Šta je novo?

Izbori 2024

A evo malo i Bekijevih, cuvena Politika:

Беки, баш си се потрудио око овог Обрадовиће, можда и допреш до мене, али не пре избора. Ја ту групацију "против насиља" видим као највећег такмаца и гласам за њих, без обзира што можда у први план нису истакли најбољег (да не кажем лошег) макар показао како је заједно са Вучићем цепао паризер.
После избора.... видећемо.

Mozda ima smisila glasati za SPN na republickom nivou, ali zbog Obradovica, na gradskom svakako nema.

Medjutim, mi smo stavili razanj, a zec je u sumi.
Niko ne moze da proceni efekte onolikih isplata "pomoci".

Posle ovoga

Холандија: Према првим подацима, највише гласова на парламентарним изборима освојила опозициона Партија слободе, коју води Герт Вилдерс

nema smisla nadati se ulazku u EU (a i saama ideja je glupa).
Sledi talas antievropskih vlada u EU.
Populacija EU drzava na silu je uterana u taj prokleti tor.
Neka umre evropski san!
Neka na groblju EU iznikne prijateljstvo suverenih drzava.

Poslednja izmena:
@Sweet Dee Mozes li objasniti deo koji je sporan u mom pisanju? Jel negde pisem da je sve propalo, da treba da se bojkotuje...? Cemu sluzi onda ova tema, da svi samo hvalospeve pisemo o SPN-u? Pogledaj gore recenice koje sam boldovao pa imas i ljude koji su 2018. bili na ulici dok je ovaj pio kafu sa Anom Brnabic. I jedan od njih je kandidat za gradonacelnika.
Rekao sam ti i ranije da se slazem sa tobom, nije problem da li je to tacno sto si napisao ili ne, vec samo da li je racionlano sada da preispitujemo izbor SPN-a kada smo tako blizu izbora, ako su napravili gresku to ce saznati posle izbora i bice mnogo vremena za price i ucenje na greskama. Sada moramo svi da glumimo da se slazemo i volimo, kad je vec napravljen takav izbor. Inace ja sam levicar po opredenjenju ali i evroskeptik, glasacu za jednu od opcija van SPN/SNS/SPS, prosto ne mogu da prihvatim lidere tih stranaka pa me teraju na bilo koji drugi izbor. Ali najvaznije je da izadjemo i glasamo.

Ja ću vas sad ostaviti pa vi uživajte dalje. Molio bih vas zbog vas samih da nekad malo više aktivirate mozak i ne odgovarete meni lično sa postovima tipa: i dalje je bolje od Vučića, ti bi da budeš u centru pažnje itd. A možete i bolje od ovih šala, ne valja Obradović, evo nam ga Čeda Jovanović, on je bolji verovatno. Bolji ste od toga.

Ne radi se o meni i da ja izvoljevam, radi se o činjenicama, ne znam što konstantno spuštate na lični nivo. Obradović umanjuje šanse za pobedu - činjenica. Ima boljih kandidata - činjenica. Ne treba nam takav profil u ovom trenutku - činjenica.

Mi smo sada trebali da budemo u euforiji i puni optimizma, opet se sve svelo da je bitno promeniti vlast odnosno diktaturu i da je bolji od Vulina i Čede Jovanovića... Jedina dva argumenta.

Ali nema problema, u pravu ste. Ta vaša konstantna priča o tome kako je meni moj glas nešto sveto i da ljudi poput mene misle da su nešto posebno... evo, nije problem, nema više mračenja ovde sa moje strane i neću umreti ako tamo zaokružim SPN, istina.

Samo što nešto ne vidim da će to isto uraditi dovoljan broj građana, a sada je postojala mogućnost da to urade. Ovo su prvi izbori gde postoji šansa i nada, na parlamentarnim prvi put da uopšte postoji kakva takva mogućnost da padne, a na gradskim su šanse sasvim realne. I moralo se bolje iskoristiti. I zato je tužno sve ovo i ne kukam ja ovde da dižem sebi ego i budem posebna pahuljica nego sam tužan i ogorčen.

No, ok, nije problem. Svi ovi kakvi god da su, i dalje su bolji od SNS ekipe. I da su isti, zdravo je i važno promeniti vlast.

Nisam čuo, kao na prošlim izborima, da se zalažu za obaveznu vakcinaciju, što je po meni veće kršenje ljudskih prava od bilo čega što je Vučić ikad uradio i u tom slučaju bih pre glasao za SNS, tako da, ne postoji neka prepreka da se izađe.

Ne radi se o meni i da ja izvoljevam, radi se o činjenicama, ne znam što konstantno spuštate na lični nivo.
Tako nas covek razmislja.
Vecina nije u stanju da se emotivno odmakne od tih ljudi.

Ti si racionalno stavio pod lupuu jednu karijeru, jednog laznog opozicionara.
Sigurno da je i Jeremic gad. Svi su oni gadovi.
Ali ipak, bio je dalje od "projekata" i javnih nabavki.

Kod Obradovica laznost i neuverljivost prosto vristi. Medjutim, kao sto Predgradje voli svog viteza od Bugojna, svog Kraljevica Marka, tako i urbani i obrazovani vole da klece pred raznim titulama.

Mentalitet tih ljudi je uzasan, desnica koja ne moze da se dogovori, levica koja to cini kad ih Ambasada plati.
Sve je to jadno.

I kada SNS ode, ako ikada ode, predstojace ogroman rad na prevaspitavanju naroda, na ucenju najosnovnijih tekovna kulture.
18.12. mi cemo biti isti kao 17.12.

Bez laži i prevare, samo činjenice, hronološki se dešava sve ovako:

2018. godine je savetnik Popovića u Vladi Ane Brnabić. Ne postoji nijedan podatak o bilo kakvom njegovom opozicionom delovanju, kritici vlasti... bilo šta.

2019. godine je više od 100 profesora BG univerziteta podržalo svojim potpisom žalbu u slučaju doktorata Siniše Malog. Samo jedan profesor sa FON-a je potpisao: redovni profesor katedre za elektronsko poslovanje Božidar Radenković. Obradović nije potpisao. Tako da, Obradović ne da nije bio prvi nego nije bio ni u prvih sto.

2020. godine se Obradović uključuje u sve nakon što je slučaj praktično već bio gotov.

2021. godina, januar: Savet za borbu protiv korupcije uputio je kabinetu premijerke Ane Brnabić Odluku o imenovanju pet novih članova Saveta, između ostalog i Obradovića, ali taj predlog nije prihvaćen. Odbijeni su jer su kritikovali vlast. Obradovićeva jedina kritika vlasti koja može da se pronađe je oko Siniše Malog, a i tu se priključio partizanima 1945. godine.

2021. godina, mart: Aktivira se odjednom na tviteru posle 8 godina (ili je obrisao sve što je pisao u međuvremenu). Od 2013. do 2021. nije imao potrebu da izrazi javno svoje nezadovoljstvo protiv vlasti na ovoj društvenoj mreži, ali tada, dva mesec nakon što je odbijen da ponovo ispija kafice sa Brnabićevom, postaje ljuti opozicionar.

Pogledajte prilog 181446

2021. godina, period posle marta: Odjednom postaje ljuti opozicionar, tvituje svašta protiv vlasti, počinje da gostuje na Novoj i sličnim medijima.

2022. godina: Nalazi se na listama Ujedinjeni za pobedu Srbije i Ujedinjeni za pobedu Beograda. Postaje poslanik i odbornik. Navodno je nestranački kandidat, ali je u međuvremenu postao član Stranke slobode i pravde.

2023. godina: Buć, eto njega za dve godine opozicionog delovanja i to ne nekog izraženog odmah kao kandidata za gradonačelnika.
Stojane, pocinje dnevnik

Građani Srbije koji su protiv SNS-a su jasno pokazali četiri stvari koje su im bitne:

- ekologija
Vic dana. Zašto nam zemlja izgleda kao jedna velika divlja deponija? Teško papirić u kantu baciti. I u nacionalnim parkovima majmuni bacaju đubre iz kola u prirodu. Seljaci desetkuju pčele nekontrolisano koristeći pesticide. Kontaminiraju sopstvena vodoizvorišta propusnim septičkim jamama, pa i njih ne prazne kako treba nego šibaju u prirodu. U rekama sve od flaše do veš mašine. Lože šta im padne pod ruku. Skidaju katalizatore i dpf filtere. Mi sami sebe uništavamo, kakav rio tinto...

Ne radi se o meni i da ja izvoljevam, radi se o činjenicama, ne znam što konstantno spuštate na lični nivo. Obradović umanjuje šanse za pobedu - činjenica. Ima boljih kandidata - činjenica. Ne treba nam takav profil u ovom trenutku - činjenica.
Potpuno su i pravu, ali to je gotova stvar, imamo to sto imamo.
Takodje izgleda da je dobar menadzer, bar ima iskustva, a to je najbitnije za gradnacelnika.

Ova tema me podseca na zgradu kojoj treba uraditi izolaciju, ali bukvalno, uvek ima nekih kontrasa, a zasto ovaj izvodjac, a zasto tako skupo, a zasto ta boja itd...
Brale, stavi to sto imas trenutno na raspolaganju najbolje i teraj, ili ces vecito ziveti u oronuloj zgradi.

Meni Obradovic nije nista gori kandidat od Ratka Ristica ili pomenute Danijele Nestorovic, svi su relativno nepoznati a imaju ok biografije, ne vidim nikakvu drasticnu promenu ko god da je bio.

To savetovanje ministra mi je isto glup spin. Zamisli strucnjak za inovacije i menadzment je angazovan kao savetnik za ministarstvo za inovacije. I mene da angazuju za projektovanje nekog softverskog sistema za javnu upotrebu naravno da ne bih odbio po defaultu. Valjda je korist svih gradjana Srbije a ne samo SNS-a da se javni projekti i sistemi odrade strucno. Ova zemlja koliko toliko jos uvek i funkcionise zato sto jos uvek po javnim preduzecima i ministarstvima jos ima ljudi koji savesno i strucno obavljaju svoj posao. Cela ta Miki Maus banalizacija gde drzava=SNS=Vućić i jeste ono u sta SNS zeli da nas ubedi.

Plus, sama cinjenica da SNS pusta te spinove gde je neko 'njihov' mi jasno govori da taj neko gotovo sigurno nije njihov. Da je trojanski konj valjda bi ga aktivirali nakon izbora, a ne pokusavali da ga delegitimisu pre. Isto to sada rade i Aleksicu pustanjem njegovih izjava iz 2012-2015 i Cuti sa nekim snimkom gde pristojno razgovara sa Vucicem.

Plus, sama cinjenica da SNS pusta te spinove gde je neko 'njihov' mi jasno govori da taj neko gotovo sigurno nije njihov. Da je trojanski konj valjda bi ga aktivirali nakon izbora, a ne pokusavali da ga delegitimisu pre. Isto to sada rade i Aleksicu pustanjem njegovih izjava iz 2012-2015 i Cuti sa nekim snimkom gde pristojno razgovara sa Vucicem.
E ovo, cim te napada SNS znaci da vredis, i da im predstavljas opasnost.
I Jeremiji su ono namestili da ne bi presao cenzus, a raja se pali na te klipove.

Meni Obradovic nije nista gori kandidat od Ratka Ristica ili pomenute Danijele Nestorovic, svi su relativno nepoznati a imaju ok biografije, ne vidim nikakvu drasticnu promenu ko god da je bio.

To savetovanje ministra mi je isto glup spin. Zamisli strucnjak za inovacije i menadzment je angazovan kao savetnik za ministarstvo za inovacije. I mene da angazuju za projektovanje nekog softverskog sistema za javnu upotrebu naravno da ne bih odbio po defaultu. Valjda je korist svih gradjana Srbije a ne samo SNS-a da se javni projekti i sistemi odrade strucno. Ova zemlja koliko toliko jos uvek i funkcionise zato sto jos uvek po javnim preduzecima i ministarstvima jos ima ljudi koji savesno i strucno obavljaju svoj posao. Cela ta Miki Maus banalizacija gde drzava=SNS=Vućić i jeste ono u sta SNS zeli da nas ubedi.

Ratko je godinama aktivan. Sto na ulici, selima, planinama... sto putem medija.

Nije frka, odradis posao za drzavu, za to si se skolovao, pokusas da pomognes onoliko koliko je do tebe. Naravno da bi tek bio uzas da su svuda samo SNS kadrovi, propali bi za tri dana skroz.

Samoooo, znas kako bih ja reagovao na takve optuzbe? Bum, post koji sam pisao 2013., bum fotografija mene na protestu jednom, drugom, trecem, cetvrtom...

Necu licne utiske iznositi vec ljudi sa kojima sam pricao - ne deluje kao nas.

Deluje kao da zivi u tom nekom svetu gde su i Brnabic, Vucic, Mali... odvojen od stvarnosti i realnosti.

Sta je taj covek radio i gde je bio svih ovih godina?

Kaze vecina da nece stranacki aktivnog coveka, da hoce nova lica... i Obradovic se pojavi kao takav, a onda kao ne valja opet. Pa ne valja zato sto nije morao da bude stranacki aktivan da bi bio protiv vlasti.

Ponavljam, evo kako se resava situacija - SNS mediji puste ono oko Popovica, Obradovic napise - da, pomagao sam kao ekspert za dobrobit drzave, ali evo gde je moje srce uvek bilo: i onda postavi tekstove iz 2015., fotografije sa protesta 2014.godine itd.

I bum gotovo, sah mat.

Moze i sad to da uradi.

Ratko je godinama aktivan. Sto na ulici, selima, planinama... sto putem medija.

Nije frka, odradis posao za drzavu, za to si se skolovao, pokusas da pomognes onoliko koliko je do tebe. Naravno da bi tek bio uzas da su svuda samo SNS kadrovi, propali bi za tri dana skroz.

Samoooo, znas kako bih ja reagovao na takve optuzbe? Bum, post koji sam pisao 2013., bum fotografija mene na protestu jednom, drugom, trecem, cetvrtom...

Necu licne utiske iznositi vec ljudi sa kojima sam pricao - ne deluje kao nas.

Deluje kao da zivi u tom nekom svetu gde su i Brnabic, Vucic, Mali... odvojen od stvarnosti i realnosti.

Sta je taj covek radio i gde je bio svih ovih godina?

Kaze vecina da nece stranacki aktivnog coveka, da hoce nova lica... i Obradovic se pojavi kao takav, a onda kao ne valja opet. Pa ne valja zato sto nije morao da bude stranacki aktivan da bi bio protiv vlasti.

Ponavljam, evo kako se resava situacija - SNS mediji puste ono oko Popovica, Obradovic napise - da, pomagao sam kao ekspert za dobrobit drzave, ali evo gde je moje srce uvek bilo: i onda postavi tekstove iz 2015., fotografije sa protesta 2014.godine itd.

I bum gotovo, sah mat.

Moze i sad to da uradi.
Pa imao je intervju u NIN-u 2020. Odbijen je za savet za borbu protiv korupcije 2021. zbog 'politickog aktivizma'. Realno je da ni tekst ni odbijanje nisu bas dosli mesec dana nakon sto je zatalasao prvi put. Koliko unazad mora da se ide? Prvi ozbiljni protesti su krenuli tek od 2016. i rusenja u Savamali.

Žake ubija Čedu 😂

Screenshot_2023-11-23-18-42-41-035_com.twitter.android_1.jpg

Vrh