Šta je novo?

Izbori 2024

Jedan čovek, Zlatanović sa Srbin Infom razbio celu Vučkovu medijsku mašineriju kojoj daje desetine miliona evra godišnje. Naših naravno. Njegovo uživo prenošenje preko YT-a zadnjih par dana imaju nekoliko miliona pregleda skupa. Da nije njega bilo, slabo bi se znalo da ima protesta, posebno prvog dana. Balkan info totalno podbacio, jako slab i Srpski kolektiv, svega 1 izveštaj za 4 protesta. Masa protestanata se zahvaljivala uživo Srbin infu da ih je on jedini obaveštavao. Nakon njega krenula Nova, Slobodna, N1, Kurir ali više kao prisiljena reakcija da ovaj ne preuzme sve gledaoce i da bi manipulisali izveštajima na drugu stranu. A nakon toga došle i nemačka tv, Ruptly danas takođe prenosio uživo. Policija usled stranih medija večeras bila naizgled mnogo blaža, gledao sam par hapšenja ali nije bilo iživljavanja ko prvi dan.

Da, ovaj je bio danas na Protestu sa onim "za tebe ćale" i još jednim kada se predstavio pred kamerom da je on taj koji je prebijen i da je dobro. Jedino što to nije bilo na Bulevaru...

Mnogo smaraju ovi napadi na skupstinu, potpuna debilana. Nekako je to prvi dan bilo spontano pa i ajde.

Bukvalno se na ulici vode srednjovekovne bitke. Kad je vec tako, koliko je takticki polozaj los i koliko nema smisla napadati to usko grlo i to tako da su oni gore, a napadaci moraju da se penju. Zna se da u takvim situacijama jako mali broj ljudi moze da se odbrani i odbije sve napade.

Nije mi jasno zasto se ne seta, jedno te isto svaki dan. Treba malo ici na RTS, Pink, Vladu, Predsednistvo... Nek prodje masa, nek im se malo tresu noge.

Da, to bi mogla biti dobra strategija da se kao najslabija karika izoluje Mitrović i napadne jedan dan Pink umesto Skupštine. On je najslabija karika jer nije deo države kao Rts ili predsedništvo, pa je policija manje zainteresovana da ga brani, a i Vučić bi ga u strahu rado dao masi umesto sebe. Tako da da, kao u strategiji lavova koji napadaju krdo i izoluju najslabiju jedinku, ovde se može primeniti ista taktika na Pink.
Bolje mi je od korone, nadam se za koji dan da ću moći se pridružim protestima. Ali malo mi žena pravi problem. A ona je bila 10x besnija od mene kad je Vucic u utorak reko ce prisilno vakcinise decu. Mislim da je masa zena tada poludelo, ona mi pokazivala komentare nekih roditeljskih sajtova, to je bilo žešće od ovih "desničara" ( kako ih Vučko zove). I ja joj objašnjavam da je lakše protiv toga se izbori sa grupom zajedno nego kad samo tebi zakucaju na vrata. Ali ne znam baš kolko se slaže sa mnom za proteste... Ok, ima i najbližih ljudi koji jesu za akciju, i koji nisu, poznati smo kao narod gde na dvoje ljudi postoje tri različite grupe.

To su placeni agenti sto pisu. Nisi video da je nasa sluzba uhvatila MI6 agenta hahahaahahahahahaa.

pic1.jpg

pic2.jpg

pic3.jpg

Gde zive ovi spektori, deluju kao neka posebna vrsta ljudi koje pune kroz anus vazduhom svako jutro pa izgledaju ovako naduvano. Znam gomilu ljudi sto idu u teretanu, ali ovo je bas neki specifican oblik tela, lica... Ja ovakve ljude ne vidjam po ulici, prodavnici...

Tovarenje suplementima, hemijom, neki i steroidima...

A i ipak su to uglavnom ljudi koji se još od malena, kako da kažem... fokusiraju na razvijanje fizičkih sposobnosti pre nego intelektualnih... :D

Zar svi oni obavezno nose crne kackete i air max da bi se lakse prepoznali medjusobno? :lol:

Pogledaj pogled sva tri lika, potpuno isti. Mogu da se obuku i kao Dejvid Bouvi, prepoznali bi se.

Inace, iako ovi to nemaju, primetio sam da je Under Armour odeca prisutna kod jedne ekipe. Imas one snimke iza kordona, nose Under Armour majice, kackete...

Najjace sto liku na majici pise: I Am a Citizen of the World and My Nationality Is Goodwill :laugh:

To je valjda maksimum koji mogao da napravi da izgleda kao obican gradjanin i ne strci :lol:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=755938#p755938:1dohcia0 je napisao(la):
Beki » Sub Jul 11, 2020 11:49 am[/url]":1dohcia0]Pogledaj pogled sva tri lika, potpuno isti. Mogu da se obuku i kao Dejvid Bouvi, prepoznali bi se.

Inace, iako ovi to nemaju, primetio sam da je Under Armour odeca prisutna kod jedne ekipe. Imas one snimke iza kordona, nose Under Armour majice, kackete...

Najjace sto liku na majici pise: I Am a Citizen of the World and My Nationality Is Goodwill :laugh:

To je valjda maksimum koji mogao da napravi da izgleda kao obican gradjanin i ne strci :lol:

To je taj pogled visokih intelektualaca i nacitanih ljudi :lol:
A za under armour odecu.....znam da vole da nose ljudi koji idu u teretanu

Sad znam odakle naša murija crpi ideje i uputstva za undercover operacije :laugh:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UVWq9BqJCHY[/youtube]

To je zaista tip ljudi koji koristi stereoide u teretani. Ne volim previše da generalizujem, ali oni i da se obuku hipsterski - štrčali bi.

To je bukvalno tip ljudi i razmišljanje kao Tadija iz Sedam i po filma.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=755897#p755897:2hnd28jq je napisao(la):
Earthmoving » 11 Jul 2020 02:55[/url]":2hnd28jq]Da, ovaj je bio danas na Protestu sa onim "za tebe ćale" i još jednim kada se predstavio pred kamerom da je on taj koji je prebijen i da je dobro. Jedino što to nije bilo na Bulevaru...
Na jednom od snimaka je bio i mladić u Bulevaru, pa sam zato pitao da li se odnosi na njega ili je neki drugi slučaj. Inače, dobro je da nema mrtvih. A ti koji izazivaju nerede, gotovo svi ih opisuju kao mlade ljude, većinom sa maskama i kapuljačama i jako agresivnim prema novinarima. Jedan deo ljudi misli da su to ubačeni navijači. Spominje se i povećan broj policajaca u civilu. Takođe, koliko vidim, dosta ljudi propušta novinare N1 i poziva ih da snimaju šta se dešava, a i dosta njih im prilazi i daje izjave, ili da se ograđuju od huligana, da je običan svet došao da iskaže nezadovoljstvo mirnim putem, a ne da ruši grad i izaziva nerede.Naravno dosta njih im prilazi i da pokaže modrice i / ili kaže kako se proveo u bliskom kontaktu sa milicijom. Ono što je primetno, pošto se javljaju njihovi reporetri i iz Novog sada i Niša, da je tamo znatno drukčija situacija, i da se milicija ili pokupi i ode u jednom trenutku, ili skinu "ratnu" opremu. U Nišu su građani vraćanje milicajava u stanicu pozdravili gromoglasnim aplauzom, dok u Novom sadu narod koji protestuje čak i donosi vodu za policijske konje. U Nišu i Novom sadu se mnogo lakše spreči svaki pokušaj izazivanja nereda.
I da, još jedna jako primetna stvar. Vrlo često se dešavaju smetnje u signalu prilikom prenosa N1, ili pak jako loš kvalitet snimka na trenutke, pa onda tokom pojedinih izveštavanja sa terena ili intervjuisanja određenih ljudi prekidi u signalu...

Da, u Novom Sadu se prvog dana videlo kako grupice od po 10 20 pavijana pokušavaju da navuku masu da uništi Gradsku kuću ali im nije pošlo za rukom. N1 je svo vreme snimao to i izveštavao. Pošto ne mogu da nađem baš taj deo njihovoj snimka, evo jedan snimak koji je nastao u istim momentima, samo ga je snimao neko drugi. Naravno, nema spora da je tu bilo i nekih koji nemaju veze s murijom i SNSom ali im došlo da lome i besne. Ali većina ih jesu bili provokatori. To su ovi što su dobrano zamotani od čela do pasa.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NVn7FQznHu8[/youtube]

Murija je SVO VREME bila u Gradskoj kući, skrivena, čekajući da provokatori navuku masu unutra pa da počnu da biju. Ali im nije uspelo. Gradska kuća je spolja bila NAPUŠTENA od strane policije dva tri sata, i tek tamo kad je pala noć, onda se Policija kobajagi setila da dotera nekoliko kombija žandarma ispred, kad se masa već uveliko bila smirila i raštrkala po trgu i okolini.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=755934#p755934:2s03xsn5 je napisao(la):
Beki » Sub Jul 11, 2020 11:41 am[/url]":2s03xsn5]Gde zive ovi spektori, deluju kao neka posebna vrsta ljudi koje pune kroz anus vazduhom svako jutro pa izgledaju ovako naduvano. Znam gomilu ljudi sto idu u teretanu, ali ovo je bas neki specifican oblik tela, lica... Ja ovakve ljude ne vidjam po ulici, prodavnici...

Ne znam gde sad žive, ali veliki broj tih kreatura je godinama "živela" u Zabeli, CZ-u, Padinjaku i sl gde su se "gruvali" 24/7..

Vesić: Šteta na javnoj i privatnoj imovini skoro milion evra

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da je Beograd dve večeri meta vandalskih napada organizovane grupe huligana. Šteta samo na javnoj imovini iznosi 30 miliona dinara, odnosno 250 hiljada evra, ne računajući privatne automobile, bašte ugostiteljskih objekata koje su potpuno demolirane i uništene izloge, naveo je Vesić.

– Kada se sve sabere, šteta je skoro milion evra. Kakav je to politički cilj koji treba ovo huliganstvo da opravda, šta je u glavama ovih ljudi, šta žele da postignu uništavanjem imovine Beograda i građana? Nikad se nije dogodilo da Beograd ovako uništavaju ljudi koji su iz Beograda, mada smo videli da ima i vođa koji su došli sa strane. Ipak, većina ljudi koji su ovo uradili su mladi ljudi i iz Beograda – naveo je Vesić na vanrednoj konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali članovi Gradskog veća, sekretari Gradske uprave i direktori komunalnih preduzeća.

Grad Beograd podneo je dve krivične prijave, dodao je Vesić.

– Jedna krivična prijava odnosi se na štetu koja je naneta javnoj imovini grada pre dve večeri, a druga na onu koja je naneta juče. Vrednost imovine uništene pre dve večeri je 14.735.000 dinara, a od sinoć 15.402.000 dinara. Za sve što su uništili imamo dokaze i priložili smo ih. Tražimo od tužilaštva da sve koji su uhapšeni ne gone samo krivično, već da svu štetu koju su naneli Gradu Beogradu i privatnim licima plate. Vreme je da se zna red i da se plati šteta za ono što je učinjeno – naglasio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je posebno zahvalio pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova jer, kako je rekao, ono što su oni izdržali ove dve večeri ne bi izdržala nijedna policija na svetu.

– Trpeli su pljuvanje, organizovano gađanje bakljama, bacanje molotovljevih koktela, suzavca, šikaniranje i vređanje. Desetine policajaca je povređeno dok su štitili red i mir i bezbednost Beograđana. Posebno želim da zahvalim Nebojši Apostoloviću, policajcu kome su ti huligani noćas polomili obe noge tako što su ga gurali sa stepenica, pokušavajući da ga ubiju. Nadam se, pošto ima kamera ispred Narodne skupštine, da će počinioci biti pronađeni i da će odgovarati za pokušaj ubistva – istakao je Vesić, koji je ovom policajcu poželeo brz oporavak, kao i svim drugim pripadnicima organa javnog reda i mira koji su povređeni.

On je posebno naglasio da se naš grad bori sa opasnim virusom i da su bolnice pune, da svi saniteti voze bolesne od korone prema bolnicama, a onda moraju da dolaze u centar grada kako bi pomogli povređenima koji su u tim neredima sigurno mogli i da se zaraze.

– Zato apelujem na sve da poštuju red i mir. Svako ima pravo da izražava svoje političke stavove, što podrazumeva i pravo na političko okupljanje i proteste, koji moraju da budu prijavljeni i koji ne smeju da budu nasilni, kao i da se sprovode u skladu sa zakonom. Oni koji budu uništavali grad, proći će onako kako piše u zakonu. Zahvaljujemo većini Beograđana koja nije nasela na provokacije, a naš posao je da sačuvamo grad, njegove građane i imovinu – istakao je Vesić.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da Grad Beograd sprovodi odgovornu socijalnu politiku, da je sačuvan budžet grada i unapređen sistem socijalne zaštite, ali da je mogao sa novcem koji će biti usmeren ka saniranju štete još više da se unapredi.

– Nažalost, svedoci smo rušenja grada i uništavanja imovine, a pričinjena je šteta od skoro 30 miliona dinara. Ovaj grad dnevno omogućava jedan besplatan obrok za 12.000 socijalno ugroženih građana i tih 30 miliona dinara je potrebno da se obezbedi obrok za šest hiljada sugrađana. Grad u iznosu od 30 miliona dinara isplaćuje plate, sredstva i obezbeđivanje usluge za 564 lična pratioca. Takođe, u tom iznosu se isplaćuju i plate za personalne asistente koji pomažu osobama sa invaliditetom za period od sedam meseci. U istom iznosu možemo 18 meseci da isplaćujemo učeničke i studentske stipendije za decu iz socijalno ugroženih porodica – navela je Stanisavljevićeva.

Ona je uporedila da je za taj isti iznos bilo moguće obnoviti tri nova kluba za starije, dodeliti dodatnih 10.000 dinara pomoći za 3.000 porodilja, ali i dodeliti pomoć za više od 2.500 sugrađana u iznosu od 11.700 dinara.

– Za taj novac mogli smo da rekonstruišemo još jedan centar za socijalni rad, izgradimo tri nova dečja igrališta u Prihvatilištu za decu. Ovo su sve primeri šta znače 30 miliona dinara u sistemu socijalne zaštite, odnosno kako smo mogli da ih potrošimo i koliko više da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije – rekla je gradska sekretarka.

Radnik JKP „Gradska čistoća” Živko Kruezi naveo je da su njegove kolege i on imali mnogo posla jer su morali prvo da gase kontejnere i da uklanjaju gomile otpada, poput limenki i staklenih flaša.

– Morali smo da uklanjamo kontejnere koji nisu više za upotrebu, da vraćamo kontejnere na svoje mesto i donosimo nove. Tek posle toga smo mogli da počnemo sa pranjem ulica – istakao je on.

izvor: beograd.rs

Vrh