Šta je novo?

Izbori 2024

Soon the walls of Belgrade were covered with the fist. Milosevic had never faced a united opposition, but the United States now poured 30 million dollars into the other Yugoslav political parties and sent advisors to teach them modern campaigning strategies and the use of radio and television. Just before the scheduled election the entire country was covered with signs and stickers that simply said “He’s finished.” Milosevic attempted to steal the election, but after 500,000 Yugoslavians marched on Belgrade in open opposition; and the Army and Police refused to fire on the demonstrators, he fled to his home, where he eventually surrendered to the new government.

Eво кога интересује, ово је текст који је написао бивши припадник јединица Америчких оружаних снага за специјалне психолошке операције у рату.

O Slobi možete da pričate šta god hoćete ali činjenica je da je SRJ bila poslednja suverena država i da je Milošević državnik u pravom smislu te reči.

Dalje ruke od Srbije teroristički moskaljski zločinci!
Mi smo na Evropskom putu i dešava nam se šta nam se dešava,nasilje,nekulturu i divljaštvo neće iskoreniti usklađivanja sa direktivama neprijateljskog saveza,to može samo dodatno da razočara narod. Da je Srbija na prirodnom putu prijateljskih odnosa sa Rusijom,sa kojom deli kulturne,istorijske i opšte vrednosti,postojao bi koncenzus na nivou celog društva i znali bi ko smo i šta smo,tek tada će nam biti bolje.

Kulturne vrednosti, kao što je recimo teranje dece koja umiru od raka da izlaze na sneg i prave sektaške rituale obožavanja vrhovnog KGB božanstva.
Mene bi bilo sramota da se na bilo koji način poistovećujem sa tim zverinjakom i ogromnim logorom.

Kulturne vrednosti, kao što je recimo teranje dece koja umiru od raka da izlaze na sneg i prave sektaške rituale obožavanja vrhovnog KGB božanstva.
Mene bi bilo sramota da se na bilo koji način poistovećujem sa tim zverinjakom i ogromnim logorom.

za Rusiju ovo je egzistencijalni rat.
Ili ce pobediti (tako sto ce unistiti Ukrajinu i Zapad) ili ce ona biti podeljena i unistena.
Rat ce se najverovatnije zavrsiti unistenjem citave severne polulopte.

Ambasador Rusije nema veze sa terorizmom. Američki ambasador Hil može da se pohvali dobrim vezama sa terorističkom UČK. Za Srbiju je spas ulazak u ODKB i potpisivanje svih mogućih strateških sporazuma sa Rusijom,ovo gaženje vlastitog suvereniteta sa pridruživanje neprijateljskoj štetočinskoj i zločinačkoj i terorističkoj EU je nepodnošljivo.

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи позвала је Шпанију да усвоји мере против Србије и поручила да нема разлога да разговара са српским председником Александром Вучићем док се не усвоје санкције.

uvodjenj viza bo bila dobra stvar. manje bi se putovalo i pare bi ostajale u zemlji

Ambasador Rusije nema veze sa terorizmom. Američki ambasador Hil može da se pohvali dobrim vezama sa terorističkom UČK. Za Srbiju je spas ulazak u ODKB i potpisivanje svih mogućih strateških sporazuma sa Rusijom,ovo gaženje vlastitog suvereniteta sa pridruživanje neprijateljskoj štetočinskoj i zločinačkoj i terorističkoj EU je nepodnošljivo.
a to što ti predlažeš nije gaženje vlastitog suvereniteta? Na svu sreću okruženi smo NATO zemljama, da nismo bili bismo identični Belorusiji.

Dalje ruke od Srbije teroristički moskaljski zločinci!
Nesto si pomesao, hrvati su nama ono sto su rusima ukrajinci. Dva naroda koji nas "vole" i "obozavaju".
I u Ukrajini ima jedan pisac koji se zove na kalup Sime Matavulja i pisao je Pilipendu.
Tamo neke 1860.su ukrajinci iz galicije (austrougarska) za male pare postali unijati. Prvo ide grkokatolicanstvo kao medjufaza, a onda postajes rimokatolik, po efektu kuvane zabe.

O Slobi možete da pričate šta god hoćete ali činjenica je da je SRJ bila poslednja suverena država i da je Milošević državnik u pravom smislu te reči.

Значи Слоба и врх СРЈ су самостално и суверено одлучили да издају Крајину и препусте стотине хиљада Срба на милост и немилост непријатељској војсци? Суверено су и државнички одлучили да започну рат на Косову, пусте да цивили изгину и онда повуку војску са Косова да би га дали Албанцима? То су биле суверене одлуке једне велике државе и великог државника на њеном челу?

Свака земља и дан данас може да објави рат далеко јачој земљи и уништи саму себе, такав "суверенитет" је свака земља имала од памтивека. Дрво се по плоду познаје, државник по уздизању нације до неслућених висина а суверенитет по владавини права и правој демократији где народ може директно да доноси одлуке а не корумпирани диктатор. Социјалисти и "радикално доследни" им пајташи Шешељеве школе су радили све супротно од тога, и стога природно спустили српску нацију до неслућених дубина и уништили јој суверенитет до те мере да мора суд у Стразбургу да суди о пензијама старих грађана.

Свака земља има своје културне вредности

IMG_2512.jpeg

Šta misliš o zapadnim vrednostima poput drag queena u školama?
Evo jednog primera a možeš ih pronaći dosta širom USA, EU i Australije.

Da li bi te bilo sramota da se poistovećuješ sa ovim?

smeta mi agresivno nametanje tematike seksualnih manjina, ali seksualne manjine, koje mi kao takve apsolutno ne smetaju su svakako mnogo, mnogo manji problem nego teroristička država sa hiljadama nuklearnih bojevih glava.

pa šta? Uostalom ta nalepnica je vrlo moguće podmetačina Rusije ili su je smislili braća krvati.
Bbb su tradicionalno proustaski orjentisani, tj.nastavljaci sprovodjenja vatikanskog plana, a ovo su im braca po mentalitetu. Godina 2019., mnogo pre rata. Nista nije slucajno.

Брате што браниш толико Енглезе, није нико етикетирао Бени Хила, Мистер Бина или браћу Тротерс већ њихову прљаву службу.
Engleska sluzba moze da se pomene na stotom mestu, a Srbi na dvestotom.

Krivi su Nemci, pa opet Nemci i na prvih 99 mesta Nemci, pa onda Englezi. Pa onda opet Nemci 99 puta.

Engleska sluzba ima namere da prosiri front, navodi narod na proteste, Srbi se kurce, a ovi idu okolo i masakriraju sve zivo.

I stalno neki Englezi i stalno neki ludi i glupi Srbi.

Bukvalno slucaj devojke koja nosi kratku suknju pa je silovana.

A ovde imamo ustase u okviru nase teritorije.

Tako da, dokle vise, zna se jedini krivac, to sto neka strana sluzba radi svoj posao ili sto se narod kurci na protestima, pa sta je*******ote? Uopste nije ni vredno pomena.

I ta engleska sluzba ako to radi, radi sa namerom da zaustavi nacisticku budalu. Nacin nije plemenit, ali da nema te budale i miliona pripadnika njegovog naroda, ne bi ni imali potrebu to da rade.

Bukvalno se pisu price ekvivalentne onoj da je devojka kriva sto je silovana jer se obukla provokativno.

Много браниш енглезе и њихову службу, само без узрујавања и пуно уношења емоција. :)

Moram reći da je deo vas postao dosadan što se tiče mržnje prema Rusiji i ismevanju rusofila kojih srećom nema ovde (bar da sam ja primetio). Svesni smo da nam Rusija nije bratska država i da gledaju samo svoj interes što nije ništa čudno u politici. To što rusofili ne mogu ili ne žele da prihvate je njihov problem.
Negde u periodu 2020-2022 sam isto tako mrzeo Rusiju i rusofile i da me je neko tada pitao zašto sam tačno mrzeo ja ne bih znao šta da kažem. Ovim hoću da kažem da sam naseo na propagandu Zapada kao i deo vas ovde. Zapad je mnogo dobar što se tiče propagande, oblikovanja mišljenja naroda, ispiranja mozgova, meke moći itd..
Tek od početka rata u Ukrajini sam se zainteresovao za politiku u smislu da razumem kako stvari zapravo funkcionišu i zašto je došlo do rata, usput i gde smo mi i kakva nam je budućnost. Trebate da shvatite da su naši kolonizatori problem (Zapad) a Rusija nema neki uticaj kod nas, ipak su daleko dok smo mi okruženi NATO državama, to je realnost.
Treba nam fokus biti trenutno na izbore i SNS pa Zapad dok je Rusija skoro nebitna niti bi trebalo da se pominje toliko.

smeta mi agresivno nametanje tematike seksualnih manjina, ali seksualne manjine, koje mi kao takve apsolutno ne smetaju su svakako mnogo, mnogo manji problem nego teroristička država sa hiljadama nuklearnih bojevih glava.
Teroristička država sa hiljadama nuklearnih bojevih glava - definicija SAD-a.

Ako znamo šta znači suveren, i šta znači suverenitet, onda ovo nikako ne može biti istina. Ako mislimo da to samo znači "nije dao švabi da mu gazi detelinu", onda opet nisi u pravu. Dao je, i molio da uzmu šta god hoće, samo da prestanu sa batinama.

Suverenitet je eksluzivno pravo vršenja vrhovne političke (npr. zakonodavne, sudske i izvršne) vlasti nad određenom geografskom teritorijom, grupom ljudi ili samim sobom.
Ne samo da je izgubio pravo koje je mislio da polaže na druge exYU republike, nego je izgubio i prava na teritorije koje su neupitno bile pod njegovom kontrolom. A sam suverenitet i restla njegove države je bio vrlo upitan.

Zapravo, suverena vlast je jedina vlast koja spolja ne zavisi ni od koje druge vlasti, a unutar države je viša od svake druge vlasti.
Čak i ovo ako izvučemo kao pojašnjenje definicije, opet Sloba izvisio. Ne treba bolji dokaz od pristanka na sve, zarad prekida bombardovanja.

Druga je stvar što kapitulaciju nazivamo sporazumima, a što povlačenje srpske vojske i policije kao simbola suverenosti prekrijemo raznim "nato nije mogao da veruje koliko vojske i policije i tenkova je srbija imala na kosovu" naslovima, dok u pozadini ide "ne može nam niko ništa".

Vrh