Šta je novo?

Izbori 2024

Ovo sam ja pričao za prošle izbore i generalno pričam kao neko ko je tog usmerenja.

Izrazito pro-zapadnu stranku mi nemamo.

Svi sede na dve stolice.

Postoji sad onaj pokret/stranka/štaveć GLAS! koji ima taj prozapadni program ali u ovoj situaciji sada ne bih mogao da glasam za njih jer nemaju šanse da naprave rezultat koji bi ugrozio Vučića što je sad bitnije od programa
Како немамо, а Зеленовић, Ђилас?

kako da saznamo stav partija koje izlaze na lokalne izbore o nekim pitanjima? Recimo o investitorima, rusenju pijaca, vlaznom lignitu ili kopanju litijuma?

Ma čoveče kako zamišljaš da se to sprovede u realnosti? :D Da odgovaraju kum, kumče i ministar? Jesi li pri sebi? :D Pa cela ova piramida je i stvorena na principu "dam ti da radiš šta hoćeš ali zauzvrat za mene radiš šta god ti kažem".

Mislim... lepo je što si pravdoljubiv ali...

Kako?

Kako?

Ekipa koja je te poluge sistema i zarobila će sad da ih oslobodi, zato što... šta? Mi tako hoćemo? Zašto bi oni to uradili? To im je samoubistvo.
Da se nateraju da se odreknu poluga sistema koje im ne pripadaju građanskom neposlušnošću i svakodnevnim protestima. Valjda će se tad naći neke hrabre sudije i tužioci koji bi iskoristili taj talas bunta i krenuti da procesuiraju mafiju na vlasti. To je mnogo bolje nego rekreativna šetnja za ispunjavanje smešnih zahteva koji mogu da se svedu na vađenje Šolaka iz finansijske dubioze... I za trenutne debilne zahteve važi takođe replika iz tvog zadnjeg pasusa...

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Da se nateraju da se odreknu poluga sistema koje im ne pripadaju građanskom neposlušnošću i svakodnevnim protestima. Valjda će se tad naći neke hrabre sudije i tužioci koji bi iskoristili taj talas bunta i krenuti da procesuiraju mafiju na vlasti. To je mnogo bolje nego rekreativna šetnja za ispunjavanje smešnih zahteva koji mogu da se svedu na vađenje Šolaka iz finansijske dubioze... I za trenutne debilne zahteve važi takođe replika iz tvog zadnjeg pasusa...
ipak mislim da zaista milioni mogu da setaju, to nec euticati na SNS.
Cak je (sad se vidi) ostavka Stanislave Pak bila deo plana.
Niko od njih nikada nije dao ostavku, oni nemaju prebega. disciplinovaniji su od boljsevika.

Za SNS naravno.
Што јес, јес - СПС 🌟
Ако те две странке буду на истој листи, то значи да је власт осетила да је у паду. Не централизује се моћ без разлога. Предизборне коалиције нису просто сабирање, на то увек заборавите када дискутујете о последицама могућег враћања цензуса на 5%. Сматрам да приликом обрачунавања цензуса не треба узимати у обзир неважеће гласове. У Црној Гори је тако: https://www.paragraf.me/propisi-crnegore/zakon_o_izboru_odbornika_i_poslanika.html (члан 94, став 1). Ово је нарочито значајно у контексту локалних избора, зато што је број одборничких мандата значајно испод 250.

Локални избори су нам и тек како потребни, задњи су били они буђави коронарни 2020. Просто не могу да верујем да у одборничким клупама седи неко ко је ушао као део покрета „МЕТЛА 2020”. Ако причамо о унутрашњости, није лоша идеја гласати за локалне покрете опозиционог карактера за које се зна да нису сателити (хах, мало тражим...). Нажалост, пракса је показала да се такви покрети неретко веома брзо угасе, распадну или припоје већој странци. Неке мање општине дословно немају опозиционе листе, чак ни номинално.

Рад локалних изборних комисија треба учинити транспарентнијим и приближити грађанима.

Свећља и Хоџа: Анексија севера Косова био је циљ напада у Бањској. Припреме су обављене у централној Србији на Копаонику, на имању Милана Радоичића. Обуци су присуствовали и Александар Вучић, Милош Вучевић и Милан Мојсиловић

ovo znaci veliki skok rejtinga, konacno i On je kraj Obilica.

Sto se tice pada, vlast moze komotno da pusti vlast u par beogradskih opstina i to im ne znaci nista.
Ipak, zahvaljujuci njihovom ludilu pokusace da zadrze i tu vlast.
Najveci neprijatelj SNS-a nije nesposobna opozicija nego Huljino ludilo (ne glupost, jer on je daleko inteligentnini nego sto ljudi misle)

Tokom martovskog pogroma, bilo je nezamislivo da Albanci kroče na sever Kosova. Bilo je nezamislivo da nemamo institucije na severu Kosova 2012. godine. Šta imamo danas? Imamo kosovsku policiju, KBS, ROSU, albanski gradonačelnici, apsolutna kontrola. Mogu da uhapse koga god žele.

Ovo što je uradio Vučić je neoprostiv potez. Uništio je, prodao i predao sve na severu. Svaki normalan narod bi ga kaznio na izborima.

Tokom martovskog pogroma, bilo je nezamislivo da Albanci kroče na sever Kosova. Bilo je nezamislivo da nemamo institucije na severu Kosova 2012. godine. Šta imamo danas? Imamo kosovsku policiju, KBS, ROSU, albanski gradonačelnici, apsolutna kontrola. Mogu da uhapse koga god žele.

Ovo što je uradio Vučić je neoprostiv potez. Uništio je, prodao i predao sve na severu. Svaki normalan narod bi ga kaznio na izborima.
Svaki normalan narod bi ga kaznio i na druge nacine.

Vidite, on je povukao Srbe iz svih organa uprave, jer je to bilo zgodno za njegov rejting.
Cak i to je bilo mnogo bolje od ovog danas.
Danas ne znaju nista sta im vlast sprema, nemaju zastitu.
Sveo ih je na raju.

Bas tako. Stavljanjem cenzusa na 5% opozicija ce biti eleiminisana.
Предвиђам за парламентарне изборе (и овако у загради Београд), да само
4 листе (осим мањинских) прелазе цензус:

СНС и СПС - 50% (40%)
Србија против насиља - 25% (40%)
Нови ДСС и НС - 8% (10%)
Задвереници - 7% (7%)

Poslednja izmena:
Beograd, izbori 2023. godine:
Mafija / 40% - 45%
UDBA / 5% - 10%
Levičari / 20% - 25%
Desnica / 10% - 15%

Presudno - povećanje penzija, popust u prodavnicama, javni sektor, fiktivni glasači iz Bosne i centralne Srbije.

😀
IMG_2442.jpeg

Vrh