Kakvo lupetaranje majko mila.
Pravoslavni car, zamena stanovništva? On je vaš KGB-ovac, odbio je da izrazi veroispovest, što je ok, dovoljno je da je izrazio podršku svim religijama i narodima, što i pokazuje izgradnjom i obnovom bogomolja (pa i na Krimu)! Moskovska džamija je obnovljena pre manje od 10 godina, jedna je od najvećih u svetu i zaista je impresivna, svetska kulturna baština! Ne gledam blagonaklono na njihovo državno uređenje, sa sve oligarsima i Jutkama na steroidima, ali gledam srpske nacionalne interese, vidim veću ulogu i slobodu u nekom multipolarnom svetu i u prosperitetu u saradnji Evrope i nadolazeće Azije, pogotovo zbog naše geografske pozicije, nego kao treći svet Evrope, većite packe i slepo crevo u blokovskoj podeli. Neka da Putin discount energiju i podršku sutra da se reši ovo dole, bez da se pravi mala Rusija ovde, svima super!
A što se demografije tiče, da ne idemo od Grka i Rimljana, pre dolaska Tatara, imali smo i Kijevsku Rusiju (majka i Rusije i Ukrajine)! Ukrajina kao takva počinje da se pominje tek krajem 18. veka, rastom nacionalizma i željom da se taj narod odvoji od uticaja Poljaka i Ugara na zapadu i Rusa na istoku. Gle čuda, nekako je granica tih interesa bio Dnjepar. Ako bi gledali relativno bližu istoriju, naravno, kao i na ovim prostorima, opet su komunjare bile te koje su napravile haos,
uveren sam ne slučajno, svesno cepkajući dominantne narode i stavljajući ih u druge, često fake države! Tako da, u redu je izraz
denacifikacija, jer su ovi na zapadu iz nekog razloga prilično prihvatili tu ideologiju zarad očuvanja kao nekog identiteta, ali treba dodati i
dekomunizacija (sad ćeš lepo i da vratiš ono što si dobio), što naravno zbog istorijskog nasleđa ne sme da kaže.
Da se razumemo, meni je od svega najžalija sudbina tih ljudi na teritoriji gde se vodi rat. Imam dosta poznanika, prijatelja, dosta su nam bliži i ovako genetski od ovih severnije! Apsolutna tragedija, svi su ispreplitani, bratoubilački rat bukvalno, mašina za mlevenje u koju su ti Sloveni,
opet ne slučajno, poslati! Imam bliže prijatelje iz Rusije sa rođacima iz Hersona, pola familije Ukrajinci, pola se nada da će ovaj što pre da ih pripoji Rusiji.