Šta je novo?

Izbori 2024

Drugim recima: svako ko nije (moderni) levicar, automatski je ekstremni desnicar i corsokak evolucije i nauke.

Ne, nego se tim terminom gadjaju upravo oni koje sam objasnio. Isto kao kad bi se neko nasao da objasnjava sta je judeoboljsevicka zavera, koristi konacnog resenja ili kvalitet "rad oslobadja" filozofije na kapiji. Nema tu 'automatski" ovaj ili onaj - jednostavno ako kvakce kao patka, hoda kao patka - onda je patka.

Hmmm, pa ne znam, posto si u listu za sramljenje i ponizavanje ubrajao bukvalno sve koji po bilo kom pitanju ne misle kao ti, meni to ipak deluje kao ono "svi koji ne misle kao ja/mi su desnicari i stetocine". Jedino ti fale ljudi koji ne vole iste boje kao ti, isti zanr muzike, iste umetnicke preference i jos ponesto tako sitno. Sve ostalo si uredno nabrojao i svesno planski potrpao u isti kos.

Ono... fazon "ili ste sa nama ili ste protiv nas".
Jedan Vucic i SNS npr isto imaju takvu doktrinu. Samo kazem...

P.S.
Pozdrav za druga Vucka sto na drugoj temi kaze kako nije levicar a svo vreme iz pozadine lajkuje sve levicarske komentare na forumu a bojkotuje sve clanove koji mu vise nisu politicki prihvatljivi. Pa dobro... I najbolji ljudi znaju da padnu na niske grane...

Ti ionako imas uvrnutu logiku po mnogim parametrima tako da me ni ne cudi takav zakljucak. Zaboravio sam da u the best off pomenem i rasnu diskriminaciju, sovinizam i predrasude kao jos jedan od motiva za mazanje tim terminom. Pogotovo kod onih koji kvakcu "kenjazi" i slicno. Samo kazem

Pa to brale.

"Svi koji ne misle kao ja su zlikovci i nasilnici koje treba sklanjati iz drustva i ucutkivati". To je ta vasa ispravna logika koju ja nikad necu moci sa savladam.

Pozdrav i tebi i Silent Bobu.

Weiner attributes the actual term “cultural Marxism” to Trent Schroyer in the latter’s 1973 book, The Critique of Domination: The Origins and Development of Critical Theory (Weiner, Cultural Marxism and Political Sociology, p. 36). The Critique of Domination was prominent in its day, and it was a nominee in the 1974 National Book Awards for the “Philosophy and Religion” category.

Schroyer’s use of the term “cultural Marxism” is the earliest that I have been able to find, and he relates it specifically to what he sees as a “crisis theory” employed by the Frankfurt School of Marxist intellectuals.

ако је ово из горелинкованог чланка истина онда сви ти аргументи о "наци/Гебелсовом" пореклу термина падају у воду

Stvar je "mode"
Koristiti kulturni marksizam kao termin za mazanje po imaginarnom neprijatelju je manje ocigledno nego koristiti "kulturni boljsevizam". Isto kao globalizam umesto judeoboljsevizam, alt-right umesto ultraright...samo trendovi i maske koje kad tad padnu

Tako je, samo levicari i socijalni ratnici smeju da se igraju s recima i ukalupljuju jezik i kulturu kako njima odgovara.

Bajdenova politika sankcija KIni i Rusiji pokazuje da on nastavlja politiku D. Trampa.
Ne zato sto hoce, vec zato sto mora.
Posle nekoliko stotina godina dominacije, zapadni,"racionalni" model kapitalisticke eksploatacije je prevazidjen.
U sudaru sa superiornom kineskom ekonomijom hvata se carina, sankcija i zabrana.
Pred nasim ocima gledamo kraj liberalizma,kraj globalizma i multikulturen antiutopije..

Верујем да ће овај скорашњи случај са Лечићем доста утицати на срозавање већ лабавог рејтинга тог дела опозиције. Овим је дошао као на пенал Жељку Митровићу.

Ne znam kako bi uticala...rejting DS-a je na minimumu odavno, a taj Lecicev deo DS-a je ko zna sta, vrv neke nindze

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=833837#p833837:3sff0gra je napisao(la):
nex999 » 22 Mar 2021 11:12 pm[/url]":3sff0gra]rejting DS-a je na minimumu odavno
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UcZzlPGnKdU[/youtube]

Dobro je da je DS gotovi. I sva ostala lazna opozicija.
Bolje da nema privida opozicije.
Ta, liberalna, gradjanska, urbana i hpisterska DS je stvorila zlo koje izvimo danas.

Neka bude jasno da je Vucic danas Srbija.

Malo svezih vesti
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MpHKp01vUcw[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=833774#p833774:330spal8 je napisao(la):
Дошљак » 22 Mar 2021, 20:17[/url]":330spal8]Верујем да ће овај скорашњи случај са Лечићем доста утицати на срозавање већ лабавог рејтинга тог дела опозиције. Овим је дошао као на пенал Жељку Митровићу.
Pored ovog seksualnog manijaka Lečića, šizofreni nam predsednik izgleda ko gospodin čovek i veliki intelektualac što je žalosno i dosta frustrirajuće. Ono što je sigurno da su SNS i Vučić najprogresivnije što u Srbiji može da se zapati u ovom momentu, s obzirom da je alternativa je srednji vek, antinauka, ove budale kvazi intelektualci što potpisuju peticiju da brane drugim ljudima da međusobno zakonski uređuju svoje odnose, i tome slično. Da sutra dođu na vlast tačno bi uveli nekakvu religijsku džamahiriju u Srbiji, zabranili abortuse, sex pre braka i pedere poslali u logore.
Kad pogledamo dr Jovanu Stojković, Ludog Raduleta i slične, čak i Marijan Rističević ispadne građanin pored njih.

Ti sto su za dzamahiriju su glasni, ali nemaju toliku podrsku u narodu kao sto se cini. To ne znaci da ne memaju sanse da dodju na vlast kroz populizam i prevaru. Vucic je vec uveo u parlament i u javni prostor pojedince i grupe sa ekstremistickim stavovima, valjda bas zbog toga da bi pored njih izgledao kao demokratska opcija.

Taman kad sam pre mesec dana pomislio kako Vučića stvarno se*ucka sreća i kako mu nikad bolje nije išlo - vakcine, svetski izveštaji o uspehu Srbije, promovisanje po Sarajevu i regionu kao spasioca itd, počeše da ispadaju kosturi iz jedva zatvorenih ormara..

Prvo ova tragedija sa Cvijanom, koja je do srži ogolila ovaj diktatorski i zločinački režim na čelu sa bolesnikom, a zatim i usvajanje izveštaja u EP o aferama u Srbiji.

Kako bilo, Vučić je zaboravio onu poslovicu - kad misliš da ti sve ide dobro, stavi kamenčić u cipelu da te žulja.

Mislim da ulazimo u poslednju fazu njegove vlasti. Mora nešto da učini sa Kosovom pre izbora. A šta god da uradi neće dobro proći. Ili će ga kazniti birači, ili Amerikanci.. Ko zna koliko još nesrećnih Cvijana čekaju da izađu iz neke fioke.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=834619#p834619:2x4sfe7k je napisao(la):
Dejan011 » Čet Mar 25, 2021 2:32 am[/url]":2x4sfe7k]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=833774#p833774:2x4sfe7k je napisao(la):
Дошљак » 22 Mar 2021, 20:17[/url]":2x4sfe7k]Верујем да ће овај скорашњи случај са Лечићем доста утицати на срозавање већ лабавог рејтинга тог дела опозиције. Овим је дошао као на пенал Жељку Митровићу.
Pored ovog seksualnog manijaka Lečića, šizofreni nam predsednik izgleda ko gospodin čovek i veliki intelektualac što je žalosno i dosta frustrirajuće. Ono što je sigurno da su SNS i Vučić najprogresivnije što u Srbiji može da se zapati u ovom momentu, s obzirom da je alternativa je srednji vek, antinauka, ove budale kvazi intelektualci što potpisuju peticiju da brane drugim ljudima da međusobno zakonski uređuju svoje odnose, i tome slično. Da sutra dođu na vlast tačno bi uveli nekakvu religijsku džamahiriju u Srbiji, zabranili abortuse, sex pre braka i pedere poslali u logore.
Kad pogledamo dr Jovanu Stojković, Ludog Raduleta i slične, čak i Marijan Rističević ispadne građanin pored njih.

Kako znas da je Lecic kriv? Na osnovu izave navodno ostecene,10 godina posle navodnog silovanja?
Gde je pretpostavka nevinosti?
SVako moze biti optuzen za silovanje pre 10 godina.

Samo trećina građana Srbije zna šta je pretpostavka nevinosti, pravo koje svima garantuju međunarodne konvencije, Ustav Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 98/2006) i mnogi zakoni i kodeksi Srbije.

Ti ne spadas u tu trecinu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=835220#p835220:jujmwc2c je napisao(la):
Vox91 » Pet Mar 26, 2021 5:27 pm[/url]":jujmwc2c]Taman kad sam pre mesec dana pomislio kako Vučića stvarno se*ucka sreća i kako mu nikad bolje nije išlo - vakcine, svetski izveštaji o uspehu Srbije, promovisanje po Sarajevu i regionu kao spasioca itd, počeše da ispadaju kosturi iz jedva zatvorenih ormara..

Prvo ova tragedija sa Cvijanom, koja je do srži ogolila ovaj diktatorski i zločinački režim na čelu sa bolesnikom, a zatim i usvajanje izveštaja u EP o aferama u Srbiji.

Kako bilo, Vučić je zaboravio onu poslovicu - kad misliš da ti sve ide dobro, stavi kamenčić u cipelu da te žulja.

Mislim da ulazimo u poslednju fazu njegove vlasti. Mora nešto da učini sa Kosovom pre izbora. A šta god da uradi neće dobro proći. Ili će ga kazniti birači, ili Amerikanci.. Ko zna koliko još nesrećnih Cvijana čekaju da izađu iz neke fioke.

Bogami, mislim da to sto nekolicini obrazovanih smeta ocigledan kriminal ne znaci nista.
Uz Vucica je vecina grdjana pijacnog niovoua +sve drugosrbijansske NGO il svi liberali.
Lepa i sarena koalicija je to.

Нова.рс: Већи број сумњивих џипова са БГ таблица окупирали Косјерић на дан локалних избора

„Глас Зајечара“: Активисти СНС са списковима патролирају око бирачког места и "проверавају да ли су људи гласали", претили новинару.

Ove vesti nikoga u tzv urbanom Beogradu ne zanimaju, i zato su urabni politicki nebitni u Srbiji.
Ovakve stvari ne zanimaju ni EU. Oni znaju da je najbolje da imaju svog coveka u sedlu.

Ovakve stvari govore nam da se Srbija vraca korenima. Posle 30 godina foliranja vracamo se jednopartijskom drustvu. Vecini u Srbiji, bili to nacionalisti-narodnjaci ili liberali-marksisti ovaj oblik vlasti je najbolji.
On sve i svakoh oslobdajda odgovornosti.
Bilo kakva odgovornost je ono sto vecina stanovnika ne zeli.

Nema ništa ovde od promena. Svi su isti, svi su ološ i gamad koja gleda svoj interes. Narod je sve inertniji, kao da ne postoji glas protiv. Ovaj će da vlada sve dok zamajava narod oko Kosova. Posle će biti svejedno ko će doći pošto će kada biti prazna. Srbija se strašno pljačka, a to niko ne vidi.

Srbija će se pljačka dok god postoji Država kao vid društvene organizacije. Posmatrajte malo duže i shvatićete. Vučko je samo eksponat Države, a Država je eksponat Duboke Države, ona ima autorska prava i stoga prihode od nj.

Vrh