Šta je novo?

Izbori 2024

Стварно чему блаћење учитељица, неупоредиво су боље од оних у моје време када је било нормално гађати ученика кредом. Проблем је што деца дођу у вртић без васпитања и нафилована комплексом виших вредности и са конзумеристичким фетишом робних марки.

Da li republika moze da uzme te pare Beogradu?
Ne. Čak i kad bi pokušala, to bi bilo izuzetno kontraproduktivno, gradska vlast bi izvukla na ulicu stotine hiljada ljudi rečenicom "nećete dobiti platu ako ne izađemo svi na ulice", i bila bi u potpunosti u pravu za to.

U principu grad se finansira samostalno, i deo ide državi deo ostaje gradu. Na primer, Čajetina je jedna od najbogatijih opština jer ima ogromne prihode na osnovu svih dažbina vezanih za gradnju, prenose vlasništva i slično. To je nešto što nema Vranje kao značajnu prihodnu stranu, ali svakako država ne može da im uzme taj novac. Tačno je definisano zakonom o finansiranju lokalne samouprave, i po proceduri se ide. I zbog toga Čajetina može da finansira gondolu kao kapitalnu investiciju, a neki drugi grad ne bi mogao bez pomoći države.

Primera radi Valjevo, ima budžet reda veličine 20 miliona evra, ali za kapitalne investicije ostane 600k evra, što nije dovoljno ni za rekonstrukciju pola doma kulture, i da je to sve što urade za godinu dana, i zavisi od republike, tačnije od ministarstva za javna ulaganja. Dok Beograd može sam da isfinansira mnogo šta, opet dobrim delom od prihoda od stanogradnje, ali i inače je neuporediv sa manjim gradovima.

I ko ce da plati ovu zaje*******anciju i vozikanje vojske levo desno? Terorista hil zavrno jajca i vojska izgleda vise ne sme juznije od kragujevca. Moze slobodno i da je raspusti .

Zar verujete da u zemlji gde je svaki sektor propao, postoji jedan koji nije (obrazovanje)?
Naravno, ucitaljicama je posao tezak, moraju da se bore sa roditeljskim s.ljamom koji zeli da im deca budu vukovci.

Па оно јесте систем труо, али етикетирати целу једну професију да су као са естраде је неукусно.

Па оно јесте систем труо, али етикетирати целу једну професију да су као са естраде је неукусно.
pa nisam rekao tako.
rekao sam

"Mnogo toga fali uciteljicama i ostalom osoblju danas.""

Pa ko je i gde etiketirao celu profesiju? Jel to znači i da kad se na ovom forumu neko požali na inspektore, pandure, saobraćajce, vozače... da to govori za sve njih? Pa ne.

A da ima svega i svačega, vala ima. Na stranu politikanstvo, nego i školstvo i sudstvo i zdravstvo *su prepuni imaju dosta raznih splavaruša i barbika.
* edit, da nam se ne uvrede Ljilje Smajlović ovde...

Poslednja izmena:
I skupstina. Bio sam mali, ali ne secam se bas starleta u skupstini. Osim Seselja.

Cak i devedesete su bile na nivou za ovo danas.
Barem je bilo skolovanih kadrova na vlasti.

Па речено је да су учитељице 98. годиште инстаграмуше које гледају фарму.

Stvarno neki ljudi imaju perverznu potrebu da sve unište; čuj učiteljice - najpotcenjeniji deo stanovništva, intelektualni proletarijat - bahaaaatooo...

Da menjamo učiteljice. Udri po učiteljicama! A tek vaspitačice...
Није тако драстичан пример али ти си брате мили овде у заносу оплео чак и по Степи Степановићу.

А српски народ и цела српска војска у периоду 1912-1919 су последњи наш апсолутно неспоран, узвишен и величанствен домет људске индивидуалне и колективне снаге, храбрости, љубави, пожртвованости, истрајности па чак и организованости и професионализма.

Mislim da je ljudima najvise muka sistema vrednosti. Devedesetih bi krenuo u osnovnu skolu i docekali bi te neke uciteljice/nastavnici starog kova, skolovani u neko drugo vreme.

Danas te doceka neka sa napumpanim ustima, 1998. godiste, koja za bolje od Zadruge i Instagrama ni ne zna.
Iskreno, ja bih 10x više voleo da mi je umesto matore Slobodanke bila takva neka cica učiteljica ;)

Novo vreme, novi trendovi.

Боримо се на улици. Једном ногом на улици, другом у институцијама. Сачуваћемо ово друштво", поручио је Лазовић.
Упитао је окупљене да ли се сећају "боли и разочараности која нас је овде окупила после оних трагичних догађаја".
"Након убиства деце у Рибникару, масовног убиства у Младеновцу, крвопролића и новог сукоба на Косову, убиства жена у породичном насиљу, цена које дивљају, новог ријалитија... Како се осећате, да ли сте љути?

ako opozicija osvoji beograd, da li ce sns moci da ih blokira?
pitam jer sam pomislio da mozda ima smisla glasati na lokalnim izborima, cak i za te nikakve iz opozicije jer upraclhanje gradom, kako rece gospodin @GOJE je na dnu da ne moze gore
Не може СНС никако да финансијски блокира град који има између 1,5 и 2 милијарде евра у буџету ( "никад већи буџет у историји" ). Да на градској власти имамо људе с два грама мозга овај град би цветао.

Vrh