
Ali Miroslav Lajčak je Slovak. :? I oni imaju potpuno drugačija i vozila i šeme bojenja.

Tako da mi ništa nije jasno. Jedino da ih ulovim opet kad budu negde na ulici pa da vidim registracije. Baš me zaintrigiralo sad.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=882395#p882395:31qfspnq je napisao(la):
Koniljo » Sre Sep 22, 2021 11:11 am[/url]":31qfspnq]Ljude ne interesuju advokati već Kosovo. Vučić izgubio i sever Kosova, uspostavljena potpuna vlast nad tom teritorijom. Većinska Srbija i dalje veruje da je Vučić spasilac Srbije. To vam govori kakve intelektualne gromade žive u ovoj zemlji.

Banke su ispred države, ova vlast mora da sluša banke. Vučić sluša Angelu, Vulin sluša Vučića, botovi slušaju Mićana i tako u krug. Ti narode vozi po ispucalim putevima, vozi po rupetinana, udiši smog i jurcaj na biračka mesta. Veruj lažnoj opoziciji, bila režimska ili inostrana. Vučić odgovara svima, to shvatite. Ispunio obećanje u vezi Kosova, partijski zapošljava, laže penzionere, tera pametne iz zemlje. Pobediće opet i to ubedljivo, nemam nikakve sumnje.

Odlicna analiza!
Ima podrsku stranih drzava i EU, prljavog korporativnog kapitala kao i ogromne vecine stanovnika Srbije. Nije to samo podrska, to j bezgranicna ljubav prema Vodji, imaginarnom Ocu i mocnom Sultanu.
Povrh toga, izborni uslovi su neregularni.
Kako moze da izgubi?

Sada kada znaju da ce sigurno vladati i da imaju podrsku EU, SNS izglasavju i novi zakon o policiji koj ce zapecatiti diktatauru.

Apropo Kosova. Mediji tvrde da je za sve ovo kriv Borko Stefanovic, iako Aljbin Kurti eksplicitno kaze da radi posporazumu sa Vucicem iz 2016. Za sve sto se desi bic ekrivi neki drugi, nekad i ogromna vecina stanovnika ce progutati tu pricu jer oni zele bas ovakvu Srbiju.

Та сива возила са жутим тракама и натписом police су за снимање неког филма. Скоро су била и шкоде које су глумиле ауте руске полиције.

Aman ljudi, prolazi kolona vladinih vozila kroz Kneza Miloša sa upaljenim rotacijama. I idu napred, ne zaustavljaju se, ne okreću se, ne ponavljaju iste rute... nego putuju od Mostara do Londona (pa do A. venca verovatno).

Nikakvih kamera nije bilo nigde. Niti setova. Jedino, jeeeeedino ako je bila (zbog kiše) ušuškana kamera u jednom sivom Land Roveru što sam video. E jedino to. Ali mi je i dalje neverovatno da tako snimaju film zato što se nikad ne radi tako. Uvek se postavljaju redari, obaveštenja, setovi... Drugo, ne koriste se ''obični ljudi'' na ulici nego se dovlače statisti, pa makar ih bilo 100, ali se dovlače svoji.

Videću da ulovim opet tu kolonu pa ću da pogledam bolje. Ali čisto sumnjam da je snimanje.

"Александар Вучић: Немам појма шта пише у нацрту закона о унутрашњим пословима, замолио сам Вулина да повуче предлог зато што су за шест месеци избори"

To je taj bahati stav koji veicna stanovnika Srbije prosto obozava i imitira.
Ocito je da su kolonizatori naredili da se zakon odbaci, cisto da mu pokazu ko je gazda.

Pred strasne sukobe i rat koji nam se spremaju, valjalo bi neka pravila uspostaviti.

- Svi vojnici sa obe strane moraju biti vakcinisani
- Ako dodje do borbe prsa u prsa, obavezno je da se stavi maska
- Ako neprijateljski vojnik slika selfi i kaci na Instagram, zabranjeno je upucati ga dok ne postavi sliku, stavi telefon u dzep i nastavi sa borbom
- Ako se ulazi u neprijateljsko selo da se izvrsi etnicko ciscenje, svi seljaci da priloze dokaze da su prelezali koronu, da su vakcinisani ili da priloze pcr test pre nego sto budu eliminisani
- Zabranjeno je pucati u vozila Glova i Wolta koji donose vojnicima burgere i susi
- Borbe se obustavljaju ako je u toku finale Zadruge ili slicnog dogadjaja, isto vazi i za albansku verziju Zadruge i za njih vazne kulturne manifestacije
- Obavezna pokrivenost Wi-Fi-om na svim borbenim poljima i bar 5 sati dnevno pauze od borbi da se provere vesti, Instagram, Youtube...

Bekijev post je pokušaj duhovitosti. Znam da bi nove Instagram generacije dale i Vojvodinu da ne bi bilo rata. Sa takvim stavom, može da vas šiša ko stigne. Nigde pameti u ovoj Srbiji. Sve je ili desno ili levo. Gde je pravo?

Naravno da je Kosovo izgubljeno, to je kasno ptici na grani. Samo mi nije jasan taj vid sarkazma nad ZSO-a. Lako je biti pametan iz Beograda i navoditi rakete, ajde se stavi u poziciju ljudi koji žive "dole". Na jednoj strani "građanstvo" koji su za Beogradski pašaluk, a na drugoj strani "Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica". Na jednoj strani vakseri, a na na drugoj antivakseri. To vam je društvo u Srbiji, duboka podela. Zbog toga se ne može dalje.

Pošto poznajem društvo u Hrvatskoj, tamo nema šanse da neko stane protiv države kada je u pitanju spoljna politika. Ovde se izruguju ljudima. Izigravaju velike kosmopolite, a ne vole ljude koji nisu iz Beograda. Zar to nije licemerno? Da nije bilo tih seljaka, ne bi bilo ni Beograda, a ti ne bi bio "Beograđanin". Kao neko ko je odrastao u Beogradu, nikada nisam patio od toga da me neko zove "višom klasom". Pravi kosmopollta voli sve ljude sveta. Vole se braća iz Hrvatske da biste mogli da se plaknete u Jadranu. Zato valjda toliko podilazite Hrvatima i bivšoj braći. Kao neko kome je majka Hrvatica i ko ima gomilu rodbine po Hrvatskoj, odlično poznajem njihov mentalitet. Uopšte oni ne vole Srbe, a imaju vrlo loše mišljenje o Beogradu. Smatraju Beograd običnom "ciganijom", vlast hegemonistima, a ljude manje vrednim od njih. Oni su viša klasa. Iako mi to nikada nisu rekli u lice, često se smeju na račun Srbije i imaju taj potcenjivački stav prema svemu što dolazi iz Beograda. Meni to ulagivanje Zagrebu nikada nije bilo jasno iako i sam imam veze sa tom državom.
To što su vam lepo ugostili i smeškaju vam se, to je njihova narav. Mi odmah kažemo sve u lice, a oni su vrlo lukavi. Džaba vam sav trud, ne vole vas. Za njih je dobra samo autošovinistička Srbija i ništa više. U svakom ratu bi stali protiv Srbije, u to budite uvereni, makar bili 100% u pravu.

Što se tiče situacije na Kosovu, na kraju će pobedu proglasiti i Vučić i Kurti. Vučić će reći kako je sprečio pogrom Srba, a Kurti da je zaokružio teritorijalni integritet Kosova. EU i NATO će pričati o miru i da je sporazum neophodan. Očekujem da odbace i ZSO jer to proizvodi samo nestabilnost.

Koniljo, steta sto retko pises ovde, tvoji postovi su edukativni.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884129#p884129:1zjriqz0 je napisao(la):
Koniljo » Pon Sep 27, 2021 5:08 pm[/url]":1zjriqz0]Bekijev post je pokušaj duhovitosti. Znam da bi nove Instagram generacije dale i Vojvodinu da ne bi bilo rata. Sa takvim stavom, može da vas šiša ko stigne. Nigde pameti u ovoj Srbiji. Sve je ili desno ili levo. Gde je pravo?

Naravno da je Kosovo izgubljeno, to je kasno ptici na grani. Samo mi nije jasan taj vid sarkazma nad ZSO-a. Lako je biti pametan iz Beograda i navoditi rakete, ajde se stavi u poziciju ljudi koji žive "dole". Na jednoj strani "građanstvo" koji su za Beogradski pašaluk, a na drugoj strani "Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica". Na jednoj strani vakseri, a na na drugoj antivakseri. To vam je društvo u Srbiji, duboka podela. Zbog toga se ne može dalje.

Pošto poznajem društvo u Hrvatskoj, tamo nema šanse da neko stane protiv države kada je u pitanju spoljna politika. Ovde se izruguju ljudima. Izigravaju velike kosmopolite, a ne vole ljude koji nisu iz Beograda. Zar to nije licemerno? Da nije bilo tih seljaka, ne bi bilo ni Beograda, a ti ne bi bio "Beograđanin". Kao neko ko je odrastao u Beogradu, nikada nisam patio od toga da me neko zove "višom klasom". Pravi kosmopollta voli sve ljude sveta. Vole se braća iz Hrvatske da biste mogli da se plaknete u Jadranu. Zato valjda toliko podilazite Hrvatima i bivšoj braći. Kao neko kome je majka Hrvatica i ko ima gomilu rodbine po Hrvatskoj, odlično poznajem njihov mentalitet. Uopšte oni ne vole Srbe, a imaju vrlo loše mišljenje o Beogradu. Smatraju Beograd običnom "ciganijom", vlast hegemonistima, a ljude manje vrednim od njih. Oni su viša klasa. Iako mi to nikada nisu rekli u lice, često se smeju na račun Srbije i imaju taj potcenjivački stav prema svemu što dolazi iz Beograda. Meni to ulagivanje Zagrebu nikada nije bilo jasno iako i sam imam veze sa tom državom.
To što su vam lepo ugostili i smeškaju vam se, to je njihova narav. Mi odmah kažemo sve u lice, a oni su vrlo lukavi. Džaba vam sav trud, ne vole vas. Za njih je dobra samo autošovinistička Srbija i ništa više. U svakom ratu bi stali protiv Srbije, u to budite uvereni, makar bili 100% u pravu.

Što se tiče situacije na Kosovu, na kraju će pobedu proglasiti i Vučić i Kurti. Vučić će reći kako je sprečio pogrom Srba, a Kurti da je zaokružio teritorijalni integritet Kosova. EU i NATO će pričati o miru i da je sporazum neophodan. Očekujem da odbace i ZSO jer to proizvodi samo nestabilnost.

Kad ljudi prde po Beogradu - sve kul, niko pet para ne da

Kad Beogradjanin iznese satiru na racun politickog dogadjaja koji ukljucuje i grupu ljudi koja se lepo obogatila od ove podele Kosova - odma krecu price o postenju, ravnopravnosti, bontonu, postovanju...

Pritom, Beki se samo delimicno zezao na racun Kosovara a vise na racun danasnjeg covecanstva generalno, i na racun Kovid histerije. Ali ajme mene, dovoljno je bilo sto je iz Beograda a usudjuje se da uzme u usta ljude iz drugog mesta, i da se odmah pokrene niz dobro utvrdjenih dogadjaja i popovanja o postenju i postovanju.

Kosmet nije otudjen preko noci pa ne moze preko noci ni da se vrati. Nije on izgubljen nego Srbiji nedostaje dugorocni nacionalni plan i tzv. drustvena elita koja moze takav plan da sprovodi. U Americi, Njemackoj, Velikoj Britaniji se vrhovne vodje mijenjaju ali spoljna politika ostaje ista, a srpska politka zivi od danas do sutra dok se veliki nacionalni problemi poput Kosmeta rijesavaju u vise generacija. To u neozbiljnoj politickoj strukturi nije moguce.

Srbi na Kosmetu trpe svasta ali ne razumijem ljude koji pozivaju na neku oruzanu akciju. Srbija je danas vojno jedan dio one Srbije iz 90ih a ni tada Beogradjani nisu mogli da izdrze vise od 78 dana bombardovanja, zasto mislite da bi sada pa izdrzali? Ne zaboravite da je Kosmet pao u Beogradu a ne u Pristini. Nikakvi vise ratovi ne dolaze u obzir na ovim prostorima. Srbija je okruzena NATO zemljama a 99.godine je kapitulirala i od tada na svom teritoriju ima oruzane snage stranih zemalja. Srbija nije suverena drzava.

Oruzjem mogu da zveckaju politicari i hrane glupe ljude laznim nacionalizmom, ali istina je da Srbija nije u stanju da sprijeci sumokradice a kamoli da se izbori sa siptarskim terorizmom kojeg, za sada, jos podrzavaju ekonomski najmocnije zemlje svijeta. Uostalom na Kosmetu osim hriscanske bastine nema niceg vrijednog. Ne znam za sta ima da se ratuje a i kada bi se ratovalo treba da se ratuje kada prosjecna plata u Srbiji bude 1500eur a ne 400eur. Ekonomski prosperitet treba da bude prioritet ove politike i odrzavanje statusa quo na Kosmetu koji ide u prilog Srbiji ali ovim poslednjim politickim potezima plasim se da je srpska vlast ucinila veliku stetu i to bez potrebe.

/salamala Vucic je dobar manipulator i kobajagi-diktator pa bi mozda mogao da se nagodi sa Amerikancima da Srbija od Njemacke trazi naknadu za bombardovanje bolnica i mostova bez odobrenja saveta bezbednosti UN i posle taj novac da Amerikancima kroz raznu kupovinu dobrina i usluga, a da ovi zauzvrat pozovu vojsku RS u ZSO u "zajednicku akciju protiv terorizma". I onda kao na granici sa Gazom zatvoriti sve prelaze osim na sjeveru i uvesti zescu torturu, pa neka u EU putuju preko Grcke i Madjarske. :) /salamala

Dobro je da u ratovima uBosni, Krajini i Slavoniji nisu stvari zavisile od razmazenih Beogradjana pa su ljudi bili istrajni i cvrsti pa dobismo sve te ratove i razbucasmo neprijatelje.

Oh wait...

Kompleksi su cudo.

Strašno, jbt. A kod Nušića u '1915', kad dođoše prvopozivci-Beograđani, ozari se vojska i krenuše da zauzmu Čačak. Došli Beograđani! Kakve mi priče o sebi pričamo danas... Ali zašto na beogradskom forumu?

Pa na svim drugim bi ih iznapusavali bez ustrucavanja i ogranicenja

A i sem toga, ipak je sad vreme u kome mnogi vise nemaju nimalo stida, pa tako ne vide nista cudno da dodju na forum o Beogradu da prde po svim njegovim ljudima. A neki cak i zive medju tim ljudima pa prde jos jace. Logike bez, al eto...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=884191#p884191:3d22kkb7 je napisao(la):
MC_ » Pon Sep 27, 2021 9:36 pm[/url]":3d22kkb7]Koniljo, steta sto retko pises ovde, tvoji postovi su edukativni.]
Misliš polu-lukavi?

Vrh