Koja vojska Srbije ?Koja vojska do Ibra? To je završena priča. Ljudi i dalje žive u paralelnom univerzumu. Sever je predat odavno.
I to je tačno. Poznajem čoveka koji radi u vojsci. Kaže da je sve laž što predstavljaju na TV-u. Njegove reči su da bi nas i ova beda od KBS-a razbucala. Tvoja poruka me podsetila na to.Koja vojska Srbije ?
Ova beda sto je ostala ne bi mogla ni protiv Kosova da se bori, a kamoli NATO-a.
Sva sreca, inace bi ovaj ludak opet zaratio.
I to je tačno. Poznajem čoveka koji radi u vojsci. Kaže da je sve laž što predstavljaju na TV-u. Njegove reči su da bi nas i ova beda od KBS-a razbucala. Tvoja poruka me podsetila na to.
Изоставио си важан део у цитату, дакле: "по мојим схватањима потпуно промашио тему".
Реко бих да то значајно мења смисао, те да заиста немам вољу да вртим странице и тражим где си то промашио тему (по мојим схватањима ).
Само напомена да се промашена тема у овом смислу не односи на офтопик писање, већ да се у тим деловима не слажем са тобом.
Е да, сад се сетих једног занимљивог примера. Својевремено си отворио тему нешто везан за сексуалност и написао подужи пост. Пост сам пажљиво прочитао, и уложио доста труда да одговорим где се поклапамо са схватањима а где разилазимо и то детаљно образложио. Искрено не сећам се да сам се још некад толико посветио да саставим детаљан одговор. На жалост, админ је сувише брзо обрисао тему (вероватно са правом ) тако да нисам сигуран да си стигао да прочиташ одговор. Генерално не волим да пишем превише лична обраћања на форуму, у шта се овај мој пост претвара па ћу скратити.
Храбри су док имају Америчка леђа. Као што су били храбри док су имали Немачка и Италијанска леђа.
Osim sto to nije Kosovski boj da se izadje na livadu i mlati.И поред распада у нашој војсци прецењујете УЧК наследницу.
ОК, прихватам, употребио сам погрешан термин (промашена тема), мада у нади да ћеш га исправно схватити а на буквално. Ни у једном тренутку ми није била жеља да диксвалификујем твој став ни на једној теми. Напротив, мислим да си један од разумнијих на форуму. То што се на неким пољима разилазимо у ставовима је сасвим нормално, било би чудно да је другачије. Тему сексуалности сам поменуо, само из разлога што је често на твом репертоару, не зато што се ту више разликујемо него на другим темама.Na njima je da idu u rat kad im se kaže. Za to primaju platu. A ne pred rat kuku lele šta ćemo, sve beda i jad. Koji je to moral...
Ne želim da komentarišem 3456. napeto vanredno obraćanje u kome on mnogo toga za političku i psiho-analizu izgovori u samo jednoj rečenici sem da nikakvog rata neće biti, što se ne može reći i za izolaciju Srbije bude li nastavio Kosovom da štiti "svoje čedo" zvano sns hobotnica.
Pa nisam namerno izostavio "po tvojim shvatanjima" nego me je iznenadilo da tako posmatrašas stvari, pa sam tebe pitao da razjasniš svoje viđenje ako želiš.
Jedno je neslaganje i suprotno mišljenje, a drugo promašiti temu. Budi siguran da oko teme seksualnosti ne mogu temu da promašim, koliko brzo Igor može post da mi rediguje ili obriše. Nekad imam osećaj da se desetoro čoveka (tj. ljudi) krije iza tog jednog imena. Seksualnost je verovatno najgori primer koji si mogao da se setiš.
Tema ljudska seksualnost uz složeni i na trenutke duhoviti uvod koji sam tada napisao je prikladna svakom formu koji ima segment "relax" ili nešto slično tome, spada u teme nevezane za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu, pa sam u relaxu i otvorio, a neizostavni je deo naših života, uz nauku, religiju i neke druge večito zaključane teme...
Tema je instantno zaživela, dobila reakcije i tvoj odgovor sam pročitao, ali ti moj izgleda nisi.
A to polaganje poverenja da jedan čovek koji o nečemu odlučuje "verovatno sa pravom" nešto radi, pogađa suštinu naših nedavnih pisanija, čak ni tu nisi promašio temu, nego si na pravoj temi za to Mi se svi ovde borimo protiv jednog takvog čoveka i zadenuli smo mu desetine različitih nadimaka jer nam se smučio da ga imenom zovemo... Objasnio si jednom iz kojih si razloga sebi nadenuo baš takav nick, tako da ću te delove tvojih (po mom viđenju nesmotrenih) pisanija (iako kažem, ne mašiš temu) na to svaliti.
Umesto zaključka, meni ne smeta kad inteligentni ljudi imaju i dijametralno suprotno mišljenje sve dok ne skliznemo na teren diskvalifikacija jer onda dijalog poprima neku drugu, beskorisnu dimenziju.
Eto, nadam se da ti nisam oduzeo previše vremena ovim ličnim obraćanjem.
Није то нека претерано велика територија. Ослобођење би се технички лако одрадило без мешања странаца, проблем би била каснија интеграција становништва албанске националности у наш систем.Osim sto to nije Kosovski boj da se izadje na livadu i mlati.
Mi bi morali da osvojimo teritoriju na kojoj oni vladaju, za sta mislim da nismo sposobni, sve i da ih NATO pusti niz vodu. Ili ako bi uspeli, to bi bio masakr epskih razmera.
Има ли где да се преузме фајл?
Ne padaj na tu propagandu, tako su pričali i za Hrvate, a borili se 100 x hrabrije od nas.Храбри су док имају Америчка леђа. Као што су били храбри док су имали Немачка и Италијанска леђа.
Nema ceo ali ovaj što je objavio ovo na twitteru kaže da će svakog dana objavljivati 30 botova sve sa podacima. Lik je legit i ima vrlo interesantne postove. 1 osobu sa liste sam prepoznao, ovo je ozbiljno što objavljuje.Има ли где да се преузме фајл?
Secam se kako je B. Crncevic vredjao sve druge narode u SFRJ. Narod je voleo to da slusa, da se makjmunski ceri u tv emisijama. I dr Seselj je tako zabavljao plebs.Ne padaj na tu propagandu, tako su pričali i za Hrvate, a borili se 100 x hrabrije od nas.
Zaboravi to njesra iz poznate kuhinje, evo, ja, koji sam slušao, za stolom, M. Vučelića kako oduševljeno prepričava Bećkovićevu teoriju o nastanku šote (ukratko, poskakivali oko postelje, da preskoče g...a koja su razasrali okolo, jer ne umeju to da čine u rupu), kažem ti, kao pametnom čoveku, da se oslobodiš i emancipuješ od tih priča.
To je zlo, a najveće za nas, jadne gubitnike.
Smatram te za funkcionalno pismenu osobu, te tako smatram i da kapiraš šta hoću da kažem.Nisam, pobogu, napisao da sam ja samostalno ostvario nesto nego da se ostvarilo ono sto je bila moja zelja i svih ucesnika protesta.
Inace, sad kukas na bezbednost u saobracaju, a posprdno pisete svi kada mi kukamo na Cutin telefon za vreme voznje i Zelenovicevo nevezivanje pojasa.
Sad kukas na agresivne budale po gradu, a ja gusim proteste i kmecim kada kazem da Bjelogrlic koji lema ljude po kafanama nema sta da prica sa bine na protestu.
Vidis, protesti su otezani jer protiv vlasti moramo da se borimo i protiv samih organizatora. No, uspecemo. Jednom, nekada...
Ne padaj na tu propagandu, tako su pričali i za Hrvate, a borili se 100 x hrabrije od nas.
Zaboravi to njesra iz poznate kuhinje, evo, ja, koji sam slušao, za stolom, M. Vučelića kako oduševljeno prepričava Bećkovićevu teoriju o nastanku šote (ukratko, poskakivali oko postelje, da preskoče g...a koja su razasrali okolo, jer ne umeju to da čine u rupu), kažem ti, kao pametnom čoveku, da se oslobodiš i emancipuješ od tih priča.
To je zlo, a najveće za nas, jadne gubitnike.
Том логиком ти си сад отишао у другу крајност, то јест дефетизам којим се немилосрдно трује овај народ последњих 20 година, да смо мали, да смо слаби, да смо неспособни, да не можемо, да је све изгубљено, да смо толико јадни да не само да не можемо да се одбранимо од некаквих терориста чак ни да нам НАТО да зелено светло,
него да нема ниједног способног човека у Србији да води ЕПС или било шта и најбоље да доведемо странце,
студиозно и неуморно путем политичара и медија формира се већ 20 година озбиљан комплекс ниже вредности овом народу,
иначе војска од неколико десетина хиљада земљорадника је држала целу Хрватску која је имала помоћ целог света у блокади 4 године док нису издани из Београда, а Вуковар им је предат у миру 3 године после рата.
Ako ćemo pošteno, oni nikad nisu ni bilo potpuno integrisani u ovu zemlju, i dok je Srbija dole vladala, tamo se sva vlast faktički svodila na neku vrstu protektorata, tamo se vlast uvek držala isključivo uz pomoć gole sile, vojske i milicije (žandarmerije u doba kraljevine). Tako je Kosovom vladao kralj Aleksandara, tako Tito, tako i Sloba, tako sad vladaju NATO i KFOR.Није то нека претерано велика територија. Ослобођење би се технички лако одрадило без мешања странаца, проблем би била каснија интеграција становништва албанске националности у наш систем.