Šta je novo?

Izbori 2024

Treba biti ponosan ako zaglavi zatvor zbog borbe protiv zla, to je jedan od većih uspeha u životu. Nadam se da ću i ja nekad proći kroz zatvor, sve ostalo sam skoro doživeo, završio masu škola, probao skoro sve sportove, bio u vojsci, bilder, uličar, navijač, radio sa svetskim firmama koje obrću milijarde evra godišnje, proputovo dobar deo sveta, nejeo danima postio... ostalo mi je još da imam 10oro dece, da se na planini prosvetlim, da pročitam još neke knjige, i to za zatvor, da mogu mirno kažem da sam prešao ceo nivo ove igrice života, da može mirno se nastavi sledeći nivo u sledećem životu. Ono, mislim da je neki smisao života dok je čovek živ da sve proba spozna i time otvori što više svesti. I da, naravno da bude srećan, to mu i njegov Bog želi :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756424#p756424:o7xpr286 je napisao(la):
Blade » Pon Jul 13, 2020 10:38 am[/url]":o7xpr286]Beki,
Ja postujem tvoj entuzijazam. Takve ljude privatno inace privatno izuzento cenim. Ali, nije ovo ono vreme pre 20 godina, da se tako rusi vlast. Da bi srusio vlast, moras da imas podrsku nekoga bitnog spolja, da te taj isti finasira, da neke drzavne instutucije koje su vazne otkazu poslusnost, kao sto je to bilo onda.

A sada su sve drzavne instutucije pod strogom kontrolom i poslusnosti vlasti. A spoljni faktori zele ovu vlast. Tako da mislim da nikakva sansa nije propustena. To je bila igra macke i misa, dok njima ne dosadi i posle je kraj. Ugusi se za cas.

Samo realno pricamo...

Ako, kao sto je rekao, za 5 godina bude plata 900-1000e u proseku, porecicu sve lose sto sam rekao o Vucicu. To ce za mene biti veliku uspeh. Sada je u Srbiji, nemoj da se lazemo, prosecna plata 500evra. Ako za 5 godina bude 900 ili 1000, to je 100e po godini, moze se smatrati samo uspehom. Cak i da bude 800. Dvoje ljudi sa dvoje male dece sa 1600 evra i svim kreditima i komunalijama sa tim mogu nekako normalno da zive. A sa 1800 ili 2000evra mesecnih primanja, prosecan covek vec moze da se opusti.

Prosecna plata od 900 eura za 5 godina nije uopste realna izjava cak i da nije bilo epidemije. Jedino magijom se moze doci do te cifre. Ili ogromnim pozajmicama i zaduzivanjem koje ce kad tad doci na naplatu. On je to rekao eto da penzioneri poveruju kako ce njihovoj deci/unucima biti bolje i da bi dali glas SNS-u.
Kad prodje 5 godina i prosecna plata bude u vrh glave 650, mozda 700 (mada i to mi deluje na dugom stapu) reci ce pa trudili smo se znate+epidemija nije se moglo ovo ono...........i tad ih nece biti briga jer ce se bag** za tih 5 godina nakrasti do nepojmljivih granica. I doci ce neko drugi koji ce obecavati kule i gradove i ajmo jovo nanovo. Tako to ide

Стотинак евра је реално због девалвације евра, поготово ако почну на штампају новац због корона-кризе. Исто као што је евро девалвирао у односу на пре 10 година. Најбољи пример су аутомоболи. Рецимо они што су коштали 12к евра пре 10 година (то су рецимо најјефтинији нормални аутомобили у Ц сегменту) сада коштају 15к. На тај начин се дође да су садашњих 500 евра у ствари исто што и 400 евра пре 10 година.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756424#p756424:33cpq2r4 je napisao(la):
Blade » Pon Jul 13, 2020 9:38 am[/url]":33cpq2r4]Beki,
Ja postujem tvoj entuzijazam. Takve ljude privatno inace privatno izuzento cenim. Ali, nije ovo ono vreme pre 20 godina, da se tako rusi vlast. Da bi srusio vlast, moras da imas podrsku nekoga bitnog spolja, da te taj isti finasira, da neke drzavne instutucije koje su vazne otkazu poslusnost, kao sto je to bilo onda.

A sada su sve drzavne instutucije pod strogom kontrolom i poslusnosti vlasti. A spoljni faktori zele ovu vlast. Tako da mislim da nikakva sansa nije propustena. To je bila igra macke i misa, dok njima ne dosadi i posle je kraj. Ugusi se za cas.

Samo realno pricamo...

Ako, kao sto je rekao, za 5 godina bude plata 900-1000e u proseku, porecicu sve lose sto sam rekao o Vucicu. To ce za mene biti veliku uspeh. Sada je u Srbiji, nemoj da se lazemo, prosecna plata 500evra. Ako za 5 godina bude 900 ili 1000, to je 100e po godini, moze se smatrati samo uspehom. Cak i da bude 800. Dvoje ljudi sa dvoje male dece sa 1600 evra i svim kreditima i komunalijama sa tim mogu nekako normalno da zive. A sa 1800 ili 2000evra mesecnih primanja, prosecan covek vec moze da se opusti.
Niko ne prica o rusenju vlasti, srusio se policijski cas, mozda se moglo i ici dalje u nekim stvarima.

Prvog dana im se desio narod, a ne stranke, organizacije, pokreti, navijaci...

Moglo se i prici i pregovarati sa policijom, covek je sa detetom na ramenima usao u skupstinu, zene i stariji ljudi su bili u prvim redovima, a ne kao u danima posle gde su maskirani klinci stajali na prvoj liniji fronta.

Oni nisu bili spremni, nije bilo ovih u civilu navijaca toliko, nije bilo SAJ-a, nije bilo oklopnih vozila... Kada su bacili suzavac, sklonili smo se kod spomenika Nikoli Pasicu, lagano se islo do Terazija do trafike po vodu, do Trga u pekaru da se pojede, lagano se vracalo kuci kroz Pionirski park pa kroz Kneza Milosa... Sada te salecu na svakom cosku, pre dva dana kada sam video da se sprema sranje sam se sklonio opet kod spomenika Nikoli Pasicu i tu normalno blejao, ali su sada izrokali toliko suzavca da se i odatle moralo bezati.

Mozda sam naivan, ali tada je izgledalo kao da je falilo bukvalno desetak ljudi sa gas maskama koji bi prisli tim suzavcima i stavili nesto preko njih, obicna kanta preko moze da neutralise dejstvo suzavca. Prvog dana sam lagano setao Trgom posle svega, isao da jedem pa se vracao, vec drugog dana je moj cale dobio pendrek samo sto je prolazio Trgom u vecernjim satima.

Nije se policija toliko osilila i oni su se usrali u tom trenutku. Sada biju i ne pitaju. Mene je pandur udario po ruci i povukao se, a ja sam krenuo ka njemu, pitao ga sto me udara, trazio mu ime i prezime, mozda sam imao i povisen ton, mozda i nisam, mozda sam ga i vredjao, mozda i nisam, da ne ulazimo sad u detalje, ko zna ko cita. Nisam ga vredjao i vikao na njega :wink: Danas bi verovatno zavrsio u zatvoru. Da ne pricam o tome da je jedan izleteo, udario me i vratio se u kordon, danas bi me njih deset izlomili verovatno.

Tako smo razmišljali i posle 9. marta. Ali tada je ipak postojao neki vođa. Mi takvog sada, na žalost, nemamo.

Jedino mi pada na pamet neko tipa Đoković, ali o tome je besmisleno razmišljati.

Djokovic samo treba da dodje i stoji i nista ne govori. Ali jbg. Nista od njega, dizu ga ljudi u nebesa, a nije on taj sto misle. Covek je najbolji teniser sveta, malo li je, ali ocekivati nesto vise...

Plata od 900 evra za par godina uopste nije nemoguca. Vuckovi sefovi Rotsild Soros & Co imaju toliko para da nisu jednom po svetu iz pustinje pravili najbogatije zemlje, vec su novcem dizali najvece imperije i gradjevine. Pa ako su to uspeli za 40 godina naprave sa Kinom od milijardu stanovnika, ili od Izraela iz pustinje, tek jedna prirodno bogata Srbija ne bi bila problem za njih. Ti ljudi su toliko mocni da su napravili sadasnju Ameriku i Nemacku a sada ce to preneti u Kinu ili Poljsku i ostaviti prosle zemlje kao ljusture bez njihovog kapitala. Pre 15tak godina su uleteli u CG i pretekli HR po turistickim investicijama sto je koju deceniju pre toga bilo nezamislivo, a do malo pre toga su Crnogorci sa krsa bezali po leb u plodniju Srbiju. Znaci, moguce je, ta ekipa pukne prstom i zemlja postane Dubai ili propadne i pored nafte ko Venecuela. Ko kaze da oni nisu iza dolaska fabrika u Srbiju, to su ipak dobavljaci za njihove svetske brendove? Ali pitanje je dal su oni sada zaista pod udarom u svetu od americke vojske ili je to samo predstava. Ako su stvarno, onda je pogresno da prilazimo nacistima pred kraj Drugog svetskog rata.

Daj, bre, sta pricas, mi smo ovde zamisljeni kao kolonija i jeftina radna snaga. Pa imaju dole Kosovo, tamo ima fazon milion stanovnika, a ljudi im lizu dupe dole. Kako izgleda Kosovo i kako se zivi dole? Da su ulozili pare u Kosovo i napravili ih Svajcarskom, sada bi i mi i ceo Balkan sledili njihov primer, usli bi im u dupe, vikali ziveo Klinton i NATO i Amerika... Ne ide to tako, nije njima cilj ni da ovo bude stabilan, a ni bogat region.

Ne znam ja njihove ciljeve. Samo kažem kad hoće, puknu prstom i - mogu. U ovom regionu ulozili su mnogo u Grcku, Madjarsku, Poljsku, Tursku, Cg... Kosovo jos nije cista situacija, stoji 1244 da bi se ozbiljnje ulagalo mora se rascisti situacija. Zar se upravo sad i ne prica to o "ekonomiji" Kosova i Srbije, od Vučića preko Grenela? Zar BnV nije nastavak Porto Montenegra (samo prilagodjen velikom gradu)? (meni je stan 100m od Porta i bio sam tamo bas kad je Natan Rotsild slavio 40ti rodjendan, gosti bili Deripaska, vlasnik Luj Vitona i ekipa). Ali sta je njihov pravi plan za Srbiju ostaje misterija. Na prvi pogled unistenje, ali na drugi pogled kad vidimo kako su danas prosle procvetale zemlje poput Nemacke koju su napunili migrantima, a sada krece kriza globalne ekonomije i jos gore napustanje njihove tehnologije motora sa unutrasnjim sagorevanjem i prelazak na elektrovozila, mozda Bog ipak ima neke druge bolje planove za Srbiju, nekad se dijamant namerno krije u blatu. Ono sto ti u jednom trenutku izgleda lose, u drugom moze izgledati dobro, videcemo... Tako na primer do 90ih Albanci su krenuli da se sire cak i po Srbiji, Beogradu, Vojvodini (secam se nama u Pancevu nisu dali da izdamo Albancima lokal za pekaru 80ih)... a onda se "odvajanjem" Kosova to osvajanje prekinulo. I ne samo to, Albancima pao natalitet, masovno poceli emigriraju sa Kosova tako da se njihov broj smanjio. Slicna karma se desila i Hrvatima, kada su proterali Srbe sada su nastavili proteruju svoj narod i pored toliko ubacenih para u zemlju... Videcemo videcemo...

Pa to su smesna ulaganja, eto, ne mora Kosovo, nek bude Crna Gora. Isto im se cepe, imaju i more i banana su drzava opet. Kakav Porto Montenegro, kakav BNV, to su toliko smesni i nebitni projekti da nema smisla ni pricati o tome.

Jos se ovde prica o nekoj trenutnoj prosecnoj plati od 500 evra pa cemo je kao dici na 900. Kakvih bre 500 evra prosecna plata? Daj Boze da za 5 godina bude 500 evra prosecna plata.

Niz analiticara smatra da je AV. gotov.
Kakva naivnost, kakvo neznanje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756422#p756422:3jb4wduq je napisao(la):
Marioneta » 13 Jul 2020 10:36[/url]":3jb4wduq]Hoću da kažem da je medij koji je naveden kao izvor informacija i komentara neobjektivan i pristrasan, odnosno da nam daje selektivnu sliku stvarnosti. Ako s pravom može da se kaže da su Informer, Kurir, Alo i slično populistička štampa na Vučićevoj strani isto tako je očigledno da N1, RFE i DW pišu upravo suprotno. Ni jedni ni drugi nisu primer objektivnog novinarstva. ... Ankete koje se vrte na medijima nisu napravili ti mediji niti su od medija ili od Vučića naručeni i to što ih N1 ne navodi a nema ni drugih anketa ukazuje na neobjektivno iznošenje informacija. Ne moramo se slagati ili radovati rezultatima istraživanja javnog mnenja, ali možemo navesti do čega su oni u svojim istraživanjima došli i na koji način, na kolikom uzorku itd.
Vučićeva sveprisutnost je direktno povezana sa njegovom funkcijom predsednika. On očigledno preteruje u tome, ali je isto tako jasno da ne zabušava, da je neprestano u toku i maksimalno aktivan. Jasno je da za mnogo stvari nije kompetentan ili ih nedovoljno poznaje, da za to ima savetnike, ali takav je sistem i pitanje je da li se on kao predsednik, kao neko ko je direktno izabran i ima pojedinačno najveću količinu vlasti i moći, treba tako obraćati građanima? Mislim da ta komunikacija nije pogrešna, jer stvara kod građana osećanje da ih se nešto pita, da im se nešto objašnjava, da su u toku, da i on greši i da je spreman da se izvini i da popravi grešku tid. Ma koliko to bilo neiskreno on to radi. Tu se troši ogromna energija i praktično svo vreme. Za razliku od njega ni Nikolić ni Tadić nisu se preterano pojavljivali, a i to samo u nekim izuzetnim situacijama, a da ne pričamo kako su to radili Koštunica i Milošević. ...
Izlaznost na izborima je proverljiva prema biračkim spiskovima i evidenciji koja je napravljena u prisustvu svih učesnika izbora, kao i kontrolora i posmatrača. Ne može se napraviti 50% ako smo imali posmatrače i niko se na tu činjenicu nije bunio, ni sami učesnici izbora koji su bili najzainteresovaniji da naprave dobar rezultat. Sumnjati u to da su oni sposobni da naprave provere uz sve posmatrače preterano je i praktično znači da niko nikada i nigde ne može da garantuje istinitost izbora. Ili ti misliš da samo kradu oni koji ti nisu po meri?
Penzionerima je opzicija trebala pomoći tako što će im donositi ono što im treba. Trebali su organizovati pomoć za penzionere i tako kod njih pokušati dobiti neki glas i uticaj. A što se tiče zabrane izlaska to je bila preterana odluka jer koliko im je opasno da švrljaju okolo opasno im je i da se ne kreću ni malo. Mislim da je ta odluka posledica radikalnog straha zbog činjenice da je među umrlima 70-80% starih-penzionera. Najveći broj umrlih u Italiji i Francuskoj su zapravo penzioneri u staračkim domovima.
Očinska figura nije budalaština već predstava koju Vučić uspešno igra. On time ne leči sebe, već zarađuje glasove, stiče popularnost i pobeđuje na izborima. Koliko god to nekoga iritiralo i izgledalo blesavo, činjenica je da ima ogromnu popularnost. Ne misliš valjda da su oni koji ga podržavaju i koji čine većinu u Srbiji spremni da leče njegove komplekse?! Baš suprotno, da je to tako, on ne bi imao dovoljno glasova da pobeđuje ...
Milion puta ponovljene mantre ne znači da će one postati istina.

Pre par meseci kad je Marčelo bio gost u Utisku nedelje pričao je anegdotu sa svog puta u Finsku.

Kad sam bio u Finskoj, pitao sam ljude koliko često gledaju svog predsednika u medijima, na TVu, na skupovima... kažu - 6 do 7 puta godišnje.
Reko a pa mi onda mora da smo mnogo napredni, pošto mi našeg gledamo 6 do 7 puta dnevno. :kafa:

Meni ne deluje da je AV trenutno gotov. Ali da je glavna stvar - slika imidz krenuo da mu se ruši - da, i meni to govori da je proces pada sada nezaustavljiv, a kolko će trajati videćemo. Naime, posle 8 godina vladanja, trenutno mu je apsolutni trend pada birača, taj pad može brži ili sporiji u zavisnosti kolko efikasno mu ruše sliku, ali rast broja birača mu je više nemoguć, na silaznoj je putanji, tu je je završio svoje. Pojavili su se upiti njegovih šefova iz inostransta da se forumlišu zahtevi protesta da bi lakše razumeli kakvog novog vladara da ponude. Vučić je to razumeo i nakon toga izjavljuje da će i on analizirati razmisliti o nezadovoljstvu ovih mladih ljudi, kako ih je nazvao.

Za nas, vladare sveta, nije poželjno da ljudi u evropskim zemljama preko Youtubea i društvenih mreža gledaju neke kolovođe Srbe koji zbog pokušaja karantina upadaju u Skupštinu i tuku sa policijom, sutra će poneseni njihovim lošim primerom da protestuju Bugari, a sledeći dan Rumuni... pa nedaj Bože da takve opasne ideje padnu nekome na pamet i u celoj Evropi, dosta zapadnjaka je već ostavilo zabrinjavajuće komentare sete da toga nema kod njih i da bi voleli da se tako i kod njih digne. Te će na Sednici biti diskutovano službovanje upravnika te regije, činovnika druga Vučića, kao i njegova dalja karijera. Drugovi i drugarice, moramo ostati proaktivni, moramo kreirati dogadjaje, tj ne smemo dozvoliti da reagujemo na dogadjaje. Stoga su nam potrebne nove ideje, novih talnetovanih žreca kreatora podscenarija živopisnih slika za mase, naravno u okvirima našeg smera. Konkurs za talentovane je uvek otvoren.

1 0d 5 miliona su šetali koliko dugo i šta su uradili? Apsolutno ništa. Čić je odradio odličan posao za proteste, podelio protestante na više delova i tako ugušio sve, genijalno sa njegove strane. Pogotovo što treći dan nije bilo nijednog policajca na protestu, samo su bili iza i u skupštini, prelepo, a i tužno.

Da je narod izašao masovnije u sredu i četvrtak (2. i 3. dana), niko ne bi mogao da razbije homogenost protesta. NIKO.

Velika većina naroda, svojim sebičlukom, komformizmom i bahatošću - bolje od svega ovoga i ne zaslužuje.
Na samom kraju - svi će se češati i tamo gde ih ne svrbi.
Tražili ste - dobićete i mnogo više od toga što ste tražili...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756520#p756520:1o0cquon je napisao(la):
Vladivoje » Pon Jul 13, 2020 2:39 pm[/url]":1o0cquon]

Velika većina naroda, svojim sebičlukom, komformizmom i bahatošću - bolje od svega ovoga i ne zaslužuje.

Apsolutno. U zgradi pokusavamo da organizujemo kucni savet, ali poajve se jedan ili dvojica stanara.
Ostale ne zanima.

Srbija zivi u snovima o Godisnjem odmoru, o Ajfonu. O putu u Pariz.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756511#p756511:3okrcp2n je napisao(la):
patrick » 13 Jul 2020 02:48 pm[/url]":3okrcp2n]1 0d 5 miliona su šetali koliko dugo i šta su uradili? Apsolutno ništa. Čić je odradio odličan posao za proteste, podelio protestante na više delova i tako ugušio sve, genijalno sa njegove strane. Pogotovo što treći dan nije bilo nijednog policajca na protestu, samo su bili iza i u skupštini, prelepo, a i tužno.
Mislim da je njima tako ispalo zato što su to ljudi bez iskustva ili barem ljudi koji nisu artikulisani i nemaju pravo lice za predstavnika. Ja nikad nisam mogao da slušam te neke dve devojke, em što imaju iritantne glasove, em što ne umeju jednu rečenicu da slože kako treba. Njihove borbe su bile, po mom mišljenju, dobre i opravdane, ali ne može se ništa osvojiti ako vi kao predstavnike, kao lica udruženja ili čega god, imate takve osobe koje su neiskusne. Izgledale su mi svaki put kao da drže neku prezentaciju i da su svaki put naučile tekst napamet, a onda pola zaboravile.
I na kraju ta ultimativna izdaja. Bez obzira da li bi narod bojkotovao ili ne, oni su nastali iz tih protesta koji su se barem pola svog životnog veka bavili propagiranjem bojkota. To je na kraju i presudilo.

Neko je bio pomenuo silnu gužvu koja je u subotu po podne bila na Adi, kao i još veći saobraćajni kolaps oko Ade i Makiša, nakon što su se građani u sredu i četvrtak nagutali suzavca i nadobijali udaraca pendrecima.
Jesu li građani zato dobijali batine (?). Dobijali su batine da bi se lezilebovići vozikali kolima po gradu (?). Očigledno jesu, nažalost.

Zato ponovo kažem - ne zaslužujemo ništa lepo da nam se desi, s obzirom na gomilu naših ružnih osobina.

Sa svojih skoro 50 godina života sam konačno nešto ukapirao. Bolje ikad nego nikad...

Zanimljivo je da eto baš sada odjednom protesti predstavljaju najveći rizik po zdravlje na kugli zemaljskoj.

Druga stvar koju će predložiti je zabrana organizovanih okupljanja, makar u naredne dve nedelje u svim lokalnim samoupravama.

"U ovakvim vremenima nisu nam potrebne proslave, rođendani, da ne kažem najmanje protesti", kazala je Brnabićeva.

Kako je najavila, ili sutra popodne ili prekosutra ujutru biće sazvan Krizni štab.

Premijerka je objasnila da se mere donose u odnosu na to šta je najbolje za građane i zdravstveni sistem.

"Ne mislim da je dobro da se donose restriktivne mere iz marta i aprila, zato što mislim da je jako važno da usvojimo navike za dalju borbu protiv kovida. Važno je da naučimo da je ovo pojedinačna borba svih nas", rekla je Brnabićeva.

izvor: B92

Meni zao sto sam tek sad saznao za Aleksu Vujovica i nisam glasao za njega pre dve godine.

Danas protestvovali studenti ispred Filozofskog fakulteta i tražili da se produži školska godina i da se bolje organizuje sam ispitni rok zbnog korone. U toku je protest ispred CZ-a gde okupljeni traže da se puste građani koji su prethodnih dana uhapšeni tokom demonstracija.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756543#p756543:3gu9mn2t je napisao(la):
solecar » Pon Jul 13, 2020 5:22 pm[/url]":3gu9mn2t]Zanimljivo je da eto baš sada odjednom protesti predstavljaju najveći rizik po zdravlje na kugli zemaljskoj.

Kako je najavila, ili sutra popodne ili prekosutra ujutru biće sazvan Krizni štab.

Drzava se raspada, a njima treba dva dana da se sastanu. Od digitalne premijerke, koja je u isto vreme predsednica kriznog staba, mogli smo u najmanju ruku da ocekujemo neki zahtev za on-line sednicu. :roll:

Vrh