Jok, taj zahtev ti vidiš kao najvažniji. Na primer ukidanje zakona o linijskoj infrastrukturi je zahtev bez čega nema ulaska u EU, a ti nisi ni čuo za njega, ili rasvetljavanja događaja paljenja nemačke ambasade, ili otvaranja dosijea udbe, ali ne, tvoje nežno oko vidi samo jednu stranu, onu stranu koja prouzrokuje da ti se nasmeši brk i promrmljaš "jesam reko" u sebi.
Taj uslov te trigeruje, iako je bezazlen, zamisli da svak spava s kime hoće, da ne smeš da biješ lika što se smuvao, lol zamisli muke. Štaviše imaš zemlje i u okruženju i širom evrope koje nisu mnogo liberalnije od nas, pa ih eto tamo, ali ne, pročitao je džigi bau, zna on šta oni hoće da načine nebeskom narodu.
Juče je bila, pokaži mi snimke, nisam pratio, ali verujem da ti nije teško da mi pokažeš. Nemoj iz Berlina samo, nego iz Beograda.
Od kad to? Ja sam mislio promocija slobode, i različitosti, kad ono oni hoće da zaustave rat u Ukrajini.
Nije ni o zagađenju, pa nije da ga nema.
Obrćeš ćurak, priča je o partnerskom nasilju, sa posebnim osvrtom na ubistva. Niko ne govori o tome da je femicid kad žena pogine u saobraćajki.
Nisam siguran da li khm, ne znaš, ili si bezobrazan da napišeš ovako nešto. Većina ubijenih žena je godinama trpela nasilje, često i prijavljivala, a sistem nije zakazao. Često odlazila od kuće, razvodila se, vraćala se kod svojih u kuću, išla u sigurne kuće, jer ništa na svoje ime nema. Pa ih nakon toga nahvata muž i ubije, često i godinama nakon razvoda. Ili prijavi da je muž ubija od batina, oni ga zadrže 24h u stanici, taman dok se njemu ne nakupi još malo besa, da je ubije čim izađe. Poseban problem je sa ženama na selu koje nemaju ni formalno zaposlenje, nego rade na selu, što znači i da skupi hrabrost da ode, nema od čega da živi. Posebno ne može da ode ako decu ima, ako su roditelji zatucani i slično.
Ja na keca nabrojim samo žene koje znam, jedna živi sa bivšim mužem koji je maltretira jer ima 150e penziju i nema šanse da ode, druga koja kad primi platu da mužu jer on tako voli, treća koja je bežala od muža a roditelji nisu hteli da je prime u kuću nego je pitali "što si došla, ti imaš svoju kuću", četvrta koja je modra od batina kad god muž malo popije, al ne, inače je dobar, Srećom ne znam lično ubijene žene u partnerskom nasilju, ali reći "pa idi razvedi se ako ti ne valja" je infantilno.