Šta je novo?

Izbori 2024

Obradović kako sada stvari stoje, a može da me demantuje, nije nista više nego onaj dr čćić koji je kao bio gradonačelnik dok je Vesić bio gradonačelnik.

Odnosno, Ana Brnabić Aleksandru Vučiću.

Odnosno ono što su u stvari oni i prvi patentirali - Mirko Cvetković Borisu Tadiću.

Pozdravili te Zoran Lilic i Milan Milutinovic

Zna se ko je prvi zapoceo sva sranja u ovoj drzavi

Sreo sam ga u liftu pre neki dan, pa mi je tu rekao

Ako te jos nesto zanima pisi, da ga pitam kad ga sledeci put sretnem
pozdravi Djilasa, reci mu da opoljubi prsten kad ode kod Hulje

Jel se to meni cini ili u Beogradu krenula predizborna akcija da redovnije se ciste, peru ulice? Moju ulicu nisu prali kd pocetka deptembra a evo vec 2x u novembru.

SPN se sastoji od proevropskih političkih stranaka koje se suprotstavljaju vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci.[16][21] Obradović je na konferenciji za novinare 27. oktobra najavio da koalicija planira da u bliskoj budućnosti objavi svoj program za Beograd.[22] Tepić je SPN opisala kao proevropskom koalicijom.[23]

Dragan Đilas, predsednik SSP, založio se da će SPN penzionerima ili naslednicima preminulih penzionera vratiti penzije koje je Vlada Aleksandra Vučića snizila 2014.[24] Vučićeva vlada je u 2014. godini smanjila plate i penzije u javnom sektoru za 10—10,5% zbog visokog javnog duga Srbije.[25] Đilas je takođe obećao da će SPN „pobediti korupciju”, „dovesti stručne ljude na odgovorne funkcije”, povećati plate, uložiti u obrazovanje i razbiti monopole.[25] Đilas je u intervjuu sa Ljubicom Gojgić rekao da u njegovim izjavama „nema ni ’p’ od populizma”, rekavši da „u budžetu ima dovoljno para ukoliko se odustane od nekih besmislenih i preskupih projekata, kao što je izgradnja nacionalnog stadiona, za čiju namenu je predviđeno oko milijardu evra”.[26] Obradović je rekao da će kao gradonačelnik Beograda „konkretno da se bavi beogradskim prigradskim naseljima”.[27]

Aleksandar Jovanović Ćuta, vođa EU, rekao je da će, prema njegovom mišljenju, primarni zadatak SPN-a biti „iskorenjivanje gladi”, rekavši da „imamo desetine hiljada gladne dece, pola miliona ispod praga gladi, a dva miliona ljudi na ivici gladi”.

Znaci SPN u stvari nema program, pa se u nedostatku istog lansiraju liste besmislica.
Sta to znaci "proevropska stranka" ili "povedicemo korupciju"? Prazne ideoloske floskule, nistavilo.

Recite nesto konkretno, o evrobotovi! Sta cemo sa litijumom, sta sa Expom, sta u vezi rusenja Sajma.

Samo naivan i ogranicen moze da glasa za stranke cije je delovanje u buducnosti ???.
Barem posle iskustava sa SNS posle 2012.
Ja takodje poznajem gospodina Djilasa jer sam bio njegov komsija. Radi se bahatoj i nadmenoj osobi. Slicnoj recimo Vuku Jeremicu, ali Vuk je barem protiv kopanja litijuma.

На крају Народна странка има много конкретнији програм од СПН, јер се отворено залаже за:
- трајну забрану копања литијума у Србији;
- штампање уџбеника за српске ђаке од стране домаћих, а не страних издавача;
- укидање извршитеља;
- забрану продаје земљишта и природних богатстава странцима;
- већа улагања у пољопривреду;
- смањивање превеликих улагања у стране инвестиције и веће субвенционирање домаћих;
- одбијање Француско-немачког споразума;
- испуњавање захтева протеста "Србија против насиља" ;
- лустрацију и реваншизам.
За то време, за СПН једино што знамо јесте да би испунили захтеве протеста које су организовали и да би наводно смањили инфлацију и реформисали правосуђе, али уопште нису објаснили како би конкретно то урадили.

Znaci SPN u stvari nema program, pa se u nedostatku istog lansiraju liste besmislica.
Sta to znaci "proevropska stranka" ili "povedicemo korupciju"? Prazne ideoloske floskule, nistavilo.

Recite nesto konkretno, o evrobotovi! Sta cemo sa litijumom, sta sa Expom, sta u vezi rusenja Sajma.

Samo naivan i ogranicen moze da glasa za stranke cije je delovanje u buducnosti ???.
Barem posle iskustava sa SNS posle 2012.
Ja takodje poznajem gospodina Djilasa jer sam bio njegov komsija. Radi se bahatoj i nadmenoj osobi. Slicnoj recimo Vuku Jeremicu, ali Vuk je barem protiv kopanja litijuma.
Ono je skinuto sa wikipedie, kao zbir izjava, a praksa je jedno, a prica drugo. Kakva ce praksa biti, ne mozes znati unapred. Ono sto je cinjenica, je da je sadasnji vladar razvalio institucije i unazadio tesko steceni nivo demokratskih sloboda i postovanja zakona u odnosu na period pre 2012.

Ono je skinuto sa wikipedie, kao zbir izjava, a praksa je jedno, a prica drugo. Kakva ce praksa biti, ne mozes znati unapred. Ono sto je cinjenica, je da je sadasnji vladar razvalio institucije i unazadio tesko steceni nivo demokratskih sloboda i postovanja zakona u odnosu na period pre 2012.
tacno. Samo ja ponasanje sadasnjeg vladara posmatram kao posledicu ponasanja ondasnjih vladara.
Prezirali su provinciju, seljake, predgradje, nazivali ih krezubima.

Njegovo ponasanje posmatraj kao posledicu njegovog mentalnog sklopa i uz to mentalitet dela Srba.

Ja vidim kontinuitet tzv zute vlasti i SNS-a.
Zar kadrovi kao sto su Vesic, Dinkic ili Dr. Mali ne potvrdjuju to?
Kontinuotet kadrova, kontinuitet kolonijalnog ponizavanja, kontinuitet evropfanatizma. I najvaznije, model pljacke koji su napravili Labus/Dinkic/Djilas i ostali DS tajkuni, sada usavrsen od strane SNS.
Na usnama Vodje/Hulje uvek je floskula "evropski put". Cak i nasi desnicari, odnosno HUljini podrepasi forsiraju tu floskulu.
Znaju da narod masta o nekakvom nebuloznom miksu secanja na SFRJ i secanja gastarbajtera iz sedamdesetih dok je u EU jos postojala socijaldemokratija.
Evropski put danas, to je put podrzavanja genocida.

Zapamtite moje reci.

Poslednja izmena:
Ретки су ултиматуми који странке у протекле 23 године нису испуниле. Чак и да одустану од једног ултиматума, ЕУ и остали нацисти ће поставити нови који ће власт испунити, и то ће им успевати док год људи буду веровали да ће нам бити боље када добијемо званично статус колоније...

На крају Народна странка има много конкретнији програм од СПН, јер се отворено залаже за:
- трајну забрану копања литијума у Србији;
- штампање уџбеника за српске ђаке од стране домаћих, а не страних издавача;
- укидање извршитеља;
- забрану продаје земљишта и природних богатстава странцима;
- већа улагања у пољопривреду;
- смањивање превеликих улагања у стране инвестиције и веће субвенционирање домаћих;
- одбијање Француско-немачког споразума;
- испуњавање захтева протеста "Србија против насиља" ;

За то време, за СПН једино што знамо јесте да би испунили захтеве протеста које су организовали и да би наводно смањили инфлацију и реформисали правосуђе, али уопште нису објаснили како би конкретно то урадили.

MIslim, da onaj ko razmislja principijelno treba da glasa za NS.
Ja cu za trenutak zaboraviti na bahatog Jeremica i glasacu za njih zbog programa. Ova lista gore, to je ono sto treba Srbiji.

Ђорђе Вукадиновић подржао листу Народне странке: Јасна национална и државотворна политика, поштени и самостални​

Niko drugi u stvari nema opozicioni program. To je logican zakljucak.
To odgovara mom shvatanju da je u Srbiji oko 5% gradjana nije radikalski nastrojeno. SNS, SPN, Dveri i svi ostali, po mentalitetu i shvatanju sveta su u stvari radikali, putinofilska ili evrotalibanska varijanta.
Sve ukazuje da ako, smo vec ucenjeni da glasamo, pre svega delovanjem Djilasovih kolaboracionista, onda treba da glasamo za NS.
To kazem ja, koji bih voleo bojkot i kraj parlamentarnog sistema.

Svi koji mogu treba da im doniraju novac.

Poslednja izmena:
Ja vidim kontinuitet tzv zute vlasti i SNS-a.
Zar kadrovi kao sto su Vesic, Dinkic ili Dr. Mali ne potvrdjuju to?
Kontinuotet kadrova, kontinuitet kolonijalnog ponizavanja, kontinuitet evropfanatizma. I najvaznije, model pljacke koji su napravili Labus/Dinkic/Djilas i ostali DS tajkuni, sada usavrsen od strane SNS.
Na usnama Vodje/Hulje uvek je floskula "evropski put". Cak i nasi desnicari, odnosno HUljini podrepasi forsiraju tu floskulu.
Znaju da narod masta o nekakvom nebuloznom miksu secanja na SFRJ i secanja gastarbajtera iz sedamdesetih dok je u EU jos postojala socijaldemokratija.
Evropski put danas, to je put podrzavanja genocida.

Zapamtite moje reci.
Postoji u nekim elementima kontinuitet, ali je nacin vladanja i razaranje institucija, medijske nakaze poput Informera, Pinka i Hepija, veoma razlicit ambijent za zivot.

Pitanje: kako u praksi izgleda lustracija?

Koliko znam, iako sam bio mali, lustracije nije bilo posle 5. oktobra i to je bila glavna zamerka.

Na koji način se lustracija izvršava - momentalni otkaz i zabrana zapošljavanja? Čime se posle ti ljudi koji su žrtve lustracije bave? Postaju socijalni slučajevi ili se prekvalifikuju na nešto drugo?

Pitanje: kako u praksi izgleda lustracija?

Koliko znam, iako sam bio mali, lustracije nije bilo posle 5. oktobra i to je bila glavna zamerka.

Na koji način se lustracija izvršava - momentalni otkaz i zabrana zapošljavanja? Čime se posle ti ljudi koji su žrtve lustracije bave? Postaju socijalni slučajevi ili se prekvalifikuju na nešto drugo?
ne treba od njih pravito socijalne slucajeve

zabrana postavljanja na sefovske pozicije u javnim preduzecima,
zabrana javnog nastupanja,

ja bih dodao i zabranu izlaska iz zemlje n 3 godine

medjutim, postoji SNS plemstvo, ljudi koji ne dolaze ba posao i primaju plate
mislis da ih treba ostaviti da zive o nesem trosku? Imaj u vidu da se radi o dnu dna.

Postoji u nekim elementima kontinuitet, ali je nacin vladanja i razaranje institucija, medijske nakaze poput Informera, Pinka i Hepija, veoma razlicit ambijent za zivot.
mislim da je broj tih elemnenata takav, da se generalno moze reci da se radi o kontinuitetu delovanja srpske politicke elite koja je oduvek zelela da uniste sve instituicije, da za sebe stvori prostor slobodan od zakona, morala i empatije, i da u njemu krade.

Vrh