Šta je novo?

Izbori 2024

Zakon i važi za tu manjinu, bukvalno piše u imenu... Istopolne zajednice dobijaju ista prava kao i bračni partneri, samo nema crkve i tih nepotrebnih gluposti, niti im je naročito stalo kako će se to zvati, nego npr. mogu zajedno da uzmu kredit, budu tretirani kao porodice u odgovarajućim situacijama, i tako neke normalne ljudske stvari. Tebi ovo ako smeta, to je ili neukost ili zloba.

Meni smeta roadmap čija implementacija je već daleko odmakla u drugim zemljama... Rodno neutralno obraćanje, nećemo pominjati mamu i tatu, do onog pustićemo dete da samo odabere pol. To je po meni boleština koja nema veze sa homoseksualnošću. Inače, gejevi su normalni ljudi, što se ne bi moglo reći za dobar deo aktivista lgbt nvo sektora... Gde su ih samo našli...

To mi ne smeta, ja nemam ništa protiv homosexualaca, ali sumnjam u dobre namere ovog sistema. Često instrumentalizuje jednu grupaciju kojoj da privilegije, protiv drugih, praveći nepotrebne podele i trošenje energije na njijove zvrčke. Recimo jedan od mojih bližih prijatelja je transrodna osoba. Ali ta osoba je toliko normalna, da prva nikada ne bi tražila ovakav zakon, bila deo Vučićevih Prajdova i sl. Nije ona birala tog Azdejkovića & Co, tako da je on neki lažni sistemski izabranik Lgbt populacije, kao što je Šešelj lažni predstavnik patriota, Čanak lažni secesionista, Čeda lažni predstavnik građana, Zukorlić lažni predstavnik Muslimana itd sve opcije su pokrili svojim glumcima. Znači imamo Sistem koji postavi glumce sa tekstom i sad mi to kao publika mora slušamo, eto konkretno sad je na sceni glumac Azdejković i ako se požališ na njegov lažni izbor i glumu odma si fašista i sl salva uvreda što odbijaš Predstavu.

Malo si tu mnogo ubacio. Azdejkovic i svi ostali jesu botine, ali cinjenica da se on bori za ovaj zakon ne znaci da je zakon sam po sebi los i nepootreban. I ponovo, ne dotice tebe uopste, osim ako ti smeta da gej ljudi budu validni.

Azdejković je izuzetno iritantan ali je mene kupio u ovom gostovanju kada je ubio od zezanja Mišu Vacića.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sjP4u28YcTc[/youtube]

Ne znam, meni svi oni: navijači, Vacić, Azdejković, policija... deluju kao deo istog Sistema, samo različite uloge u predstavi. Jer prvi su deo Profi sporta, drugi Politike, treći Mode, Muzike, četvrti deo Državnog aparata itd... a po meni su to sve stvari koje običan čovek treba da ugasi i ignoriše. Imam osećaj kao da Sistem prosto pati da ti privuče pažnju i veru na sebe, počev od njijove škole, preko zakona pa do mešanja u čovekove finansije. Sistem prosto ne bi dozvolio ni 1 km2 zemlje sa 50 ljudi na nekoj čuki da bude van njegove kontrole, makar da odatle nikada ne mrdaju i nikoga ne diraju. Tako da mislim da je to suština i ovog zakona, a ne ničija zaštita, u, baš su oni humani da nekoga štite bez svojih interesa.

Nisam se osvrnuo jos na tu rec "privilegije". Od kad je davanje bracnih prava gej ljudima privilegija? Zar nije obrnuto, strejt parovi imaju tu privilegiju? Ili misliš da će država da im da i jednoroga i stan i jedno dete da se nađe?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=821815#p821815:3k04pj28 je napisao(la):
Earthmoving » Sre Feb 10, 2021 12:38 am[/url]":3k04pj28]Ne znam, meni svi oni: navijači, Vacić, Azdejković, policija... deluju kao deo istog Sistema, samo različite uloge u predstavi. Jer prvi su deo Profi sporta, drugi Politike, treći Mode, Muzike, četvrti deo Državnog aparata itd... a po meni su to sve stvari koje običan čovek treba da ugasi i ignoriše. Imam osećaj kao da Sistem prosto pati da ti privuče pažnju i veru na sebe, počev od njijove škole, preko zakona pa do mešanja u čovekove finansije. Sistem prosto ne bi dozvolio ni 1 km2 zemlje sa 50 ljudi na nekoj čuki da bude van njegove kontrole, makar da odatle nikada ne mrdaju i nikoga ne diraju. Tako da mislim da je to suština i ovog zakona, a ne ničija zaštita, u, baš su oni humani da nekoga štite bez svojih interesa.
Niko tebi ne brani da kupiš 1km2 zemlje i tamo kreiraš što god si zamislio.

MIslim da je u redu da ti ljudi mogu da zive u nekoj zajednici i da je registruju u smislu medjusobnog nasledjivanja.
Poznajem neke homoseksualce i oni smatraju da je nenormalno pustiti da deca sebi odredjuju pol.
Taj osecaj da li su musko ili zensko kod nekih ljudi fluktuira. Mogu da se zeznu za citav zivot.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=821815#p821815:eemam63l je napisao(la):
Earthmoving » Uto Feb 09, 2021 11:38 pm[/url]":eemam63l]Ne znam, meni svi oni: navijači, Vacić, Azdejković, policija... deluju kao deo istog Sistema, samo različite uloge u predstavi. Jer prvi su deo Profi sporta, drugi Politike, treći Mode, Muzike, četvrti deo Državnog aparata itd... a po meni su to sve stvari koje običan čovek treba da ugasi i ignoriše. Imam osećaj kao da Sistem prosto pati da ti privuče pažnju i veru na sebe, počev od njijove škole, preko zakona pa do mešanja u čovekove finansije. Sistem prosto ne bi dozvolio ni 1 km2 zemlje sa 50 ljudi na nekoj čuki da bude van njegove kontrole, makar da odatle nikada ne mrdaju i nikoga ne diraju. Tako da mislim da je to suština i ovog zakona, a ne ničija zaštita, u, baš su oni humani da nekoga štite bez svojih interesa.

Radi se o vrsti ropstva koje nam namecu.

To što vas porobljava se zove kapitalizam, molim vas, otvorite neki tekstualni sadržaj koji nije Srbin.info ili ŠtaNamRade.rs.
Kad god izađe onako neki tupav tekst o tome kako smo među najglupljim nacijama u Evropi, uvek znam da su bullshit, al' eto, neke Slavica gluposti koje čitam i ovde i na tviteru učine da se zapitam...

P.S. Deca ne mogu da "biraju sama sebi pol", u pitanju su procesi koji traju godinama. Niko pre puberteta ne može da promeni pol, potrebno je godinu dana života u tom identitetu pre nego što se odobri bilo kakva operacija. Osoba može da se predomisli, što se i dešava u nekom malom procentu, i ako ne izvrše operacije sekundarnih polnih karakteristika i genitalija, postupak je reverzibilan u potpunosti. Problem sa trans omladinom je što u pubertetu shvate da se pojavljuju polne karakteristike koje se ne uklapaju u sliku u sebi, i neke od njih su teško uklonjive čak i kasnijim terapijama, poput mutiranog glasa. To je najbliže tom paranoidnom strašilu "menjanja pola deci" koje tako olako spominjete, samo pokušaj da se tim osobama pubertet pauzira ili usmeri onako kako žele. Kao što bismo lečili i anoreksičnu osobu od telesne dismorfije, tako i trans ljudi zaslužuju da žive u telu i identitetu s kojim se slažu. To nije trivijalno da ti dune jedno jutro i rešiš "hej, biću {drugi pol}", nego fundamentalna životna stvar koja dovodi do ozbiljne mentalne nelagode i mnogi reše sebi da prekrate život upravo jer njihove validne želje trivijalizuju razne budale po internetima.

Ova pop pevačica promenila je pol u 16. godini, i sada izgleda kao normalna i ostvarena devojka jer je dobar deo adolescencije živela u svom "ispravnom" telu i prošla kroz "ženski" pubertet.
https://en.wikipedia.org/wiki/Kim_Petras

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=821815#p821815:e6rbap25 je napisao(la):
Earthmoving » 10 Feb 2021 12:38 am[/url]":e6rbap25]Ne znam, meni svi oni: navijači, Vacić, Azdejković, policija... deluju kao deo istog Sistema, samo različite uloge u predstavi. Jer prvi su deo Profi sporta, drugi Politike, treći Mode, Muzike, četvrti deo Državnog aparata itd... a po meni su to sve stvari koje običan čovek treba da ugasi i ignoriše. Imam osećaj kao da Sistem prosto pati da ti privuče pažnju i veru na sebe, počev od njijove škole, preko zakona pa do mešanja u čovekove finansije. Sistem prosto ne bi dozvolio ni 1 km2 zemlje sa 50 ljudi na nekoj čuki da bude van njegove kontrole, makar da odatle nikada ne mrdaju i nikoga ne diraju. Tako da mislim da je to suština i ovog zakona, a ne ničija zaštita, u, baš su oni humani da nekoga štite bez svojih interesa.
Ovo je potpuno druga stvar od toga da neko jednostavno želi da živi normalan život sa istim pravima kao i njegove komšije, pa i članovi porodice. Slažem se sa time da ima dosta ljudi koji mešaju svoje prste svuda radi koristi, bez obzira o čemu je reč. Međutim ovde je to samo zakon koji normalizuje nešto što je odavno trebalo da bude normalno u Srbiji.
MC_":e6rbap25 je napisao(la):
MIslim da je u redu da ti ljudi mogu da zive u nekoj zajednici i da je registruju u smislu medjusobnog nasledjivanja.
Poznajem neke homoseksualce i oni smatraju da je nenormalno pustiti da deca sebi odredjuju pol.
Taj osecaj da li su musko ili zensko kod nekih ljudi fluktuira. Mogu da se zeznu za citav zivot.
Mislim da to nema nikakve veze sa homoseksualizmom, to da li se neko oseća kao muškarac ili žena ili nijedno. To je stvar identifikacije, što ja smatram priličnom budalaštinom jer je to na kraju privlačenje pažnje, po mom mišljenju. Mislim da ni srpski jezik po tom pitanju nije fleksibilan, kao i mnogi drugi, u odnosu na engleski. Smatram korektnim na engleskom nekoga nazvati ličnim zamenicama "they", kada je na osnovu fizičkog izgleda teško odrediti pol. Međutim to na srpskom nije moguće jer je opet za sva tri roda u množini jasno na koji rod se misli. Ali onda prebacivanje rodova zbog nečije identifikacije, pa onda osećaj uvređenosti jer si automatski "pretpostavio" nečiji rod, pa prebacivanje krivice i homofobije ili transfobije, to prelazi već granicu neke normalnosti u ljudskim odnosima. I opet, za mene je to samo privlačenje pažnje.

Moram da nađem negde onu fotku genijalnog grafita : Ne j*** vas pederi već kapitalizam.

Svakako pozdravljam ovu pripremu zakona o istopolnim zajednicama, nadam se da ce biti i usvojen. Dosta kaskamo po tom pitanju, ne samo za Evropom, vec i za regionom. Izgleda da je ova tema, kao i zenska ravnopravnost, u zoni bez taboo-a za vlast, tako da se tu jos moze nesto uciniti.

Ne bih sada da sirim pricu na rodne identitete, jer sa ovim zakonom to nema veze.

Nestorović je alternativa što se medicine tiče, a politički gledano i te kako je mejnstrim.

Pa dobro da, uvek postoji opasnost pecanja u tu njihovu zamku opredeljivanja za jednog od njihova dva kobajagi različita lika.
Od ljudi sa nekim ličnim integritetom, primećujem jednu grupu ljudi koja simpatiše Srbe, ali koja ne želi otvoreno kritikuje Vučića već gledaju da pohvale pozitivne stvari koje se rade, ali izbegavaju negativne. Tu bi sem pomenutog Nestorovića ubacio i Miroljuba Petrovića, hrvatskog istoričara Gorana Šarića, Deretića, Vedranku Rudan, Dejana Lučića, Novaka Đokovića, Neleta Karajlića, Kusturica, Goran Potkonjak...dakle ljude koji se na neki način dotiču politike a imaju dosta pratilaca i koji su po svojoj prirodi ili plaćenosti suzdržani u kritikama srpske vlasti.
Druga grupa su otvoreni kritičari poput Velje Abramovića, Dragaša, Dragana Jovanovića.
U treću grupu mi spadaju buldozeri poput Milovana Brkića koji sem otvoreno i agresivno napada vlast.
Ovi ostali koji su otvoreno deo sistemskih stranaka poput Šešelja, Čede, Čanka, DS, Tepićke, Obradovića... podsećaju me na neki sindikat raspalog društvenog preduzeća, pričaju neke stare političke priče, i stoga su mi po intelektu i kreativnosti priča nivo ispod gornjih, posebno od grupe br dva koji su ozbiljni mislioci i magovi, bez obzira dal i njih na nekom nivou neko plaća ili ne.

E svako ovde ima pravo da kaze svoje misljenje bez obzira koliko je glupo.

Reci šta je glupo valjda zato postoji diskusija i Forum, a ne zbog besmislenog etiketiranja, to može svako dete. Ali reci svoje pametno šta je tuđe glupo :)

"Duži rad postaje norma: U penziju tek sa 70 godina?" https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1809756
S obzirom da je veliki broj ljudi podrzavao Drzavu kao vid drustvene organizacije upravo zbog obecane penzije, ovi potezi dizanja granice, a ustvari ukidanja penzija za najveci deo populacije ce obesmisliti veru ljudi u Drzavu, podstaknuce vracanje Rodovskoj zajednici. Naravno ako se Drazava obesmisli, to obesmisljava i njene Stranke i njene Izbore. I naravno pitanje Izbora, trenutne posredničke (a ne direktne) Demokratije je koji narod je glasao za ovo. Kao i u najvecoj vecini slucajeva, kobajagi je demokratija a zapravo niko nije glasao za to.

Nestorović je odavno trebalo da izgubi licencu, ali mi imamo taj... ne znam kako da nazovem, "sindrom strucnjaka", iako smo istovremeno obesmislili nauku. To što je neko nekad spasao hiljadu dece ne znači da ne može da izlapi i pravi štetu kad ostari. Da ga poštujemo, dali bismo mu priliku da ne pravi više budalu od sebe. Strašna sranja pravi, i on i Dana Grujičić. Puno raznih štetočinitelja sa diplomom. I ona totalna ludača Mila Alečković, koja je vodila svoje dete na grob da priča sa Kosovskim junacima, da bi joj to isto dete kasnije oduzeli zbog maltretmana i neuslovnog života... to je za lečenje, dragi moj narode, nije više ni za podsmeh.

Vrh