Šta je novo?

Izbori 2024

Београд на води је урбанистичка наказа, јер је уништена визуелна и функционална веза града и реке. То је пројекат који је омогућио исисивање огромних сума новца из система јавних финансија и наравно да га не можете срушити, неки људи су тамо нешто купили и платили. Али под хитно треба зауставити планиране процесе ширења Београда на води – каже за Данас проф. др Ратко Ристић, кандидат за градоначеника Београда коалиције Двери и Заветници на предстојећим изборима.

Рушење Београдског сајма да би се на том простору проширио комплекс Београда на води Ратко Ристић оцењује као „скандалозно“ и додаје да би то било „убијање културног идентитета нашег града и читаве наше заједнице“.

Али стране компаније долазе и имају интерес да копају у Србији. И ако знате да је у Португалији пре неколико дана спроведена истрага због коруптивних радњи у вези са експлоатацијом литијума, онда можете разумети зашто су заинтересовани за Србију. Нажалост, ми смо препознати као земља са високим степеном корупције, ниским стандардима заштите животне средине и често одсуством примене правих мера у њеној заштити. У последње време имамо једну мантру која се пласира преко неких телевизија са националном фреквенцијом и преко токсичних српских таблиода, а коју заговарају аналитичари за све и свашта говорећи да је несхватљиво зашто Србија не искористи своју литијумску шансу.
Када чујете Вучића који стално жали што је пропустио шансу, то наставља Ана Брнабић и имате мало више стилизовану министарку Ђедовић која то пакује у неке европске директиве, меморандуме, споразуме о разумевању, ви схватите да они нису одустали од реализације пројекта Рио Тинто. Ја имам дубоки порив који је везан и за моју професију, будући да се више од 30 година бавим заштитом земљишта, заштитом вода, превенцијом поплава и очувањем шумских екосистема. Да живимо у уређеној земљи у којој се спроводе донети закони, у којој инспекција ради свој посао, а министри слушају рационалне аргументоване предлоге стручњака, ја вероватно никад не бих изашао у први план јер не бих имао разлог да дижем свој глас против нечега.

ovako govori pravi kandidat, a ne sluzbenici Ambasade.

Цвијетин Миливојевић: Зашто опозиција не „замрзне“ све предизборне активности због противзаконитог сукоба интереса „председника свих грађана Србије“ и имењака изборне листе СНС-а?

mozda nije kasno za bojkot

Poslednja izmena:
Govori se o smrdljiovom Vracaru.
Ali gradnja investitorskih zveri, ucinila je kraj izmedju Ruzveltove i Starine Novaka uzasno smrdljivim.
Tu se ni dim od automobila ne razilazi zbog uskih ulica i visokih zgrada.

I sta kaze Djilas na rusenje Sajma? Jel mu se svidja Expo 27' ?
Jel i on misli da smo bolji od Svaba i Hrvata?

Danas su se na više SNS stranica pojavili snimci u kojima se targetiram jer sam prikupljao potpise za koaliciju Srbija protiv nasilja na Zvezdari.

Ukoliko mi se nešto dogodi direktno smatram SNS odgovornim za podstrekivanje nasilja. Mi smo svetlo, a oni su tama. Pobedićemo ih!!!
„Беобилд против насиља

Људи попут тебе су светло, они који својим ликом, делом и именом стоје иза онога што заступају.

Оде глас моје бабе Шешељу и српским радикалима: https://beta.rs/content/193810-rist...ma-svog-lekara-na-raspolaganju-24-sata-dnevno.

Da bude prisutan da me moja majka ne pita ko je taj covek i da ne kaze da ni ne zna kako izgleda, a glasa za tu opciju decenijama.

Sta da radi? Da iskace iz frizidera. Bar na ovim medijima koji imaju istog gazdu kao on.

Samo kazi da je slican Jakovu Milatovicu, ali zgodniji, ima stucovanu bradu i skuplje gilje. :) doduse, Jakov ima krasnu zenu, a za ovog ne znamo jel svalercina ili kucni tip, mackar ko Kostunica

Ђоле НСПМ
НСПМ.png

Ajde da uzmemo nakon predaje potpisa sve dogadjaje, na predaji su bili i Cuta i Obradovic. Cuta radi svoje kao svaki dan, nije nikakav kandidat nigde, Obradovic je kandidat za gradonacelnika, ima mesec dana do izbora i trebao bi puta pet da bude aktivniji u odnosu na Cutu.

Dakle, nakon predaje potpisa, Obradovic sve sto je uradio je da je potpisao neki papir u svojoj kancelariji.

A Cuta je imao konferenciju za stampu, gostovao na N1 i gostovao na Novoj. Da ne pricam o onom upadanju u Metropol pre neki dan.

IMG_20231111_105457.jpg

IMG_20231111_105552.jpg

IMG_20231111_105616.jpg

Vrh