Šta je novo?

Izbori 2024

Фактор плус: Снс 58 одсто; СПС 9,3; ССП 5,1; ДСС-ПОКС 4,3; ДЈБ 3,6 одсто
четвртак, 30. септембар 2021.

Рејтинг напредњака и социјалиста је непромењен, подршка ССП Драгана Ђиласа благо расте, изборни цензус од три одсто прошли би још ДЈБ и коалиција ДСС-ПОКС, показује најновије истраживање јавног мњења агенције Фактор плус, објављено у дневном листу Блиц.

На питање за кога бисте гласали када би се парламентарни избори одржали у недељу, 58 одсто испитаника је одговорило за листу СНС – Александар Вучић, за СПС је 9,3 одсто, а за ССП Драгана Ђиласа је 5,1 одсто.

Moj Zoki Ljutovac ima 1,4 % a ja planirao da bude premijer :(
cc.jpg

Ljudi, i ja u svojoj zgradi imam 56% podrske ali to nije dovoljno da budem predsednik Srbije. Znaci, NAJVAZNIJI parametar je IZLAZNOST. Posebno za nas koji bojkotujemo sistem. Jer ako mi Bojkotaši imamo 70%, a oni svi skupa Izlazaši 30%, mi smo pobedili i njihov celokupan sistem mora da se menja, tj SVE partije ceo sistem. Ako Sistem imao preko 50% izašlih, onda ok, ljudi podržavaju sistem. Ali ako ima manje od npr 40% to mora bude granica da sve stranke, vrh sudstva policije, obrazovanja... ceo sistem MORA SE MENJA komplet. Ovo pravilo MORA biti dodato na Izborima. Ne moze izadje 10% i kobjagai nema veze, aj da vlada onaj sto ima 50% tj, 5% ukupnih glasaca.
OVO JE MOJ LICENCIRANI DUHOVNI IZUM I NADAMO SE DA ĆEMO GA NAREDNIH GODINA POPULIZOVATI ŠIROM SVETA. Do sada nisam cuo da je neko imao ovakvu ideju, pa ajde nije problem da ja budem prvi.

SNS ce cak i u Beogradu uspeti da skupi 30% izaslih. Sto milom, sto silom.

EU svom snagom podrzava svog kandidata i kandidata svih kolonizatora/okupatora i njihovih pomocnika.
Raduje me ova vest, ako i ova druga zbog tzv drugosrbijanaca.
Vise nema cak ni imaginarne sargarepe. Necemo nikada uci u EU. Ipak, mi verujemo....

Mentalni sklop drugosrbijanaca i simpatizera SNS je potpuno isti.

Урсула Фон дер Лајен: Србија забележила невероватан напредак последњих година
Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен истакла је данас да је Србија већ превалила дуг пут ка чланству у ЕУ и да је забележила невероватан напредак и залагање последњих година и унапредила услове у различитим секторима.

Reuters: EU više ne garantuje buduće članstvo za šest balkanskih zemalja
Evropska unija više ne može garantirati buduće članstvo za šest zemalja Zapadnog Balkana, otkrivaju četiri diplomata te interni dokument novinsokj agenciji Reuters.

Samo je bilo potrebno pitati Ursulu kako je to Srbija prevalila dug put ka članstvu u EU, kada je za devet godina otvorila dva, a zatvorila nula poglavlja...

https://magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=503&cl=08

Intervju
Prof. dr Milo Lompar, ekskluzivno za Magazin Tabloid, objašnjava uzroke i posledice tihe okupacije Srbije

Lompar: U spontanitet negativnog raspoloženja mogu poverovati, ali u spontanitet organizovanog bunta ne verujem. Samo zapadni (američki, nemački) činioci mogu stvoriti probleme vlastima i u spoljnoj i u unutrašnjoj politici. Zašto bi oni to činili, kad na najmanji pritisak ova vlast daje neki ustupak? Sa stanovišta zapadnih činilaca, ova vlast je najbolja: ima oreol nacionalne, dok izdaje nacionalne interese; ustupa KiM istrajno; podriva Srbe u Republici Srpskoj tako što priznaje Šmita za visokog komesara UN uprkos tome što ga ne priznaju ni Rusija ni Kina; učestvuje u političkoj smutnji u Crnoj Gori sa osnovanom sumnjom da pomaže večitom crnogorskom predsedniku.

Popović: Zašto opozicione stranke ne mogu da kanališu nezadovoljstvo naroda?

Lompar: Zato što nisu autonomne: ne nastoje da svoju snagu potvrde u narodu, da bi tako potvrđene postale poštovane i priznate kod zapadnih činilaca, nego se trude da snagu pronađu u bliskosti sa tim činiocima, pa da tako ojačaju svoj uticaj u narodu. To je namesnički, a ne demokratski put. Prednost vladajuće stranke je u tome što je snagu koju je SRS imala u narodu pretvorila u kapital kod zapadnih činilaca.

Popović: Ko nanosi više štete Srbiji: građanske stranke s komesarima iz NVO, ili lažne patriotske organizacije, koje kohabitiraju s režimom?

Ovo je godina u kojoj će umreti preko 120.000 građana Srbije. Rodiće se negde oko 65.000 ljudi, državnu će napustiti negde oko 40.000 osoba. Dakle, Srbija će u toku jedne godine izgubiti 100.000 stanovnika. Mašalah, što bi rekla braća Turci i srpski prijatelj Erdogan.

U takvim uslovima, ostaje vam samo da potkupite penzionere sa 20.000 dinara i da im obećavate bolji život. Tu su Kosovo, RS i naravno braća Rusi koji nikada ne pomognu. Penzioneri su budućnost napredne Srbije i glavni oslonac režima.

Mladi ljudi žele perspektivu, žele da sarađuju sa svetom, a ne da žive u izolaciji. Starci ionako nemaju gde, ostaje im da preživljavaju do sudnjeg dana. To su sve blagodeti lepog i lagodnog života u zemlji sa najbrže rastućom ekonomijom Evrope. Neće vas ujesti Amerikanac, neće vam nauditi Brazilac... Tako se šire vidici i bolje razume svet.

Gledam na ulici lepu i pametnu decu, decu koja nisu svesna u kakvoj horor državi žive. Onda naletim na čoveka koji mi istrese cigaretu u lice jer je bezobziran. Potom čovek prelazi pešački prelaz koristeći mobilni telefon i ne mareći za vozilo koje nailazi. Vozač mu trubi, korisnik telefona ga časti po naški, a ja osetih ozbiljnu sramotu.

Ljudi se dele na perspektivne i obične olupine. Za olupine mi nije žao, za njih je ovakva država idealna. Žao mi pametnih ljudi, dobrih duša, osoba koje žive sa invaliditetom i koja ne mogu da ostvare osnovna prava. Oni se jadni muče, njihova patnja nikome nije bitna.

Meni se čini da će RS u političku izolaciju, a Republika Srbija će biti na ogromnim iskušenjima. EU više nema živaca da se bavi Balkanom, SAD svakog časa mogu da unište Dodika. Nova politička nestabilnost bi ubila i ovo malo nade u normalno društvo. Ovo je najbolji trenutak da se stavi tačka na Kosovo i konačno završi sa komunističko-udbaškim načinom vođenja države. Branite Kosovo u Prištini, junaci sa južne i severne tribine!

@Koniljo
Sta Srbija i obican gradjanin dobija priznanjem Kosova i kako ce se isto odraziti na prosperitet pomenutih?
O kakvoj politickoj izolaciji Srbije govorimo kada trenutna vlast ima nikad vecu podrsku stranih drzavnika: sa Kurcom se rostilja, sa Makronom pije konjak, Merkel, Putin, Xi, Visegradska ekipa, Jansa...?
Zar nismo svi culi/procitali samarcinu Tanje Fajon opoziciji pre 3 dana?

Sve dok Srbija isporucuje radnike EU zemljama, namesta tendere njihovim firmama i obezbedjuje im potrebne sirovine - Merkel Rio Tinto, pohvale i hvalospevi ce stizati od svake trenutne i buduce EU politicarske protuve.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=885490#p885490:25q2w5i7 je napisao(la):
Doka_1 » Pet Okt 01, 2021 8:02 pm[/url]":25q2w5i7]@Koniljo
Sta Srbija i obican gradjanin dobija priznanjem Kosova i kako ce se isto odraziti na prosperitet pomenutih?
O kakvoj politickoj izolaciji Srbije govorimo kada trenutna vlast ima nikad vecu podrsku stranih drzavnika: sa Kurcom se rostilja, sa Makronom pije konjak, Merkel, Putin, Xi, Visegradska ekipa, Jansa...?
Zar nismo svi culi/procitali samarcinu Tanje Fajon opoziciji pre 3 dana?

Sve dok Srbija isporucuje radnike EU zemljama, namesta tendere njihovim firmama i obezbedjuje im potrebne sirovine - Merkel Rio Tinto, pohvale i hvalospevi ce stizati od svake trenutne i buduce EU politicarske protuve.

Ovde se slazem sa tobom, a ne sa Konijljom.
Politika, pogotovo spoljna je umetnost da se nesto dobije.
Srbija ne dobija nista priznanjem Kosova.

To je u redu, i ja se čak i slažem s nekim od tih stvari. Ono sa čime imam problem su zajedljive a šuplje glave koje prde baš po Beograđanima. Koje im vide sve mane i grehe, a svoje brljotine, slepila i poganosti ne mogu da spoznaju ceo život. I koji se istovaruju po svima koji ne ležu i ne bude se misleći i radeći za Kosovo, a oni sami ne mrdaju iz svoje palanke a najveći domet borbe za Kosovo svodi im se na ''šta bi trebalo'' filozofiranja i ''ko ne skačeee taj je šiptar aaauueueeeueee''

A što se decentralizacije tiče, ja sam lično nekoliko puta na forumu napisao da sam za to. I ima još dosta postova drugih članova, takođe rođenih Beograđana, koji su to isto rekli. Ali avaj, šuplje zajedljive glave to ignorišu, jer ako se suoče s time, morali bi da se suoče i sa ostalim gorkim istinama.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=885611#p885611:1mb5lpxr je napisao(la):
Bender Rodriguez » Sub Okt 02, 2021 10:47 am[/url]":1mb5lpxr]Ne razumem, molim te mi objasni, u čemu je suština? U tome da cela Srbija prdi po Beogradu i busa se u grudi junačke a kad dođu krize, niko dupetom ne mrda nego svi jurišaju za kompjutere da sa njih osuju paljbu ne po šiptarima, ne po KFORU, nego po - Beogradu. Jel to ta suština?

Ili se možda suština krije u onom arlaukanju ''ko ne skačeeee taj je šiptar aaauuueee ueee ueeeee''?

Šta s' ti ikad uradila/uradilo za to Kosovo o kome toliko drobiš pa da se istovaruješ po drugima? A sledeće pitanje je kako znaš da niko iz Beograda nikad ništa ne radi za to Kosovo?

I opet pitam - jel pišeš sa Jarinja i Brnjaka? Ako ne - zašto?

Bez potrebe se glupiras. Srbija ima profesionalnu vojsku a ja nisam nigdje napisao da treba da se ratuje. Zapravo suprotno. A sustina je u tome sto se o sudbini srpskih teritorija na Balkanu uvijek odlucivalo iz Beograda, a ti ljudi su se od problem nalazili najdalje zato ih nije boljelo kada je Broz dao Hrvatima pola Jadrana a Albancima Kosmet, ni kada je Milosevic dao Hrvatima Krajinu pa ih nece boljeti ni da priznaju Kosmet. Broz je svoje uradio, vi samo da udarite pecat.

A problem u tome nije u teritoriji nego sta ona predstavlja. Kulturna i istorijska bastina jednog naroda cini negov identitet, a to na Kosmetu ide zajedno sa zemljom. Iz istog razloga Grci ne daju Makedoniju. Pitanje je onda sta bi dobili time sto bi prodali dio svoje kulture? Pitam zato jer se svi zale na trenutnu politicku garnituru a priznavanjem Kosova imali bi i dalje istu vlast. Dakle sta se onda mijenja? Kako ne mozes da shvatis da trenutno politicko, ekonomsko i drustveno stanje u Srbiji ne zavisi od Kosmeta. Svi problemi koji su zadesili Srbiju ostace u Srbiji da li vi priznali Kosovo republiku ili ne. Uostalom Kosovo se moze priznati i nezvanicno. Umjesto potpisivanjem sporazuma neka Srbija ne koci Kosovo da postane legitimna drzava i da ulazi u organizacije i otvara diplomatska predstavnistva. Nije sija nego vrat ali eto.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=885624#p885624:17nwxtqv je napisao(la):
ukakilasamse » Sub Okt 02, 2021 1:14 pm[/url]":17nwxtqv]
Bez potrebe se glupiras. Srbija ima profesionalnu vojsku a ja nisam nigdje napisao da treba da se ratuje. Zapravo suprotno. A sustina je u tome sto se o sudbini srpskih teritorija na Balkanu uvijek odlucivalo iz Beograda, a ti ljudi su se od problem nalazili najdalje zato ih nije boljelo kada je Broz dao Hrvatima pola Jadrana a Albancima Kosmet, ni kada je Milosevic dao Hrvatima Krajinu pa ih nece boljeti ni da priznaju Kosmet. Broz je svoje uradio, vi samo da udarite pecat.
Bravo, počeo si da razmišljaš! Ima nade za tebe. :bubanj:
Dakle, utvrdili smo da se o sudbini srpskih teritorija na Balkanu uvek odlučivalo iz Beograda.

Ako si spreman, prešao bih na sledeću lekciju:
Ko tačno u Beogradu odlučuje o Srbiji i srpskim teritorijama? Beograđani ili ''institucije'', političmari i centri moći koji su samo smešteni u Beogradu?

Kada savladaš to, prelazimo na sledeću lekciju:
Koliko političmara koji iz Beograda upravljaju Srbijom, su zapravo Beograđani?

A ovo ispod si džabe pisao, jer ja ni u jednom momentu to nisam sporio. To jest, rekao sam, napisao sam i to malopre, da vidim rezon u tim stavovima.
Samo što te je tvoja mržnja prema Beograđanima zaslepila i tu pa si verovatno iskulirao i prevideo to.

Проблем је што се на Београд гледа из призме места седишта власти а не највећег града. Ја бих чак волео да дође до пресељења владе и председништва са свим министарствима из Београда у неки други град(ове) и да Београд буде седиште пословања као Њујорк у Америци.

Potpuno se slažem i sve si u pravu. Ali aj objasni ti to ovima što ne umeju da razlikuju ni grad od ljudi, i što misle da se Srbija brani rušenjem Beograda. I prdenjem po Beograđanima. I to ni manje ni više nego iz inostranstva, izvan te Srbije koju bi šatro da brane.

Ajde bre, od kad znam za sebe, kad god se desi nešto loše ili se donese neka loša odluka, prva refleksna reakcija prosečnog Srbina (čast izuzecima) je da za to optuži Beograđane i isprdi se po njima. Ne umeju da razlikuju Beograd od Beograđana. I da shvate da su političmari i sponzori ti koji odlučuju, a ne građani. S druge strane, kad dođe neka loša vest iz Rusije, ili nas Rusija na neki način ispali, ti koji ne razliku Beograd od Beograđana uvek prvi kažu ''a ma nije to do Rusa, vole nas Rusi, svi do jednog'' (iako većina nema ni pojma za nas). ''Nego je to samo zbog njihovih političara''. Aha, znači kad Rusija ispali Srbiju onda se to prepisuje samo i samo političarima, i pravi se jasna razlika između ''Moskve'' i Ruskih građana. A kad se Srbiji desi nešto loše, onda se automatski zna da je to zato što su zli Beograđani tako odlučili. Zanimljivo.

Ja zaista ne znam o kakvoj mrznji ti govoris. Ja zelim Beogradu i Srbiji sve najbolje i radujem se svemu pozitivnom sto mogu da procitam, zato i pratim ovaj forum. To sto ja zamjeram Beogradjanima je apatija i politika linije manjeg otpora, jer kao glavni grad koji upravlja, vodi i predstavlja drzavu i narod ima povlastice ali takodje ima i obaveze a obaveza Beogradjana je da krenu na ulice prvi i povuku za sobom citavu drzavu a ne da se ceka obrnuto. A to ko je "pravi" Beogradjanin i Srbin a ko "nepravi" je karakteristika balkanskih naroda i od toga treba sto dalje.

Ma vidim što želiš sve najbolje Beograđanima.

U apatiji je cela zemlja, ne samo Beograd. Znao bi to da si upućeniji u stanje.
A obaveze o kojima pričaš opet ima ceo narod, a ne samo Beograđani.

Pa evo reci sta bi ti rekao Bender da gledas Beograd sa strane: vidis 2 miliona ljudi i pitas se od cega, dođavola, tolki broj ljudi tamo zivi kad nema ni zemlju ni resurse ni ista... Aha onda vidis: ok, neki odu u navijace. Neki odu u dilere. Neki odu u kockarnice. Neki odu u drzavnu administraciju, SANU, pozoriste, konobare. Neki odu u ... masu trange frange zanimanja koja ne vidis kakvu vrednost stvaraju, cak ni fabrika vise nema, a broj ljudi raste i vidis da je lose da raste populacija beskorisnih i....ta. Koji su pritom unistili taj lep kraj, nabudžili zgradurine ulice, cekaju satima u guzvi, nemaju gde da se parkiraju... znaci cak su im intelektualci arhitekte kretteni. I kad gledas takav kancer sa strane, pomislis o ne, ovo moze sve da nas unisti, ovaj kancer prezivljava tako sto ce nas sa strane sve vise i vise da isisava jer on tamo medju zgradurinama nema bukvalno nista zaista vredno. Slobodan covek je uvek protiv Drzave, a za svoju slobodu svoje Rodovske zajednice, a Beograd je Mordor, mesto gde Veliko Oko Drzave obitava, crna tacka

Vrednost i privreda se ne stvaraju samo na proizvodnim linijama u fabričkim pogonima. Tito i KPJ su mislili tako i stremili tome, pa im je cela zemlja počela da im puca ko dulek još 1980ih, pre rata i sankcija.

A idući istom tom logikom i sa unapred spremljenim predrasudama, mogu i ja da odem u prosečno srpsko selo i u prolasku pored 10 njiva vidim 5 praznih i kažem ''bogte mazo, pa ovi ovde ništa pod milim bogom ne rade''. A zapravo, naravno da rade, samo što jedno je kada nešto posmatraš sa strane, i još neupućen, i pun predrasuda... a drugo je kad se razume i shvati da nije sve onako kako izgleda na prvi pogled.

Taj Beograd po kome svi prde, i ljudi u njemu, čine 25 do 30% celokupnog srpskog BDPa. Ako grešim, slobodno nek me neko ispravi. Ali mislim da je ta brojka.

A svakome ko ima primedbu na rad institucija koje odlučuju o Srbiji a smeštene su u Beogradu, ali ih ne čine samo Beograđani, niti oni upravljaju njima... poklanjam sledeći link - https://www.srbija.gov.rs/tekst/67236/i ... srbije.php

Ih kakav je to BDP pokazatelj :) Poseces sve sume, iskopas celu zemlju u rudnik i imaces rast BDPa 1000%. I sta je to, kao dobro? A Bg ima veliki udeo BDP-a u celoj Srbiji isto kao sto i Vucicevske firme isistemske imaju visok udeo u BDPu privrede, e isto tako i globalisti namestaju svojim poslusnicima (koji za njih cede srbski narod) najplacenije poslove upravo u Beogradu, a trgovina se svodi otprilike na ovo: izvuci mi iz Srbije 1000 dinara, a ja cu tebe mog globalistu u Beogradu nagraditi sa 100 dinara, opljackani ce imati udeo u BDPu 0%, ovaj u Bgu 40%, a izvucice se vrednost iz zemlje 90% (npr Bg ce odluciti o zaduzivnju bez referenduma naroda). A kako se izvlaci primeticete po nametima seljacima, jer tu se stvara osnovna vrednost za zivot, i tu cete videti da ova drzava ne radi za srbski narod vec za nekog izvan tog naroda, a to je u koleraciji sa natalitetom i mnogim drugim losim stvarima.

Isto je u svim državama, svuda je bogatstvo u metropoli, a ne na selu. Ponajviše u npr. Rusiji.

Неки људи буквално доживљавају као да грађани Београда доносе одлуке, а не народни посланици које су сви грађани Србије гласали.

Vrh