Šta je novo?

Izbori 2024

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=826036#p826036:27i4arwo je napisao(la):
MIG29 » 24 Feb 2021 02:58 pm[/url]":27i4arwo]Ja sam prvo mislio da je DJB nova sansa za Srbiju, ali sam kasnije slusajuci intervjue njegovih portparola shvatio da se radi o obicnim folirantima. Partiju cine iskljucivo bivsi komunisti i liberali, koji bi sad da glume suvereniste. Balkan Info je samo njihova razglasna stanica.
Komunisti??? Mislim da ne postoje ljudi koji su desnije na spektru od komunista. Ko ti je tamo komunista leba ti? Oni su u međunarodnim savezima evropskim konzervativcima a išli su i po SAD na tribine njihovih republikanaca. Ako su to komunisti šta su onda desničari?

Jesu zastranili zesce sa koketiranjem avaks druzini i pogubili se u magli o dubokoj drzavi, ali mi opet drago kad slusam Radulovica u gostima zajedno sa bilo kim iz opozicije posto ovi iz vlasti vise i ne smeju da se pojave s njim u studiju. Poslednje je bilo ono u Utisku sa Sergejem, i slusajuci ga tada, nisam imao nikakvu zamerku za sve sto je rekao tada.
Cak sam i ok sa njihovom "suverenistickom" pricom. Sto se mene tice bolje da oni povedu tu pricu i okupe taj deo glasackog tela nego cirkuzanti iz DB kuhinje.

Mada nisam ih slusao u skorije vreme, ali dokle god nisu otisli u qanon ludaru ili samo Putin+pravoslavlje ce da spase Srbiju, to je i dalje ok :lol:

Inace ko zna sta je kriterijum za komunistu danas pa da upadne na listu kolege MIGa, vremena se menjaju :)

Na trenutnom političkom polju Srbije, DJB je jedina polu-ozbiljna opozicija/stranka vredna glasanja. Daleko su od idealnog ali ako slušate njihove govore od skora (i one od 2014te-16) vidi se da su malo iskulirali sa anti-vaxx covid pričom i vratili su se na dobro staro (ekonomija, privreda, zakon, sistem, partokratija). Bilo bi pošteno dati Raduloviću šansu da "uredi Srbiju i naš sistem" kako stalno govori, uz sve konkretne planove koje su izneli. Pošto trenutno nemamo bolje opcije, a znamo da sa ovom vlašću nema istinskog dobitka...

Kako verovati Radulovicu kad je bio kod Vucica ministar?

Sad će da ti objasne da je on hteo da promeni sistem, to jest da uradi restart :D :D :D
Znam neke ljude od integriteta koji su iz ideala radili sa njime dok je bio ministar u vladi Dačića gde je Vučić bio PPV tada i nemaju lepe reči o Raduloviću.

Kako moze da bude dobar izbor neko ko je bio liberal, pa antivaxer, ultranacionalista (takozvani suverenista), pa sad opet menja pricu.
To je kao kad bi Ceda i Canak poceli da pricaju o Velikoj Srbiji, i sta treba da ih uzimamo za ozbiljno.

Niko nije rekao da je Radulović "dobar čovek", šta više, čini mi se kao jako teška osoba s'kim nije lako raditi. Ali njegova stručnost je manje upitna, posebno od Vučićeve (i svih bivših "genijalaca"). Objasnio je zašto je bio ministar, i dovoljno je postaviti pitanje "ko bi normalan dao ostavku s'pozicije ministra sa budžetom od 300 miliona evra"? I ja hoću da u Srbiji ima neka bolja opcija, ali se politika razmatra sa stanovište 'ko trenutno postoji', a ne koga bi hteli videti. A pošto vidim da se frljamo terminima, ako neko može da citira njegov "ultranacionalizam" bio bi mu zahvalan.

Ni ja ne videh tako nesto. Ovo njihovo "suverenisti" nije bazirano ni na rasnoj, nacionalnoj ni na verskoj osnovi, vec iskljucivo ekonomskoj. Jedino sto bi mozda tu smrdelo na domace nacose iz DB podruma je prica o migrantima, ali oni se tu bave opet iskljucivo ekonomskim aspektima price i strahu ljudi da ce ih u stranim fabrikama zameniti migranti - a sto vlast u sustini i podgreva s vremena na vreme (Djuka bizon, a i njegov gazda).
Njihov program je i dalje liberalan (u smislu gradjanskih i ljudskih prava) a ekonomski okrenut centru i protiv je deregulacije, tj glavne poluge liberalkapitalizma. Sto je ok.

Biti protiv ulaska u EU ne moze da bude iskljucivo "nacionalisticka" tekovina koju su prisvojili svi ostali koji imaju tu stavku u programu -a koji potezu odmah Putina kao resenje za sve probleme a EU je nekakva osovina zla i to je jedino sto su u stanju da kazu birackom telu. Ekonomsko pravna prica koju DJB propagira jedino i ima smisla. Dakle, da li ima smisla da se igramo ulaska u EU ako nam je sistem razoren i znamo samo za partokratiju? Sta je uopste interes EU ovde ako sa jedne strane propagira vladavinu prava a zmuri na Vucica i druzinu, uvodi sankcije Rusiji a dopusta severni tok i nemacke fabrike, tu i tamo poneka clanica ode da bombarduje i otima nesto a neka krene da ukida prava i slobode...

Dakle, to su realne teme o kojima se moze razgovarati, a ne potezanje na primitivne porive ljudi sto se radi u kontinuitetu 30 godina i sto nas je dovelo tu gde smo sada.

Da li su promenili pricu u vezi ulaska u EU? Mislim i da nisu, jer su mi od pocetka bili interesantni sa pricom da treba prvo da sredimo svoje dvoriste, tj uredimo sistem i drzavu, a ne da kazemo "idemo u EU" i da je to-to, zavrsili smo i sve ce da se sredi samo od sebe. Sad su samo dali "po gasu" umetnuvsi narodu prijemcivu pricu o bankarskom globalizmu i od njih sponzorisanih NVO, i da je EU tvorevina koja unistava clanice ali ajd. Recnik za potrosace. Sto se mene tice - ako vec ne kapiraju da je kapitalizam taj koji ih zakopava, nek se makar vile okrenu ka bankama i globalnim finansijama...

Ovo koketiranje sa avaksima, pre svega ono sto sam slusao da Radulovic prica u skupstini pre godinu dana, def nije bilo po mom ukusu, ali je bila prica koja je "po meri" nekim clanovima foruma ovde. Pre svega mislim na forumase koji su protiv bilo kakvih strozih mera, za svedski model i sl. Da je prica oko pandemije prenaduvana. Dakle ima ljudi sa slicnim stavovima, ali opet nisu u Bil GejC, 5G, sotone, globalisti, qanon ludilu - tj daleko od toga. I ljudi sa kojima se moze diskutovati i nisu iskljucivi pa da sve svode na zaveru protiv nacije.

To sto su zajedno izasli na izbore sa Dverima jeste bio autogol i nesto sto je protivno njihovom "bez kompromisa" stavu. Tu je i Radulovic, za koga sam i ja iz vise izvora slusao istu pricu o egu i nemogucnosti da se sa njim razgovara na normalnom nivou. I nonstop cujem pricu o netransparentnom koriscenju fonda stranke. Zatim dosta je ljudi iz vodjstva stranke koji su ih napustili. Tako da, ako bih navodio neke minuse njima i zasto ne bi trebalo glsati za njih - poceo bih od toga, i da to treba da razjasne.

Ali nismo nacionalisti a u koaliciji smo sa Dverima. Sada se i neki desno orijentisani frilenseri lože na njih, a ima i nekih koji počinju razgovor sa Bog ti pomogao. Sve u svemu nemam nikakve simpatije ka njima. Ja sam levo i ne vidim ikakvu budućnost takvim partijama kao što su njihovi drugari Konzervativci u Britaniji koji su izlaskom iz EU osudili VB na raspad kao i ekonomsku smrt.

Ja trenutnu veliku apstinenciju tumačim kao situaciju gde na netu ima dosta popularnih likova, ali njima su sistemski mediji i Izbori totalno zatvoreni i ti ljudi uopšte ne žele izbor između sistemske vlasti i opozicije. Tu imamo jedan demokratski problem sada, koji ako zaista želi da se reši bi bio rešiv otvaranjem medija za podjednak br časova pojavljivanja na njima i ovih likova, kao i ukidanje zakona o informisanju, o diskriminacijama, da svako ima pravo da kaže šta misli. Ako sistem zakonski zabrani neke ideje i mišljenja, onda je to veštački izbor između onoga što sistem dozvoljava, a ne što ljudi zaista žele. A to je trenutno stanje i ok, sistem ima pravo zabrani neke ideje, ali onda i ljudi imaju pravo ga bojkotuju, oduzimajući mi brojnost legitimiteta i urušavajući ga u ljušturu koja ima većinu od izašlih, ali suštinski nema većinu u narodu, što stvara trenutan podvojen sistem, jedan sve manji i manji manji zvanični i drugi veći nezvanični.

Pa ja gledam po broju pregleda na YT kanalima. Ne kažem da je to idealan parametar, ali ne znam bolji trenutno. Ima raznih popularnih likova, koji se čak i međusobno ne slažu, nije to neka homogena grupa. Ali zašto ih sistem blokira i ne pušta na medije ako su tako gledani? Sem ako ne želi da kontroliše tok priče, a ovi mu ispadaju iz nje. Evo neki od likova koje nema na medijima, a dobri su filozofi, pa što ih ne bi mase čule ili ukrstili diskusiju sa sistemskim političarima i intelektualcima, to bi mi bilo interesantno da gledam, slično kao što je Goran Potkonjak na svom YT kanalu Slobodni Univerzitet Srbije organizovao diskusiju okruglozemljaša i ravnozemljaša. Mene ta tema slabo interesuje ali bilo je zanimljivo čuti primedbe i odgovore jednih i drugih, i to bi onda bila prava demokratija i za politički sistem, a ne ovo gde Vučić pčkica kad postade vlast ne sme ni sa kim u diskusiju da mu ne postave nezgodna pitanja. Npr: Radovan Damjanović, Dragan Marković ex legionar (Systema info), Velja Abramović, Branko Dragaš, Slaviša Miljković, Dragan Jovanović ex NIN, Goran Potkonjak, Goran Šarić (Hr), Milovan Brkić, Nikola Aleksić... (od kojih za mnoge sumnjamni da su ubačrni ljudi sistema, al ok, da čujemo šta pričaju). Ja se ne slažem u svemu sa njima ali to neslaganje i komunikacija je na jednom drugom i zdravijem nivou od ovog što sistem trenutno nudi od Vučića preko članova njegove vlasti i opozicije, tv voditelja... koji kontrolisano vode narativ i hvalom i kritikom, ne dozvoljavajući uopšte pojavu tema koje oni ne žele. Takvim ograničenjima se zaglupljuju ljudi, i onda posle neko kaže narod je glup. Pa nije glup, daj mu da čuje sve opcije, pa će vremenom sam izfiltrirati mnogo bolje nego ovo gde čuje samo ograničen kontroliaan sistemski narativ.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QqJ1utnYLxo[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TEqVL_FTock[/youtube]

Uvredljive poruke i offtopic su obrisani.

Fascinantno je kako je dobro osmisljena ova nova propagandna akcija oko "borbe sa kriminmalom" u cilju poboljsanja Vodjinog rejtinga i eliminacije ostalih klanova.

Slusam kako ljudi o N. Stefanovicu polako sve vise govore kao o neprijatelju Srbije.
Obicni gradjani Srbije uzivaju u ovakvim "raspletima".
Setimo se samo 1988. i povika "Uhapsite Vlasija" kada je rulja zahtevala od svog Vodje S. MIlosevica hapsenje albanskog politicara Azema Vlasija.
Vlasi je bio uhapsen, a 11 godina posle toga je Srbija morala da preda Kosovo NATO paktu.

Hapsenje N. Stefanovica, ako do njega dodje jos ce vise podici Vucicevu popularnost.
Bice to veliki reset, kao kad je "slomio tajkune"

"On pobedi sve tajknune, savio ih ko od gume", pevalo se tamo negde u doba hapsenja M. Miskovica.

"Друже Тито ми ти се кунемо да с твог црвеног пута никад не скренемо."

Moj predlog svima bi bio da ne gledaju i ne informišu se preko medija koji im ne dozvoljavaju da ostave komentar, tj koji samo žele jednosmernu a ne poštuju slušaoca za dvosmernu komunikaciju. Tv, novine, net kanali sa isključenim komentarima... buy buy buy https://youtu.be/Eo-KmOd3i7s

Jbt piše naslov pesme na linku i opet ne umeš da ga napišeš ispravno. Pošto je ovde na forumu ipak ozbiljna cenzura, možda ipak da odeš... Čujem da na Parleru sve može...
A sutra pada Nebojša iz Beograda, tako nešto se kuva danima.

Svi pricaju o bogatstvu i lopovlucima Nebojse iz Beograda.
To je zato sto nije bio dobar.
Niko ne prica o drugim dobrim ljudima, o Predragu Malom ili Igoru Brnabicu.

Mislim da se o svima priča, bar sa naše strane, al' ovaj se izgleda baš zaleteo. Izvukao kraću slamku, pa će na njega sve da prikače i da se operu. Čak i kad izvučemo neku malu pobedu, mi izgubimo...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=828129#p828129:24b4wfap je napisao(la):
MC_ » Sre Mar 03, 2021 10:53 am[/url]":24b4wfap]Svi pricaju o bogatstvu i lopovlucima Nebojse iz Beograda.
To je zato sto nije bio dobar.
Niko ne prica o drugim dobrim ljudima, o Predragu Malom ili Igoru Brnabicu.

Priča o Igoru Brnabiću je jasan pokazatelj koliko ljudi nemaju pojma kako stoje stvari. On je obična marioneta. Kad mu je sestra postala ministar jedan od direktora aseka je smenio sam sebe i postavio Brnabića kako bi firma imala bolju prođu. A onda su krenule da se raspredaju priče kako je to njegova firma, kako je Dina kartica njegova... I kad su videli da im čini više šteti nego koristi sklonili su ga.

Svejedno, cudno je kako ljudi prihvataju konstruciju o "Velikoj zaveri protiv Vucica".
U stvari, nije cudno, ljudi se kod nas pale na te zavere.

Nije otvoreno nekoliko tabloida što u štampanom što u internet izdanju jer su profitabilni nego jer se tako dobija uticaj na javno mnjenje.

Vrh