Dobro, ako ti ne voliš sport, tvoja stvar. Meni je zabava, da odmorim mozak. Kada se ne bavim intelektualnim radom, kada ne učim i ne čitam, tada se nekada opustim uz neku dobru utakmicu.Krivaca je više, a među njima su i ljudi koji čekaju sve savršeno i idealno, i odbijaju da shvate kako moderni svet funkcioniše i kako se politika i političari dovode u red. I već 20 godina odbijaju da izađu na izbore i glasaju protiv bilo koga ko je iskreno protiv vladajuće garniture, nego sede kod kuće, kukaju na nepravdu i pesimizam, i čekaju da im dođu Isus, Sveti Sava, Putin, Dositej i ko zna ko još, pa da se onda smiluju da odvuku guzicu do birališta i obave svoju građansku dužnost.
Ali ne, većina Srba nadojena bajkama, apatijom i religijskim nebulozama, uvek očekuju sve savršeno i žele svet u kome će dobro da pobedi zlo jednom za svagda i onda ćemo svi da živimo srećno i prosperitetno za vjek i vjekova... I onda tako čekaju, i čekaju, i čekaju... i na kraju umru nesrećni, apatični, mrzovoljni i ubijeni u pojam u ovoj rupčagi od zemlje i društva. I misle kako su time ispali moralni pobednici i kaznili političare. A političari ili po vladama, ili penzionisani po regionu, dele prazne ekonomske savete i krckaju ono što su pokrali pre. A sve to zato što se nisu redovno menjali, ko pelene.
Bukvalno bilo šta što nije jedno te isto vrtenje u krug sa nameštenim ishodima i nikakvim dugoročnim efektima i uticajima na društvo.
Sama činjenica da u jeku prodaje drugog najvećeg provajdera u zemlji, ljude najviše brine da li će i gde moći da gledaju milionere koji trče za loptom, mnogo govori o stanju svesti ljudi a i o šansama da se sa takvim mentalitetom i prioritetima ikad išta promeni na bolje. Naravno, na kraju dana biće krivi isključivo EU i Vatikan što je Srbija dupe kontinenta, a ne polovina naroda koja je neizmerno pasivna i glupa.
U normalnoj državi, hapšenje bilo koje osobe koja je imala kontakt, saradnju i/ili sličnu vezu sa bilo kim iz vlasti, a posebno sa predsednikom države, automatski bi značilo i ostavke.![]()
Biznismen kome je Belivukova ekipa otela lokal u centru Beograda: Iza svega stoji Aleksandar Papić, kum Nebojše Stefanovića
Lo Jakono u ekskluzivnom intervjuu za KRIK tvrdi da je Papić, biznismen i član Srpske napredne stranke, organizovao otimanje lokala koji je držao na Trgu republike u Beogradu. Za to je, tvrdi, angažovao kriminalce Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.www.krik.rs
Sportski ribolov: uhvati,poljubi i pustiIli sportski ribolov ili obračun unutar stranke?
![]()
Nova.rs: Uhapšen kontroverzni biznismen Aleksandar Papić
Uhapšen kontroverzni biznismen Aleksandar Papićn1info.rs
Tako i treba, jer drugog načina da se Srbija unormali prosto nema.Što se tiče glasanja, uvek izlazim da glasam za neke Marinike, Đilase, Manojloviće, sve koji su anti SNS struja. Zato imam pravo da oh kritikujem.
I onda ti na sve to opet uzmu 350 din za RTS.Kablovski paketi su neopravdano skupi. Hiljade kanala od kojih gledaš realno 3 koštaju ko struja..
Ja bih razumeo tvoju zabrnutost, da iza zahteva stoje npr studenti masinskog i rudarskog fakulteta.ok, hajde da uzmemo da je zaista tako, da se ne radi o 2, 3, 5 godina. ali "mesec dana ili manje" svakako nije.
s jedne strane, za tako kratko vreme to bi bilo moguće učiniti samo pod pretpostavkom da nakon što bi se prošlo kroz tu dokumentaciju (objavljenu, delimično objavljenu, neobjavljenu - sad svejedno) popišete svako moguće ime koje se tu pojavljuje i neselektivno sve strpate u pritvor uz ekspresno podizanje optužnica. jer ma kako se tebi činilo da svi bi bili zadovoljni podizanjem optužnice za "sve bitnije likove", te bitne likove nije baš lako filtrirati iz te dokumentacije, za tako kratko vreme.
istovremeno, iako će moji oponenti reći da je zahtev precizan i nedvosmislen ja tvrdim da je on sve samo ne precizan i jasan i da ostavlja prostor da se stvari po njemu otegnu ne na 5 godina već i u nedogled. zašto? pa zato što je arbitraran. da zaista jeste tako, potvrđuje i tvoje ograđivanje u postu u kome ti "veruješ" da bi bili zadovoljni (itd.). a veruješ zato što nisi siguran. a nisi siguran zato što iz zahteva jasno ne vidiš kada je kraj.
i, ako ćemo mak na konac, ne bi ni bio problem što je arbitraran kad bi se bar načelno znalo ko arbitrira. ali mi to ne znamo! a ako će mi neko reći da arbitriraju studenti, mi smo u još goroj situaciji jer po samoj logici ove zbirne imenice ima ih mnogo. da se ograničimo na plenume? pa i njih ima mnogo, bar koliko i fakulteta. i uvek će se javiti neki čuvar vatre (čiji motivi ne moraju nužno biti pogrešni) koji će reći ne, zahtev nije ispunjen jer...
potpuno sam svestan da spontano organizovan pokret nije ni mogao da profiliše nedvosmislene zahteve. međutim, kako vreme odmiče, svakome ko događaje prati uz susprezanje navijačkih strasti jasno je da smo u ćorsokaku i da je neophodno da se bar ovaj zahtev uobliči u smislenu i racionalnu formu.
Prozivanje i prijateljsko zezanje mi je ok kao što mi je ok npr kad se Balkanci na netu prozivaju i zezaju a kad dođe neko spolja pa ih prozove, oni se udruže pa ga zajedno oduvaju.Pa to jeste, ne kažem da nema onih koji su opsednuti, samo nemam kontakt s njima. Kod nas je najveća opsesija da se prozivamo oko Titovih bliznaca, a u stvarnosti nas zabole![]()
Ovi su pohapsili izgleda pola Lazarevca.
![]()
Ovo su svi uhapšeni u velikoj akciji policije: Pored Grčića i Papića na spisku direktori fudbalskog kluba i poznatih firmi
Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pripadnici Uprave kriminalističke policije uhapsili su bivšeg vršioca dužnosti direktora JP Elektroprivrede Srbije (EPS) a.d. M.G. i još 14 lica zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2018. do 2021...nova.rs
Ja bih razumeo tvoju zabrnutost, da iza zahteva stoje npr studenti masinskog i rudarskog fakulteta.
Ali iza njega stoji 90 % studenata pravnog fakulteta i njihovi profesori.
Sta mislis da se oni nisu setili tako banalne stvari, koju si ti kao laik na gradjevinskom forumu primetio ?
Ovi su pohapsili izgleda pola Lazarevca.
![]()
Ovo su svi uhapšeni u velikoj akciji policije: Pored Grčića i Papića na spisku direktori fudbalskog kluba i poznatih firmi
Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pripadnici Uprave kriminalističke policije uhapsili su bivšeg vršioca dužnosti direktora JP Elektroprivrede Srbije (EPS) a.d. M.G. i još 14 lica zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2018. do 2021...nova.rs