Zaza Bg
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 04.08.2014.
- Pohvaljen
- 1.550
Ne, bilo je uvredljivo, a ne oštro i dobio si u skladu sa time moj (grublji) odgovor. Mene neće i ne može niko stavljati u koš sa SNS đubretima, koja su mi se krvi napila baš zato što nisam deo kompanije.NDSS je srednji. Nedostaje nam ukrupnjavanje političke scene za početak. Nedostaje nam politicki nepopularan iskorak i vraćanje na pravi put, na ranije zacrtanu EU stazu... I znam da sam u manjini ovde kad o tome govorim.
Ne osvrćem se samo na jedan post. Trudim se da proniknem u suštinu, u ukupnost tvojih svetonazora.
Izneo sam svoje usamljeničko mišljenje. Pristojno sam izneo svoje oštro protivljenje tebi. Izvini što je oštro. Većina je uz tebe. Blago nama. Ostalo bih preskočio, da se ne ponavljam.
Vezano za NDSS. Iako misliš da sam ekstremna desnica, meni npr. kod njih smetaju ljudi poput Kovića. Znam ga lično i čovek, iako je vanredno kvalitetni intelektualac, ima klizanje u mitomaniju. Čovek nije za nekoga ko treba da se bavi politikom i isključi emocije. I ima nekoliko takvih ljudi tamo.
Trenutno da nikne građanska stranka, o kakvoj sam pisao, bilo bi kontraproduktivno, jer bi rasprčalo opoziciju dalje. Ali u nekoj mirnijoj situaciji ("demokratskijoj") bi to bilo neki idealni put koji nikada nismo pratili.
Ključ i jeste uvek bio u tom srednjem putu koji je kombinovao modernizaciju ali u skladu sa definisanim nacionalnim ciljevima. I Alžir, koji si pominjao, a iz kog mi je najbolja prijateljica, ima vladajuću stranku (FLN) koja počiva na kombinovanju više principa i pogleda, pa uspevaju da održe stabilnost u državi (iako nisu potpuno demokratska država, pojam su normalnosti za ostatak severne Afrike). Ben Bela, koji je osnovao FLN i bio prvi vođa postkolonijalnog Alžira, je izuzetno cenio Tita inače. Eto ti i odgovor zašto se ne javljaju Kurtiju (Alžir je kao država uvek bio "od reči" i po pitanju palestinsko-jevrejskog sukoba).