Šta je novo?

Izbori 2024

Oni lepo uživaju,iznad su zakona,zapravo,zakon za njih ne postoji,nema izvršitelja(ne bi ni trebala da postoji ta ,,profesija''),policija bi bila isprozivana od strane radio slobodne evrope,Nataše Kandić,PSG-a i sličnih da pokuša da procesuira nekoga kada ukrade instalacije...

Kad si već pomenuo favelu. Jel ima neko od svih vas ideju kako naterati državu da se pozabavi romskom manjinom i izvuče ih iz siromaštva i bede? To što oni proživljavaju je katastrofa i krivica svih.
Zašto bi bila moja krivica što je neko odlučio da od dvorišta napravi deponiju i što ne želi da radi?

Netačno opet. Daj im stan i hiljadu evra mesečno, uklopiće se kao i u Nemačkoj.

Не знам шта ти то значи, нису се сви уклопили ни у Немачкој, ни у Француској, ни у Америци, увек ћеш да имаш део људи чији је лични избор да живе на тај номадски начин, типа бескућници у Америци или мигранти по Француској.

А код нас су већ добили станове у Земун пољу, па направили зону сумрака тамо, није ствар у стану, ни у тих хиљаду евра, већ у промени менталитета и начина живота каквим живе вековима и који преносе са колена на колено,

ево једне идеје на пример ако већ хоће да деле неке станове, те социјалне станове треба делити онима који су већ показали жељу и вољу да нешто промене, који раде и доприносе, па ће и њихова деца наставити тим путем, школоваће се, радиће и за пар генерације биће у потпуности уклопљени, тзв “инклузија”, да помогнеш бар онима којима је могуће помоћи, јер никада не можеш да помогнеш свима,

а не да извучеш номаде из черге који не да не желе да нешто промене, него не познају уопште концепт рада или школовања и њима доделиш станове на годину дана,
такви ће наравно да поскидају подове, лавабое, поваде жице и продају на бувљаку, па после кад те избаце шта буде, куда те дан нанесе и то је њихов избор,
једино на силу као што сам малопре писао, али ту опцију смо искључили и ко зна да ли би уопште и успела,

ти номади су мали проценат свих цигана, само су видљиви на улици, мислим да се положај генерално цигана задњих 15-ак година знатно поправио и да све више њих активно учествује у овом друштву, да више нису толико на маргини.

Oni lepo uživaju,iznad su zakona,zapravo,zakon za njih ne postoji,nema izvršitelja(ne bi ni trebala da postoji ta ,,profesija''),policija bi bila isprozivana od strane radio slobodne evrope,Nataše Kandić,PSG-a i sličnih da pokuša da procesuira nekoga kada ukrade instalacije...
Uživaju?

Не знам шта ти то значи, нису се сви уклопили ни у Немачкој, ни у Француској, ни у Америци, увек ћеш да имаш део људи чији је лични избор да живе на тај номадски начин, типа бескућници у Америци или мигранти по Француској.

А код нас су већ добили станове у Земун пољу, па направили зону сумрака тамо, није ствар у стану, ни у тих хиљаду евра, већ у промени менталитета и начина живота каквим живе вековима и који преносе са колена на колено,

ево једне идеје на пример ако већ хоће да деле неке станове, те социјалне станове треба делити онима који су већ показали жељу и вољу да нешто промене, који раде и доприносе, па ће и њихова деца наставити тим путем, школоваће се, радиће и за пар генерације биће у потпуности уклопљени, тзв “инклузија”, да помогнеш бар онима којима је могуће помоћи, јер никада не можеш да помогнеш свима,

а не да извучеш номаде из черге који не да не желе да нешто промене, него не познају уопште концепт рада или школовања и њима доделиш станове на годину дана,
такви ће наравно да поскидају подове, лавабое, поваде жице и продају на бувљаку, па после кад те избаце шта буде, куда те дан нанесе и то је њихов избор,
једино на силу као што сам малопре писао, али ту опцију смо искључили и ко зна да ли би уопште и успела,

ти номади су мали проценат свих цигана, само су видљиви на улици, мислим да се положај генерално цигана задњих 15-ак година знатно поправио и да све више њих активно учествује у овом друштву, да више нису толико на маргини.
Način života, lifestyle, way of life

Da ne bude da ne radim ništa.

Način života, lifestyle, way of life

Апсолвирали смо ту тему, слушај сад ово кад смо већ код цигана,

у последњих неколико година примећујем наглу исламску радикализацију међу циганима, често у Земуну као никад раније виђам мушкарце са вехабијским брадама, па чак и оне запослене у Градској чистоћи, такође често и њихове жене замотане као буле, тога раније у Београду међу њима никада није било,
очигледно је да неко то финансира и да их плаћају да тако изгледаји и да се тако облаче,
чуо сам приче да је покојни/ рахметли Зукорлић покренуо то све, а сада неко наставио,

виђао сам у више наврата комбије са ознакама неких исламских верских школа са НП таблицама како пролазе тим крајевима око новосадског аутопута где они живе,
сећамо се и да је пре 10-ак година Жандармерија морала да буде ангажована да би се срушила нелегална џамија у Земун пољу у којој су се окупљале вехабије,
а да је последњих пар година више лица из Земуна ухапшео због повезаности са ИСИЛ- ом и да је један чак припремао нападе по Кнез Михаиловој и слично,

ово све је нешто на шта треба да се обрати пажња, а поготово наше килаве безбедоносне и полицијске службе.

у последњих неколико година примећујем наглу исламску радикализацију међу циганима, често у Земуну као никад раније виђам мушкарце са вехабијским брадама, па чак и оне запослене у Градској чистоћи, такође често и њихове жене замотане као буле, тога раније у Београду међу њима никада није било,
Da li misliš da je to otpor načinu na koji ih Srbija tretira?

0f996f135a69a31d644ccd9114a8e31b38d234f6749d85ae70448f9d4f29f119_1.jpg

Не, нису они сами од себе дошли на те идеје, имаш и православне цигане, па нису планирали да се разнесу у Кнез Михаиловој, овде фокус служби треба са буде пре свега на извору тог новца, вођама исламске заједнице у Србији и утицају из арапских земаља у Новом Пазару.

Не, нису они сами од себе дошли на те идеје, имаш и православне цигане, па нису планирали да се разнесу у Кнез Михаиловој, овде фокус служби треба са буде пре свега на извору тог новца, вођама исламске заједнице у Србији и утицају из арапских земаља у Новом Пазару.
Ako je novac motivacija ne znam šta čekamo.

Апсолвирали смо ту тему, слушај сад ово кад смо већ код цигана,

очигледно је да неко то финансира и да их плаћају да тако изгледаји и да се тако облаче,
чуо сам приче да је покојни/ рахметли Зукорлић покренуо то све, а сада неко наставио,

виђао сам у више наврата комбије са ознакама неких исламских верских школа са НП таблицама како пролазе тим крајевима око новосадског аутопута где они живе,
сећамо се и да је пре 10-ак година Жандармерија морала да буде ангажована да би се срушила нелегална џамија у Земун пољу у којој су се окупљале вехабије,
а да је последњих пар година више лица из Земуна ухапшео због повезаности са ИСИЛ- ом и да је један чак припремао нападе по Кнез Михаиловој и слично,

ово све је нешто на шта треба да се обрати пажња, а поготово наше килаве безбедоносне и полицијске службе.
Primećujem i ja ovo. Istovremeno, deluju mi u proseku dosta kulturnije nego pre, ne samo muslimani. Čitave romske porodice u npr. Plus Cash&Carryju više ne štrče kao ranije. U muslimanskim porodicama žene idu pokrivene, ali nije to ono staro, 'cigansko', jok. Da se nisu Romi, između ostalog, možda, u međuvremenu pomalo civilizovali, a da to sad počinjemo da primećujemo?

Primećujem i ja ovo. Istovremeno, deluju mi u proseku dosta kulturnije nego pre, ne samo muslimani. Čitave romske porodice u npr. Plus Cash&Carryju više ne štrče kao ranije. U muslimanskim porodicama žene idu pokrivene, ali nije to ono staro, 'cigansko', jok. Da se nisu Romi, između ostalog, možda, u međuvremenu pomalo civilizovali, a da to sad počinjemo da primećujemo?

Па и јесу, а доста њих из Земуна је по иностранству, лети их виђам често са страним таблама, праве свадбе, сунете итд на оној пијаци која ради недељом на крају Угриновачке, делују добростојеће, добар возни парк, раде по Немачкој,
такође сад у Градској чистоћи, Водоводу и канализацији, Београд путу итд су углавном само они возачи камиона и на неким руководећим позицијама, а не само физикалци,
близу мене у крају где нема цигана се доселила једна породица, отац раду у Градској чистоћи нешто, купили стан, ћерка му студира и запослила се, купила ауто...што је ипак стварно ретко код ових наших београдских цигана, не рачунајући она њихова гастарбајтерска села по источној Србији и слично,
мислим мали кораци, али се полако мења ситуација.

Велики део јесте еманципован, посебно гастарбајтери. Али и даље има и картон сити фазона где нпр. клинци од 10-15 година терају фрезу или само шасију аута са мотором.

Jel Backi ilovik u pitanju? Tamo su emancipovani garagani, ne znam da ih ima u dimijama (trenerke u nogavice) ili da im zene nose hidzab. Vec sve kulturiska. Jedan odatle s druzi sa mnom, ne tako cesto popijemo u kafani. Pravoslavac je.

Ти што оду обично су и овде уклопљени.
Ови код нас су као они што праве свињац и по Румунији, Словачкој, Бугарској.
Саркози је такве збрињавао булдожером
Da, Sarkozi je znao kako se resavaju problemi Roma, sve multikulturno i demokratski u skladu sa bogatim francuskim tardicijama resavanje slicnih problema sirom sveta.

No, evo jedne kratke omaske jedne evropske gospodje.
Omaska govori o kakvom se sljamu na vlasti radi.

“Ukraine’s cocaine grain” — Baerbock
“Ukrainska kokainska zita” — Baerbock
1693898337407.png

Део опозиционих посланика изашло из скупштинских клупа, пришло говорници, звижде и вичу “лопови“. Брнабић: Опозиција успела да ископа ново дно. Орлић: Ово што опозиција ради брука и срамота

Lepa ideja, ali besperspektivna.
Opozicija neprekidno pokusava da izazove "moralnu reakciju" kod stanovinka, da ljudi pocnu da se gnusaju radikalskih lopova, zle naprdnjacke bande.
Ali oni ne razumeju da vecinsko stanovnistvo nema vaspitanje, kulturu ili empatiju da bi im bilo sta bilo moralno odvratno, ako se ne tice njih licno.
Vecina se divi SNS-u kao uspesnim lopovima.

Зоран Лутовац: Опозиција тражи парламентарне и београдске изборе до краја године - блокада седнице Скупштине до испуњења захтева

Ovo je kao: protestovacu dok mi ne data konopac da se obesim. Opozicija je izdala gradjane i zahteve Protessta i zabavila s eonim sto je za njih glavno - beogradski izbori i uglavljenje u neku beogradsku opstinu. Sanse za pobedu nad SNS na bgd izborima su nikakve.
Ovo je poklon radikalima. Opozicija je (po nalogu i zelji Hulje i Ambasade) uspesno unistila energiju gradjana.
Ne znam ko ce da glasa za njih.

Poslednja izmena:
Opozicija traži parlamentarne i lokalne izbore, nakon što su mesecima vikali da ne žele izbore dok se ne ispune svi zahtevi protesta. A nijedan zahtev nije ispunjen. Plus još u njihovim redovima ima haosa i svađa. Opozicija opet čista jedinica, iskreno sramota.
Tacno. Zapravo ispunjen je samo jedan zahtev - smena ministra obrazovanja.
Ali, od opozicije nije trebalo nista ni ocekivati, to su isto nasi ljudi, beskrajno skloni korupciji.
Sada je jasno da Hulja ne moze da bude smenjen sve dok stranci misle da treba da ostane gde jeste i da stranci vladaju nama preko Hulje jer smo u dusi robovi.
Bolje je ziveti bez iluzija.

Brnabić: Jeste uspeli da blokirate rad Skupštine? Niste!​

na zalost, cak i Ana B. je intelektualni kapacitet za vodje opozicije

Vrh