Šta je novo?

Izbori 2024

Непознат број ме зове данас:

- Хало
Хало, добар дан. Да ли је то ....?
- Добар дан. Јесте, изволите?
(пауза са друге стране, вероватно да се прешалта гђица на комуникацију са пристојном, функционално писменом особом)
Зовем у име нашег председника Александра Вучића који би желео да зна Ваше мишљење о томе шта је најважније да се уради у Србији у наредном периоду?
- Најважније да се уради у Србији у наредном периоду јесте да збацимо Александа Вучића
Још дужа пауза након мог одговора
Ох, хаха па забележићемо и овај одговор. Хвала Вам, пријатно.

То схватам као претњу али ипак пожелих младој слушкињи свако добро знајући да вероватно ни није свесна да врши кривично дело.

Кладионичарским речником - Квота 1,05 да ме неће бити на бирачком списку. Таман сам скоро променио место пребивалишта па ме је још лакше затурити.

Тешко да је претња, вероватно се праве имуни на незадовољство, или се смеју да не би размишљали зашто људи не желе ову странку на власти.

Да ли се у кладионицама стварно кладе на проценте на изборима?

Poslednja izmena:
Нзм али могуће јако. У меридијану мсм да можеш да се кладиш на шта хоћеш и да добијеш квоте за то.
Знам једног човека који се кладио када ће се венчати или развести Новак и Јелена Ђоковић.

Kako si siguran da Beki ne radi u Mup-u ili u Bia? Krajisnici malo pricaju :) ocekujes da ce da ti kaze gde radi
ne izgleda mi da je njihov, vrlo je inteligentan.

jednom sam postavio temu o mentalitetskim celinama beograda.
on je postavio slike zena koje su savrseno odslikavale te mentalitetske celine
Нзм али могуће јако. У меридијану мсм да можеш да се кладиш на шта хоћеш и да добијеш квоте за то.
Знам једног човека који се кладио када ће се венчати или развести Новак и Јелена Ђоковић.
Fascinantno.
Kako se bira tema kladjenja?

Исрк немам појма, можда је ово било из спрдње, они "озбиљни" кладионичари само фудбал колико ја знам.
Сада сам се сетио да када је Јеремић имао баш баш бап пуно реклама (нзм које године, али пре 2018 је било 100%) да си могао да се кладиш ко ће прећи цензус

Непознат број ме зове данас:

- Хало
Хало, добар дан. Да ли је то ....?
- Добар дан. Јесте, изволите?
(пауза са друге стране, вероватно да се прешалта гђица на комуникацију са пристојном, функционално писменом особом)
Зовем у име нашег председника Александра Вучића који би желео да зна Ваше мишљење о томе шта је најважније да се уради у Србији у наредном периоду?
- Најважније да се уради у Србији у наредном периоду јесте да збацимо Александа Вучића
Још дужа пауза након мог одговора
Ох, хаха па забележићемо и овај одговор. Хвала Вам, пријатно.

То схватам као претњу али ипак пожелих младој слушкињи свако добро знајући да вероватно ни није свесна да врши кривично дело.

Кладионичарским речником - Квота 1,05 да ме неће бити на бирачком списку. Таман сам скоро променио место пребивалишта па ме је још лакше затурити.

Mozes da proveris ovde: https://upit.birackispisak.gov.rs/

Мандати се расподељују по тзв. Д'онтовом количнику, а у пракси то значи да сви гласови испод цензуса, се пропорционално распоређују онима изнад, али ипак уз неку додатну предност највећима, тако да ако нпр. резултат у Београду буде: 41% СНС, 40% СПН, 7% СПС, 7% Наци окупљање, 6% Нада... и нпр. НС освоји 2,9%, та три потенцијална мандата (која би НС освојила да је прешла цензус) ће се расподелити тако да СНС добија 2, а СПН 1.

To je jasno. Svi glasovi ispod cenzusa + beli listići kako je Beki pravilno napisao.

A onda sam ja dao dodatno objašnjenje, da daješ doprinos najvećoj partiji i ako si beli listić, a ne samo glasao za neku od opcija koje ne prebace cenzus. Neki ljudi misle da izađu, samo da im "ne ukradu glas". Pa neće zaokružiti nikoga ili će da preškrabaju listić. Dakle time isto doprinosiš najvećima.

pogresio sam. MIslio sam da @Beki ima slike. U stvari panduri ih imaju. Moje izvinjenje.

Beki bi zbog slika sa plaže bacao ljudima telefone na dno savskog jezera (po sopstvenom svedočenju) 😄 gde on da prikuplja slike drugih ljudi (još tajne i privatne) kad je sam toliko oštro protiv toga... 🤨

Lazovic, prvi na listi SPN-a;

Upitan o francusko-nemačkom sporazumu o normalizaciji odnosa i da li je „Srbija protiv nasilja“ za njegovo prihvatanje, Lazović je kazao da bi on mogao da bude „dobar korak za dalje“, ali i dodao „da iskreno ne zna šta je zvaničan stav naše vlasti po tom pitanju“. “Voleo bih da o tome razgovaramo u Skupštini“, rekao je on.

Upitan da li je koalicija Srbija protiv nasilja za uvođenje sankcija Rusiji, kazao je da je to velika koalicija u kojoj ima i onih koji su za i onih koji su protiv takvih sankcija, a da će se o svemu razgovarati kada bude formirana vlada.
„Ne krijemo naše različitosti. Moja organizacija Zeleno-levi front, koja je deo koalicije, se zalaže za usklađivanje spoljne politike sa Evropskom unijom, samim tim i za sankcije“, kazao je Lazović.

Na pitanje da li smatra da se u Srebrenici dogodio genocid, Lazović je kazao da je Skupština Srbije usvojila rezoluciju kojom se prihvata karakterizacija Međunarodnog suda pravde o događajima u Bosni i Hercegovini.

Lazovic, prvi na listi SPN-a;

Upitan o francusko-nemačkom sporazumu o normalizaciji odnosa i da li je „Srbija protiv nasilja“ za njegovo prihvatanje, Lazović je kazao da bi on mogao da bude „dobar korak za dalje“, ali i dodao „da iskreno ne zna šta je zvaničan stav naše vlasti po tom pitanju“. “Voleo bih da o tome razgovaramo u Skupštini“, rekao je on.

Upitan da li je koalicija Srbija protiv nasilja za uvođenje sankcija Rusiji, kazao je da je to velika koalicija u kojoj ima i onih koji su za i onih koji su protiv takvih sankcija, a da će se o svemu razgovarati kada bude formirana vlada.
„Ne krijemo naše različitosti. Moja organizacija Zeleno-levi front, koja je deo koalicije, se zalaže za usklađivanje spoljne politike sa Evropskom unijom, samim tim i za sankcije“, kazao je Lazović.

Na pitanje da li smatra da se u Srebrenici dogodio genocid, Lazović je kazao da je Skupština Srbije usvojila rezoluciju kojom se prihvata karakterizacija Međunarodnog suda pravde o događajima u Bosni i Hercegovini.
Dovoljno da ne glasam za usklađivače sa Evropskom unijom.

Manje vise vidim od bezfakultetlije da ce se za sve pitati ambasada i da ce po amin morati kod kolonijalnog upravnika Hila. Sistem je ustanovljen, ne sme se remetiti, mozda da se zamene izvrsioci. Nema sustinske promene u provizorijumu Srbija.

Manje vise vidim od bezfakultetlije da ce se za sve pitati ambasada i da ce po amin morati kod kolonijalnog upravnika Hila. Sistem je ustanovljen, ne sme se remetiti, mozda da se zamene izvrsioci. Nema sustinske promene u provizorijumu Srbija.
Zauzvrat dozvoljena pljačka kao i SNS-u. Prvo onaj Zejak, sada i ova promoterka Kosova (Sofija iz Borče)... Dovoljno da padnu sve maske.

Vrh