Mentalni sklop prosecnog Srbina je posebna prica. Mediji pisu ono sto narod hoce da cita. A cim svi pricaju o tome da Ceca ima Corona virus, znaci da ih to zanima. Fascinira me slobodno vreme i prostor u mozgu koji ima veliki broj ljudi. I zamislite, to je vest, veca nego podatak o broju umrlih od istog. Toliki medijski prostor koliko se daje njoj i slicnima, ne daje se priblizno ni sportistima, a druge da ne pominjem. Od naroda kome je najcitanija vest da su se sinoc u Zadruzi pobili taj i taj...Sta da ocekujete? Da izabere nesto dobro? Normalu? Tesko...
Gde god se pokrene tema, svi kazu: ,,Ja gledam Arene, Sport klubove, Animal Planet i Discovery, drugo ne. Pink niko ne gde, a on ima najvecu gledanost. Pazi ku..c i na njemu sesir!
Da bi dosao politicar koji ce dobro da vodi zemlju i da je unapredi, prvo taj isti prosecan Srbin mora da se promeni u svakom smislu.Jer i taj politicar mora da se pojavi iz naroda. Ljudi su onakvi kakvi su nauceni i kakvi sistem dozvoljava da budu. Ne moze da se suzbije mito i korupcija, kada je to mnogo rasporstanjeno i siroko dostupno. Da se ne lazemo, to se nikad nece iskoreniti, ali nije normalno da bude ni ovoliko ukorenjeno. Mora da pocne da se postuje rad, a ne ulizivanje i dupeglavcenje. A rad se ne postuje, jer je sistem takav.
I jos jedna mana koju prosecan Srbin ima je ta da voli u tudje da gleda, vise nego u svoje, to mu je dusevna hrana. A zasto? Pa zato sto nema dovoljno svog posla, ima viska slobodnog vremena. A da se sobom pozabavi, to nece nikako. Nekim stvarima kojima se prosecan Srbin bavi, ja se ne bi bavio ni da imam sve vreme ovog sveta, da ne znam sta cu sa sobom.
Na tu temu bi imalo jos sto sta da se kaze, ali onda se ovaj post nikad ne bi zavrsio.
Dokle god je ovakav sistem i mi ovakvi kakvi smo, bice nam lose, ko god da bude predsednik.