Ovde drzava pre svega uopste ni ne zna ko koliko zaradjuje. Da li su nesposobni da racunaju ili se prave ludi da bi im prosek izgledao veci, ne znam.
Npr. za ljude u Nordeusu misle da zaradjuju vise nego sto stvarno zaradjuju jer racunaju neki prosek i procenat od bruto plate, a ti ljudi zaposleni tamo ne primaju tolike plate nego manje.
Sto radnicima nekad ispadne super sto drzava misli da im je veca plata nego sto jeste, na primer kad ostanu u drugom stanju.
Takodje, to sto je u vasem okruzenju tako neki prosek mozda, i u mom je da se razumemo, to ne znaci da ima veze sa realnoscu.
Ne znam sto se onda toliko ljudi hvali tim platama od 100 do 150k, to npr. cujete ljude da su zadovoljni, da su se snasli, napredovali i hvale se okolo tim ciframa.
Mojoj mami isto tako neka prijateljica kada je zadovoljna sinom ili cerkom i kaze da je napredovao/la na poslu i sad ima 1000 ili nesto preko 1000 evra platu.
Ko se hvali prosecnom platom, jel se pre par godina neko hvalio sa 400 evra?
Jel u BG-u prosek da budes neki vodja tima, direktorcic...?
Manite me SNS matematike.
Ovo je Beograd
A nije Beograd radim u Erport sitiju pa uzmem onaj mini bus i idem do Dorcola na pice i svi ljudi na poslu, u mini busu i na kafici deluju da imaju para. Tako je ovde neko jednom opisao Beograd i kako svi u mini busu od Belvila do centra izgledaju kao ljudi koji lepo zive.
Krenite malo po 90 posto BG naselja i sela i recite im da je prosecna plata 1050 evra.
Radikali namestaju sve zivo, za par dana su izbori gde ce sluziti sa milion i jednom prevarom da namaknu procente koji im trebaju. Naucili su svaki trik koji postoji u svakom poslu da navuku onoliko koliko im treba za propagandu.
I onda dodje neko i slozi se sa njihovim lazima zato sto on i njegovo okruzenje od pet ljudi se uklapa u tu pricu.