Bikovic ne voli ni sam sebe, kamoli da ga drugi masovno vole, Crni Cerak ne moze skolsku salu da napuni, a i da moze, 99 publike su im deca koja nemaju pravo glasa.
Ne slažem se u potponosti jer crni cerak likovi, baka prase i ekipa su ljudi u kasnim dvadesetim i njih slušaju masovno ljudi od od 18 do 30 koji si mainstream. Pogledaj na kraju krajeva količinu ljudi na njihovim koncertoma, npr. festival krajem juna prošle godine na ušću. Jako mnogo mladih je u toj priči, to su prosto trendovi.
Pogledaj YT trending, Spotify listu najpopularnijih izvođača u Srbiji i samo će ti se kazati ko ima uticaj na mlade.
A i to je vec svejedno SNS orijentisana ekipa. Deca i 35-godisnjaci sa mozgom deteta skloni SNS-u i SNS sistemu vrednosti.
Nije, to su mahom apstinenti i ljude koje boli uvo za politiku. I tu je pull glasova koji će ili ostati pasivni, ili će ih "uzeti" opozicija, ili će ih nedelovanjen opozicije ili pametnim političkim marketingom SNS-a preuzeti SNS.
Da li je bolje da SPN, ProGlas i slični angažuju Prijoviĉku, Saru Jo, Desingericu i slične popularne izvođače...?
Da li ste svesni da bi jedan klip Baka Praseta ili Muđe koji imaju preko 1M subova ili 1 reels od 30 sekundi Prijovićke povećao bi izlaznost više nego 100 događaja od po 2 sata u organizaciji Proglasa?
Apsolutno se protivim da glavna taktika bude otkidanje SNS glasaca, cime bi se onda demotivisali pravi glasaci opozicije.
Ne možmemo da izmislimo nove glasače. Imaš 2 pull-a:
1) Apstinenti
2) Razočarani glasači SNS-a.
Oba pull-a ne dotiču trenutne aktivnosti SPN-a, Proglasa i ekipe. Pa da li je bolje ponavljati u nedogled to što svakako do sada nije dovodilo do uspeha, ili krenuti sa novim pristupom, i po tu cenu da mali deo glasača opozicije (tvrdo krilo) bude razočaran i ne glasa za istu?
Ja mislim da se odgovor sam nameće. To je klasična cost/benefit situacija sa logičkim zaključkom da je bolje je otkačiti deo tvrdog krila, izgubiti par %, a zauzvrat dobiti pojačanje koje će doneti ogroman % novih glasača.
To je kad se isključe emocije, a uključe se matematika i brojevi.
I na zapadu se guraju ti tako neki njihovi treperi sa utokama, mrdacice dupetima i slicni pa su i dalje ubedljivo najpopularniji ljudi poput Adel, Tejlor Svift, Eda Sirana... malo gitarica, ok muzikica koja uopste nije ultra moderna, melodijice... oni prodaju najvise albuma ubedljivo i pune stadione i imaju prave turneje i koncerte.
Jasno, ali nemamo Adel i Ed Sirana ovde, tako da moramo raditi sa onim što imamo.
Nema se potrebe plasiti, lista poput SPN-a samo sa pravim liderima i pravim programom moze pucati na 400, 500 hiljada u Beogradu, taj narod ovde postoji.
O tome sve vreme i pričam. Otkaĉiš 10-20K tvrdih, i dobiješ 300-500K novih. To je matematika, zapravo to je pobednička matematika.
Beograd ne voli Vucica i to se oseti u vazduhu, cak i u prigradskim naseljima.
Tako je, ne volimo ga, ja ne znam nikog ko glasa za SNS. Nikad nisam došao u dodir sa nekim ko mi je rekao da glasa za SNS. Gledajući Šarovićev video od letos kada je bio onaj SNS miting kod skupštine pitao sam se gde su ti ljudi, gde ih nalaze, jer ja sa tim ljudima nisam imao dodir niti mi ide u glavu kako bih mogao da dođem u dodir sa njima. Kao da je neki paralelni univerzum u pitanju.
Nek oni uzmu svoje i imaju podrsku IDJ i Pink pevaca i ovih ide gas glumaca, ostace manjina.
IDJ je Šolakov medij, dakle pro opozicioni i ne treba ga tako lako odbacivati.
Nesposobni su i ne voli ih narod, ali se odlucimo za manje zlo.
Al vidiš da ne ide. Vidiš da nas je mnogo koji ne volimo ni Vuĉića, ni SNS, a ponovo ne želimo da glasamo za manje zlo.
Dakle do opozicije je da postane održiva opcija, a ne manje zlo, za nas apstinente i za one koji su razočarani sns glasači.
Ako i pustaju Partibrejkerse na protestima, pa i taj Cane je lik u nekom svom svetu religije, filozofije, poezije... zivi van grada i nakurcena je gradska faca, on bi u mladosti cipele brisao sa V.Obradovicem i Lazovicem i tom Srebrenica genocid, nezavisno Kosovo... ekipom.
Jeste, Cane je legenda, pre par godina sam bio u društvu sa njim (neki event, pa smo seli na piĉu) i lik je super, legenda, al' njegov uticaj je sada jako mali na mainstream.
Slažem se da bi pre 15-20 dina on bio dobar izbor, ali sada više nije, jer ljudi na koje on može da utiĉe već izlaze na izbore i daju glas građanskim opcijama.
Tako da građanistima trebaju novi likovi, novi uticajni ljudi koji će izvući nove ljude, tj. nove glasače.