Šta je novo?

Izbori 2024

Previse je naduvana cela prica oko glasanja iz Rs, prava prica je zasto je uopste Sns dobio toliko glasova posle svega sto rade. Bar je to moj stav po celom pitanju.

mislim da su se upecali sa rs, a ne znaju koliko je stiglo iz drugih gradova. pa ja sam na instagramu video stotine slika gde ljudi slikaju svoja postanska sanduceta sa milion poziva za izbore... nisu pristupili tome kao celom problemu nego republika srpska, pa onda ide klasicno etiketiranje, srbi vs srbi, jao drugosrbijanci, autosovinisti bla bla bla

a iskrneo pitanje je koliko je pokradeno van bg-a, ako bih smeo da se kladim, kladio bih se da je mnogo vise, jer ko to moze da kontrolise

Jako je ironično od tebe @Delija da sa svojim stavovima, koje si milion puta ovde iskazao, optužuješ nekoga da je fašista. Ja nikada nisam stekao utisak ni od jednog predstavnika SPN da su to neki krugodvojkaši ili elitisti, nego tek od ponekih simpatizera na društvenim mrežama ili od tih mrzitelja SPN kao što si ti. Pa još sad optužuješ da su "očarali" studente, kao da su studenti (i omladina) glupi i lako povodljivi, pa se još praviš pametan da kroz ekran bolje znaš situaciju od nekoga ko je bio tamo ili ko je deo grupe.
Pa jedini pravilno informisani u ovoj državi su studenti i omladina. Vi matori najlakše podležete lažima, lažnim informacija i tabloidima. Ali dobro, uvek je omladina za sve kriva...

Jeste bravo, to je taj narativ, ako nisam sa vama onda sam sa njima. Bravo!

Mrmote, ako si stvarno iskren u zelji da glasas nije ti problem da sacekas i pola sata u redu. Ako te Aleksic dovoljno motivisao ili Marinika, to ti nece biti problem.

I nemoj da ti je palo na pamet da mi stavljas reci u usta da sam ja rekao da je ova izdajnicka vlast super.
Jeste mi problem, država mi uzima +60% prihoda kroz poreze i doprinose i hoću da izborni sistem fercera ko švajcarski sat za te pare, a ne da se zaljubljujem u Mariniku i izigravam čirlidersicu i stojim na 2 stepena sat i po vremena na polju za svoje pare.

Zna se koje partije članovi moraju da stoje u redu i dok padaju komete i ko ih i kako sve za to "motiviše". Pa čak se i dobar deo SNS-a sprda sa babama zaljubljenim u Vučića. Sad nam ti pričaš da mi treba isto da izogravamo zaludne predementne babe, samo umesto Vučića najlepši je nznm Aleksić? To nije politika i pridobijanje birača, to je nedostatak socijalne skrbi = opet država zakazala. Država ne radi svoj posao i manipuliše izbornom voljom građana u korist vladajuće partije.

A što se tiče podebljanog i iskošenog dela tvog posta, šta da ti kažem, dugo sam ja godina radio s ljudima pa da me se tako lako farba, sam se odaješ. Čim si se malo poljuljao kreće agresija, pretnje, gađanje cipelama... Čak i da slučajno nisi glasač SNS-a, za šta je šansa mala, iako postoji, onaj za koga bi ti nekad glasao tek bi bio neko od kog nas ni bog ne bi sačuvao.

Lepo ja kažem, kakav je ovo kamenjar, Vučić ili Đilas su daleko od najgoreg što je moglo da nas strefi.

mislim da su se upecali sa rs, a ne znaju koliko je stiglo iz drugih gradova. pa ja sam na instagramu video stotine slika gde ljudi slikaju svoja postanska sanduceta sa milion poziva za izbore... nisu pristupili tome kao celom problemu nego republika srpska, pa onda ide klasicno etiketiranje, srbi vs srbi, jao drugosrbijanci, autosovinisti bla bla bla

a iskrneo pitanje je koliko je pokradeno van bg-a, ako bih smeo da se kladim, kladio bih se da je mnogo vise, jer ko to moze da kontrolise

Baš tako, trebalo je mnogo oganizovanije da pristupe ovom pitanju krađe. Ako ništa, bar je po internetu bilo toliko ljudi koji su slikali desetine poziva za ljude koji ne žive u njihovim zgradama.

Nego za RS im je bilo lako da se uhvate jer je to očigledna krađa, ali zapravo je krađa bila mnogo perfidnija i veća od nekoliko hiljada iz RS.

Узмимо и да постоје услови за слободне изборе.

- Устав нам је погажен максимално, споља и изнутра.
- Уставни суд се распустио
- Имамо одметнутог председника који је заправо завео диктатуру и на себе пренео судску, извршну и законодавну власт (видео од Тадића),
- Парламент је де факто распуштен 15 година
- Држава је у суштини нарко картел који се повремено бави и производњом и дистрибуцијом оружја за терористичке организације повезане са западом (шверцујемо и за Русе чипове додуше)
- Имамо и високог представника који је једини изнад Жвалавог
- Грађани су сервис државе а не обрнуто
- Србија је у демографском, инфраструктурном, политичком, вредносном и економском смислу талац Београда

Дакле, по мом мишљењу основне атрибуте функционалне државе ми немамо, неопходне за решење било ког проблема који имамо а нико из опозиције ни једну ову ставку није ни споменуо осим можда тог истог Тадића који је заправо започео овај горе пописани концепт.

Притом у свему овоме нема ни једна националистичка или идеолошка ставка. Све редом, легалистичка, демократска начела која су погажена, предуслови за нормално функционисање сваке месне заједнице а камоли државе и целог друштва. И нико их је***о није споменуо.

У реду, закључак се сам намеће - Део сте проблема, не решења.
Sve se slažem, samo bih dodao i podsetio da je mnogopoštovani Ustav takođe donet referendumskom krađom.

Jako je ironično od tebe @Delija da sa svojim stavovima, koje si milion puta ovde iskazao, optužuješ nekoga da je fašista. Ja nikada nisam stekao utisak ni od jednog predstavnika SPN da su to neki krugodvojkaši ili elitisti, nego tek od ponekih simpatizera na društvenim mrežama ili od tih mrzitelja SPN kao što si ti. Pa još sad optužuješ da su "očarali" studente, kao da su studenti (i omladina) glupi i lako povodljivi, pa se još praviš pametan da kroz ekran bolje znaš situaciju od nekoga ko je bio tamo ili ko je deo grupe.
Pa jedini pravilno informisani u ovoj državi su studenti i omladina. Vi matori najlakše podležete lažima, lažnim informacija i tabloidima. Ali dobro, uvek je omladina za sve kriva...
Врло бираним речима сам описао становиште истакнутих гласача и незваничних пр-овца СПН-а и из тога се јасно види да нисам никога назвао фашистом већ да неки од тих људи својим иступима парадоксално нагињу ка томе. Што је иначе чест случај и глобално са вок културом које ако је и има овде, има је у редовима спн-а.

Такође, моји студентски дани нису били тако давно, хоћу рећи нисам уопште матор и тврдим да од свих људи овде имам и даље највише контакта са улицом и субкултурним групама. То ме иначе доводи да још једног парадокса спн-а: Ненасилни грађани са врха социјалне пирамиде ће да промене нешто на улици?! Није се десило никад и нигде.

Моја интересовања, "педигре" и занимање су такви да припадам оба света, имам пријатеље из деснице али и праве искрене левице а са друге стране ипак сам и довољно матор да су "моји" већ одмакли у друштву па могу добити поуздане информације и одозго.

Poslednja izmena:
Juce su javili da je glasalo 6000 ljudi iz Rs-a, nisam video da su to demantovali iz SPN. Cak i da je 40 hiljada a nije svakako, da bi imalo veci uticaj na rezultat morali bi da svi budu u jednoj opstini na desetak birackih mesta da i to imalo siguran efekat na biranje odbornika, ako rasporedite 40k na 1600k koliko je glasaca u Beogradu, bez jasnog plana onda se skoro pa ne bi ni primetilo u konacnom rezultatu. Previse je naduvana cela prica oko glasanja iz Rs, prava prica je zasto je uopste Sns dobio toliko glasova posle svega sto rade. Bar je to moj stav po celom pitanju.
Broj izaslih biraca 947.724, SNS "pobedio" u Beogradu za 5.09%, 40k ljudi izbosne je malo vise od 4%......a krali su na i razne druge nacine. Nudeci pare na birackim mestima, ubacivanjem vise listica u kutiju, prepravljanjem listica u kafani.....sve su ucinili da pobede u Beogradu
Svakako neregularni izbori

Ljudi su snimali SNS-ovce kako nude pare za glasove, ima i snimak one romkinje koja pokazuje gde se nalazi tip iz stranke koji plaća za glasove.

Ovi izbori su imali možda i najviše očiglednih dokaza da se kralo, a SPNovci sve vreme RS pa RS.

Pa ni N1 nije uspeo da snimi više od nekoliko RS autobusa za ceo dan.

Ljudi su snimali SNS-ovce kako nude pare za glasove, ima i snimak one romkinje koja pokazuje gde se nalazi tip iz stranke koji plaća za glasove.

Ovi izbori su imali možda i najviše očiglednih dokaza da se kralo, a SPNovci sve vreme RS pa RS.

Pa ni N1 nije uspeo da snimi više od nekoliko RS autobusa za ceo dan.
Ne samo autobusi.....bilo je tona kola izbosne tog dana i ispred arene i po gradu uopste.....slucajnost my ass. Elem 90% sam siguran da ce se ponoviti makar beogradaki izbori ako ne i parlamentarni. E sad, kako spreciti da se ne ponovi kradja to ne znam......perhaps jos vise stranih kontrolora

Фашизам као термин се данас олако користи али у овој кампањи и реакцијама после избора најближи тим вредностима су били управо из СПН-а.
Демонстрирали су отворену мржњу према провинцији, периферији Београда, "периферији" српства и Ромима.
Barem ovde gore demantujes svoje opravdanje dole.
Врло бираним речима сам описао становиште истакнутих гласача и незваничних пр-овца СПН-а и из тога се јасно види да нисам никога назвао фашистом већ да неки од тих људи својим иступима парадоксално нагињу ка томе. Што је иначе чест случај и глобално са вок културом које ако је и има овде, има је у редовима спн-а.
A daleko vise puta si u raznim temama na forumu, pa cak i nedavno ovde (sad je vec proslo dosta stranica) demonstrirao mrznju prema odredjenim grupama ljudi u Srbiji.
Ali dobro, opravdanje ces uvek naci, tako je sa takvim kao ti.

Da se osvrnem na broj uvezenih, kupljenih, itd. glasova i tom floskulom "to sigurno nije toliko uticalo na pobedu SNS". Zar je bitno da li bi SNS pobedio ili ne? Aman, to su uvezeni, fiktivni glasovi, kupljeni glasovi, svakakvi glasovi koji jasno krse zakon. I to je to, izbori se ponavljaju zbog krsenja zakona, a ne zbog toga sto moja stranka nije pobedila (iako je to glavni cilj, ali to nije pravni razlog za ponavljanje). Zbog toga se SPN i jos neke stranke fokusiraju na tu pricu o glasovima iz BiH. Uostalom, SPN ne treba da pobedi procentualno, tako da ne treba ni tih 40k glasova, nego treba promena broja mandata. I da dodamo jos Nestorovica, koji je sigurno bio namesten glas, nesto kao za SPS prosle godine. Jer SPS ima realan procenat glasova ove godine, a takav procenat je sigurno bio realan i prosle godine, samo je AV naredio glasanje za SPS. Otuda i ona razlika na razlicitim nivoima. Da je bilo pameti, SPS bi jos prosle godine otisao u istoriju politicke scene.

Slažem se da je to stvar principa i zakona, samo konstatujem da je krađa bila mnogo veća u smislu prebacivanja prebivališta iz opština u Srbiji nego što su uticali glasači iz RS

A ko je aktivno radio na gusenju preostalog dela opozicionog spektra. Pogledaj na koji nacin je N1 i tabloidna Nova S izvestavala o strankama van SPN-a. Aktivno su ih ugusili.

SPN nije ostvario nikakav uspeh zbog svojih kvaliteta, vec po deseti put ponovljeno ovde, zbog monetizacije tragicnog zlocina i na talasu nezadovoljstva gradjana tada. Ali ni to nisu uspeli da kanalisu na adekvatan nacin.
Znaci SPN je sprecavao desnicu da napravi jednu kolonu?

SPN je terao Zavetnicu da se ne izjasni jasno da li ce ili nece protiv SNS-a?

SPN je terao Tadica i Raduleta da daju izjave za SNS medije, gde napusavaju ostatak opozicije?

Poslednja izmena:
Такође, моји студентски дани нису били тако давно, хоћу рећи нисам уопште матор и тврдим да од свих људи овде имам и даље највише контакта са улицом и субкултурним групама. То ме иначе доводи да још једног парадокса спн-а: Ненасилни грађани са врха социјалне пирамиде ће да промене нешто на улици?! Није се десило никад и нигде.
Tako je. Nece se desiti ni ovde. nenasilna gradska levica nije sklona nasilju, po imenu i definiciji.
Ona zato ne moze da se bavi nasilnom borbom u uslovima kada su sva nenasilna sredstva neupotrebljia.
Desnica je marginalizovana i kupljena. Ruralno/prigradsko stanovnistvo je kupljeno i prezadovoljno.
I zato mozemo reci da da ce se vladavina SNS sigurno protegnuti na vise decenija.

Slažem se da je to stvar principa i zakona, samo konstatujem da je krađa bila mnogo veća u smislu prebacivanja prebivališta iz opština u Srbiji nego što su uticali glasači iz RS
Ekipa iz RS je mozda bial samo diverzija, da se skrene paznja sa prebacivanja glasaca iz same Srbije.
SNS moze da im organizje i smestaj za par dana i prevoz i ishranu.

Аутобуси и РС су одвлачење пажње. Неупоредиво лакше је било довести људе из нпр. Ваљева, Панчева, Пазова, Смедеревске Паланке, Руме, Митровице, па и Новог Сада где се нису одржали избори на локалном нивоу.

Izbore pod njegovim uslovima opozicija nikad neće dobiti
I jel bi sada mogao da odgovoriš na moje pitanje, pošto si na drugi način napisao isto ono što sam i ja rekao.

Moraš da naučiš da čitaš s razumevanjem...
Moraš da naučiš da pišeš tako da ljudi razumeju napisano na način na koji si ti zamislio, odnosno da ako hoćeš, primera radi da kažeš da su 1+1=2, da to tako napišeš da i drugima bude nedvosmisleno jasno da to i rekao (napisao). ;)
Zato što ne živim u Babušnici već u Beogradu...
I dalje nisi odgovorio šta te toliko tangira SPN i njihova nesposobnost da vode grad, kada ionako nisu pobedili na izborima, a uz to ti si glasao za one za koje smatraš da su sposobni da vide grad.​

Čekaj, njihov ili naš? Ako si ti zaista neko ko radi u it sektoru, onda ne bi govorio o tome u trećem licu. Pre mi se čini da si neko ko bi voleo da radi za "it platu", a it firme ga neće. ;)
Njihov, jer se ja ne zalim da je meni posao stresan, odgovoran itd.
Btw, radim u IT-u duze od tebe :)

Vidi, ne mogu da imaju moj lifestyle, ali ne snose ni rizik poslovanja koji ja kao vlasnik snosim. Kod mene u firmi su korektne plate, što u prevodu znači nekih 10-15% iznad tržišnih za adekvatne pozicije.

Tako da jedan senior koji ima 4-5K eur neto može da ima i te kako lep lifestyle, pa čak i veoma blizak mom, jer ja nemam neke ekstremno velike redovne privatne troškove.

Npr. On isto kao i ja može da putuje gde hoće i kada hoće, ali za razliku od mene neće możda ići u top luksuzne hotele i neće leteti biznis klasom na long haul letovima.

S druge strane ako hoće može da vozi identičan auto kao ja, jer mu plata lagano dozvoljava da na lizing vozi šta hoće (kod mene u firmi seniori voze Porsche Boxster, Audi TT MK3, BMW peticu 3 godine staru, BMW M3, Mercedes CLA, Jaguar F type, BMW X5 par godina star...

Takođe mogu da kupe identičan stan kao što je moj, naravno na kredit, dok sam ja stan uzeo na keš. Evo kod mene u firmi jedan kolega živi u A bloku, drugi je kupio stan u BNV (mislim da je Tera zgrada), treći živi već 10 godina u West 65, jedan kolega je isto skoro kupio stan u Novom Dorćolu... tako da sve to što je dostupno meni dostupno je i njima, sa malom razlikom da će oni ipak te stvari priuštiti kroz kredite, a ne za keš.

Imajući sve to u vidu oni mogu komotno da žive na veoma visokoj nozi, naravno ono kojima su te stvari prioritet. Ne može sve naravno, jer plate od 4-5K ipak imaju neki limit.

Najveća plata kod mene u firmi je trenutno 6K, s tim što taj zaposleni sa godišnjim bonusom izlazi na više od toga. Najniža plata je 1.200 eur. Pričam naravno o neto iznosima.

Dodaj na to da svi imaju plaćeno privatno zdravstveno osiguranje sa jaĉim paketom što vredi oko 100 eur meseĉno, privatno penziono što je slična vrednost, praktično neograniĉen budžet za edukaciju (nije problem platiti i nešto što nije vezano za posao), novopečenim roditeljima u prvih 6 meseci plaćamo kućnu pomoćnicu jednom nedeljno, i bejbi siterku 10 sati nedeljno. Takođe kao firma smo nekoliko puta uletali i pomogali finansijski zaposlene koji su imali neke jače finsijske probleme (ne želim o tome da pričam, stali smo uz njih i rešili to).

Pored svega toga imamo full remote polisu ko to želi, tako da trenutno imamo nekoliko zaposlenih koji rade sa Šri Lanke, Tajlanda, iz Portugala i Grčke... a pored full remote opcije imamo i neograničen broj slobodnih dana za sve zaposlene koji su duže od godinu dana u firmi (bitno je da se za tih godinu dana uverimo da su fit sa nama i da nisu neko ko će taj benefit zloupotrebljavati)
Ali i ovo im je malo, treba im jos smanjiti poreze, jer tezak je zivot sa 6k ;)

E i drugari, moram da kažem da mi ipak ova tema i prepiska sa vama oduzima previše vremena i moram da se isključim sa teme, jer je i riba počela da mi zamera što svako veče do 3 ujutru kuckam iz kreveta po forumu, umesto da se mazimo ;)

Tako da samo ću za kraj napisati ovo:

Za 2 dana na slavi mi je bilo 40-ak ljudi, što rodbine, što prijatelja, i obzirom da su izbori bili pre 3 dana, neizostavno se pokrenula i ta tema.

Mogu da kažem da smo se svi jednoglasno složili da ćemo na izbore izaći tek kada se komplet opozicija ujedini po modelu DOS-a 5. oktobra, uz usluv da su građanisti iz kruga dvojke počeli da obraćaju pažnju na periferiju i unutrašnjost, i da se to vidi na konkretnim akcijama, a to znači da vrhuška iz kruga dvojke ide po periferiji i unutrašnjosti i da se bave tim ljudima, da im pomažu, da ih gledaju sa dosta empatije i razumevanja i da ih ne omalovažavaju sa "krezubi" ili "manje vredni".

Tako da eto, to je to. Javljaću se s vremena na vreme na temama u vezi izgradnje i konkretnih projekata a sa ovom temom moram oladiti malo jer mi oduzima previše vremena + mi se riba žali da sam zastranio po kojekakvim forumima, tralala ;)

Svako dobro!
Ali ovo sto si napisao je totlano drugacije od onoga sto si rekao da neko treba da vam ponudi manje preze, i da ces za njega glasati ???
Inace u pravu ti je devojka, nemoj gubiti vrema na ovom forumu, imas pametnija posla ;)

Шта је ту лицемерно? Од кад је професија ствар среће а не година учења и развоја каријере?
O da, za IT je itekako imao srece onaj ko je radio u zadnjih 10 godina, ogromna potraznja, skoro zapadne plate, neverovatne beneficije, pa su i neki ispodprosecni ljudi ostvarili sasvim lepe karijere (citaj uzeli dobre pare).

Moraš da naučiš da pišeš tako da ljudi razumeju napisano na način na koji si ti zamislio, odnosno da ako hoćeš, primera radi da kažeš da su 1+1=2, da to tako napišeš da i drugima bude nedvosmisleno jasno da to i rekao (napisao). ;)

Pročitaj još jednom onaj citirani tekst pa razmisli malo da li je dvosmislen...

Ko misli da je programerski posao lak, slobodan je da nauci programiranje i krene da radi. Kompanije su cak i u ovo vreme krize spremne da daju hiljade evra za vrhunske strucnjake. Ima samo jedna kvaka: spremi se na X godina ucenja da bi dobio prvi posao i konstantno ucenje tokom celog zivota. Vreme kad su kursadzije sa 3 meseca kursa mogli da nadju posao na osnovu kojih neki misle da je ovaj posao lak je proslo. Ne kazem da je tezi od rudarskog posla niti odgovorniji od posla lekara, ali postoji razlog zasto je placen koliko je placen. U principu on i nije mnogo placen, nego su vecina drugih zanimanja slabije placena, a programiranje je vise placeno jer je usmereno na svetsko trziste. A ako na svetskom trzistu uspevas da pobedis, logicno je da ces vise zaraditi. Samo je potrebno da budes 10 puta bolji od Indijca koji je 5 puta jeftiniji da bi klijenti iz Amerike i Evrope izabrali tebe, a ne Indijca.
Otkricu ti jednu tajnu, IT je doziveo neverovatnu ekspanziju u svetu zahvaljujuci suludoj monetarnoj ekspaziji, jer su investiri bili preplavljeni parama i jurili gde da ih parkiraju, a IT je izuzetno zgodan za to.
Tu se potrefilo da je Srbija imala relativno kvalitetne programere (ne i kvalitetnije od Zapada), da je potraznja bila tolika (jer su investitori bukvalno spaljivali pare npr na app tipa "macke koje prde") da su trazili svakoga ko moze da paise Hello world, i naravno plate su krenule u visine.
Onda su ljudi iz drugih bransi krenuli da se prebacuju u IT, ja znam masince, sumare, eletrotehicare, koji su bukvalno progledali kada su presli u IT, i svi do reda rekli ovo je raj, ladis ja*a za velike pare.
Toliko o tome koliko je to tezak i stresan posao, da ne govorim odgovoran :ROFLMAO: (ovaj deo mi je najveci biser).

Toliko o tome koliko je to tezak i stresan posao, da ne govorim odgovoran :ROFLMAO: (ovaj deo mi je najveci biser).

zavisi gde radis. i naravno zavisi od tvog individualnog rasta kako se nosis sa stresom.
ja dok sam bio junior/mid dev, bilo mi je lagana bleja. kada vodis tim od 15 ljudi a na primer mlad si (sto se kod nas desava zbog nerazumevanja menadzmenta a i nedostatak ljudi sa eq), stres je ocigledan. i onda skontas da povecanje plata od 1500e ti nista ne znaci, kada ti je stress puta 100x.

zavisi gde radis. i naravno zavisi od tvog individualnog rasta kako se nosis sa stresom.
ja dok sam bio junior/mid dev, bilo mi je lagana bleja. kada vodis tim od 15 ljudi a na primer mlad si (sto se kod nas desava zbog nerazumevanja menadzmenta a i nedostatak ljudi sa eq), stres je ocigledan. i onda skontas da povecanje plata od 1500e ti nista ne znaci, kada ti je stress puta 100x.
bravo!
treba se kloniti tih srednjemenadzerskih pozicija.
zivot je nenadoknadiv, pare mogu da se zarade

Pročitaj još jednom onaj citirani tekst pa razmisli malo da li je dvosmislen...​
Nije dvosmislen, nego si ti sa napisanim poslao poruku meni (čitaocu) koju sam ja razumeo tako kako sam razumeo, i sve i da je milion puta pročitam, tumačiću je isto.

P. S.
I dalje nisi odgovorio šta te toliko tangira SPN i njihova nesposobnost da vode grad, kada ionako nisu pobedili na izborima, a uz to ti si glasao za one za koje smatraš da su sposobni da vide grad. ;)

Otkricu ti jednu tajnu, IT je doziveo neverovatnu ekspanziju u svetu zahvaljujuci suludoj monetarnoj ekspaziji, jer su investiri bili preplavljeni parama i jurili gde da ih parkiraju, a IT je izuzetno zgodan za to.
Tu se potrefilo da je Srbija imala relativno kvalitetne programere (ne i kvalitetnije od Zapada), da je potraznja bila tolika (jer su investitori bukvalno spaljivali pare npr na app tipa "macke koje prde") da su trazili svakoga ko moze da paise Hello world, i naravno plate su krenule u visine.
Onda su ljudi iz drugih bransi krenuli da se prebacuju u IT, ja znam masince, sumare, eletrotehicare, koji su bukvalno progledali kada su presli u IT, i svi do reda rekli ovo je raj, ladis ja*a za velike pare.
Sad ti sto pricaju da "ladis ja*a za velike pare", ne svi, ali dosta njih, kuka kako su dobili otkaze, kako niko ne zaposljava,... Jeste, bilo je tako da je svaka susa mogla da se ubaci u IT i da dobije dobru platu. To vreme nazalost prolazi. Plate ce biti dobre, ali samo za najbolje. Vreme kursadzija u IT-ju je proslo. Mislim, mogu i dalje da upadnu u IT, ali da rade za 500 evra, a ne verujem da im je to cilj. Ali da ne idemo vise u offtopic :)

Vrh