Šta je novo?

Izbori 2024

Ne vredi, nekim ljudima prosto nema pomoći, jer su naučili da vole da žive u mizeriji ili barem totalnom nihilizmu. Srbija je prepuna toga, na stranu politika i društvo, nego gledam to i na poslu i recimo u zgradi, glede stambene zajednice. Sa sve tim stavovima "a koja je poenta..." i "a šta ako ne uspem(o) pa se smorim(o), bolje da ništa ni ne pokušavam(o)..."

Inače, @paradox polje sve si lepo objasnio. 👌

Zeleno levi nikada neće učestvovati u vlasti,ako mislite da naprednjake zamenite tim strankama,od toga nema ništa.

Kad kazes radikalima kakvu ste to kaljugu napravili od medija, oni kazu e pa Veliki brat je uveden za vreme zutih, Maric i Vucicevic su deca zutih.
Istina, samo sto je u prvom velikom bratu pobedio klasicni muzicar, nije bilo kurvi, kriminalaca i olosa sa Ibarske.
To nije isti veliki brat / farma kao ovo danas, samo je ime isto, i onda se vrhunski demagozi radikali hvataju za ime.
Maric i Vucicevic jesu radili, ali nisu mogli ovako da se bahate, kao i njihov sef.

Trademark radikala je bahatost i demagogija.

Ne vredi, nekim ljudima prosto nema pomoći, jer su naučili da vole da žive u mizeriji ili barem totalnom nihilizmu. Srbija je prepuna toga, na stranu politika i društvo, nego gledam to i na poslu i recimo u zgradi, glede stambene zajednice. Sa sve tim stavovima "a koja je poenta..." i "a šta ako ne uspem(o) pa se smorim(o), bolje da ništa ni ne pokušavam(o)..."

Inače, @paradox polje sve si lepo objasnio. 👌
Više ćeš za svoju zajednicu učiniti ako se ne budeš uzdao u politiku.

Ако баш морам нешто да издвојим нешто добро о њему, то је да нас још увек није увукао у некакав рат, и да се искрено надам и да неће.
To je zato sto nam je vojska na srecu ili nesrecu skroz propala, pa i da hoce ne moze da zapocne rat.
A ova slanje vojske prema Kosovu, pa nazad je cirkus.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Kad kazes radikalima kakvu ste to kaljugu napravili od medija, oni kazu e pa Veliki brat je uveden za vreme zutih, Maric i Vucicevic su deca zutih.
Istina, samo sto je u prvom velikom bratu pobedio klasicni muzicar, nije bilo kurvi, kriminalaca i olosa sa Ibarske.
To nije isti veliki brat / farma kao ovo danas, samo je ime isto, i onda se vrhunski demagozi radikali hvataju za ime.
Maric i Vucicevic jesu radili, ali nisu mogli ovako da se bahate, kao i njihov sef.

Trademark radikala je bahatost i demagogija.
Trademark opozicije su laži,krađa i autošovinizam.

To je zato sto nam je vojska na srecu ili nesrecu skroz propala, pa i da hoce ne moze da zapocne rat.
A ova slanje vojske prema Kosovu, pa nazad je cirkus.
Koliko je propala najbolje se vidi po ovome kako i zašto ljudi napuštaju vojsku

photo_2023-10-01_11-41-35.jpg

N1: Bukvalno snime u nekoliko manjih gradova ljude kako pričaju i razmišljaju o političkoj sceni, o vlasti i medijima. I to kroz razgovore, dakle ne blic pitanja, nego po 10-15 minuta konverzacije. Dokažu da mnogi ljudi u Srbiji čak ni ne znaju da postoje druge strane priče i druge opcije, ili znaju onako šturo, na nivou jedne Belorusije.

Mihajloboric: To je opozicioni Pink, nebitno šta kažu i snime, ništa od toga nije istina...

blow-mind-mind-blown.gif

Okkkk... Nema tu šta više da se priča, kao što jedan Mihajlo neće da ''gubi vreme'' na odlazak do birališta koje mu je na 10 minuta od gajbe da glasa za koncept smenjivosti vlasti i vraćanja demokratije u Srbiju, tako ni ja neću da gubim vreme ubeđujući takve ljude i objašnjavajući im šta znači živeti i biti deo društva i zajednice.

Ovo je jedna nacija prepuna mrzovolje, nihilizma i najbitnije od svega - samozavaravanja i izgovora. A povrh svega toga je nacija prepuna ljudi obolelih od Štokholmskog sindroma, i drugih koji još uvek nisu prerasli plemenski mentalitet, nego im je i u 21. veku potreban neko da ih vodi, ne samo kroz politiku nego i kroz njihove živote, kao neki šaman i poglavica.

N1: Bukvalno snime u nekoliko manjih gradova ljude kako pričaju i razmišljaju o političkoj sceni, o vlasti i medijima. I to kroz razgovore, dakle ne blic pitanja, nego po 10-15 minuta konverzacije. Dokažu da mnogi ljudi u Srbiji čak ni ne znaju da postoje druge strane priče i druge opcije, ili znaju onako šturo, na nivou jedne Belorusije.

Mihajloboric: To je opozicioni Pink, nebitno šta kažu i snime, ništa od toga nije istina...

blow-mind-mind-blown.gif

Okkkk... Nema tu šta više da se priča, kao što jedan Mihajlo neće da ''gubi vreme'' na odlazak do birališta koje mu je na 10 minuta od gajbe da glasa za koncept smenjivosti vlasti i vraćanja demokratije u Srbiju, tako ni ja neću da gubim vreme ubeđujući takve ljude i objašnjavajući im šta znači živeti i biti deo društva i zajednice.

Ovo je jedna nacija prepuna mrzovolje, nihilizma i najbitnije od svega - samozavaravanja i izgovora. A povrh svega toga je nacija prepuna ljudi obolelih od Štokholmskog sindroma, i drugih koji još uvek nisu prerasli plemenski mentalitet, nego im je i u 21. veku potreban neko da ih vodi, ne samo kroz politiku nego i kroz njihove živote, kao neki šaman i poglavica.
Što ti uopšte trošiš vreme na takve likove i ubeđuješ se sa njima? Vidiš da je to pritajeni sns-ovac koji po zadatku zagađuje temu svojim smaranjem i relativizacijom. Pokuljali kao po komandi čim je izašla vest o datumu izbora. Ma neka se nose u tri lepe, kod mene idu na ignor, pa neka truju još blesavije od sebe, koji imaju živaca da se sa njima preganjaju.

Što ti uopšte trošiš vreme na takve likove i ubeđuješ se sa njima? Vidiš da je to pritajeni sns-ovac koji po zadatku zagađuje temu svojim smaranjem i relativizacijom. Pokuljali kao po komandi čim je izašla vest o datumu izbora. Ma neka se nose u tri lepe, kod mene idu na ignor, pa neka truju još blesavije od sebe, koji imaju živaca da se sa njima preganjaju.
U pravu si potpuno. I do sada sam primećivao određene... afinitete... kod nekih članova ovde, ali nisam bio siguran da li se radi o botovanju ili samo o ravnodušnosti (pošto ima i takvih, iskreno ravnodušnih i mizernih, kao i bojkotaša izbora). Međutim postaje sve jasnije da se radi o Smajlović metodama, a i ona je isto sluga SNSa, samo perfidni.

Verovatno su sa godinama praćenja foruma i portala uočili da ima i jako puno neopredeljenih ili prosto ravnodušnih Srba, pa su odlučili da u svoje taktike uvrste i ovo pozivanje na opštu pasivnost i neizlazak na izbore. Nadam se samo da tim metodama neće uspeti da ubede i uvuku previše ljudi i na drugim forumima i platformama. Jer znaju oni šta rade, a i kako da rade, i koga da ciljaju. Više vremena provode prateći razna mesta okupljanja i javno mnjenje nego zapravo radeći svoje narodnim parama plaćene poslove.

Samo se zapitaš šta manje podnosiš - političku scenu na kojoj su većina pajseri, ali niko nema apsolutnu moć, ili diktatura u kojoj non stop vlada jedna te ista gamad sa apsolutnom moći i tendencijom da postaju sve gori, a i sve nesposobniji, destruktivniji.
Znaš onu pesmu, od onog Marčela "tražili smo promene, dobili zamene..."? E ova rečenica je siže mog mišljenja apropo toga. Drugim rečima ne smeta njima diktatura, već što oni nisu deo iste. O tome se radi. Zato ne glasam.
Svi mi svakog dana radimo i delimo vreme i prostor sa nekim ljudima, pravilima ili okolnostim koje ne podnosimo. Pa ipak ne odustajemo od posla, prihoda, porodice, ili generalno - života zbog toga.
Ja Boga mi odustajem. Kada mi se smučilo da delim radni prostor sa nekim ljudima odustao sam i krenuo sam u privatni biznis u koji sam napravio tako da pre svega meni odgovara.

Moraš da počneš da razumeš koncept smenjivosti vlasti i raspodele moći. Možeš da počneš od toga što ćeš najpre da pročitaš razliku između monopola i oligopola. I jedno i drugo su često zlo, ali jedno je daleko veće zlo nego drugo.

Ja lično smatram da ko ne ume da spozna taj koncept smenjivosti vlasti, kao ni razlike između monopola i oligopola, on ni ne bi trebalo da ima pravo glasa.

Mada lepo je rekao Vox ranije, sve dalje rasprave na ovu temu su besmislene. Ko ne vidi šta je loše u trenutnom stanju, i nema želju da ga menja, nema šta da se troši vreme na njega.

Vrh