Šta je novo?

Izbori 2024

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756273#p756273:1foangs1 je napisao(la):
MC_ » Ned Jul 12, 2020 4:41 pm[/url]":1foangs1]Pusti ti Nemce.
Zapitaj se zasto nema u Srbiji masovne indignacije, zasto niko ne bojkotuje ljudi koji su clanovi SNS porodice?
Pa to kazem, nije do Izbora, vec sistem je los. Recimo da se u Rodovskoj zajednici desilo ovo da policajac prebije onako divljacki necije dete, sutra bi se lepo skupila gomila, roda, plemena ili ko je vec ovlascen i nalupala njegovu porodicu. Zapravo to se ne bi ni desilo jer niko u prvom slucaju ne bi bio lud da to uradi ni za kakvog Vucka ili tako nekog, jer bi znao sta sledi. Ma rodovska zajednica je keva, kakva drzava i njena policija sudovi skolstvo... to je sve trulo.

Primetio sam da RT i Ruptly manipulisu izvestavanjem sa protesta, evo recimo na novom snimku kao prvu scenu i impresiju protesta, stavljaju neki tranparetn da Srbija podrzava Hong Kong u borbi. Koje je to zlo da nas zavadi sa Kinom kada se zna da su svi protestanti rodoljubi za Kosovo u kome nas Kina podrzava, i sad neko zeli da oslabi tu podrsku kao da mi podrzavamo njihovo cepanje. https://www.youtube.com/watch?v=njz7IWUUydQ

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756255#p756255:ri0jdaln je napisao(la):
Earthmoving » 12 Jul 2020 02:15 pm[/url]":ri0jdaln]@Marioneta, ja samo pitam kako ce narod saznati ako Vucic izda Kosovo na pregovorima, posto su svi mediji pod njegovom kontrolom?
Auu brate Aranhe, izvini nisam provalio odma da si Vucicevac ali ove ideje sto pricas apsolutno podrzavas sve sto Vucic radi. Ti si na skroz drugoj strani, pa bolje se bavis organizacijom podrske Vucicu nego protestima, jer ono sto ti pricas bi znacilo da protestanti treba da se sloze sa Vucicem, sto je totalno obesmisljavanje protesta, nebluoza. Ono kao: budite za migrante, ne bunite se protiv zakljucavanja, verujte Vuckovim lekarima starletama, ne budite protiv prisilne vakcinacije dece, ne bunite se protiv prodaje Kosova, dovedite nove kozocuvare ali sada iz Bangladesa u Jugoistocnu Srbiju kad ste juznu, Kosovo vec takvima poklonili itd banditska logika velikodusnog deljenja tudjeg, mesanja drugim porodicama u njihove unutrasnje stvari itd ... mislim, kad bi svi mislili to kako ti zelis, ja ne vidim sto bi iko i bio protiv Vucica?
Samo da vam kazem, svi koji svesno ili nesvesno koristite Vuciceve termine: desnicar, huligani, fasista, rasista, nacista... cu vas smatrati da ste pod njegovim uticajem. Ne mozete biti protiv njega a propagirati njegove ideje i pecajuce termine.
Jedino ću ti reći da nije poenta da se bunimo protiv prodaje Kosova, nego da sprečimo prodaju Kosova. Zbog toga ja protestujem.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756268#p756268:3m7j73yo je napisao(la):
Marioneta » 12 Jul 2020 16:20[/url]":3m7j73yo]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756262#p756262:3m7j73yo je napisao(la):
chiko » Ned Jul 12, 2020 3:39 pm[/url]":3m7j73yo]Dobar clanak, i prilicno tacan gadja u sustinu:
http://rs.n1info.com/Vesti/a618958/Nemacka-stampa-o-protestima-Bes-koji-odlazi-u-prazno.html
Nažalost, N1 kao ogranak CNN, a i DW svojim izveštavanjem i komentarima pokazuju ono što prigovaraju medijskoj sceni u Srbiji, a to je da je pod kontrolom vlasti. Nezavisno novinarstvo ne može potpirivati komentarima neprijateljstvo protiv bilo koje vlade etiketirajući je kao autokratiju, ako u njoj postoje slobodni izbori. U Srbiji su upravo održani takvi izbori. Vučić je takvim izborima došao na vlast. Uopšte ne kapiram kako mogu da potenciraju priču o autokratiji ako praktično svakoj instanci u društvu mogu da pristupe i novinari i građani ukoliko to žele. Ovo mi je posebno zanimljivo i neprofesionalno pisanje:

"U obimnom članku u nedeljnom izdanju Noje cirher cajtunga opisuje se Vučićevo ponašanje tokom pandemije: "Lutao je između uloge zabrinutog oca i zastrašujućeg despota. Narod mu već dugo ne veruje jer zna da politički interesi određuju poteze. Pa i kada je u pitanju objavljeni broj novozaraženih"."

Svi mi dobro znamo zašto se Vučić tako ponaša. Zato što to uspeva kod mnogo građana koji su patrijarhalnog mentalnog sklopa. Njih impresionira taj odnos oca koji voli svoju decu i isto tako strog je prema njima kada ih kažnjava. Sve to čini iz ljubavi. To je opšte mesto koje u našem društvu vlada. Tačnije dominira. Aposlutno je netačno da Vučiću narod ne veruje, jer da je tako mnogo više bi ljudi bilo na demonstracijama, a na izbore ne bi izveo gotovo 50% glasača u trenutku kada državom vlada strah od bolesti. Narod nije glup i odlično zan da svi političari pa i Vučić rade iz vlastitog interesa. Ono što ih uverava da je on bolji nego ostali jeste što su njegovi potezi njima prihvatljiviji. ... Što se tiče objavljivanja broja zaraženih svuda se dešavalo i dešava da statistika kasni ili da se prave greške, a sigurno i da se filtriraju podaci, a za to je mnogo razloga. Ono što je sigurno jeste da je ova zaraza Vučiću i njegovoj vladavini nanela mnogo više štete nego koristi, pošto je opozicija u Srbiji, koja je praktično u raspadu, dobila nešto oko čega može da pravi poene. SAda mogu da kažu, evo vidite ljudi kako je Vučić nesposoban, kako laže, kako ne zna, kakav je autokrata, kako bije narod itd. Međutim, opozicija i to radi traljavo i opet će Vučić iz ovoga izaći politički jači ...
Loši novinari su gori od nikakvih. ...
Nisi mogao da izdržiš a da ne popljuješ N1 i da daš hvalospev na račun Vučića. Kakvo bre impresioniranje odnosom oca koji voli svoju decu. Svako ko voli svoje dete, ne tretira ga kao maloumno. Kao prvo, nikada otac neće svoje dete, da prvo ubeđuje da je opasnost prošla, da je ozdravilo i da može da se slobodno igra, a onda da ga posle ubeđuje kako je bilo neodgovorno i kako je ono jedini krivac što se opet razbolelo i kako sada mora opet da leži kod kuće. Ako je tebi prihvatljivo to što radi Vućić, kakve poteze povlači, mnogioma to nije prihvatljivo i to su jasno stavili do znanja ovimk protestima. Čak ni na ovim više nego lakim izborima za njega, nije bio u stanju da pobedi kako treba, nego je nakarikao izlaznost od 50%, a to sigurno ne može da se postigne sa pustim biračkim mestima u vreme kada su ovi iz RIK - a da je došlo do naglog skoka izlaznosti. Bio u to njihovo vreme da glasam i video svojim očima pustoš. Osim ljudi koji su radili na izborima, obezbeđenja i mene, nikog drugog nije bilo. Radio sam na prethodnim izborima i vrlo dobro znam kakva je situacija.
Podsećanja radi, pošto ti je pamćenje selektivno, predlagano je od strane opozicije da penzioneri dobiju određeno vreme slobodno da se prošetaju kada drugi građani budu unutra, pa je predlagano i to da radnje rade svaki dan u određeno vreme za penzionere, kada su zatvorene za druge, pa je na kraju bilo da ako penzioneri izađu napolje da nam neće sva groblja biti dovoljna za sve mrtve, pa onda je penzionerima dato gluvo doba noći jednom nedeljno da mogu da idu u kupovinu, uz obrazloženje da ih destimulišu da i tada izlaze. I to je sada kao super. Mogu penzioneri da prežive nekoliko meseci bez hrane, pošto nisu svi bili srećkovići da imaju nekog ko bi mogao da im pomogne u dostavi hrane i drugih stvari. Priče o volonterima pričajte nekim drugima. Da se nije narod saomoorganizovao, mnogi ne bi danas bili ovde sa nama.

Nazalost, mislim da cemo tek biti svesni kakvu smo sansu propustili prvog dana.

kakvo trucanje:
brizan otac.. strog otac ( u stvari impliciranje da je AV nakakav "otac nacije")..
pa statisticka greska ( kod nas evidentna statisicka manipulacija)...
pa pametan narod ( koliki je u Srbiji prosecni IQ ) ...

Ja mislim da smo iskoristili sansu, Vucic nije tu, ne iritira ljude cime je pala tenzija pa su se razisli. Ako se vrati pocece opet da nas iritira pa cemo se opet okupiti prvom prilikom, nikakav problem. Samo ovaj put posle divljanja policije, bicemo malo iskusnije pripremljeni...

–Српска напредна странка је организација која је спремна не само да очерупа државу него и да је уништи. Ради се о клијентелистичкој изборној машинерији чији је једини циљ да се освајањем и вршењем власти њени кадрови обогате. Ради се о чистим ловцима на положаје лишеним било каквих обзира према народу и држави. Уколико та машинерија не буде заустављена Србија ће нестати. Корумпирани државни апарат није у стању да се носи са пандемијском кризом. Јавне институције су препуњене партијским клијентима са купљеним дипломама који нису способни да политички мисле и делују. Они су кадри да функционишу само као роботи који ботују на друштвеним мрежама по инструкцијама партијских медијских стратега. Кад избије политичка криза постају немоћни – каже политиколог Мирослав Самарџић.

(Данас)
http://www.nspm.rs/hronika/miroslav-sam ... vljen.html

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756302#p756302:1yek26bx je napisao(la):
solecar » Ned Jul 12, 2020 7:07 pm[/url]":1yek26bx]Nisi mogao da izdržiš a da ne popljuješ N1 i da daš hvalospev na račun Vučića. Kakvo bre impresioniranje odnosom oca koji voli svoju decu. Svako ko voli svoje dete, ne tretira ga kao maloumno. Kao prvo, nikada otac neće svoje dete, da prvo ubeđuje da je opasnost prošla, da je ozdravilo i da može da se slobodno igra, a onda da ga posle ubeđuje kako je bilo neodgovorno i kako je ono jedini krivac što se opet razbolelo i kako sada mora opet da leži kod kuće. Ako je tebi prihvatljivo to što radi Vućić, kakve poteze povlači, mnogioma to nije prihvatljivo i to su jasno stavili do znanja ovimk protestima. Čak ni na ovim više nego lakim izborima za njega, nije bio u stanju da pobedi kako treba, nego je nakarikao izlaznost od 50%, a to sigurno ne može da se postigne sa pustim biračkim mestima u vreme kada su ovi iz RIK - a da je došlo do naglog skoka izlaznosti. Bio u to njihovo vreme da glasam i video svojim očima pustoš. Osim ljudi koji su radili na izborima, obezbeđenja i mene, nikog drugog nije bilo. Radio sam na prethodnim izborima i vrlo dobro znam kakva je situacija.
Podsećanja radi, pošto ti je pamćenje selektivno, predlagano je od strane opozicije da penzioneri dobiju određeno vreme slobodno da se prošetaju kada drugi građani budu unutra, pa je predlagano i to da radnje rade svaki dan u određeno vreme za penzionere, kada su zatvorene za druge, pa je na kraju bilo da ako penzioneri izađu napolje da nam neće sva groblja biti dovoljna za sve mrtve, pa onda je penzionerima dato gluvo doba noći jednom nedeljno da mogu da idu u kupovinu, uz obrazloženje da ih destimulišu da i tada izlaze. I to je sada kao super. Mogu penzioneri da prežive nekoliko meseci bez hrane, pošto nisu svi bili srećkovići da imaju nekog ko bi mogao da im pomogne u dostavi hrane i drugih stvari. Priče o volonterima pričajte nekim drugima. Da se nije narod saomoorganizovao, mnogi ne bi danas bili ovde sa nama.
Nisam popljuvao N1 već rekao ono što jeste, a to je da njime upravlja CNN i da im je kao i RFE pa i DW ista politika izveštavanja, a to je veoma kritička, često neobjektivna i neprofesionalna do te mere da o predsedniku jedne države piše kao o ludaku i psihopati, o šizofreničnoj ličnosti koja je čas brižni otac, a čas nemilosrdni despot. Ono što mi znamo jeste da su balkanska društva, a i mnoge konzervativne hrišćanske sredine u Zapadnoj Evropi i Americi patrijarhalne. I dalje dominira taj momenat, čvrste ruke strogog oca po uzoru na hrišćanskog boga. To je psihologija hrišćanske civilizacije građena vekovima. Na Balkanu je taj sindrom i dalje jak. Sve što hoću reći jeste da Vučić svesno igra na tu kartu. Međutim, on je i dovoljno fleksibilan da popusti kada shvati da nije pragmatično da ostane u tom fazonu boga-oca. ... To što ti govoriš o detetu jeste moderna varijanta i kod većine i dalje nedovoljno uticajna, a u svakom slučaju i dalje se dete drži u blaženom neznanju, roditelji mu serviraju ono što žele, često lečeći svoje komplekse pomoću njih ... No, to je neka složenija priča, govorim o dominantnom delu stanovništva koje je još duboku u seoskoj psihologiji. To je ona svest koja kaže "seljak može da izađe iz sela, ali selo iz njega teško". Mislim da je toga svega veoma svestan Vučić i da uspešno manipuliše svešću birača, onoliko koliko mu treba da bude ubedljivo najuticajniji prema svim anketama ko god ih radio, a i izbori to pokazuju. ...
Izlaznost od 50% na izborima je u datim uslovima sasvim solidna. Ako se uzmu u obzir činjenice da je deo opozicije bojkotovao i da su izbori održani u uslovima zaraze izlaznost je odlična. Ako se uporedi sa Hrvatskom gde nije bilo bojkota, a ni toliko ozbiljnih brojeva zaraze izlaznost je mnogo bolja.
Nego, daleko od toga da su Vučić i njegova ekipa bezgrešni i nepogrešivi. Ima tu dovoljno prostora da se daju prigovori. Baš i ovo što govoriš u vezi penzionera je mogla biti prilika za opoziciju, ali ne, opozicija je jako inertna i bezlična. Žao mi je, ali niko ni sa čim ne odskače od neprestane mantre kako je Vučić krivac za sve što ne valja bilo gde i bilo kada. To je taktika zbog njegove popularnosti kod građana. Ne mogu da ponude nekog lidera koji može Vučiću da parira pa onda svu svoju energiju usmeravaju na prljavu kampanju, bez imalo dostojanstva, uz veoma često izazivanje nereda i nasilja. Uopšte se ne "događa narod" već se opozicioni lideri takmiče ko će da izazove veći eksces i obesmisle čitavu političku scenu na čelu sa ovom vlasti. ... To se pokazalo kao veoma loša strategija ...

Ventilator je večeras na televiziji ružičastog Jonizatora-ozonizatora, kažu, najavio da će se povući sa mesta šefa partije. Umesto partijske vlasti, tako ćemo imati nevidljivu, dakle još neregularniju, budući da će Ventilator i dalje o svemu odlučivati, bez ikakvog institucionalnog uporišta za to (predsednik republike nema gotovo nikakva ovlašćenja).

To znači da će u Srbiji biti učvršćen princip dvorske kamarile i predsedničke porodice (tata, bata, pas i kravata), što bi moglo da se izrodi u novu dinastiju i da rezultuje spomenikom gigantskih proporcija negde u Beogradu na vodi. Moguć je i drugi scenario - potpuna vaninstitucionalna moć, nešto kao Deng Sjaoping.

Videćemo i ko će biti novi vožd SNS-a.

Pa, najrazigraniji sa slavlja je već duže vreme viđen za naslednika.

Ali ja danima ne mogu da se opasuljim, posle slušanja Grigorija. Posle dužeg vremena bih mogao da kažem da nekog baš istinski podržavam. Ali, rečenica o metku me je vratila u surovu realnost.

Marioneta":3e47z496 je napisao(la):
Nisam popljuvao N1 već rekao ono što jeste, a to je da njime upravlja CNN i da im je kao i RFE pa i DW ista politika izveštavanja, a to je veoma kritička, često neobjektivna i neprofesionalna do te mere da o predsedniku jedne države piše kao o ludaku i psihopati, o šizofreničnoj ličnosti koja je čas brižni otac, a čas nemilosrdni despot. Ono što mi znamo jeste da su balkanska društva, a i mnoge konzervativne hrišćanske sredine u Zapadnoj Evropi i Americi patrijarhalne. I dalje dominira taj momenat, čvrste ruke strogog oca po uzoru na hrišćanskog boga. To je psihologija hrišćanske civilizacije građena vekovima. Na Balkanu je taj sindrom i dalje jak. Sve što hoću reći jeste da Vučić svesno igra na tu kartu. Međutim, on je i dovoljno fleksibilan da popusti kada shvati da nije pragmatično da ostane u tom fazonu boga-oca. ... To što ti govoriš o detetu jeste moderna varijanta i kod većine i dalje nedovoljno uticajna, a u svakom slučaju i dalje se dete drži u blaženom neznanju, roditelji mu serviraju ono što žele, često lečeći svoje komplekse pomoću njih ... No, to je neka složenija priča, govorim o dominantnom delu stanovništva koje je još duboku u seoskoj psihologiji. To je ona svest koja kaže "seljak može da izađe iz sela, ali selo iz njega teško". Mislim da je toga svega veoma svestan Vučić i da uspešno manipuliše svešću birača, onoliko koliko mu treba da bude ubedljivo najuticajniji prema svim anketama ko god ih radio, a i izbori to pokazuju. ...
Izlaznost od 50% na izborima je u datim uslovima sasvim solidna. Ako se uzmu u obzir činjenice da je deo opozicije bojkotovao i da su izbori održani u uslovima zaraze izlaznost je odlična. Ako se uporedi sa Hrvatskom gde nije bilo bojkota, a ni toliko ozbiljnih brojeva zaraze izlaznost je mnogo bolja.
Nego, daleko od toga da su Vučić i njegova ekipa bezgrešni i nepogrešivi. Ima tu dovoljno prostora da se daju prigovori. Baš i ovo što govoriš u vezi penzionera je mogla biti prilika za opoziciju, ali ne, opozicija je jako inertna i bezlična. Žao mi je, ali niko ni sa čim ne odskače od neprestane mantre kako je Vučić krivac za sve što ne valja bilo gde i bilo kada. To je taktika zbog njegove popularnosti kod građana. Ne mogu da ponude nekog lidera koji može Vučiću da parira pa onda svu svoju energiju usmeravaju na prljavu kampanju, bez imalo dostojanstva, uz veoma često izazivanje nereda i nasilja. Uopšte se ne "događa narod" već se opozicioni lideri takmiče ko će da izazove veći eksces i obesmisle čitavu političku scenu na čelu sa ovom vlasti. ... To se pokazalo kao veoma loša strategija ...
Sve što hoćeš da kažeš je da je N1 neprijateljski faktor zato što ne širi hvalospeve o Vučiću, za razliku od drugih televizija. U vezi sa tim, nema potrebe da nas ubeđuješ u ankete o popularnosti lika i dela predsednika, kada se one vrte na svim televizijama osim N1. Još jedino nisam čuo šta radi predsednik u spavaćoj sobi i WC - u, jer me o tom segmentu njegovog života još uvek nisu izvestili.
Ako uzmemo u obzir činjenicu da je bilo bojkota izbora, i da su biračka mesta bila prazna, vrlo lako dolazimo do toga da izlaznost nije ni pod kojim uslovima mogla da se nategne da bude preko 40%, a tek da ne govorimo o tih 50%. Njemu je trebalo 50%, i napravio je 50%.
Što se tiče penzionera, stvarno nema potrebe za izvlačenjem iz konteksta i pravljenjem da je opozicija bila inertna, kada je ta ista opozicija prva predložila da penzionerima bude omogućeno da se prošetaju u vreme kada su druge grupe građana u stanovima, a onda se predsednik našao da to kritikuje kao veoma loše, pozivajući se na nedovoljnost grobalja za sve one koji bi bili pokošeni tim potezon. A onda nedugo nakon toga, sam predsednik uradi to isto. I sad je kao zbog tog predloga opozicija inertna, kako da ne.
Isto važi i za ovo izazivanje nereda. Baš će opozicija da na svaku izgovorenu reč predsednika da izvodi svoje ljude da protestuju ili da izaziva nerede. Kao da nemaju pametnija posla nego da se bakću ubacivanjem ljudi koji bi izazivali nerede, i da na taj način obore sadašnji režim.
O budalaštinama oko očinske figure ne vredi ni govoriti. Jedino bih rekao da nema potrebe da predsednik leči svoje komplekse pomoću naroda, služeći se tvojom analogijom i jednom od poenti očinske figure.

Vucic je izjavio da je dovoljno "samo sedam ili deset dana da ne izađemo na ulicu dovoljno da nestane virus".

:)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756362#p756362:3fimxwfi je napisao(la):
Beki » 12 Jul 2020 23:09[/url]":3fimxwfi]Vucic je izjavio da je dovoljno "samo sedam ili deset dana da ne izađemo na ulicu dovoljno da nestane virus".

Nemam ništa protiv, al' pod uslovom da važi za sve na teritoriji Srbije, a ne samo za one koji nisu članovi biblioteke.

Vučić je odavno najavio da se povlači sa čela stranke, pa opet ništa. Moć leži u stranci i to ga verovatno plaši. Za tu funkciju mora naći nekoga mutavog i bez političkog potencijala da ne bi završio Toma.

2 meseca zatvora za verbalni delikt, po hitnom postupku. uhapsili su profesora fizike koji je branio svoje ucinike, tuku decu, devojcice, napumpanim bilmezima koji misle da su mangupi a rade za muriju da bi dobili brisanje dosijea.
Ecv-X3-SXk-AAoy5-P.jpg

Zato ja kazem da je prvog dana mozda propustena ogromna sansa.

Moze neko reci da tripujem, ali sam siguran da sam video strah i premisljanje u ocima pandura. Nisu ocekivali toliki narod i nisu bili spremni i bilo ih je malo.

Mislim, mi generalno ne znamo sta hocemo, nismo znali ni tada. Da li je resenje bilo gazenje policijaca i upad u skupstinu? I sta onda? Ja nisam zbog toga dosao tamo.

Ali kazem, tada je bilo jako malo policijaca i puno naroda i kao da su se neki od njih premisljali. Mozda da su stali, odlucili da ne biju, jedan od njih da je samo stao medju narod, mozda bi moglo nesto da se uradi, da povuce jos desetine hiljada na ulice, da se udje u neke pregovore, zahtevaju slobodni izbori... Ja sam tada bukvalno stajao pored zandarma i molio ga i objasnjavao, danas da se samo priblizim toliko, odmah bih dobio pendrek. U stvari, dobio sam ga iste veceri nesto kasnije jer sam im se samo priblizio i pokusao da prodjem pored kordona na drugu stranu.

Ovako, mislim da su i oni sada u fazonu da moraju da guraju ovo do kraja jer su svi svesni da je narod naostren da ih bije. Cak i oni normalni mozda kapiraju da sada ne smeju da odustanu i da moraju braniti gospodara do kraja jer ce sa njegovim padom pasti i oni. Izgleda kao put bez povratka i da bez mrtvih nece biti nista ako se nastavi sa nekim agresivnijim protestima. Steta.

Rekao bih i da ja gresim i da treba spustiti loptu u odnosu sa policijom i traziti da se kazne samo oni koji su prekrsili ovlascenja. Mada, sa druge strane, to su skoro svi koji su bili.

Zakomplikovala se mnogo situacija, tesko je biti pametan.

2 meseca zatvora za psovanje pandura? Deluje vise nego preterano. To uopste nije za zatvor niti ikakvu kaznu

Treniranje strogoće i zastrašivanje drugih učesnika protesta. Zar tako nešto nije rađeno i na onim 1 od 5 miliona protestima, barem negde tamo na početku kada su bilo žustriji protesti?

Ovde bukvalno treba ludilo od organizacije da bi se bilo sta postiglo, protiv koga se borimo, jos smo i dobro prosli ovako sto smo isli kao muve bez glave.

To bi bukvalno trebalo nabaviti gas masku svakome, em suzavac, em virus...da ima tacno vreme i kraj okupljanja, vidim da nastradaju ovi sto ostanu do kasno kada masa ode, kao ovaj sto je ,,vredjao" policiju ili oni klinci i devojka sinoc...da se iz svakog kraja ide i vraca organizovano u grupama sa milion kamera koje lajv prenose da bi se koliko toliko zastitilo od ovih u civilu i svih drugih...da se iznesu jasni zahtevi, a mora i da se izabere neko ko ce da ih procita i stane iza toga...

Miljama smo daleko od svega toga.

Koliko se slažem, toliko se i ne slažem. :laugh:
Definitivno s jedne strane treba organizacija kako ne bi došlo do stradanja nevinih ljudi, kako bi se istovremeno i postavio jasan cilj i jasan, nepolitički (nestranački) vođa ili njih više. Ali opet s druge strane, ako se sve organizuje, planira, onda to znači više vremena da vlast diskredituje te izbore, da bolje ubaci uzurpatore, itd. I mislim da njima više odgovara ta opcija, jer je očigledno bilo da su se odmah uplašili te prve večeri i ukinuli najavljeni policijski čas zbog toga. Očigledno im ne odgovara spontanost, jer se onda glasnije šalje poruka da je narod besan i da neće trpeti sve. Tada onda nemaju vremena da sve izrežiraju, da pošalju svim svojim tabloidima i televizijama uputstva kako da ocrne protest, učesnike i eventualne vođe. Nisu imali prenos prvo veče, a odmah sledeći dan su svi horski, bukvalno na isti način, označili onog dečka (ćale ovo je za tebe) kao nekog nasilnika, lažova itd. Jasno su se uplašili da se ta istina ne proširi. Mislim, šta bi taj dečko dobio od toga da laže kako je njegov ćale preminuo i zbog čega.
Zato ja pak mislim da je možda bolja skroz neka spontanost kao ova, jer onda ni ultra desničari, a ni bilo ko drugi koji želi nešto tu da se pokaže, neće imati vremena da se pripremi. Evo trebalo im je bar dva dana da se pojave u većem broju i da sve sje*******u.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756361#p756361:1g8u3t2b je napisao(la):
solecar » Ned Jul 12, 2020 11:06 pm[/url]":1g8u3t2b]Sve što hoćeš da kažeš je da je N1 neprijateljski faktor zato što ne širi hvalospeve o Vučiću, za razliku od drugih televizija. U vezi sa tim, nema potrebe da nas ubeđuješ u ankete o popularnosti lika i dela predsednika, kada se one vrte na svim televizijama osim N1. Još jedino nisam čuo šta radi predsednik u spavaćoj sobi i WC - u, jer me o tom segmentu njegovog života još uvek nisu izvestili.
Ako uzmemo u obzir činjenicu da je bilo bojkota izbora, i da su biračka mesta bila prazna, vrlo lako dolazimo do toga da izlaznost nije ni pod kojim uslovima mogla da se nategne da bude preko 40%, a tek da ne govorimo o tih 50%. Njemu je trebalo 50%, i napravio je 50%.
Što se tiče penzionera, stvarno nema potrebe za izvlačenjem iz konteksta i pravljenjem da je opozicija bila inertna, kada je ta ista opozicija prva predložila da penzionerima bude omogućeno da se prošetaju u vreme kada su druge grupe građana u stanovima, a onda se predsednik našao da to kritikuje kao veoma loše, pozivajući se na nedovoljnost grobalja za sve one koji bi bili pokošeni tim potezon. A onda nedugo nakon toga, sam predsednik uradi to isto. I sad je kao zbog tog predloga opozicija inertna, kako da ne.
Isto važi i za ovo izazivanje nereda. Baš će opozicija da na svaku izgovorenu reč predsednika da izvodi svoje ljude da protestuju ili da izaziva nerede. Kao da nemaju pametnija posla nego da se bakću ubacivanjem ljudi koji bi izazivali nerede, i da na taj način obore sadašnji režim.
O budalaštinama oko očinske figure ne vredi ni govoriti. Jedino bih rekao da nema potrebe da predsednik leči svoje komplekse pomoću naroda, služeći se tvojom analogijom i jednom od poenti očinske figure.
Hoću da kažem da je medij koji je naveden kao izvor informacija i komentara neobjektivan i pristrasan, odnosno da nam daje selektivnu sliku stvarnosti. Ako s pravom može da se kaže da su Informer, Kurir, Alo i slično populistička štampa na Vučićevoj strani isto tako je očigledno da N1, RFE i DW pišu upravo suprotno. Ni jedni ni drugi nisu primer objektivnog novinarstva. ... Ankete koje se vrte na medijima nisu napravili ti mediji niti su od medija ili od Vučića naručeni i to što ih N1 ne navodi a nema ni drugih anketa ukazuje na neobjektivno iznošenje informacija. Ne moramo se slagati ili radovati rezultatima istraživanja javnog mnenja, ali možemo navesti do čega su oni u svojim istraživanjima došli i na koji način, na kolikom uzorku itd.
Vučićeva sveprisutnost je direktno povezana sa njegovom funkcijom predsednika. On očigledno preteruje u tome, ali je isto tako jasno da ne zabušava, da je neprestano u toku i maksimalno aktivan. Jasno je da za mnogo stvari nije kompetentan ili ih nedovoljno poznaje, da za to ima savetnike, ali takav je sistem i pitanje je da li se on kao predsednik, kao neko ko je direktno izabran i ima pojedinačno najveću količinu vlasti i moći, treba tako obraćati građanima? Mislim da ta komunikacija nije pogrešna, jer stvara kod građana osećanje da ih se nešto pita, da im se nešto objašnjava, da su u toku, da i on greši i da je spreman da se izvini i da popravi grešku tid. Ma koliko to bilo neiskreno on to radi. Tu se troši ogromna energija i praktično svo vreme. Za razliku od njega ni Nikolić ni Tadić nisu se preterano pojavljivali, a i to samo u nekim izuzetnim situacijama, a da ne pričamo kako su to radili Koštunica i Milošević. ...
Izlaznost na izborima je proverljiva prema biračkim spiskovima i evidenciji koja je napravljena u prisustvu svih učesnika izbora, kao i kontrolora i posmatrača. Ne može se napraviti 50% ako smo imali posmatrače i niko se na tu činjenicu nije bunio, ni sami učesnici izbora koji su bili najzainteresovaniji da naprave dobar rezultat. Sumnjati u to da su oni sposobni da naprave provere uz sve posmatrače preterano je i praktično znači da niko nikada i nigde ne može da garantuje istinitost izbora. Ili ti misliš da samo kradu oni koji ti nisu po meri?
Penzionerima je opzicija trebala pomoći tako što će im donositi ono što im treba. Trebali su organizovati pomoć za penzionere i tako kod njih pokušati dobiti neki glas i uticaj. A što se tiče zabrane izlaska to je bila preterana odluka jer koliko im je opasno da švrljaju okolo opasno im je i da se ne kreću ni malo. Mislim da je ta odluka posledica radikalnog straha zbog činjenice da je među umrlima 70-80% starih-penzionera. Najveći broj umrlih u Italiji i Francuskoj su zapravo penzioneri u staračkim domovima.
Očinska figura nije budalaština već predstava koju Vučić uspešno igra. On time ne leči sebe, već zarađuje glasove, stiče popularnost i pobeđuje na izborima. Koliko god to nekoga iritiralo i izgledalo blesavo, činjenica je da ima ogromnu popularnost. Ne misliš valjda da su oni koji ga podržavaju i koji čine većinu u Srbiji spremni da leče njegove komplekse?! Baš suprotno, da je to tako, on ne bi imao dovoljno glasova da pobeđuje ...

Beki,
Ja postujem tvoj entuzijazam. Takve ljude privatno inace privatno izuzento cenim. Ali, nije ovo ono vreme pre 20 godina, da se tako rusi vlast. Da bi srusio vlast, moras da imas podrsku nekoga bitnog spolja, da te taj isti finasira, da neke drzavne instutucije koje su vazne otkazu poslusnost, kao sto je to bilo onda.

A sada su sve drzavne instutucije pod strogom kontrolom i poslusnosti vlasti. A spoljni faktori zele ovu vlast. Tako da mislim da nikakva sansa nije propustena. To je bila igra macke i misa, dok njima ne dosadi i posle je kraj. Ugusi se za cas.

Samo realno pricamo...

Ako, kao sto je rekao, za 5 godina bude plata 900-1000e u proseku, porecicu sve lose sto sam rekao o Vucicu. To ce za mene biti veliku uspeh. Sada je u Srbiji, nemoj da se lazemo, prosecna plata 500evra. Ako za 5 godina bude 900 ili 1000, to je 100e po godini, moze se smatrati samo uspehom. Cak i da bude 800. Dvoje ljudi sa dvoje male dece sa 1600 evra i svim kreditima i komunalijama sa tim mogu nekako normalno da zive. A sa 1800 ili 2000evra mesecnih primanja, prosecan covek vec moze da se opusti.

Vrh