Šta je novo?

Izbori 2024

Tako je. Radojcic i Veselinovic nisu nikakvi pioni Hulje.
Veselinovic je pre nekoloko godina isamarao Batu Andreja u nekom restoranu u NS.
Pa i Veselinovića priveli na informativni razgovor 😂
Valjda ga i poligraf kačili.
Krenuo da diskredituje svakog ko može neki vid otpora da pruži na severu Kosova.
Jedino ga možda je*e što i Radojčić i Veselinović previše znaju

Tako je. Radojcic i Veselinovic nisu nikakvi pioni Hulje.
Veselinovic je pre nekoloko godina isamarao Batu Andreja u nekom restoranu u NS.

Ако је тако, нека онда Радоичић и Веселиновић реше то и ураде бар нешто корисно за Србију.

Juce je na Rts 3. bila odlicna emisija o 27. martu.
Kada su pucisti izveli puch i primili pare od Ambasade UK, pitali su Engleze kada ce stici obecana vojna pomoc i "iskrcavanje"..
.
Razocarani, poslali su telegram u Berlin i kleli se da oni postuju sve medunarodne obaveze, da nisu tako mislili, da je sve to bilo samo jedan ozliv nezadovoljstva i unutrasnja stvar...
Taj nivo gluposti, naivnosti kod vodja, ta pijana lakoca i spremnost dacse za malo novca protrace stotine hiljada zivota obicnih ljudi, to je sustina srpskog shvatanja politike, od pocetka.

Belorusija je prestala da bude zemlja na koju se neko može ugledati po pitanju bilo čega onog momenta kada je njen predsednik proglasio sebe faraonom, počeo nasilno i divljački da guši svako drukčije mišljenje i promenio Ustav tako da može da vlada doživotno.

I nije suverena.

Da dodam Bekiju. Mi smo u očima Zapada ruska eksklava i to je vekovima tako.
Naš medjunarodni položaj zavisi od položaja i ugleda Moskve.
Jedan od imperativa "Engleza" je da nemamo izlaz na toplo more. To su uradili i Bugarima koji su selektivno saveznici sa Rusima i Nemcima. Nisu im dali da izadju na Egek iako je ušće Vardara i Strume bilo naseljeno Bugarima kao i region jugozaoadno od Soluna. Nisu dobili Egej koga su im kroz istoriju Rusi i Nemci nudili.
Formiranje Jugoslavije je bio logični sled i uporedivo je sa ujedinjenjima Nemačke i Italije oko 1870. Zakasnilo se jer su čekali da padnu Ruska i Osmanska imperija.
Druga Jugoslavija se održala kao tampon zona. Ali prevladali su nacionalna osećanja republika. Ostali su Hrvati i Slovenci tzv 'Mala Nemačka' a mi šta dobijemo dobili smo.
Ovde moramo biti iskreni prema sebi:
-Svi Srbi južno od Aleksinca sa izuzetkom Kosovaca su asimilovani Bugari.
- Hrvati, Bošnjaci Srbi su jedan narod. Medjusobno su bliskiji od Crnogoraca čiji običaji su bliži Albancima nego bilo kom drugom narodu.
- Dobar deo stanovnika istočne Srbije su asimilovani Vlasi ooji bi u svim drugom okolnostima postali Rumuni.
- Mi smo dobili Vojvodinu na veoma sličan način na koji su Albanci dobili Kosovo.

Белорусија има много тога где можемо да се угледамо на њу, осим политичког система. Али није овде тема ни Белорусија ни Русија, већ Србија.

Eво још једна занимљива емисија, на 1 сат и 24 минута су се дотакли избора, изнето је пар занимљивих теза о колонама, о спавачима, о искуствима из 2000., од ДОСу и Отпору. Вреди да се послуша и цела, мада верујем да већину форумаша сада уводни део о Косову смара.

- Hrvati, Bošnjaci Srbi su jedan narod. Medjusobno su bliskiji od Crnogoraca čiji običaji su bliži Albancima nego bilo kom drugom narodu.
Hahahahahahah kadar nevjera sta sam procitao :)
Hrvati nisu Srbima slican narod.
Mjesavina poljaka, ceha, zagorjana, austrijanaca, njemaca, pokojeg zalutalog francuza, i resto pokatolicenih hercegovaca. Svojevrstan koktel. Otuda gomila cudnih prezimena kod njih koje mora 3-4 puta da se izgovori da bi zapamtio.

To je rešenje za Srbiju,da budemo država uređena poput Belorusije, ovo sve drugo je zamajavanje i zatiranje sopstvenog identiteta.
Jedino u čemu je Belorusija dobrano bolja od nas je odnos prema javnom prostoru i urbanoj sredini. Ali to je deo regionalne kulture celog baltičko-severnomorskog prostora od Pariza do Pitera. To su kulturni obrasci koje više dele sa Holandjanima nego sa Rusima iz Moskve i istočno od Moskve, ali sa Rusima iz Pitera, Skandinavcima i svima zapadnije u basenu Severnog-Baltičkog mora dele.

Ovde moramo biti iskreni prema sebi:
-Svi Srbi južno od Aleksinca sa izuzetkom Kosovaca su asimilovani Bugari.
- Dobar deo stanovnika istočne Srbije su asimilovani Vlasi ooji bi u svim drugom okolnostima postali Rumuni.
- Mi smo dobili Vojvodinu na veoma sličan način na koji su Albanci dobili Kosovo.
Zasto da se ne vratimo malo ranije, svi Bugari su asimilovani Juzni Sloveni, to je konsenzus medju svim ozbiljnim istoricarima, Bugari su bili malo nomadsko turkofilno pleme, koje je zbog svoje ratobornosti dominiralo okolnim slovenskim plemenima, gde spadamo mi, Hrvati, i mnogi drugi cija su se imena izgubila u istoriji, ima dosta zapisa vizantijskih istoricara da nije bilo nijednog Grka do Tesalije jer su se iselili i povukli u velike gradove uz obalu prilikom invazije Slovena, Avara, Bugara i ostalih. Zato je nezahvalno kada se prave proizvoljne konstrukcije o asimilacijama i brojanju krvnih zrnaca naroda. Hajde da gledamo iskljucivo sadasnjost, to je najracionalnije.

Оде тема у аут. Хајде да направимо једну историјско-политичку причаоницу, а да се овде држимо избора.
Иначе шта мислите о тези Душана Јањића да ће бити најмање 8 листа на изборима:
- СНС и партнери
- СПС и још неко
- организатори протеста против насиља
- десна парламентарна опозиција
- Ђилас
- евроатлантисти
- десни отпадници (Миша, Шешељев син, Паја Левијатан)
- мањине (могуће и више листа ту)

Шта мислите да ли ће се активирати и:
- Чеда Јовановић
- Чанак и ЛСВ
- Бели - љуби чика
- Радуловић
?

Meni je najvise krivo sto Savo nije napravio ekoloski pokret i izasao na izbore, novo je lice i mislim da bi narod to prepoznao, njegovo zalaganje oko zabrane litijuma na primer.

Hahahahahahah kadar nevjera sta sam procitao :)
Hrvati nisu Srbima slican narod.
Mjesavina poljaka, ceha, zagorjana, austrijanaca, njemaca, pokojeg zalutalog francuza, i resto pokatolicenih hercegovaca. Svojevrstan koktel. Otuda gomila cudnih prezimena kod njih koje mora 3-4 puta da se izgovori da bi zapamtio.
Nedinarski Hrvati jesu mesavina, ali su ih dinarski Hrvati koji su isti kao Srbi asimilovali.
Od nedavno saradjujem sa firmom iz ZG.
Ispod Nemacke maske, kada se malo opust eproviruju nase psovke i nase fore.
Voleli oni ili mi to, ili ne. Hrvati, Srbi i Muslimani Bosni su najsrodniji narodi.
Delimo istu pokvarenost koju Crnogorci iskazuju tek kada se presele ovamo.

Оде тема у аут. Хајде да направимо једну историјско-политичку причаоницу, а да се овде држимо избора.
Иначе шта мислите о тези Душана Јањића да ће бити најмање 8 листа на изборима:
- СНС и партнери
- СПС и још неко
- организатори протеста против насиља
- десна парламентарна опозиција
- Ђилас
- евроатлантисти
- десни отпадници (Миша, Шешељев син, Паја Левијатан)
- мањине (могуће и више листа ту)

Шта мислите да ли ће се активирати и:
- Чеда Јовановић
- Чанак и ЛСВ
- Бели - љуби чика
- Радуловић
?
Mislim da je prvi deo blizu istine.

Ispod Nemacke maske, kada se malo opust eproviruju nase psovke i nase fore.
Voleli oni ili mi to, ili ne. Hrvati, Srbi i Muslimani Bosni su najsrodniji narodi.
Delimo istu pokvarenost koju Crnogorci iskazuju tek kada se presele ovamo.
Pogadjas u centar skoro uvek, ali nikad ne propustis priliku da to kazes na najcrnji moguci nacin. Neko bi rekao da smo slicni jer smo veselog duha, iskreni, ostroumni...ti se uhvatis za slicnost u pokvarenjastvu :ROFLMAO:

Da li je Nikolić još uvek na položaju? Postoji li još uvek ta kancelarija za Rusiju i Kinu?
Како не, ево лутајући репортер Гоје са лица места јавља да се ради све у 16. Незапамћене, историјске активности...
20231006_103815.jpg

Pogadjas u centar skoro uvek, ali nikad ne propustis priliku da to kazes na najcrnji moguci nacin. Neko bi rekao da smo slicni jer smo veselog duha, iskreni, ostroumni...ti se uhvatis za slicnost u pokvarenjastvu :ROFLMAO:

Otkada zveri vladaju nasim prostorima ja sam u zalosti.
Zato crnjak.
Jedan deo zivota (devedesetih) borio sam se sa depresijom zbog svih tih dogadjaja.

Vrh