Srbi sa Kosmeta nisu da Kosovo i Metohija bude pokrajina, njima to ne treba, oni bi bili za to da u potpunosti budu jedno sa Srbijom.
A jedino bi Srbi sa Kosova mogli da zahtevaju da Kosovo i Metohija budu pokrajina iz nekih kulturno-istorijskih razloga.
Dakle, Kosovo i Metohija nije pokrajina iz nekih razloga zbog kojih su neke druge pokrajine sirom sveta dobile taj status, pa i Vojvodina, u smislu da je to teritorija koja ima neku sopstvenu i drugaciju istoriju, kulturu, multi-kulti element itd.
Jedini razlog zasto Kosovo i Metohija moze biti pokrajina je etnicki, odnosno zato sto na toj teritoriji zivi jedna manjina koja je na njoj vecina i koja zahteva neku autonomiju kroz koju moze da se izbori za vece prava u okviru drzave.
I ti manjini das pokrajinu bas u okviru teritorije u kojoj se nalaze i u okviru koje zive. I onda dodju Albanci i kazu mi smo vecina ovde i hocemo nezavisnost. Pa vecina ste zato sto su granice pokrajine bas i nacrtane tako da bi vi bili tu vecina, to je i poenta postojanja te pokrajine. Ali pokrajine, ne drzave. Kapirate li koliko nema smisla na osnovu toga traziti nezavisnost?
Onda mi treba da izbrisemo sadasnje granice pokrajine Kosovo i Metohija i da proglasimo i celu centralnu Srbiju za pokrajinu Kosovo i Metohija, pa ajde onda da vidimo da li ste vecina. Mozemo onda izaci na referendum o nezavisnosti.
Dakle, taj argument da vecina u okviru pokrajine koja je stvorena tako i zbog toga da taj narod tu bude vecina, ne moze biti razlog za nezavisnost.
Drugi razlog koji se navodi je gubljenje rata. Prvo samo id*** moze da pomisli da tu ima ispravne strane i da navija za bilo koju od dve zaracene strane, odnosno za Slobinu kriminalnu policiju i vlast ili za one teroriste njihove dole. Prljavi rat gde su svi krivi i gde su svi prekoracili mere. Dodje do bombardovanja, bez odobrenja UN, koje je isto zlocin, ali ajde da nema veze, mi se tu predamo i izgubimo, ali to opet ne dovede do nezavisnosti Kosova nego do rezolucije 1244.
I tu je tacka. Kosovsko proglasenje nezavisnosti 2008. godine je nelegitimno i nelegalno i u sustini ni nema veze sa dogadjajima 90ih i moglo se desiti i bez svih tih sranja, uostalom oni su vec i proglasili nezavisnost 1991. godine pre svega. To je opet samo vecina u okviru teritorije koju si formirao tako da oni tu budu vecina koja glasa za nezavisnost. Njima rezolucija 1244 i nas gubitak rata nije omogucio da mogu da se izjasne na referendumu, niti bilo koji drugi dokument.
Tako da, to je realnost i na tako bih gledao i da sam Kinez, Nigerijac, Francuz... I svaki objektivan i upucen u materiju Kinez, Nigerijac, Francuz... ce tako posmatrati stvari, ali ja kao Srbin treba da im dajem nezavisnost?
Slicna prica je i sa sankcijama. Bas ni u kakvoj obavezi nismo i samo bu**** moze uvoditi takve poteze. Srbija treba da bude jaka drzava koja ima snage da kaze ne takvim pritiscima i ne zatvara sebi vrata nikome. Nama treba Rusija jbg. Treba nam vise nego EU zemljama.
Da se mi uskladjujemo sa nekim ko vise ni ne prica o tome da cemo da udjemo tamo? Ne da vise nema ni datuma nego otvoreno kazu da ni ne znaju da li ce ih uopste i biti. Imate li ideju koliko puta vise novca EU clanice dobijaju od nas? Mi da nemamo ni njihove fondove, konkurse, investicije... ali i da radimo sta nam kazu i zatvaramo vrata svima ostalima?
Moze potpuno uskladjivanje sa EU, kad udjemo u EU ili budemo imali datum kada ulazimo u EU. I kada ja budem imao imao ista prava ovde koje ima moj brat koji zivi u EU zemlji i koji se namlatio para od EU fondova.
O Srebrenici mi je mucno sada da pisem, ali je Cuta lepo rekao - ne znam. I realno, to i trebaju strucni ljudi da odluce, a ne da se time bave na nivou pijanaca ispred dragstora. I ne znam ko ih to bije po usima da moraju da kazu da li je bio ili nije i ne znam za neki strasan i neizdrziv pritisak da se Srbija izjasni.
Ja sam pro-EU, pa nisam id***, smrad i izdajnik.