Коштун а ни ДСС нису имали ни интереса ни инфраструктуру да организују нешто тако. Какве су то менталне акробације уопште? Људи који организују протест су хтели од њега да направе пљачкашко-дивљачку фарсу? Зато је био планиран молебан у Храму? Да се људи претворе у дивље хорде?
Насилна атмосфера се није стварала. Она се десила у главама младих појединаца који су из немоћи и неваспитања кренули да ломе, обијају и пале а остало је психологија масе. То је више последица одсуства озбиљног државног одговора на њено комадање у том тренутку али и васпитања те деце током дивљих 2000их и константних понижења којима смо тада подрвгавани преко али још више изнутра. Фрустрације су се акумулирале и сасвим је логично да су се манифестовале у онаквом примитивном облику.
После је грађанска струја то искористила да ликује и да из нехата или свесно ради посао за НАТО поистовећујући "Косово је Србија" са радикалским квази-национализмом. То је матрица која функционише од 91е на овамо и омогућила је протеривање 1,25 милиона Срба уз константно пребацивање кривице на нашу страну.
Увек се у одсудном тренутку ово друштво пацификује и тако преведе жедно преко воде. Ред рата и насиља и то по соптвеним главама а онда гив пис а ченс. Крајина/Ердут, Босна/дејтон, 99/Куманово, 2004/2008, Барикаде/Борко, отпор севера Косова/Бриселски споразум и на крају ентропијски, рушење уставног поретка/СПН
Оно што је нашу епоху обележило јесте обесмишљавање сваке жртве, достигнућа или борбе сопственом неспособношћу, себичношћу, кукавичлуком или простом издајом. Тренутно смо успели да обесмислимо и поништимо све постигнуто закључно са 1912ом годином. Предвиђам да се нећемо опаметити ни до брисања 1804е.
Bio sam na protestu, u jednom trenutku se organizovane grupe izdvajaju iz mase i odlaze negde.
Posle sam isao do Hrama, a tek kad sam dosao kuci sam video sta se desavalo u Kneza Milosa.
Kako to se prilicno velika masa izdvoji sa protesta ispred skupstine i dodje do americke ambasade da ih niko ne primeti?
Postoje gomila svedocenja o upletenosti drzave u sve i to nisu nikakve teorije zavere.
Nije nikakva psihologija mase, nisu ljudi sa protesta krenuli kroz Kneza Milosa pa je neko krenuo na ambasadu i svi za njim.
Grupe su organizovano napustale protest po ranijem planu dok je protest jos trajao i kretale ka ambasadi i imale su zeleno svetlo za to, sto je i vise nego ocigledno jer ih niko nije sprecio, sta vise.
Mesecima pre se stvarala ta atmosfera u drustvu i klinci su skupljani i organizovani.
Zna se ko je tada bio na vlasti. Tako da, i da nije organizovao, a jeste, sramota je da to nije sprecio. Bilo je vise nego ocigledno sta se desava.
Nego, zasto ti nisi bio na protestima koje pravila tadasnja vlast koju sada podrzavas?
Nije ih organizovala opozicija.
Mrsko je Kostunu mnogo obijanje trafika, zato je postavio u svoju vladu ministra koji je u mladosti obijao trafike i koji je bio clan njegove stranke.
Sav je preposten i naivan.
Isto je i ova danasnja buraaaz omladina sama od sebe takva, a nije ih oblikovala radikalska vlast.