Noki
Advanced
- Učlanjen(a)
- 15.05.2018.
- Pohvaljen
- 7.042
Da ti beskorisni istoričar objasni: Neće biti ništa. Vučić i Kurti će dobrovoljno da se uhvate za uši i odu u Brisel da potpišu šta god im se servira. A što se tiče retorike, ova generacija "korisnih" EU birokrata je poznata po praznoj.
P.S: Ne boj se ti za vize, ako nas je Žvalavi ičemu naučio, to je da neće povući nijedan potez, koji bi mu popularnost ugrozio.
Ovo što kažeš potpisaće šta god mu se servira nije baš u korelaciji da pazi da ne povuče nepopularne poteze. Njemu odgovara da razvlači Kosovo i relativizuje, a ne da potpiše.
Naučio nas je da neće povući ni jedan potez koji bi njegovu apsolutnu vlast ugrozio, a ne popularnost u Briselu, zato i podgreva nestabilnost na Kosovu. Savršeno je moguće to zamisliti i za jedan dan bi se medijska hajka organizivala, na koga god treba sem na njega, kad bi se procedura oko turističkog ulaska u EU zakomplikovala. Tu bi upotrebili i brojne eufemizme o kojima sam nešto već govorio da to nije tako strašno, da time branimo viši nacionalni interes i poverovali bi mu isti oni koji ga i sada podržavaju... Uopšte ne bi bilo predstavljeno da su vize ponovo uvedene. Slagao bi kao za sve do sada. Većina naroda nigde ni ne putuje. Tako da bi i dalje ostao u sferi popularnog. Ne kažem da nam to preti kao opasnost, nego za očuvanje njegove apsolutne vlasti ka unutra, bilo bi ga baš briga i po tu cenu bi pristao i mnogo toga još sem da se makne. A optuživao bi sve druge da su za takvo stanje odgovorni, baš kao Sloba.
Prvo je napravio onaj striptiz šou sa policajcima u uniformi na Kosovu, zatim neizlazak na izbore, što je stvorilo ovaj pravni vakuum koji je Kurti iskoristio da učvrsti državnost silom... Sve vreme natura Kosovo kao glavnu temu jer mu destabilizacija dole maskira sve ovo unutra što prstom nije maknuo da promeni na bolje...
Ja da sam EU ja bih ga tako pritisnuo sankcijama oko svega. Sva finansiranja Srbiji bih obustavio dok ne smenimo diktatora. Ali njima je nažalost jedino važno da isporuči Kosovo.
Tako razmišljaju birokrate iz EU koje ja nisam spominjao, moguće da im je retorika prazna, ali to mi je manji problem od retorike i zlog delovanja ove vlasti, pa zato manjkavosti jedne toliko uređenije zajednice od naše posebno i ne ističem.