Slazem se da su evrointegracije jako korisne, osim onog nesrecnog SSP koji nam pravi probleme, jer je zamisljen kao privremeno resenje koje ne bi trebalo da traje duze od pet godina a proslo je sigurno vise od 10 i nema na vidiku clanstva. Uvek se uci od pametnijih i sposobnijih, a EU jeste neuporedivo uspesnija od nas. Svaka reforma naseg drustva koje ce da podseca na njihov ekonomski model moze da bude samo korisna, pravno takodje.
Imam problem sa Eu jer ne deluju iskreno prema nama. Imali su nekoliko promena uslova pristupanja, nas nisu ni pitali da li ih prihvatamo, uvek je princip uzmi ili ostavi, iliti cista ucena. Neki to brane "moze im se, mi hocemo u Eu a ne oni u Srbiju i sl." ali meni je to tesko prihvatljivo. Takodje jako mi je malo verovatna mogucnost da EU sa 450 miliona stanovnika i najvecom privredom na planeti nije bila u stanju da primi Srbiju, ili celu ex yu za 23 godine od 2000. To je smesno, Bugarska i Rumunija su bile dumpster fire kada su usle, a sama Rumunija je veca od cele ex yu.
Na kraju da dodam da smo svoje sanse da udjemo u Eu smanjili bar za 50%, jer smo se drzali neutralno u ovom konfliktu, mozete ili da zamislite sta o nama misle Poljaci, koji su trenutno uticajniji od Nemaca, jer imaju otvorenu podrsku Amerike? Poljska ce da bude eksponent vojne moci Amerike u Evropi u decenijama koje dolaze, samim tim imace veci politicki uticaj u EU od svoje ekonomski moci, koja takodje raste. Poljaci ce bukvalno da nam traze da bilo sta vezano za Rusiju bude uklonjeno iz Srbije. Ceka nas pakao po zavrsetku ovog rata, narocito jer ce Rusija da ostvari kakvu takvu pobedu i ceo Zapad ce da bude besan, a kada su besni ljudi se uvek ljute na slabije,a mi smo im najblizi i vec nas ne vole.