[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=747404#p747404:2i91u7cq je napisao(la):
Ksenija » Pet Jun 12, 2020 11:41 pm[/url]":2i91u7cq]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=747145#p747145:2i91u7cq je napisao(la):
Blade » Pet Jun 12, 2020 10:19 am[/url]":2i91u7cq]Ko ce na vlast ako oteramo Vucica? Jel nam treba neki novi cirkuzant koji ce ,,da se bori da popravi ono lose sto su svi pre njega radili"?
Mi, ruku na srce, boljeg predsednika necemo naci. Ja bi za njega glasao, kada bi morao, a posto ne moram, necu ni za koga. Ne jer ga podrzavam, nego je u ovom njegovom mulju nekako plivam, a trebalo bi mi vremena da naucim da plivam u nekom drugom mulju. A ne vidim na nasoj politickoj sceni nekoga ko ce da razbistri taj mulj, da bi se plivalo lakse.
Док ти некако пливаш... други се подавише а некима дају и помен.
Живео теби председник и само пливај даље!
Ziveo tebi, sto da zivi meni?
Svet je, Ksenija, surovo trziste. Ako se ne boris, zgazice te i udavices se. Nista ti ne pripada, a sto se tice ove drzave, moze i tebe i mene i svih nas ovde da sutra nema, mi za nju nismo ni broj. Ja moram da plivam, hvala Bogu, imam za koga. A ako se udavim, udavice se i oni za koje zivim. Svaki dan je nova borba i nema vremena za kukanje, problemi i nedostojan zivot su svakodnevica nas obicnih ljudi. A kada bi sedeo skrstenih ruku, ti isti problemi bi me doslovno pojeli. Zivim tu gde zivim, stanje je takvo kakvo je, ja to ne mogu da promenim, ali za svoju porodicu moram da se borim.
Veruj da bi najvise voleo da radim 8 sati i da od toga normalno zivim, ali od plate ne moze normalno da se zivi, nego mora dodatno da se radi, da se stedi na sebi da bi porodica imala, za tebe sta ostane.
A veruj i da moze da bude mnogo gore, nego sto je sada. A taj neki novi nam mozda i to donese. Dok se njemu dzepovi izjednace sa nogavicama, to ce da traje. Sa ovim bar znas kako je i sta je. Kod nas tesko moze da bude bolje, a gore moze lako. Nisam pesimistican, nego realan i poducen iskustvom.
U ovom sistemu ima 3 opcije da normano zivis...
1. Da te neko pomaze
2. Da krades
3. Da radis dva posla
Pa u cemu se nadjes i sta mozes...
I da kazem svima jos po nesto...Sada imate Youtube, pregledajte politicke duele iz 90-ih, isti tekst, samo drugi glumci, takodje i politicke predizborne spotove, ista stvar. Ove kampanje sada, na koje politicari bacaju ogromne pare, kao da su prvljenje za maloumnike, to je vredjanje elementarne inteligencije glupog coveka.
Sada je, ruku na srce, manja nezaposlenost, neki su otisli preko, drugi deo se popunio ovde...I ljudi su se malo opametili, nece niko da radi za 30 i 40000 dinara. Proslo je ono vreme: ,,Ako neces, ima ko hoce". To je bilo do pre 10 godina. A poslodavci i dalje zive u tom vremenu. Realni budite, sve ispod 50000 dinara, nema racuna da se ide na posao. Jer i od tih 50000 odbijte trosak idenja na posao i jela tamo. Pa ostane ono sto donesete kuci.I to moze da bude druga plata u kuci, a ne ona na koju se oslanja.
Situacija je i dalje mnogo losa, jos ima da se vozimo dotle da bi mogli da kazemo da moze od dve plate porodica normalno da zivi. Nije poenta da se rade dva posla, da odlazite od kuce ujutru i vracate uvece i da decu ne vidjate. Deci trebate vi kao roditelji, da provedete vreme sa njima i oni sa vama. Tesko je da vasem detetu objasnite da od plate ne mozete da zivite i da ne mozete da budete kuci sa njim, nego da morate da budete na poslu ceo dan, da bi on imao sta da jede, obuce se, da u kuci bude toplo i ostale stvari, a zato sto ne kradete nikome, nego mirno spavate i zato sto nema ko da vam pomogne.
Izvini i ti Ksenija i ostali forumasi na ovako dugom tekstu i hvala sto ste odvojili svoje dragoceno vreme da isti procitate.