Šta je novo?

Izbori 2024

Tadic i Radulovic gospoda, plus imaju i taj neki komedijaski element.

Ставови су им ок, и показали су неупоредиво боље познавање бирачког тела од већине из СПН.

Ова Лазовићева изјава је дебели ауто гол. Боље да ћути о тим питањима и гура локалне и социјалне проблеме.

Ставови су им ок, и показали су неупоредиво боље познавање бирачког тела од већине из СПН.

Ова Лазовићева изјава је дебели ауто гол. Боље да ћути о тим питањима и гура локалне и социјалне проблеме.
Možda je dobio naređenje od Hila da smanji gas i pomogne Vučiću. Vrag je odneo šalu, Vučić je blizu gubitka Beograda.

Maske su pale. Jasno je da ce dve stranke koje su za FN sporazum (SNS i SPN) ici u precutnu koaliciju.
SPN ce "podrzavati SNS dok je na evropskom putu i uvodi snkcije Rusiji"

Glas za SPN je glas za dalje srozaanje Srbije. Oni se nece kriti da su Hillovi, kao sto se SNS krije. Za uzvrat, moci ce da mirno kradu na centralnim Bgd. opstinama.
Verujem da ce se PSN uskoro pojaviti na Pinku u punom sjaju.

Mada, prema kineskoj filozofiji, bilo kakav korak koji razgolicuje, ogoljuje situaciju, bolji je od laznog stanja, kakvo je sada. Valjda je za slobodu dovoljno da vidimo Lazovica i ekipu kako klece pred Hillom. Kao u MAratoncima, kad onaj kaze "I ti ces kume ovo isto da radis, smao sutra". Tako ce i ova odvratna politika da se nastavi, samo ce SPN kao kolonijalna avangarda SNS-a da nastavi posao.

Poslednja izmena:
Мислим да ни цела СПН није уједначена по том питању, сигурно су Ћута и онај лик Ново лице против тог плана, али најгласнији играчи (ССП, ЗЛФ, Зеленовић) изгледа морају да држе идеолошку линију са ЕУ. Велики аутогол.
Није искључено да по уласку у скупштину видимо преформиравање посланичких клубова спрам квазиидеолошких смерница што је до сада био чест случај.

Мислим да ни цела СПН није уједначена по том питању, сигурно су Ћута и онај лик Ново лице против тог плана, али најгласнији играчи (ССП, ЗЛФ, Зеленовић) изгледа морају да држе идеолошку линију са ЕУ. Велики аутогол.
Није искључено да по уласку у скупштину видимо преформиравање посланичких клубова спрам квазиидеолошких смерница што је до сада био чест случај.
Zato, ta nebitna, vrlo bitna stvar. Kako funkcionise SPN i kako se donose odluke?

i sto je najfascninatnije, ideoloske smernice bice nam zadate kao sto se zadaje zadatak slinavoj nezreloj deci.
dno smo.
nema dalje.

Дакле, СПН је и званично за правно и историјски гледано физичко насиље над целом Србијом.

Дакле, СПН је и званично за правно и историјски гледано физичко насиље над целом Србијом.
da, apsolutno. samo oni i pored formalnog ideoloskog zaklinjanja da su protiv kolektivnog kaznjavanja i kolektivne odgovornosti, to ne mogu da razumeju.
ti ljudi imaju svoje ciljeve, licne ciljeve koje ce obezbediti Ambasada.
Moj izvor, vezan za Aleksica je bio u pravu, dok sam ga ja smatrao "pobunjenikom protiv establismenta", on je radio po nalogu Ambasade.

Beogradsko urbano stanovnistvo i intelelktualci nisu nista pametniji od ostatka Srbije.
Dok Mali Mokri Lug ima svoj SNS, centar ce da glasa za svoje heroje. I jedni i drugi na putu su izdaje, ali to im ne smeta.
Neko plati 9000 da stipne guzu pevaljki, neko 9000 za kartu za Ramstajnov koncert
Isti je to mentalni sklop..

Vazno da se slozno glasa. Kao 1945.
"Crna Gora slozno glasa, Druga Tiita i Djilasa".
Cak su i neke prezimena vecna.

Zasto se ljudi koji su anti-eu iscudjavaju sto vecina stranaka u pro-eu koaliciji ne deli njihove stavove?

Barem anti-nemacko-francuski plan i anti-eu opcija ne fali. Dveri, Zavetnici, Jeremic, Nada, Radule, Seselj.

Imate i Vucica za ovo nit tamo nit vamo sedenje na pet stolica.

Valjda je logicno da ce SPN kao gradjanska-liberalna opcija imati gradjansko-liberalne stavove a ne guslati o Kosovu i Ambasadi.

Zasto se ljudi koji su anti-eu iscudjavaju sto vecina stranaka u pro-eu koaliciji ne deli njihove stavove?

Barem anti-nemacko-francuski plan i anti-eu opcija ne fali. Dveri, Zavetnici, Jeremic, Nada, Radule, Seselj.

Imate i Vucica za ovo nit tamo nit vamo sedenje na pet stolica.

Valjda je logicno da ce SPN kao gradjanska-liberalna opcija imati gradjansko-liberalne stavove a ne guslati o Kosovu i Ambasadi.
gradjansko liberalna opcija automatski znaci prikljanjanje interesu stranog faktora?
mozda si u pravu, same te dve reci me nagone na povracanje "gradjansko" "liberalno", uvek se pitam zasto.
Vajmar je ovo. Te floskule su smao pokrice za inherentni fasizam, za poslednji stadijum kapitalizma.

Srbi sa Kosmeta nisu da Kosovo i Metohija bude pokrajina, njima to ne treba, oni bi bili za to da u potpunosti budu jedno sa Srbijom.

A jedino bi Srbi sa Kosova mogli da zahtevaju da Kosovo i Metohija budu pokrajina iz nekih kulturno-istorijskih razloga.

Dakle, Kosovo i Metohija nije pokrajina iz nekih razloga zbog kojih su neke druge pokrajine sirom sveta dobile taj status, pa i Vojvodina, u smislu da je to teritorija koja ima neku sopstvenu i drugaciju istoriju, kulturu, multi-kulti element itd.

Jedini razlog zasto Kosovo i Metohija moze biti pokrajina je etnicki, odnosno zato sto na toj teritoriji zivi jedna manjina koja je na njoj vecina i koja zahteva neku autonomiju kroz koju moze da se izbori za vece prava u okviru drzave.

I ti manjini das pokrajinu bas u okviru teritorije u kojoj se nalaze i u okviru koje zive. I onda dodju Albanci i kazu mi smo vecina ovde i hocemo nezavisnost. Pa vecina ste zato sto su granice pokrajine bas i nacrtane tako da bi vi bili tu vecina, to je i poenta postojanja te pokrajine. Ali pokrajine, ne drzave. Kapirate li koliko nema smisla na osnovu toga traziti nezavisnost?

Onda mi treba da izbrisemo sadasnje granice pokrajine Kosovo i Metohija i da proglasimo i celu centralnu Srbiju za pokrajinu Kosovo i Metohija, pa ajde onda da vidimo da li ste vecina. Mozemo onda izaci na referendum o nezavisnosti.

Dakle, taj argument da vecina u okviru pokrajine koja je stvorena tako i zbog toga da taj narod tu bude vecina, ne moze biti razlog za nezavisnost.

Drugi razlog koji se navodi je gubljenje rata. Prvo samo id*** moze da pomisli da tu ima ispravne strane i da navija za bilo koju od dve zaracene strane, odnosno za Slobinu kriminalnu policiju i vlast ili za one teroriste njihove dole. Prljavi rat gde su svi krivi i gde su svi prekoracili mere. Dodje do bombardovanja, bez odobrenja UN, koje je isto zlocin, ali ajde da nema veze, mi se tu predamo i izgubimo, ali to opet ne dovede do nezavisnosti Kosova nego do rezolucije 1244.

I tu je tacka. Kosovsko proglasenje nezavisnosti 2008. godine je nelegitimno i nelegalno i u sustini ni nema veze sa dogadjajima 90ih i moglo se desiti i bez svih tih sranja, uostalom oni su vec i proglasili nezavisnost 1991. godine pre svega. To je opet samo vecina u okviru teritorije koju si formirao tako da oni tu budu vecina koja glasa za nezavisnost. Njima rezolucija 1244 i nas gubitak rata nije omogucio da mogu da se izjasne na referendumu, niti bilo koji drugi dokument.

Tako da, to je realnost i na tako bih gledao i da sam Kinez, Nigerijac, Francuz... I svaki objektivan i upucen u materiju Kinez, Nigerijac, Francuz... ce tako posmatrati stvari, ali ja kao Srbin treba da im dajem nezavisnost?

Slicna prica je i sa sankcijama. Bas ni u kakvoj obavezi nismo i samo bu**** moze uvoditi takve poteze. Srbija treba da bude jaka drzava koja ima snage da kaze ne takvim pritiscima i ne zatvara sebi vrata nikome. Nama treba Rusija jbg. Treba nam vise nego EU zemljama.

Da se mi uskladjujemo sa nekim ko vise ni ne prica o tome da cemo da udjemo tamo? Ne da vise nema ni datuma nego otvoreno kazu da ni ne znaju da li ce ih uopste i biti. Imate li ideju koliko puta vise novca EU clanice dobijaju od nas? Mi da nemamo ni njihove fondove, konkurse, investicije... ali i da radimo sta nam kazu i zatvaramo vrata svima ostalima?

Moze potpuno uskladjivanje sa EU, kad udjemo u EU ili budemo imali datum kada ulazimo u EU. I kada ja budem imao imao ista prava ovde koje ima moj brat koji zivi u EU zemlji i koji se namlatio para od EU fondova.

O Srebrenici mi je mucno sada da pisem, ali je Cuta lepo rekao - ne znam. I realno, to i trebaju strucni ljudi da odluce, a ne da se time bave na nivou pijanaca ispred dragstora. I ne znam ko ih to bije po usima da moraju da kazu da li je bio ili nije i ne znam za neki strasan i neizdrziv pritisak da se Srbija izjasni.

Ja sam pro-EU, pa nisam id***, smrad i izdajnik.

, mi se tu predamo i izgubimo, ali to opet ne dovede do nezavisnosti Kosova nego do rezolucije 1244.

I tu je tacka. Kosovsko proglasenje nezavisnosti 2008. godine je nelegitimno i nelegalno i u sustini ni nema veze sa dogadjajima 90ih i moglo se desiti i bez svih tih sranja, uostalom oni su vec i proglasili nezavisnost 1991. godine pre svega. To je opet samo vecina u okviru teritorije koju si formirao tako da oni tu budu vecina koja glasa za nezavisnost. Njima rezolucija 1244 i nas gubitak rata nije omogucio da mogu da se izjasne na referendumu, niti nijedan drugi dokument.
gospodi su puna usta prava i pravne drzave, ali taj detalj gore ne primecuju.
Takozvana gradjansko liberalna opcija je osudjena na propast. Jer je lazna, kao i nacionalisticko patriotska opcija.
U Srbiji, sve je laz i prevara,

Objasnio je samo da je pro-EU ali da zapravo nije pro-EU. Mislim tu politiku vec imamo na vlasti.
Ta (spoljna) politika ce se realno i nastaviti cak i da pobedi opozicija jer ni pro-eu ni anti-eu opozicija nema sansi da sama ostvari vecinu, tako da je nejasno zasto se to namece stalno kao tema.

Srbi sa Kosmeta nisu da Kosovo i Metohija bude pokrajina, njima to ne treba, oni bi bili za to da u potpunosti budu jedno sa Srbijom.

A jedino bi Srbi sa Kosova mogli da zahtevaju da Kosovo i Metohija budu pokrajina iz nekih kulturno-istorijskih razloga.

Dakle, Kosovo i Metohija nije pokrajina iz nekih razloga zbog kojih su neke druge pokrajine sirom sveta dobile taj status, pa i Vojvodina, u smislu da je to teritorija koja ima neku sopstvenu i drugaciju istoriju, kulturu, multi-kulti element itd.

Jedini razlog zasto Kosovo i Metohija moze biti pokrajina je etnicki, odnosno zato sto na toj teritoriji zivi jedna manjina koja je na njoj vecina i koja zahteva neku autonomiju kroz koju moze da se izbori za vece prava u okviru drzave.

I ti manjini das pokrajinu bas u okviru teritorije u kojoj se nalaze i u okviru koje zive. I onda dodju Albanci i kazu mi smo vecina ovde i hocemo nezavisnost. Pa vecina ste zato sto su granice pokrajine bas i nacrtane tako da bi vi bili tu vecina, to je i poenta postojanja te pokrajine. Ali pokrajine, ne drzave. Kapirate li koliko nema smisla na osnovu toga traziti nezavisnost?

Onda mi treba da izbrisemo sadasnje granice pokrajine Kosovo i Metohija i da proglasimo i celu centralnu Srbiju za pokrajinu Kosovo i Metohija, pa ajde onda da vidimo da li ste vecina. Mozemo onda izaci na referendum o nezavisnosti.

Dakle, taj argument da vecina u okviru pokrajine koja je stvorena tako i zbog toga da taj narod tu bude vecina, ne moze biti razlog za nezavisnost.
Lako je dokazati da nesto nema smisla kada se banalizuje i uprosti istorija do granice apsurda.

Vrh