Šta je novo?

Izbori 2024

Ovako se Ceda popravio pre dolaska na intervju.. kao Lester u filmu Metak. :)

Poslednja izmena:
1. Zagorka Dolovac nije do Vučića, samo ukoliko ništa nije do Vučića već do nas samih. I samo u tom slučaju nije do Vučića, dakle mi smo krivi. Kao građani, kao društvo.

U suprotnom posmatrati pravosuđe kao nezavisnu granu vlasti gde nema pritisaka, nameštanja, protekcije od samog vrha... je u najmanju ruku smešno, a svakako naivno. Tužilaštvo deli sudbinu ostalih nezavisnih ili samostalnih institucija koje to u svojoj suštini nisu. Eto ja sam radio u NBS, ona nije deo izvršne vlasti nego samostalna i nezavisna institucija i nisam ja iznedrio J. Tabaković, nego Vučić direktno. I direktno se od vrha vlada tom "samostalnom i nezavisnom" institucijom. Po zakonu je odgovrna skupštini a ne izvršnoj vlasti. I naravno guverner ne bi smeo da bude stranačka ličnost.

Tako da ne razumem kako si odvojio tužilaštvo od Vučića.
Za Novu 2010. godinu Dolovac će ispod jelke dočekati funkcija Republičke javne tužiteljke - najznačajnije tužilačke pozicije u zemlji.
U to vreme se promenila vladajuća garnitura - od 2008. koaliciju čine DS i socijalisti.
(https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-57358184, https://www.istinomer.rs/akter/zagorka-dolovac/).

Ko god je imao prilike da makar malo bliže vidi rad našeg pravosuđa i zakonodavaca, verujem da deli utisak da braća Vučić udruženim kapacitetom ne bi to doveli u red za 12 godina, sve i da su hteli, a naravno da neće, a gde je tek policija koja se nije makla iz 19. veka, osim što se tiče zloupotrebe tehnologije, sudovi koji su totalni krindž, ma ne znam odakle bih krenuo da odmotavam to klupko užasa, Kafka i Musil su za ovo obdanište... Ako ništa, digitalizacija je dovela do toga da imamo malo čitljivije i malo pravopisno pismenije presude. Eto to je taj neki civilizacijski pomak u poslednjih 20-30 godina :ROFLMAO:

Mislim, tužilaštvo i sudovi su zemlja čuda i u daleko srećnijim i demokatičnijim državama od naše, nije da nešto očekujem od tih karaktera. Ako ćemo baš da tražimo odgovornost, možda da počnemo od famoznig Pravnog fakulteta? Šta ti ljudi rade??? Je l su porodili više taj nomokanon? Je l imaju oni neki komentar na dela svojih učenika? Ako se ne sme komentarisati preduzeće Zagy doo, može li neki komentar npr. o kvalitetu rada prekršajnih "sudova"? Ili bilo čemu? Je l sve njih samo Vučić sprečava "institucije da rade svoj posao", ili će svakom sledećem da ponude svoju najskuplju uslugu, da se prave mrtvi?

@Marcus Lupus

Slažem se sa presekom stanja, sa zaključkom koji pokusavaš odatle da izvučeš i ne baš. Da ima preletača ima, karijerista koji u odsudnom trenutku pristanu na nešto nečasno, ima, ali država i sistem te preduslove stvaraju. A ovde je sistem 1 čovek i od njega sve zavisi.

Ona da je radila kako valja ne bi sad tu bila. 🙂

Na PF svakakvog sveta pa i Miodrag Jovanović, Svetislav Kostić i drugi koji su se angažovali i progovorili na drugoj strani. Podržali proteste, potpisali proglas, gostovali svuda gde imaju pristup itd.

Да, зашто?
Не, гласаћемо за екипу Ивана Виденовића "мистер Вимблдона", Николе Самарџића који се из Драгослав Бокан мода из деведесетих прешалтао у мушку Латинку Перовић на стероидима коју предводи овај лик 😂
20231123_221033.jpg

Иначе, делиш твит Биљанице трола који је направљен од стране СНС бот тима.
Доста је занимљиво да је твит истог трол профила пре извесног времена у коме позива да се Србија поново бомбардује неопрезно фејвовала секретарка градског одбора ССП Града Београда, ако ћемо већ о "твитерсфери".

Poslednja izmena:
Ti SNS-ovci kod Vukovog spomenika su uvek tu na isturenom položaju kao po kazni. Skoro da mi ih je žao, vode bitku koju ne mogu da dobiju. Lete i iz grada, a i sa Zvezdare uskoro i posebno mi je drago da im pomažem u tome. :gobb:

Poslednja izmena:
Да, зашто?
Не, гласаћемо за екипу Ивана Виденовића "мистер Вимблдона", Николе Самарџића који се из Драгослав Бокан мода из деведесетих прешалтао у мушку Латинку Перовић на стероидима коју предводи овај лик 😂Pogledajte prilog 181526

Иначе, делиш твит Биљанице трола који је направљен од стране СНС бот тима.
Доста је занимљиво да је твит истог трол профила пре извесног времена у коме позива да се Србија поново бомбардује неопрезно фејвовала секретарка градског одбора ССП Града Београда, ако ћемо већ о "твитерсфери".
Упадљив је контраст између писма на ком је написана објава и вокабулара самог садржаја објаве.

~ Тадић је 249. на својој (парламентарној) листи, а Душко Вујошевић 248. Чак и да листа пређе цензус, Тадић као један од носилаца неће бити у парламенту
~ Београђани, ако сте били под утиском да немате за кога да гласате, дошао је крај вашим бригама. Није било извештавања ни о прикупљању потписа ни о подношењу листе ГИК
МВ.png

Čekaj Vacić na listi ima lika koji se zove Saša Nebriga Nebrigić? Jesu to uopšte prave osobe?
Јесу, није нам изборна процедура отишла баш толико фију. :) Дотични је био на листи ПОКС-а на београдским изборима 2018. године.

Vrh