Šta je novo?

Izbori 2024

To i ja mislim, da su ipak ukapirali da je vreme da malo olade. Pričam sa ljudima iz svog okruženja o ovim događajima, baš zato da bih razumeo i tuđe poglede i interpretacije. I bogami, neki od njih misle da se Alek itekako us*** onog prvog dana, kad je sve krenulo i još bitnije - buknulo spontano i iskreno. Činjenica da ovo jeste bio spontani i iskreni izliv besa građanstva potvrđuje i to što je prve večeri murija u prvim satima bila itekako iznenađena, rastegnuta i neorganizovana. Jeste SNS posle prdeo kako je to zato što su bili suzdržani i tolerantni, bla bla, trt mrt... ali istina je da zapravo nisu reagovali jer nisu imali spremne ljude. A nisu imali spremne ljude jer niko nije ni pomišljao da će početi iskaljivanje besa.

Meni policijski čas svakako više neće nametati, jer mi je pun kufer toga. I boriću se kako god znam i umem ako to pokrenu.
A mislim da sve i da se ovi protesti okončaju, bes u narodu neće proći tek tako. Ma koliko neki nipodaštavali ove proteste (a neki baš uživaju u tome), treba imati u vidu da je ovo prvi protest za 8 godina Vučićeve diktature u kome je došlo do pravog izliva besa i sukoba sa slugama režima. I sve to bez ikakvih političkih vođa i delovanja. Samo besan narod kome je do****ilo više. Da, to nije dovoljno. Ali nije ni mala stvar. Posle 6 godina obitavanja kao biljke i tolerisanja svega što im se radi, nemali broj ljudi, ne samo u Beogradu nego i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, rešilo je da se suprotstavi.

I opet kažem, ma koliko neki ovde nipodaštavali sve to, siguran sam da je prve večeri protesta bilo itekaaako napeto među SNSom, a siguran sam i da ovih dana budno prate svaki sekund protesta, i sve medije i društvene mreže, da procene koliki je bes u narodu, da bi ubuduće znali šta smeju a šta ne. Vučić je lud, ali nije glup. Možda se on pravi faca na TVu ali svestan je i on svega ovoga što sam napisao u gornjem pasusu. I svestan je da, kao i svaka vatra, i ovo može da se smanji, al može i da se pojača, zavisno od poteza.

Šta će biti na dalje, ne znam. Ali čak i da sutra stane sve ovo (a nadam se da neće), drago mi je što se sve ovo desilo. Jer potpisujem da su i oni ipak primili poruku i shvatili. Bez obzira šta pričali i glumatali.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756125#p756125:2unqly67 je napisao(la):
Bender Rodriguez » 12 Jul 2020 00:24[/url]":2unqly67]Šta će biti na dalje, ne znam. Ali čak i da sutra stane sve ovo (a nadam se da neće), drago mi je što se sve ovo desilo. Jer potpisujem da su i oni ipak primili poruku i shvatili. Bez obzira šta pričali i glumatali.
Moguće da je narod (jedan deo), ostao kod kuće da se oporavi. Prijatelj mi pričao, bio jedan od ovih dana u okolini (Trg republike), i hteo da umre od onog suzavca. Sad je kod kuće i oporavlja se.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756124#p756124:2unqly67 je napisao(la):
astrodule » 12 Jul 2020 00:19[/url]":2unqly67]Da li to Valjevska Gračanica preuzima protest?
Njemu tu nikako nije mesto. I ovako je dobrano iznervirao jedan deo naroda onim svoji šetnjama, koje su ličile na šetnju nezadovoljnog reumatičnog puža. Da je bilo više ljudi na demonstracijama, verujem da bi ga oterali. Inače, još uvek viđam one njegove što sede na uglu Nemanjine i Kneza Miloša.

Nije, nažalost, tu jedini negativni faktor prisustvo tog popa i protesta "Valjevske Gračanice". Tu su bili juče glavni akteri i taj Srđan Nogo, pa i onaj neki lik, bivši član Dveri, pa sad vođa nekog Obraza. Previše je tu ultra desničara. Previše je popova, teoretičara zavera, previše je rasista, homofoba, huligana. Previše je tu ljudi koji šire i usmeravaju svoju mržnju prema pripadnicima svog naroda, ali i prema drugim narodima. Nema jedinstva među ljudima koji protestuju protiv režima i svega lošeg u ovoj državi, baš zbog toga što su se pojavili svi ovi navedeni. Ja sam iskreno imao nade prvog dana protesta, da se konačno probudila kritična masa i da će se plamen razbuktavati sve više svakog dana. Ali svakog dana je sve lošije i lošije, a ovo danas je bila potpuna katastrofa i gašenje protesta. Džaba sve te žrtve i muke ljudi, koji su zaista protestovali, a ne koji su tu došli da iskaljuju bes i netrpeljivost. Sada i oni koji su danas došli, videli su šta se dešava i iskreno ne verujem da će se pojavljivati više, barem dok se ne promeni sastav.

Svaka im čast na ovoj taktici sa batinašima :(
Tako je to kada držiš glavne medije poslušne.
Mogu samo da se nadam da će završiti gore nego Sloba.

marrecar":1x91k4jh je napisao(la):
Evo izgleda da se pojavio vođa, i to neki raščinjeni sveštenik ili monah, šta god. I to sa sve najgorim mogućim porukama, tera ljude da skidaju maske, širi teorije zavere, i najgore od svega, ljudi mu tapšu. Pojavili se ljudi sa krstovima, donose ikone, sveće, ima slika neke mlade žene koja je praktično mali oltar napravila i moli se tamo.
I tako je zvanično ugašen jedini protest koji je imao svetlu budućnost da nešto promeni. Čestitam...
Nije se pojavio vodja, pogodilo se da oni subotom drze prosteste i dodje izmedju 100 i 300 ljudi svake subote, pa se njima i obracao. Tu su bili i drugi ljudi koji su poceli da dolaze ovih par dana pa se su se spojili neplanirano.

Ovo je jedini put za par godina protesta da je policija reagovala i da su bili veliki neredi. Problem je sto ljudi misle da je ovo uplasilo nekoga, samo menjaju taktiku ignorisanja protesta. Do sad cu imali strpljenja da se ugase protesti sami od sebe, sad im je taktika da ubace janicare da isprovociraju policiju pa onda zajedno biju narod.

Nista ni ovaj put, samo kad se prvo i drugo vece skupi ogromna kolicina ljudi i nesto se ozbiljno uradi onda ce se nesto i promeniti. Nece opoziciju da povede proteste, odmah u najavi su propali. Pojavljuju se neke dijabole koje bi htele da budu vodje, ne zna se da l su ludji "desnicari" ili ovi "gradjanisti-levicari liberali" kad krenu da se prepucavaju po tviteru.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756131#p756131:2hjcad5s je napisao(la):
marrecar » Ned Jul 12, 2020 12:24 am[/url]":2hjcad5s]Nije, nažalost, tu jedini negativni faktor prisustvo tog popa i protesta "Valjevske Gračanice". Tu su bili juče glavni akteri i taj Srđan Nogo, pa i onaj neki lik, bivši član Dveri, pa sad vođa nekog Obraza. Previše je tu ultra desničara. Previše je popova, teoretičara zavera, previše je rasista, homofoba, huligana. Previše je tu ljudi koji šire i usmeravaju svoju mržnju prema pripadnicima svog naroda, ali i prema drugim narodima. Nema jedinstva među ljudima koji protestuju protiv režima i svega lošeg u ovoj državi, baš zbog toga što su se pojavili svi ovi navedeni. Ja sam iskreno imao nade prvog dana protesta, da se konačno probudila kritična masa i da će se plamen razbuktavati sve više svakog dana. Ali svakog dana je sve lošije i lošije, a ovo danas je bila potpuna katastrofa i gašenje protesta. Džaba sve te žrtve i muke ljudi, koji su zaista protestovali, a ne koji su tu došli da iskaljuju bes i netrpeljivost. Sada i oni koji su danas došli, videli su šta se dešava i iskreno ne verujem da će se pojavljivati više, barem dok se ne promeni sastav.

samo ljudi koji imaju neku ideju i bilo kakvu ideologiju, pa makar to bile ikone i krstovi, mogu da izvedu stvar do kraja.
oni su suposobni da se zrtvju,
mi ostali koji nismo, bolje da emigriramo.
Neutralni gradjani nisu nizasta sposobni (prvi ja) i velikog nezadovoljstva u statistickom narodu nema.

Šta god ko mislio o protestima, svaka čast onome ko je ovo napravio! :laugh: :shock: :sesir:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xlKcUujdoPM[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756149#p756149:391bz2wt je napisao(la):
loyola » 12 Jul 2020 08:40 am[/url]":391bz2wt]
marrecar":391bz2wt je napisao(la):
Evo izgleda da se pojavio vođa, i to neki raščinjeni sveštenik ili monah, šta god. I to sa sve najgorim mogućim porukama, tera ljude da skidaju maske, širi teorije zavere, i najgore od svega, ljudi mu tapšu. Pojavili se ljudi sa krstovima, donose ikone, sveće, ima slika neke mlade žene koja je praktično mali oltar napravila i moli se tamo.
I tako je zvanično ugašen jedini protest koji je imao svetlu budućnost da nešto promeni. Čestitam...
Nije se pojavio vodja, pogodilo se da oni subotom drze prosteste i dodje izmedju 100 i 300 ljudi svake subote, pa se njima i obracao. Tu su bili i drugi ljudi koji su poceli da dolaze ovih par dana pa se su se spojili neplanirano.

Ovo je jedini put za par godina protesta da je policija reagovala i da su bili veliki neredi. Problem je sto ljudi misle da je ovo uplasilo nekoga, samo menjaju taktiku ignorisanja protesta. Do sad cu imali strpljenja da se ugase protesti sami od sebe, sad im je taktika da ubace janicare da isprovociraju policiju pa onda zajedno biju narod.

Nista ni ovaj put, samo kad se prvo i drugo vece skupi ogromna kolicina ljudi i nesto se ozbiljno uradi onda ce se nesto i promeniti. Nece opoziciju da povede proteste, odmah u najavi su propali. Pojavljuju se neke dijabole koje bi htele da budu vodje, ne zna se da l su ludji "desnicari" ili ovi "gradjanisti-levicari liberali" kad krenu da se prepucavaju po tviteru.
Samo što je taj pop prva osoba koja je imala megafon, stajala visoko oko drugih i prva pričala nešto. I to vrlo opasne stvari, što su drugi slušali i tome tapšali. Nije nužno vođa u smislu da će da navodi ljude šta da rade na protestu, kuda da se kreću, ali šalje poruke. Za ostalo se sve slažem.

MC_":391bz2wt je napisao(la):
samo ljudi koji imaju neku ideju i bilo kakvu ideologiju, pa makar to bile ikone i krstovi, mogu da izvedu stvar do kraja.
oni su suposobni da se zrtvju,
mi ostali koji nismo, bolje da emigriramo.
Neutralni gradjani nisu nizasta sposobni (prvi ja) i velikog nezadovoljstva u statistickom narodu nema.
Nisu problem ikone i krstovi, problem je priča koja se priča i poruka koja se šalje. U sred još jedne Korona krize, čovek priča ljudima da skidaju maske, priča o 5g mreži, i još raznim glupostima. Em što je opasno po zdravlje učesnika protesta, em što se time daje dodatni povod da režim diskredituje učesnike i da kažu kako su bezobzirni prema svom zdravlju i drugima. Kao što me je loyola ispravio, on nije vođa jer propagira nešto što nema veze sa onim zbog čega se protestuje, nego laprda o svojim nekim idealima i idejama.

Ne odnosi se na Mareta nego na ove što u svakom jajetu traže dlakicu - sve ovo što se piše na forumu i po medijima ovih dana samo pokazuje da mnoooogi danas nemaju ni trunku predstave kako funkcioniše psihologija mase.

Ljudi na protestu tapšali popu koji bulazni. Dobro, i? Jel razumete vi da kad je neko u masi, okružen ljudima sa istim ciljevima, i svi su nabijeni emocijama, da mnoge ljude te emocije počnu da vode i da svi mahom počinju da teže istom ponašanju i emocijama kao ostatak grupe. To naravno ne znači da će svih 4623 protestanata da uradi identičnu stvar. Niti je to opravdanje da se izgubi razum i da se ljudi ponašaju kao životinje. Ali morate da razumete da je jedno kad se iz fotelje komentarišu dešavanja i ponašanja ljudi u velikim, energijom nabijenim masama, a sasvim je drugo kad si zapravo tamo umom i telom, u centru zbivanja i emocija.

I dobro, i beše taj pop. Jel naterao nekoga ko je prethodno nosio masku da je skine? Sumnjam. Jel inspirisao nekoga da počne da lomi? Sumnjam. Jel ga masa ustoličila kao vođu? Jok. Jel se pojavio u medijima? Jok. Taj pop i ti momenti tapšanja su samo jedni od brojnih manifesta ljudskih emocija i mentaliteta kad su u masi i kad ih vodi isti cilj.

Ne razumem stepen netolerancije prema desničarskim i grupacijama koje su povezane sa SPC. Prostor ispred skupštine polako dobija formu speakers cornera u Londonu, gde svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje. Jedino što u Londonu ne izleću ljudi u civilu da hapse i privode narod u parlament.
Ukoliko želimo demokratiju u Srbiji, moramo da prihvatimo da sunarodnik ima drugačije mišljenje od našeg.
Da bismo dostigli ovaj nivo moramo da pobedimo državnu represiju. Kako?
Tako što ćemo prisustvovati događajima ispred skupštine.

Da bi čovek mogao da ima jasno formulisan stav o nekom događaju, mora da mu prisustvuje. Čak ni prenos uživo ( srbin info) ne dočarava pravo stanje stvari.
Ukoliko imate strah od suzavca i izgreda, možete da stojite kod ugla ulica Kneza Miloša i Bulevara Kralja Aleksandra i da u nezgodnoj situaciji bežite uz Bulevar prema Vuku. Mnogo je bolje da se sami uverite šta se zaista događa, nego da analizirate i pričate o nečemu što niste doživeli i videli svojim očima.

Ko je osuđivao napade i paljenje američke ambasade treba da osudi i napade i upadanje u skupštinu Srbije. I jedno i drugo čine vandali i nema veze sa protestima, već sa izazivanjem nereda i nasilja. Ako se ne osuđuje svako takvo ponašanje onda imamo problem sa političkim licemerjem. Nikome nije zabranjeno niti treba da bude protest, iskazivanje drugačijeg mišljenja, dejstvovanje u tom pravcu svim miroljubivim sredstvima, ali svaki oblik represije, diskriminacije, nasilja i divljaštva definitivno ne može da se prihvati. ... Ne može se svako nasilje i vandalizam nazvati uvodom u revoluciju ili opravdavim gnevom potlačenog naroda ...

Arahne

Slažem se. Ovaj post nije ni bio upućen ni tebi ni drugima koji učestvuju u ovome ili su neutralni.
Znaće sami da se prepoznaju oni kojima je ovo upućeno. Oni što su ćutali ko krave 12 godina a sad su odjednom našli da pričaju o poštenju i bontonu.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jA4CmOhJJgg[/youtube]

Previse je nama dobro, mora jos deset godina da nas .... u mozak, mozda progledamo. Nema tu onog besnog, jadnog sveta koji vidite kad gledate snimke petog oktobra ili neke proteste u Juznoj Americi.

Znam i da ja sam moram da obavim trening, tusiram se, jedem, peglam odecu... pre nego sto krenem. Sudeci po izgledu ljudi oko mene, i oni su u slicnom fazonu. Vecito dolazimo kasnije jer je drugarica oprala kosu i cekamo da osusi ili ortak mora da zavrsi gledanje serije...

Dok ne ustane kuka i motika i ne pocisti nas sve, nista od ovoga. Takve je Vucic uzeo kod sebe i drzi ih na lancu za dve pastete. Dokle ce oni da trpe, ne znam.

Sukob omladine u patikama od 200 evra protiv pandura u civilu u patikama od 200 evra. A zickaju za pljuge od roditelja.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756191#p756191:dcbpv8pk je napisao(la):
Marioneta » Ned Jul 12, 2020 11:21 am[/url]":dcbpv8pk]Ko je osuđivao napade i paljenje američke ambasade treba da osudi i napade i upadanje u skupštinu Srbije. I jedno i drugo čine vandali i nema veze sa protestima, već sa izazivanjem nereda i nasilja. Ako se ne osuđuje svako takvo ponašanje onda imamo problem sa političkim licemerjem. Nikome nije zabranjeno niti treba da bude protest, iskazivanje drugačijeg mišljenja, dejstvovanje u tom pravcu svim miroljubivim sredstvima, ali svaki oblik represije, diskriminacije, nasilja i divljaštva definitivno ne može da se prihvati. ... Ne može se svako nasilje i vandalizam nazvati uvodom u revoluciju ili opravdavim gnevom potlačenog naroda ...
Bas taj primer sa americkom ambasadom je pravi jer se secam kako su u istom trenutku krenule iz mase ispred skupstine da se izvlace grupe i krecu ka ambasadi. Vrlo dobro znam kako izgledaju iscenirani neredi od strane drzave bas zbog tog dogadjaja. E, toga ovde nije bilo, prvo vece bar, sto posto garantujem.

E al meni čak ni takvi ne idu na živce, nego ovi što sede sa strane i dobacuju.
Ovo je bukvalno kao kad bi imao poplavu koja dolazi da uništi sve, i nađe se 20 ljudi pored nasipa. I od njih 20, 10 se upinje da nešto uradi, 5 stoji sa strane i ne radi ništa ali ćuti. I na kraju imaš njih 5 koji stoje sa strane i ne mrdaju Alekom, ali zato rado sole pamet i pričaju šta bi kako trebalo i zašto ovo ne valja i kako im se ono ne sviđa... Pa takve bih ja prvi lično pobacao u bujicu. :evil:

Mislim se, ako nemaš šta pametno da kažeš, ili ako nemaš kako da doprineseš da svima bude bolje, onda prosto umukni. Ako si mogao da ćutiš ko krava 12 godina, nastavi da ćutiš i sad. Idi gledaj Pink i uživaj u svom blatištu a pusti nas naopake i neprosvećene da probamo nešto da uradimo.

Pun mi je kufer takvih ljudi. I na nivou Srbije i na nivou sveta. Svi su uvek raspoloženi da pričaju šta kako treba a još raspoloženiji da se olakšaju po tuđem trudu. Al da nekad uzmu da sami nešto urade, to ne d'o bog. Izvolte lepo, stavite na usta istu onu štipaljku što ste držali prethodnih 12 godina i pravac fotelja i Pink na ekranu. Vi gledajte svoja posla, mi ćemo da gledamo svoja, i kraj priče.

@ Bender Rodriguez
Moj post je bio podrška tvom postu, ali izrečen na tolerantniji način. Mene zaista brine konforntacija koja može da nastane u našem narodu, i koja može da se završi oružanim sukobom. Na tragu ovoga što je rekao Beki, smatram da ne sme da se dogodi ovo o čemu on govori. To su socijalni nemiri sa nesagledivim posledicama. To je socijalna revolucija puna krvi. To jednostavno ne smemo da dozvolimo. Mi koji smo očigledno smeliji da se suprotstavimo državnoj represiji, moramo da iznesemo ove demonstracije do nekog cilja - obaranje ovih izbora i njihovo ponavljanje u nekom periodu krajem godine ili već kada bi se održali. Sve to zarad sprečavanja pravog narodnog socijalnog bunta. Bunta gladnih i poniženih.

To koliko ''oštar'' narod treba da bude u izražavanju nezadovoljstva je posebna tema. O kojoj mi je teško da pričam ovako preko tastature. Pisao bih postove od po 100 redova da bih obrazložio šta i kako. Zato bih to da ostavim za drugu priliku.

Znam samo da mi je pun kufer zombija, ovaca i komformista, što ovde što po svetu, koji Vučićem neće da mrdnu da im bude bolje (što je njihovo pravo) al će zato rado da prde po onima koji bi da se bore za neki cilj i princip.

I da, opet ću da ponovim - savršeni protest, ovakve vrste, ne postoji. Postoje savršeni protesti kad se npr poziva da se koriguje neka politika, da se skrene pažnja na neki društveni problem, da se pokaže podrška nečemu, itd itd... Ali protesti u kome narod, pravi narod, istinski pokazuje svoj bes protiv režima, a u kome ne nastane ni 1 dinar štete i ni jedna ogrebotina... to prosto ne postoji. Postoje samo više i manje uspešni protesti takve vrste. A ovi su dalje uspešniji i bolji nego sve viđeno zadnjih 20 godina.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756196#p756196:2rs0jw8v je napisao(la):
Beki » Ned Jul 12, 2020 12:32 pm[/url]":2rs0jw8v]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756191#p756191:2rs0jw8v je napisao(la):
Marioneta » Ned Jul 12, 2020 11:21 am[/url]":2rs0jw8v]Ko je osuđivao napade i paljenje američke ambasade treba da osudi i napade i upadanje u skupštinu Srbije. I jedno i drugo čine vandali i nema veze sa protestima, već sa izazivanjem nereda i nasilja. Ako se ne osuđuje svako takvo ponašanje onda imamo problem sa političkim licemerjem. Nikome nije zabranjeno niti treba da bude protest, iskazivanje drugačijeg mišljenja, dejstvovanje u tom pravcu svim miroljubivim sredstvima, ali svaki oblik represije, diskriminacije, nasilja i divljaštva definitivno ne može da se prihvati. ... Ne može se svako nasilje i vandalizam nazvati uvodom u revoluciju ili opravdavim gnevom potlačenog naroda ...
Bas taj primer sa americkom ambasadom je pravi jer se secam kako su u istom trenutku krenule iz mase ispred skupstine da se izvlace grupe i krecu ka ambasadi. Vrlo dobro znam kako izgledaju iscenirani neredi od strane drzave bas zbog tog dogadjaja. E, toga ovde nije bilo, prvo vece bar, sto posto garantujem.
Ni to nasilje koje je završilo paljenjem ambasade ni ovo, ni mnogo druga slična nasilja i neredi, nemaju prihvatljivo opravdanje i oni koji u tome direktno učestvuju ili naređuju i organizuju moraju biti privedeni i kažnjeni. One stotine i hiljade koje su izvikivali parole, blokirale saobraćaj, nosili transparante i sl. imaju na to pravo i svoje aktivnosti treba da najave. ... Da bi se moglo opravdati nasilje mora postojati mnogo veće nasilje koje dolazi od strane onih koji od nasilje treba da štite. Policijski čas u situaiji u kojoj se nalazimo nije nikakvo nasilje, već jedna moguća mera koja sigurno daje rezultate kada je u pitanju epidemija. Policijski čas je zapravo karantin. Ni na pre 2-3 meseca kada je bio uvođen u vreme vikenda nije to popularna mera, pa nije ni sada, niti će ikada biti, ali nema nikakve veze sa političkim nasiljem i samovoljom vladajuće većine. Predstavljati to kao povod za proteste naprosto je neubedljivo i besmisleno, jer time se ne doprinosi ni smanjivanju posledica od epidemije ni uticaju političke vlasti, jer ona za svoj postupak ima transparentno očigledan nepolitički razlog. ...

Ako Vučić sad na ovom pregovorima izda Kosovo kako ćemo biti obavešteni? Ako svi njegovi/sistemski mediji to prećute ili drugčije prenesu? Odavde je jasno da EU podržava medijski mrak u Srbiji kako bi pomogli Vučiću da narod bude anesteziran za to. Žaliti se Nemačkoj za neslobodu medija u Srbiji je isto ko da se Jevreji žale Hitleru za logore.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756198#p756198:1lyk9s60 je napisao(la):
Bender Rodriguez » Ned Jul 12, 2020 11:34 am[/url]":1lyk9s60]E al meni čak ni takvi ne idu na živce, nego ovi što sede sa strane i dobacuju.
Ovo je bukvalno kao kad bi imao poplavu koja dolazi da uništi sve, i nađe se 20 ljudi pored nasipa. I od njih 20, 10 se upinje da nešto uradi, 5 stoji sa strane i ne radi ništa ali ćuti. I na kraju imaš njih 5 koji stoje sa strane i ne mrdaju Alekom, ali zato rado sole pamet i pričaju šta bi kako trebalo i zašto ovo ne valja i kako im se ono ne sviđa... Pa takve bih ja prvi lično pobacao u bujicu. :evil:

Mislim se, ako nemaš šta pametno da kažeš, ili ako nemaš kako da doprineseš da svima bude bolje, onda prosto umukni. Ako si mogao da ćutiš ko krava 12 godina, nastavi da ćutiš i sad. Idi gledaj Pink i uživaj u svom blatištu a pusti nas naopake i neprosvećene da probamo nešto da uradimo.

Pun mi je kufer takvih ljudi. I na nivou Srbije i na nivou sveta. Svi su uvek raspoloženi da pričaju šta kako treba a još raspoloženiji da se olakšaju po tuđem trudu. Al da nekad uzmu da sami nešto urade, to ne d'o bog. Izvolte lepo, stavite na usta istu onu štipaljku što ste držali prethodnih 12 godina i pravac fotelja i Pink na ekranu. Vi gledajte svoja posla, mi ćemo da gledamo svoja, i kraj priče.
Da, ali to je onaj post koji sam napisao juce, za koga se mi uopste borimo? Pa ako je ljudima ok da se kriminalci sa znackama zalecu na decu i tinejdzere, super. Nek svako zivi gde mu odgovara. Kad sam usao u bas, covek pored mene prica na telefon i psuje protestante jer sad autobus ne ide Takovskom nego pored Pravnog pa ce morati vise da pesaci do kuce. Sta sad ja treba da radim, da ga iznabadam? A ako bi slucaj dosao u medije, ja bih bio divljak, na stranu sto bih bio uhapsen.

Stvar je u tome sto smo i mi ispred skupstine potpuni debili, mozda je prvo vece neka grupa od 200, 300 ljudi na stepenicama izgledala kao prava prica.

Hipsteri, autosovinisti, reperi, treperi, navijaci, lazni vernici, lazni borci za zivotinje, zene u crnom... Da i upadnemo u skupstinu veceras i uzmemo vlast, pogledas ljude oko sebe i pitas se jel to sad Srbija kakva zelim da bude...

Ali dobro, da ne preterujemo i ne ocekujemo savrsene proteste, verovatno se ni ja ne svidjam mnogima na protestu. Da se nadjemo na tome da smo svesni protiv kakvog se zla borimo i da smo spremni da se borimo. Ali onda ostaje pitanje, gde su ostali? Da li je njima dobro? Ja juce nisam bio jer sam p****, eto, upao sam u defetizam, muka mi je bilo ukusa i mirisa suzavca u ustima i nosu svako jutro. Ali posle sinocnjih snimaka prebijanja dece, opet idem. Samo dokle ce to trajati? Hocemo li pokazati da nas ima? Da li nas ima?

Odem na Adu da se malo oporavim od svega, ociju krvavih jos od suzavca, sa modricama po telu i naidjem na olos na svakom cosku. Jesmo se zbog toga borili? Sudar, kolone, policija hapsi neke likove kod Ada Mall-a, nabildovani iskvarcani debili u kabrioletima iz kojih pici turbo dzihad, roditelji koji setaju bebe po bici stazi, biciklisti koji se ukljucuju na stazu ne gledajuci da li neko ide, seljacka muzika iz svih kafica, bahatost i krajnji primitivizam na plazi... Majke mi, pomislio sam par puta da bi bilo bolje da nas je zakljucao.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756203#p756203:a6jxwt4j je napisao(la):
Marioneta » Ned Jul 12, 2020 11:51 am[/url]":a6jxwt4j]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756196#p756196:a6jxwt4j je napisao(la):
Beki » Ned Jul 12, 2020 12:32 pm[/url]":a6jxwt4j]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=756191#p756191:a6jxwt4j je napisao(la):
Marioneta » Ned Jul 12, 2020 11:21 am[/url]":a6jxwt4j]Ko je osuđivao napade i paljenje američke ambasade treba da osudi i napade i upadanje u skupštinu Srbije. I jedno i drugo čine vandali i nema veze sa protestima, već sa izazivanjem nereda i nasilja. Ako se ne osuđuje svako takvo ponašanje onda imamo problem sa političkim licemerjem. Nikome nije zabranjeno niti treba da bude protest, iskazivanje drugačijeg mišljenja, dejstvovanje u tom pravcu svim miroljubivim sredstvima, ali svaki oblik represije, diskriminacije, nasilja i divljaštva definitivno ne može da se prihvati. ... Ne može se svako nasilje i vandalizam nazvati uvodom u revoluciju ili opravdavim gnevom potlačenog naroda ...
Da bi se moglo opravdati nasilje mora postojati mnogo veće nasilje koje dolazi od strane onih koji od nasilje treba da štite.
Postoji. Mnogo, mnogo vece.

Vrh