Šta je novo?

Izbori 2024

Lol "studenti blokiraju da bi povećali svoje benefite" lol

Ovo je po meni cak i gore i ljigavije od onog novog(starog) bota koji je dosao ovde, izmislio neki zahtev (koji naravno nema veze sa istinom) i osuo paljbu po studentima zbog tog navodnog zahteva (kojeg je naravno sam izmislio)...

Poslednja izmena:
Hajde neka se javi još neki pametan dušebrižnik - filozof...Ja sam mislio da će da vas bude više. Malo sam se razočarao.

Ја рецимо палим ТВ једном месечно у просеку, тј толико ретко да сваки пут кад упалим, треба му пар мин да се сетује. А фора је што је само оптички нет био 2700, а у пакету са ТВ неких 3000 и онда као ај глупо је само нет, иако нам не треба. Овако бих га упалио 4x месечно.

Ја никога из генерације (миленијалци) не знам да гледа ТВ, осим можда Нетфликс или неки спортски канал. Када оду на онај свет све генерације пре миленијалаца ја стварно не знам шта ће бити са класичним ТВ каналима. То ће све морати да се погаси. Мене и даље фасцинира да на киосцима могу се још наћи штампане новине.

То исто представља проблем аутократама који одржавају власт сејањем пропаганде и спина путем штампаних новина и тв канала. Иду генерације које читају садржај са платформи попут редита, твитера, инстаграма итд.

То по мени и јесте значајан фактор зашто тек сада после 5 Октобра 2000 ми имамо нову тако омасовљену студентску револуцију.

Hajde neka se javi još neki pametan dušebrižnik - filozof...Ja sam mislio da će da vas bude više. Malo sam se razočarao.
Ma opusteno.
Kada ti se dete razboli a drzavni dom zdravlja ne funkcionise jer nisi clan partije ili su doticni zaposleni po partijskoj knjizici a ne spremi, pa moras da cekas 3h jer nemas zakazano ti lepo uzmi radi i treci posao za privatno zdravstveno.

Isto kad i tvoja deca budu morala da rade 2 posla da prezivljavaju jedva i pitaju te sta bi sa protestima 2025 ti im kazi ma to se oni borili za neka tamo prava i uredjenu drzavu, boze sacuvaj, ja sam zurio doduse nisam se mnogo zamlacivao time.

Glavni cilj studenata je da se povećaju njihovi benefiti i to je u redu. Koliko ja shvatam po svemu što su mi priložili i neki od vas, a i drugi. Bore se ljudi za poboljšanja u onome što je njima važno, u čemu ih potpuno podržavam. Samo mi se ne sviđa to što je stavljeno u prvi plan da im je najvažnije da se kazne odgovorni za tragediju u NS i ostalo slično, a kao ovo prvo je uz put, a u stvari, to je glavno za šta se bore. Ne kažem da im do ostalog nije stalo, ali redosled nije takav kako je opisano. Nisam političar, ali životno iskustvo imam.Poštujem svakoga u smislu da se bori da mu bude bolje, ali ovo kako se oni bore, nije način. Kada se strajkuje u firmi, zarad povecanja plata, to se radi tako da onaj ko treba da donese tu odluku bude pod pritiskom i to jedino može da bude delotvorno. A studenti ovim što rade nikoga od onih koji treba da ispune njihove zahteve ne stavljau pod pritisak.

Mene je briga što kasnim nedge zbog njihovih protesta, a to što nikog drugog nije briga, to je već njegova stvar. A oni meni slične i mene ugrožavaju time. Jer možda radim dva posla, jurim sa jednog na drugi, gubim zaradu i snosim sankcije, ako kasnim i egzistencija moje porodice se ugrožava. Ja nemam vremena da protestujem zbog toga što moram da radim dva posla, jer od jednog ne mogu ni na ivici normalnog da živim. Imam mnogo poslovnih i van poslovnih obaveza na dnevnom nivou, koje moram da završim, a vreme mi je najbitniji resurs i ono koje provedem u putovanju od tačke A do tačke B, vaćno mi je da što više skratim, da bi isto upotrebio za nešto korisnije. Nisam jedini naravno, to je problem velikog broja ljudi u ovoj zemlji.

Ovde se uopšte ne radi o politici, u koju sam rekao da se ne razumem najbolje i da me ne zanima, u suštini.
Konacno neko realan!!

Dodao bih i da u toj "studentskoj" borbi za prava, osim licemerja vezano za stanicu i koriscenja tragedija radi samopromocije, ima jos dosta sitnijih ali primetnih podmetacina.

Recimo, ove "setnje" po drzavi. Na stranu sto blokiraju puteve i OD NASIH PARA koriste usluge saobracajne policije i goriva za te igrarije. Ali jel mislite da je slucajno sto je u prvom planu devojka u helankama, i preko celih helanki Nike znak? Cak i kod nas, za to je u nekoj seriji, ili filmu, potrebno napisati da je u pitanju marketing. Ali ne, oni uzimaju pare od kompanija i besramno se koriste situacijom i tragedijom za samopromociju I ZARADU!!

Tesko ces ovde objasniti ljudima sta znaci raditi dva posla. Pitanje je da li su neki uopste i zaposleni?

Mada, mala kritika i tebi. Mislim da nije ok da se zalis na svoju situaciju, a da si samo na dva posla. Opet, ne zelim da vredjam ni tebe ni tvoju situaciju, ali danasnji remote svet daje mogucnost za rad od kuce, i imati par poslova sa strane od osnovnih poslova je najnormalnije. Recimo, mozda je glupo isticati se, ali eto posto ce ovi odmah da prozivaju za primer, npr, ja radim 4 posla u 3 razlicite grane-i onda nema problema, ni finansijskih, a ni sa snosenjem sankcija. Jednostavno, visedecenijsko iskustvo me cini nezamenljivim(i neponovljivim, he,he). I klijenti i gazde su svesni da blokade ponekad znace kasnjenje, ali ne mare. To je razlika izmedju prezivljavanja i zivljenja punim plucima.

Onakav grad unisti grupa klinaca zbog njihovih licnih interesa, eeeee.

Kad se setim kako se lagano prolazilo svuda, gde god treba da ides, za 5 minuta si tu, hoces metro, hoces kolima, siroki bulevari, 20 mostova, podzemni tuneli, stotine kilometara biciklistickih stazi, gradski prevoz besprekoran... i gde smo sad? 🥲

Ma opusteno.
Kada ti se dete razboli a drzavni dom zdravlja ne funkcionise jer nisi clan partije ili su doticni zaposleni po partijskoj knjizici a ne spremi, pa moras da cekas 3h jer nemas zakazano ti lepo uzmi radi i treci posao za privatno zdravstveno.

Isto kad i tvoja deca budu morala da rade 2 posla da prezivljavaju jedva i pitaju te sta bi sa protestima 2025 ti im kazi ma to se oni borili za neka tamo prava i uredjenu drzavu, boze sacuvaj, ja sam zurio doduse nisam se mnogo zamlacivao time.

Ja sam opisao kako se štrajkuje i protestuje. Nas koji moramo da radimo dva posla u Srbiji je mnogo i kada bi stali svi, zajedno sa onima koji su bitni za ovu državu i bez kojih ne bi funkcionisala: poljoprivrednici, profesionalni vozači, pekari, policija, vojska, radnici u fabrikama koji proizvode stvari neophodne za život,...Ne moramo da blokiramo puteve, dovoljno je da stanemo, država ne bi mogla da funkcioniše. Poenta je što niko ne staje...A ja sam ili bilo drugi sam ili par ljudi, ne može ništa da uradi, nego se snalazi kako ko zna, može i ume. I opet ću da kažem, kada bi svi stali, jedini razlog zbog koga bi stali je zajednicki interes i ništa drugo, nemoj da smo deca i da pričamo bajke.

Ja sam opisao kako se štrajkuje i protestuje. Nas koji moramo da radimo dva posla u Srbiji je mnogo i kada bi stali svi, zajedno sa onima koji su bitni za ovu državu i bez kojih ne bi funkcionisala: poljoprivrednici, profesionalni vozači, pekari, policija, vojska, radnici u fabrikama koji proizvode stvari neophodne za život,...Ne moramo da blokiramo puteve, dovoljno je da stanemo, država ne bi mogla da funkcioniše. Poenta je što niko ne staje...A ja sam ili bilo drugi sam ili par ljudi, ne može ništa da uradi, nego se snalazi kako ko zna, može i ume. I opet ću da kažem, kada bi svi stali, jedini razlog zbog koga bi stali je zajednicki interes i ništa drugo, nemoj da smo deca i da pričamo bajke.
Kako niko ne staje? Pre bukvalno koju nedelju smo imali generalni strajk?
Advokati ne rade isto vec neko vreme, GSP sindikati najavili strajk od sledece nedelje ako se ne ispune uslovi?
Poljoprivrednici bukvalno traktorima dosli za BG i NS iz svojih sela.

To sto Pera koji drzi pekaru nece da je zatvori je Perina stvar, ali mislim da smo imali brda solidarnosti u proteklih par meseci, reci da niko ne staje je ipak suludo.

Recimo, ove "setnje" po drzavi. Na stranu sto blokiraju puteve i OD NASIH PARA koriste usluge saobracajne policije i goriva za te igrarije. Ali jel mislite da je slucajno sto je u prvom planu devojka u helankama, i preko celih helanki Nike znak? Cak i kod nas, za to je u nekoj seriji, ili filmu, potrebno napisati da je u pitanju marketing. Ali ne, oni uzimaju pare od kompanija i besramno se koriste situacijom i tragedijom za samopromociju I ZARADU!!
Ok da znamo da Nike vodi obojenu revoluciju u Srbiji.

Verovatno je greskom dosao na Beobuild, ovo je prica koja eventualno moze da prodje kod nekih neinformisanih baba u nekom selu kod Vranja koje su u Beogradu poslednji put bile 1988. godine na mitingu ,,Bratstva i jedinstva".

Protesti i blokade su uzrocnik 0,1 saobracajnih guzvi u Beogradu, za ostalih 99,9 posto se zali vodji, Ganguli i ekipi.

Kao da nismo ziveli u ovom gradu i pre protesta i blokada i ne znamo kako je sve funkcionisalo, odnosno kako nije funckionisalo.

A ti ti protesti i blokade koji su 0,1 posto razloga zasto je BG konstantno u saobracajnom kolapsu su jedini nacin da se nesto promeni i da ti lagano dolazis od tacke A do tacke B i da ne radis dva posla da bi preziveo.

Jesi se u oktobru zalio na guzvu? Tad si lagano krstario gradom, je li?

Onda stani pa neces morati da radis dva posla i divljas po gradu od tacke a do tacke b da bi jedva preziveo.
Kad stanu svi drugi, staću i ja.
Koliko već traju ove demonstracije? I rezultat je i dalje krompir. Da valja, nešto bi se do sada pomerilo.

Znam ljude koji su strajkovali po firmama i uspeli da ostvare veci deo zacrtanog, nikada se ne ostvari sve sto tražiš, jer na kraju malo popusti jedna strana, malo druga, zato se i traži više, nego što realno može da se dobije. Ali su imali dobar plan i informacije, a i mnogo varijanti su predvideli, ako krene kako ne treba, čak i za to su imali plan pre nego što su počeli štrajk, zato su i uspeli.

Kako niko ne staje? Pre bukvalno koju nedelju smo imali generalni strajk?
Advokati ne rade isto vec neko vreme, GSP sindikati najavili strajk od sledece nedelje ako se ne ispune uslovi?
Poljoprivrednici bukvalno traktorima dosli za BG i NS iz svojih sela.

To sto Pera koji drzi pekaru nece da je zatvori je Perina stvar, ali mislim da smo imali brda solidarnosti u proteklih par meseci, reci da niko ne staje je ipak suludo.

Kada smo imali, ko je stao? Jel to naziv neke predstave? U kom pozoristu se davala? Koju glumci su igrali?

Koje si posledice snosio ?

Dokle god nema posledica, ravno je sa time da niko nije stao. Nije poenta da smo ti i ja blizu i bavimo se sličnom delatnošću. Ja sam zatvorio moju pekaru, ti tvoju nisi, kupiće ljudi kod tebe i posledice mog zatvaranja pekare se osetiti neće, ali da stanemo i ja i ti i svi ostali, pa da nema da se kupi ni kod koga, to bi imalo posledice koje bi se veoma osetile.
Ili stane jedan prevoznik, ima drugi, tebe baš briga da li te vozim ja, tribi, Pantrograf ili neko peti. A da nema nikoga, onda bi trpeo posledice.

Koja brda solidarnosti, u kom filmu ti igraš i koju ulogu?

Ја никога из генерације (миленијалци) не знам да гледа ТВ, осим можда Нетфликс или неки спортски канал. Када оду на онај свет све генерације пре миленијалаца ја стварно не знам шта ће бити са класичним ТВ каналима. То ће све морати да се погаси. Мене и даље фасцинира да на киосцима могу се још наћи штампане новине.

То исто представља проблем аутократама који одржавају власт сејањем пропаганде и спина путем штампаних новина и тв канала. Иду генерације које читају садржај са платформи попут редита, твитера, инстаграма итд.

То по мени и јесте значајан фактор зашто тек сада после 5 Октобра 2000 ми имамо нову тако омасовљену студентску револуцију.

Јесте, мислим да је неко на форуму скоро качио истраживања о подржавању ове власти, али по старосним групама! Што су млађи, то су више против. Мени се највише допада што ми се чини да све више имају ту црту здравог родољубља и да ови немају тапију на то и да проваљују колико су лажни, али исто тако све више проваљују и ове друге за неке ствари (Н1 нпр, који су опет потребни због контратеже). Можда то и доведе до неке директније демократије једног дана, да им једноставно кажемо нисте нам потребни, осим као чиновници чији ће рад бити озбиљно надзиран...

Често видим маторце у локалном Максију како ишчитавају штампу. :) Мораће да развијају више својих канала на нету, али ко ће то да гледа? Ок, сад имају ботове у намери да мало утичу на јавно мњење, али и то ће да пукне. Ето ја имам навику да пратим Б92 портал, иако знам ко их је узео. Синоћ гледам, нека вест о драмосеру, афирмативни и негативни коментари у односу 1:10, обично се то промени за пар сати кад се ботови наспавају, ма какви, ево остало исто. Мало се мењају ствари или сам Б92 као и све јајаре, мењају страну кад је фрка.

Са друге стране, мало ми је и жао клинаца због претеране дигитализације и негативних страна и социјализације. Имамо зумерку, бруцошкињу у фамилији, па гледам. Ми кад смо одрастали, било је некако приуштиво да одеш на неки концерт, изађеш чешће итд. Гледам сад око НГ, концерт за двоје Рамба Амадеуса 100 еврића, нама је то било онако успутно, као на пиво и да одслушаш Рамба или Цанета, уз то добијеш гратис Сергеја Трифуновића како спава на степеницама . Ево две карте за Гансе 250 еур.

Prilozi

• sdgsd.png
    sdgsd.png
    157,9 KB · Pregleda: 16
Ovi su pohapsili izgleda pola Lazarevca.

Ова оптужница за 900к евра није права оптужница него услуга оптуженима и аболиција за оних 600+ милиона евра штете.

А конкретно Грчићу ово дође као велика услуга јер га склањају у право време и за релативно ситне новце.

СНС/Хуља више није у стању да направи било какав потез који није на штету грађана а у личну корист корумпираних појединаца.

Verovatno je greskom dosao na Beobuild, ovo je prica koja eventualno moze da prodje kod nekih neinformisanih baba u nekom selu kod Vranja koje su u Beogradu poslednji put bile 1988. godine na mitingu ,,Bratstva i jedinstva".

Protesti i blokade su uzrocnik 0,1 saobracajnih guzvi u Beogradu, za ostalih 99,9 posto se zali vodji, Ganguli i ekipi.

Kao da nismo ziveli u ovom gradu i pre protesta i blokada i ne znamo kako je sve funkcionisalo, odnosno kako nije funckionisalo.

A ti ti protesti i blokade koji su 0,1 posto razloga zasto je BG konstantno u saobracajnom kolapsu su jedini nacin da se nesto promeni i da ti lagano dolazis od tacke A do tacke B i da ne radis dva posla da bi preziveo.

Jesi se u oktobru zalio na guzvu? Tad si lagano krstario gradom, je li?

Babo iz Vranja,
Ti sada brkaš pojmove i izvrćeš stvari. Naravno da je bilo gužve i pre protesta i da sam se i pre protesta provlačio kroz istu, žalio se...Ali to je već drugi par gaća, iako ti pokušavaš da ih zajedno ubaciš u istu korpu za prljav veš. Svaki dodatno-otežavajući faktor u tom smislu, dodatno mi otežava. Ako trpim, trpim zbog nečega što će biti bolje, a ovde rezultata nema i sve je teže i teže.

Da se ne pomera, ne bi ti sad ovde pisao, jasno je da sada pucaju iz svih preostalih oruzja kojih jos nemaju puno.
Ne bi tako rekao, ali voleo bi da si u pravu.

Nisam ja morao da radim dva posla da bi mogao da živim na ivici normalnog, mogao sam, na primer, da se učlanim stanku, budem aktivista i da za uzvrtat imam neke benefite - nisam hteo. Mogao sam i još nešto. Ima izbora, samo su pitanja šta čija kičma može da izdrži, šta čiji želidac može da svari i šta je kome najlakše da žrtvuje zarad lakšeg života. Nisu svi spremni da poture kičmu, nekome je lakše da bude poltron vladajuće stranke i neka bude. Njemu njegov izbor, meni moj.

Ovo sa hapšenjem ove sitne buranije za dva stana u bgnavodi jeste nama sa ove strane smešno i jadno,
ali možda kod ovih plitkoumnijih (a koji trenutno podrzavaju studente) upali neku sijalicu tipa eto "aca srbin konacno poceo da čisti" sto je u skladu sa poznatom mantrom tipa "aca srbin je dobar nego nevaljaju oni oko njega" pa kad se ta dva spoje ispadne da aca binsr hapsi te oko njega sto nevaljaju pa ce sad sve biti u redu...

Inace se polako krece u obracun sa ljudima zaposlenim u javnom sketoru po manjim mestima a koji su primeceni na blokadama i protestima...

Vrh