[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756424#p756424:33cpq2r4 je napisao(la):
Blade » Pon Jul 13, 2020 9:38 am[/url]":33cpq2r4]Beki,
Ja postujem tvoj entuzijazam. Takve ljude privatno inace privatno izuzento cenim. Ali, nije ovo ono vreme pre 20 godina, da se tako rusi vlast. Da bi srusio vlast, moras da imas podrsku nekoga bitnog spolja, da te taj isti finasira, da neke drzavne instutucije koje su vazne otkazu poslusnost, kao sto je to bilo onda.
A sada su sve drzavne instutucije pod strogom kontrolom i poslusnosti vlasti. A spoljni faktori zele ovu vlast. Tako da mislim da nikakva sansa nije propustena. To je bila igra macke i misa, dok njima ne dosadi i posle je kraj. Ugusi se za cas.
Samo realno pricamo...
Ako, kao sto je rekao, za 5 godina bude plata 900-1000e u proseku, porecicu sve lose sto sam rekao o Vucicu. To ce za mene biti veliku uspeh. Sada je u Srbiji, nemoj da se lazemo, prosecna plata 500evra. Ako za 5 godina bude 900 ili 1000, to je 100e po godini, moze se smatrati samo uspehom. Cak i da bude 800. Dvoje ljudi sa dvoje male dece sa 1600 evra i svim kreditima i komunalijama sa tim mogu nekako normalno da zive. A sa 1800 ili 2000evra mesecnih primanja, prosecan covek vec moze da se opusti.
Niko ne prica o rusenju vlasti, srusio se policijski cas, mozda se moglo i ici dalje u nekim stvarima.
Prvog dana im se desio narod, a ne stranke, organizacije, pokreti, navijaci...
Moglo se i prici i pregovarati sa policijom, covek je sa detetom na ramenima usao u skupstinu, zene i stariji ljudi su bili u prvim redovima, a ne kao u danima posle gde su maskirani klinci stajali na prvoj liniji fronta.
Oni nisu bili spremni, nije bilo ovih u civilu navijaca toliko, nije bilo SAJ-a, nije bilo oklopnih vozila... Kada su bacili suzavac, sklonili smo se kod spomenika Nikoli Pasicu, lagano se islo do Terazija do trafike po vodu, do Trga u pekaru da se pojede, lagano se vracalo kuci kroz Pionirski park pa kroz Kneza Milosa... Sada te salecu na svakom cosku, pre dva dana kada sam video da se sprema sranje sam se sklonio opet kod spomenika Nikoli Pasicu i tu normalno blejao, ali su sada izrokali toliko suzavca da se i odatle moralo bezati.
Mozda sam naivan, ali tada je izgledalo kao da je falilo bukvalno desetak ljudi sa gas maskama koji bi prisli tim suzavcima i stavili nesto preko njih, obicna kanta preko moze da neutralise dejstvo suzavca. Prvog dana sam lagano setao Trgom posle svega, isao da jedem pa se vracao, vec drugog dana je moj cale dobio pendrek samo sto je prolazio Trgom u vecernjim satima.
Nije se policija toliko osilila i oni su se usrali u tom trenutku. Sada biju i ne pitaju. Mene je pandur udario po ruci i povukao se, a ja sam krenuo ka njemu, pitao ga sto me udara, trazio mu ime i prezime, mozda sam imao i povisen ton, mozda i nisam, mozda sam ga i vredjao, mozda i nisam, da ne ulazimo sad u detalje, ko zna ko cita. Nisam ga vredjao i vikao na njega :wink: Danas bi verovatno zavrsio u zatvoru. Da ne pricam o tome da je jedan izleteo, udario me i vratio se u kordon, danas bi me njih deset izlomili verovatno.