Šta je novo?

Izbori 2024

Odlucio sam da dam glas na izborima koji nam slede onome ko ima najvise zivaca i razuma, sa koje god da je strane. Dakle neko ko je skroz suprotno od onoga sto pisem na forumu 😁

Ako se kurcimo i delimo prvo pre izbora, a onda posle izbora, a i onda i na medjunarodnom planu, nista nismo napravili.

Morace govna malo da se gutaju.

Ovde su svi i razjedinjenini jer jedni bi da nose crvene carape, a drugi plave i niko da popusti. Onaj ko kaze - stani, polako, daj da se dogovorimo, za njega treba glasati.

Mnogo je tupoglavaca u opoziciji i mora da postoji glas razuma.

I sto se tice spoljne politike, polako. Obrati se da sprecis da se desi ono sa Generalstabom i probaj opet i opet i opet. Napravi i taj patriotski cin da kleknes ako treba za svoju zemlju, to je patriotizam.

Izdaja je da te Tramp bahato odbije i ti odes i zapalis americku ambasadu. Nadji resenje.

Cak mi i neke desno opcije zvuce razumnije i blize ovome sto trazim, ali strah od toga da je prevara u pitanju je veliki. Zato nam fali jedan pravi, inteligentan i izuzetno bahat novinar i da svi idu kod njega u emisiju i da ih nemilosrdno satire i reseta pa da vidimo ko moze da ostane pribran i ne pukne. Ko uspe, taj je pravi.

1000030394.jpg

Pristalica crveno-crnih, zadojen mrznjom preko rezimskih medija, dovucen autobusom u Beograd, puca na demonstranta na studentskim protestima. Rezim relativizovao dogadjaj, covek pogodjen u glavu ostao invalid, crveno-crni ubica osudjen na dve godine.

ezgif-3d17e3afa3182d.gif

Suspenzija zbog sedenja na terenu

Stvar je jednostavna, koliko vidim svi bi prelaznu vladu strucnjaka, dakle - jedna kolona.

Svi u jednu kolonu, imenuju se pre izbora ministri eksperti, nema straha od Lazovica ili Sarovica, svi su zajedno, necemo otici ni ka Rusiji, ni ka EU, ko glasa van te jedne kolone je retard i ako ima dovoljan broj takvih da nas sje*******e, ni ne zasluzujemo bolje.

Ne moze niko kao stranka da pravi koaliciju sa SNS-om jer su svi u jednoj koloni, ako poslanici hoce da prelecu, juriti ih po ulici i to je to.

2 i po miliona glasova, skidanje crveno-crnih i priprema za nove izbore. Pa tu nek svako fura pro-EU, prorusku ili kakvu vec hoce politku i kampanju.

Zar ti ne reče jednom prilikom za Šarovića, citiram: "jednom radikal - uvek radikal".

Kako sad odjednom promena narativa?

Ja lično nemam problema ni sa kim osim sa sektom i pod uslovom da izborni proces nije farsa.

Stvar je jednostavna, koliko vidim svi bi prelaznu vladu strucnjaka, dakle - jedna kolona.

Svi u jednu kolonu, imenuju se pre izbora ministri eksperti, nema straha od Lazovica ili Sarovica, svi su zajedno, necemo otici ni ka Rusiji, ni ka EU, ko glasa van te jedne kolone je retard i ako ima dovoljan broj takvih da nas sje*******e, ni ne zasluzujemo bolje.

Ne moze niko kao stranka da pravi koaliciju sa SNS-om jer su svi u jednoj koloni, ako poslanici hoce da prelecu, juriti ih po ulici i to je to.

2 i po miliona glasova, skidanje crveno-crnih i priprema za nove izbore. Pa tu nek svako fura pro-EU, prorusku ili kakvu vec hoce politku i kampanju.
A ta jedna kolona da bi bila uspešna podrazumeva da nema Lazovića i već viđenih političara koje narod većinski neće, već da se sastoji od poštenih i stručnih ljudi, kako bi mogli da uredimo ovo društvo, i to svaki segment.

Nema nikakve potrebe da se oroči na određen period i da se ograniči na određene zadatke. Ako ta kolona pobedi, ona do sledećih regularnih izbora vodi državu sa jedinim mogućim programom, a to je Ustav.

Takođe nema potrebe da se ista ta kolona ograniči nekom zabranom izlaska na sledeće izbore.

Чини ми се да постоји доста мистификација око “експертске владе”. Тиме се погрешно имплицира:
1. да су ови упропастили државу зато што нешто нису знали (нису експерти). Јок, брајко, они су знали врло добро да направе систем какав њима одговара. Стање у којем смо сада није проблем знања већ одсуство јавне контроле политичке моћи.

2. да је “експертиза” нека објективна категорија, попут килаже, па ћемо гомилу кандидата да ставимо на експертску вагу и да изаберемо најбоље. Тиме се превиђа да живимо у друштву вишегенерацијске негативне селекције у којем се експертски статус врло често монополизовао чистом безочношћу (видети под: Владета Јанковић).

3. најзад, и за мене најпогубније, тиме се продужава живот тоталитарној матрици по којој ће неко други да мисли за нас. Сва политичка питања - правда, солидарност, стицање и расподела друштвеног богатства, здравље, образовање - сва та питања припадају свим члановима друштва, и о њима је мишљење пастира и мајстора једнако важно као и мишљење лекара или правника.

Нама је потребна прелазна влада која ће да детоксификује институције, похапси багру, и омогући отворен јавни дијалог и поштену политичку утакмицу у будућности. За то су потребни здрави, честити некомпромитовани људи, а могу да буду и потпуно неписмени.

To ekspertska mislim da nije toliko vezano za mistifikaciju eksperata nego se time obezbedjuje siroka podrska u narodu koju trenutna opozicija prosto nema. Da li ce ta tehnicka vlada imati snage da oslobodi institucije i pohapsi bagru ne znam, ali sam poprilicno siguran da niko iz opozicije to niti zeli niti ima snage, a nema ni dovoljnu podrsku u narodu da dobije izbore, sve i kad vucic ne bi krao.

To ekspertska mislim da nije toliko vezano za mistifikaciju eksperata nego se time obezbedjuje siroka podrska u narodu koju trenutna opozicija prosto nema. Da li ce ta tehnicka vlada imati snage da oslobodi institucije i pohapsi bagru ne znam, ali sam poprilicno siguran da niko iz opozicije to niti zeli niti ima snage, a nema ni dovoljnu podrsku u narodu da dobije izbore, sve i kad vucic ne bi krao.
Лепо си то рекао - фокус треба да буде на капацитету да се добије поверење. За ту сврху одличан кандидат може да буде и нека средњошколска професорка, од ових силних хероина које месецима трпе притиске и претње батинама и држе усправно чело. Таквих честитих хероја је већ испливало за ово време да се напуни три парламента, не морају да буду доктори наука.

Zar ti ne reče jednom prilikom za Šarovića, citiram: "jednom radikal - uvek radikal".

Kako sad odjednom promena narativa?

Ja lično nemam problema ni sa kim osim sa sektom i pod uslovom da izborni proces nije farsa.
Pa problem je ako izadje sam na izbore, uzme fazon 6 posto i predje posle kod Vucica. Ako su svi u jednoj koloni, plus vec odabrali ko ce biti ministri, Sarovic je tu samo da daje podrsku, ne moze nikakvo sranje da napravi.

Pa problem je ako izadje sam na izbore, uzme fazon 6 posto i predje posle kod Vucica. Ako su svi u jednoj koloni, plus vec odabrali ko ce biti ministri, Sarovic je tu samo da daje podrsku, ne moze nikakvo sranje da napravi.

U sadašnjoj tužnoj situaciji u opoziciji, ja ne bih mogao biti siguran ni za koga da neće preći kod Vučića. Odnosno pre 1. novembra ne bih mogao biti siguran. Sad ipak mislim da niko nije toliko glup i zao. Ne vidim zašto se baš za Šarovića toliko apostrofira potencijalna preletačina.

Ja sam napisao da ne moze u toj situaciji da preleti ni Lazovic, a ni Sarovic, uzevsi ih kao jednog levog i jednog desnog, Henri nije skapirao post pa me pitao za Sarovica i sad se, eto, bavimo Sarovicem.

Henri je baš dobro skapirao jer si okačio njegovu sliku na drugoj temi sa Slobine sahrane i zaokružio ga, pa me sad čudi kako si ga gurnuo u isti koš sa Lazovićem u jedinstvenu kolonu. Na konto toga sam se zapitao kako je moguće da je za tako kratko vreme nastupila drastična promena narativa.

Ja protiv čoveka nemam ništa lično i činjenica je da je za ovih 3 meseca uradio više na demontiranju OKG SNS nego cela opozicija u poslednjih 13 godina.

Poslednja izmena:
Dve su razlicite teme, tamo ga kritikujem, ovde sam ga uzeo kao primer. Moze biti i bilo ko drugi. Ne razumem gde vidis promenu misljenja, kazem da ko se plasi Sarovica, mogu to biti i ja, nema sta da se plasi ako su svi u jednoj koloni, kao sto i onaj koji se plasi Lazovica, nema sta da ga se plasi ako je u jednoj koloni. Sve pise i vrlo jasno je napisano.

Ne volis Djilasa? Plasis se da ce se njegova politika sporovoditi? Ili se plasis da ce preleteti? Nema sta da se plasis, on je samo deo jedne kolone i nece biti na vlasti, samo je tu da bi svi bili zajedno, a vlada ce biti ekspertska.

Isto vazi i za Sarovica ili bilo koga.

Jedna kolona, izbori kao referendum, ko je protiv crveno crnih - izvolite u jednu kolonu.

Има само једна опасност са тзв. техничком експертском владом - ко нам гарантује да ту нема СНС спавача?
Сетимо се прве владе Дачић-Вучић са вундеркиндом Лазаром Крстићем, Тасовцем, Удовичићем, па и Саша Радуловић је дошао као експерт и нестраначка личност, као и ноторни доктор Лончар.

Vrh