Šta je novo?

Izbori 2024

U CG su to bili nagovestili pre izbora.
Kad bi 1% energije koju crpis ovde istrosio na citanje onoga o cemu toliko volis da pricas bilo bi nam bolje svima.

Kad bi 1% energije koju crpis ovde istrosio na citanje onoga o cemu toliko volis da pricas bilo bi nam bolje svima.

CG je imala nesto drugo. Vlada covek avan partiokratije.
Kao npr tadasnji premijer CG Krivokapic.

Apropo evrofanatizma i idiotizma.
U Holandiji pobedio je ne izborima Geert Wilders, covek koji je suverenista, protivnik ulaska stranaca i time apsolutno covek koji zeli da stiti interese domaceg stanovnistva. Slicno kao V. Orban.
Holandjani su konacno nasli sebe. Mogu da zamislim paniku u Briselu. Nadajmo se da ce i ostale core EU drzave izabrati politicare suvereniste.

To ce sve jos vise obesmisliti i smanjiti mogucnost da Srbija IKADA udje u prokletu EU.
To cini glasanje za SNS ili SPN totalno besmislenim.

2023-11-22_10-20-20.jpg

Aaa znaci sad nije tehnicka vlada nego 'covek van partiokratije'.

Interesantno bas je Krivokapic angazovan kao savetnik u ministartstvu Odbrane CG kod tog Mila kog je rusio. Ovde nam Beki objasnjava nedeljama da je to smrtni greh.

Aaa znaci sad nije tehnicka vlada nego 'covek van partiokratije'.
Moj lapsus i izvinjenje. MIslim da se to zove vlada eksperata.

ovo:
Član Skupštine slobodne Srbije advokat Božo Prelević izjavio je danas da bi opozicija, ukoliko pobedi na parlamentarnim izborima, trebalo da formira ekspertsku vladu.

Prelević je agenciji Beta kazao da je Srbiji neophodna promena političkog sistema, a ne partijskih knjižica, i da bi to mogla da obezbedi samo vlada sastavljena od stručnih ljudi.
„Aktuelna vlast je potpuno devastirala rad postojećih ministarstava i to je najkatastrofalnije što je moglo da nam se desi. Ekspertska vlada bi prvo trebalo da napravi saldo, da vidimo gde se Srbija nalazi, koliki su dugovi, šta je sve privatizovano i šta su obećanja prethodne vlasti, kao i šta je od ove zemlje ostalo, a da već nije oglodano“, rekao je Prelević.

To je to. Najbolj abi bila potouna demontaza politickog sistema zabrane rada partija, oduzimanje pasosa clanovima itd. Ali i ekspertska vlada bi bila nesto.
Jos samo da se nadje harizmatska licnost....

Da li ce ovo imati neki uticaj?

kako da ima kad....

Danica Popović: Vučić treba Zapadu da preda Kosovo, sada nisu zainteresovani za opoziciju​

Poslednja izmena:
Moj lapsus i izvinjenje. MIslim da se to zove vlada eksperata.

ovo:
Član Skupštine slobodne Srbije advokat Božo Prelević izjavio je danas da bi opozicija, ukoliko pobedi na parlamentarnim izborima, trebalo da formira ekspertsku vladu.

Prelević je agenciji Beta kazao da je Srbiji neophodna promena političkog sistema, a ne partijskih knjižica, i da bi to mogla da obezbedi samo vlada sastavljena od stručnih ljudi.
„Aktuelna vlast je potpuno devastirala rad postojećih ministarstava i to je najkatastrofalnije što je moglo da nam se desi. Ekspertska vlada bi prvo trebalo da napravi saldo, da vidimo gde se Srbija nalazi, koliki su dugovi, šta je sve privatizovano i šta su obećanja prethodne vlasti, kao i šta je od ove zemlje ostalo, a da već nije oglodano“, rekao je Prelević.
A u praksi:

Ističu da je od početka bilo jasno da je priča o Vladi koju bi činili isključivo eksperti bez političara, bila dobar izborni marketing ali ne i realna priča.

Prosecan covek pa onda:

Bukvalno istim tvojim kriterijumom ima 0/5.
Ima minimum 1/5. I politika u okviru necega sto se zove Ekoloski pokret i politika u okviru Djilasove stranke nisu isto.

Ovde se spominje ubistvo Ivanovica i Cvijana i kao prica da li hocemo vlast koja ubija ljude, te iste godine kada su u januaru ubijeni Ivanovic i Cvijan je Obradovic bio u kabinetu ministra Popovica u Vladi Ane Brnabic.

Ej, bre, covece, pricamo o 2018. godini. Ajde neki su se zeznuli u pocetku, tamo 2012. godine, moze se oprostiti, nekako, ali 2018. godine je SNS vec skroz ogoljen ko su i sta su.

Ljudi su krvarili na protestima, barikadama, vec su uveliko unistili zemlju, vec se desilo rusenje i ubistvo u Savamali i on ide da sedi tamo u kabinetu i slika se i smeje sa njima. I radi za njih i sa njima. Alo, bre, jeste normalni vi?

Opozicija je jako samouverena u pobedu, sto je velika greska! Budimo realni daleko da mogu da pobede.
U Beogradu pre ce se popickati nego dogovoriti o podeli vlasti

Ima minimum 1/5. I politika u okviru necega sto se zove Ekoloski pokret i politika u okviru Djilasove stranke nisu isto.

Ovde se spominje ubistvo Ivanovica i Cvijana i kao prica da li hocemo vlast koja ubija ljude, te iste godine kada su u januaru ubijeni Ivanovic i Cvijan je Obradovic bio u kabinetu ministra Popovica u Vladi Ane Brnabic.

Ej, bre, covece, pricamo o 2018. godini. Ajde neki su se zeznuli u pocetku, tamo 2012. godine, moze se oprostiti, nekako, ali 2018. godine je SNS vec skroz ogoljen ko su i sta su.

Ljudi su krvarili na protestima, barikadama, vec su uveliko unistili zemlju, vec se desilo rusenje i ubistvo u Savamali i on ide da sedi tamo u kabinetu i slika se i smeje sa njima. I radi za njih i sa njima. Alo, bre, jeste normalni vi?
Biti savetnik na javnom projektu ne znaci biti u kabinetu ministarstva. Bukvalno samo recitujes SNS spinove, sa sve ‘roknuo cimera’ pricom koju su pakovali Jankovicu.

I selfi i pricu o savetovanju je SNS sirio. Aj sto je smesno da oni cinjenicu da je neko saradjivao sa njima predstsvljaju kao kompromitujucu, al da se neko ko se predstavlja kao neki slobodnomisleci opozicionar tako popali na pricu i smara sa time 50 strana, to i nije tako smesno.

Poslednja izmena:
Opozicija je jako samouverena u pobedu, sto je velika greska! Budimo realni daleko da mogu da pobede.
U Beogradu pre ce se popickati nego dogovoriti o podeli vlasti
Dodao bih da je vazno da se uopste ne napadaju medjusobno, pa svaki glas/odbornik ce im biti potreban ako uopste zele da vladaju Beogradom. Republicka vlast ce da ostane jos daleki cilj, ali mora od necega da se krene.

2018. godina:

Na osnovu merenja indeksa demokratičnosti za 2018. godinu od strane magazina The Economist, Srbija je svrstana u kategoriju zemalja „nepotpune demokratije”, koju karakteriše načelno poštovanje sloboda u izbornom procesu, ali i prisustvo izraženih problema u vidu kršenja medijskih sloboda, nedovoljno razvijene političke kulture, niskog nivoa učešća građana u političkim procesima i problema u funkcionisanju vlasti i administracije.

Organizacija Freedom House je u izveštaju za 2018. godinu navela da je Srbija zemlja koja ima konstantan pad u indeksima slobode nakon dolaska Vučića na vlast, kao i da je u jednoj godini izgubila status „slobodnih” i svrstala se u kategoriju „delimično slobodnih” zemalja.

Dana 16. januara 2018. u ranim jutarnjim časovima izvršen je atentat na Olivera Ivanovića ispred sedišta njegove stranke od strane nepoznatih počinilaca. Iako je Aleksandar Vučić nekoliko puta tokom 2018. godine najavljivao da postoji napredak u istrazi i da će biti javno dostupne informacije o ubistvu, godinu dana od atentata vlasti Srbije nisu objavile osumnjičene i detalje ubistva.

23. novembra 2018., došlo je do fizičkog incidenta, u kome su nepoznata lica napala lidera jedne od članica Saveza, Levice Srbije, Borka Stefanovića, te nekoliko njegovih stranačkih kolega. Stefanovića su nepoznate osobe udarile metalnom šipkom u potiljak, onesvestivši ga, a potom su ga i šutirale na zemlji. Njegovom kolegi Bobanu Jovanoviću su izbijeni zubi, a incident je prekinuo jedan policajac u civilnoj garderobi, koji je bio prisutan.

Od novembra 2018. do kraja 2019. godine, Telekom, koji je većinski u državnom vlasništvu, kupuje Kopernikus, Radijus Vektor, AVcom i druge male operatere. Za to je podigao kredit od 600 miliona evra koji se delom otplaćuje iz državnog budžeta

Vladimir Cvijan je nestao je iz javnog života 2014. godine. Preminuo je 5. januara 2018. godine nakon utapanja u reci Dunav u Beogradu pod sumnjivim okolnostima. Njegova smrt je bila skrivena od javnosti tri godine, sve dok nije otkrivena u martu 2021. Razlozi zbog kojih je njegova smrt toliko dugo bila skrivena od javnosti još uvek nisu poznati.

Novinaru Milanu Jovanoviću je zapaljena kuća u sred noći.
U kući je spavao sa ženom, ali su oboje uspeli da se izvuku živi. Piroman je posle paljenja pucao na vrata nadajući se da pogodi Milana. Milan je optužio predsednika opštine Grocka, Dragoljuba Simonovića da stoji iza napada. Dragoljub Simonović je član glavnog odbora Srpske Napredne Stranke, a Milan je godinama pisao o korupciji u Grockoj.

Bomba, eksplozija, požar, tuča, policija, privatno obezbeđenje, suđenja, zatvor - ne, ovo nisu fragmenti akcionog trilera, već deo prave ljudske drame koja se mesecima unazad odvija u selu Rakita.
Stotinama kilometara daleko od srpske prestonice, prepušteno samo sebi, zabačeno seoce postalo je bojno polje i ključna tačka otpora protiv izgradnje mini-hidroelekrana zahvaljujući neprestanoj borbi meštana i aktivista inicijative Odbranimo reke Stare planine.

4.9.2018. Više hiljada Piroćanaca, ali i građana iz drugih delova Srbije, glasno je sa Crvenog trga poručilo da „hoće reke, a ne cevovod". Jedan od pokretača inicijative „Odbranimo reke Stare planine", Aleksandar Jovanović Ćuta, kaže da će „ljudi sami brinuti o Staroj planini". „O rekama Stare planine odlučivaće ljudi koji pored njih vekovima žive", rekao je Jovanović okupljenim građanima, koji su ga ispratili aplauzom i povicima odobravanja. Dekan Šumarskog fakulteta u Beogradu, dr Ratko Ristić, nazvao je pirotski protest „najlepšim i najveličanstvenijim skupom o zaštiti životne sredine". Profesor Ristić je član republičke revizione komisije za projekte od značaja za Republiku Srbiju. Još u decembru 2017. godine, napisao je negativan izveštaj povodom predloga da se usvoji projekat za MHE Pakleštica na reci Visočici. „Male hidroelektrane ne zagađuju okolinu, one je potpuno uništavaju", kaže profesor Ristić.

Za to vreme: Tokom 2018. Vladimir Obradović je bio savetnik Nenadu Popoviću, ministru bez portfelja u prvoj vladi premijerke Ane Brnabić i osnivaču Srpske narodne partije.

677z381_1234.jpg

F-PgG2_XUAAjgTC

Ako je bilo tako strasno te 2018. god zasto ti nisi tada glasao?

Nisi citao te clanke do prosle godine jel?

Poslednja izmena:
Biti savetnik na javnom projektu ne znaci biti u kabinetu ministarstva. Bukvalno samo recitujes SNS spinove, sa sve ‘roknuo cimera’ pricom koju su pakovali Jankovicu.

I selfi i pricu o savetovanju je SNS sirio. Aj sto je smesno da oni cinjenicu da je neko saradjivao sa njima predstsvljaju kao kompromitujucu, al da se neko ko se predstavlja kao neki slobodnomisleci opozicionar tako popali na pricu i smara sa time 50 strana, to i nije tako smesno.
Nema bre nikakvog kompromisa sa njima, ni savetovanja, ni sedenja, ni slikanja, nista. Takvi ljudi nam trebaju, ovakvi kao Obradovic ako su vec jednom tu nesto muljali, kako mozemo da znamo da nece opet? Iskustvo govori da hoce. Ne trebaju nam takve face, sta ti nije jasno?

Nek on radi to u svoja cetiri zida, njegova stvar, ali on je ocajan kandidat. Licno ga ne bih nesto preterano cenio kao coveka koji nije kandidat za gradonacelnika, ali to bi bio moj problem. Mada ne bih ni znao za njega.

Kao i Jankovic, ja ne tvrdim nista od ovoga, ne tvrdim ni da je SNS ili Vucic ubio ili na bilo koji nacin povezan sa ubistvima Cvijana i Ivanovica, nije na meni da donosim takve zakljucke i presude, to je posao za policiju i tuzilastvo. Jednako tako i ne tvrdim da je Jankovic ubio cimera, ali covece pa ne mozes coveka sa takvom biografijom da stavis za kandidata za predsednika. Da sam ja na njegovoj poziciji, iako znam da sam nevin, sklonio bih se i prepustio mesto nekom koga ne mogu da diskredituju nikako i samim tim povecao sanse da Srbija skine sa grbace SNS i Vucica.

Isto vazi i za Obradovica. DSS, Popovic savetnik, Brnabic slike... Sori decko, ali ne moze.

Ako je bilo tako strasno te 2018. god zasto ti nisi tada glasao?

Nisi citao te clanke do prosle godine jel?
Te godine nisu bili izbori, a sledece izbore je i opozicija bojkotovala. Uostalom, to je moja stvar, nisam ja kandidat za gradonacelnika. I glasao, ne glasao, nisam sigurno saradjivao sa njima.

Nista, rusi koaliciju, sve iz pocetka, Beki nece Obradovica i to je to... :rolleyes: :unsure:

Jeste mu mrlja što je bio savetnik u vladi AB, 2018. mada ne i član SNS. Ipak bio je prvi ko je progovorio o plagijatu doktorata S. Malog i nije zdušno podržavao tu vladu. Čudno je da nisu istakli boljeg kandidata, al ne mogu da padnem na sns podmetačine takođe...

Na republičkim sigurno glasam za SPN, jer druge nam nema. A oko gradskih, voleo bih da moj glas ide tamo gde se cenzus sigurno prebacuje... Ako i tu budem zaokružio SPN neće biti drage volje al ipak biramo odbornike u skupštini grada, a da li će baš Obradović imati većinu za gradonačelnika ostaje da se vidi.

Ja sam te davne 2018. dobio otkaz (pri tom još nemam prvostepenu presudu pa već imam osnov da povedem novi postupak za suđenje u razumnom roku) i te kako se već znalo i videlo na svim nivoma na kakve su podmetačine sposobni... U njihovim redovima je i tada bilo kukavički sedeti. Ja sam ih tako sve odreda posmatrao (rukovodstvo i funkcionere). Ali trudim se da racionalno sagledam stvari i izaberem manje zlo za ubuduće.

@Sweet Dee Mozes li objasniti deo koji je sporan u mom pisanju? Jel negde pisem da je sve propalo, da treba da se bojkotuje...? Cemu sluzi onda ova tema, da svi samo hvalospeve pisemo o SPN-u? Pogledaj gore recenice koje sam boldovao pa imas i ljude koji su 2018. bili na ulici dok je ovaj pio kafu sa Anom Brnabic. I jedan od njih je kandidat za gradonacelnika.

Mada je prilicno jadno da neko kome politicki kompas izgleda ovako

img_20230425_012224-jpg.160078

glasa za Dveri i Zavetnike. Hvala na tome divnom rukovodstvu SPN-a. Ja bih se zapitao sta radim kad bi mi ljudi koji bi trebali da budu moji glasaci ovako odletali u njima strane stranke. A naravno da nisam jedini.

Te godine nisu bili izbori, a sledece izbore je i opozicija bojkotovala. Uostalom, to je moja stvar, nisam ja kandidat za gradonacelnika. I glasao, ne glasao, nisam sigurno saradjivao sa njima.
Pa eto po mojim kriterijumima, ko nije glasao od 2012-2022., a svestan je svega sto si ti gore nabrojao, prakticno jeste saradjivao sa njima. Ko siri SNS spinove, saradjuje sa njima.

Ti mene (i nas) ovde nesto ubedjujes i postavljas neke nekompromisne crvene linije i kriterijume a sam nisi ispunio minimum.

Ne svidja ti se, ok, glasaj za drugu listu ili nemoj glasati ko sto i do sad nisi. Al brate dokle vise ovo trazenje paznje, liste su gotove, to je sto je. Prosle godine sa neglasanjem, ove sa Obradovicem, nisi bas centar sveta da pred svake izbore 50% ove teme odlazi na neko ubedjivanje tebe.

@Beki Tako sam pročitao da li u Danasu ili negde... Stvarno ne znam više šta da pratim od medija... Možda ću i ja kao levo liberalan morati da glasam za Dveri Zavetnike na gradskim... 🙄

Mada Milica nije izričito odbacila mogućnost saradnje sa sns nego sa svima onima gde se programi ne poklapaju..

Za Jovanovića bih rado na gradskim da znam da prebacuje cenzus.

Najradije bih za zelenoleve da idu samostalno al ne idu... Tako da možda budem morao za SPN. Tu još nemam definitivan stav kao za republičke.

Pa eto po mojim kriterijumima, ko nije glasao od 2012-2022., a svestan je svega sto si ti gore nabrojao, prakticno jeste saradjivao sa njima. Ko siri SNS spinove, saradjuje sa njima.

Ti mene (i nas) ovde nesto ubedjujes i postavljas neke nekompromisne crvene linije i kriterijume a sam nisi ispunio minimum.

Ne svidja ti se, ok, glasaj za drugu listu ili nemoj glasati ko sto i do sad nisi. Al brate dokle vise ovo trazenje paznje, liste su gotove, to je sto je. Prosle godine sa neglasanjem, ove sa Obradovicem, nisi bas centar sveta da pred svake izbore 50% ove teme odlazi na neko ubedjivanje tebe.
Postoje pravila foruma i postoji urednik. On ocenjuje, prateci pravila, da li neko pise preko mere, pise nesto sto je nedozvoljeno i slicno. Ne ti tako odokativno. Tako da, blize se izbori i smena rezima pa se navikavaj malo na postovanje pravila, a ne da odlucuje svako kako mu dune ;)

@Beki Tako sam pročitao da li u Danasu ili negde... Stvarno ne znam više šta da pratim od medija... Možda ću i ja kao levo liberalan morati da glasam za Dveri Zavetnike na gradskim... 🙄

Mada Milica nije izričito odbacila mogućnost saradnje sa sns nego sa svima onima gde se programi ne poklapaju..

Za Jovanovića bih rado na gradskim da znam da prebacuje cenzus.

Najradije bih za zelenoleve da idu samostalno al ne idu... Tako da možda budem morao za SPN. Tu još nemam definitivan stav kao za republičke.
Jovanović prebacuje cenzus. Ako misliš na Miloša i ne postoji neko drugi.

Vrh