Šta je novo?

Izbori 2024

Ali u ovom slučaju i izbori su deo te borbe. Štaviše, da svi izlaze na izbore i glasaju protiv SNSa, protesti nam ne bi ni trebali.
Da su Jeremic i Djilas na vlasti, ne bi nam trebali protesti? 🤣 Sa protestima jos jace treba kad padne Vucic, oko svake sitnice od pocetka, odmah da grune sto hiljada ispred skupstine, posle prve greske, afere, neispunjenog obecanja...

Evo materijala za SNS botove, ali sta cu, kad moram. Hocemo o saobracaju?
Da, hajmo o saobraćaju. Koliki je broj bahato parkiranih automobila svakog dana u Beogradu danas naspram 2011. godine? Koliki je broj prekršaja svakodnevno (nebitno da li su prijavljeni i sankcionisani, ili samo uočeni)? Koliki je broj udesa bez pogibija dnevno?

Ne razumem šta hoćeš da kažeš. Misliš da je saobraćaj nešto što SNS dobro vodi???
Da su Jeremic i Djilas na vlasti, ne bi nam trebali protesti? :ROFLMAO:
Vas par specijalaca ovde baš imate problem da skontate koncept smenjivosti vlasti i preraspodele moći na političkoj sceni kao na tržištu, zar ne?

Jaja bih sekao i stavio ogranicenje na 30 km/h.
Predlagala je jedna mudrica to ovde na forumu pre oko dve godine. Spoiler: nije se dobro završilo. Još jedan spoiler: u Beogradu se najmanje gine i nastradava zbog vožnje preko 50 km/h. Najpre zato što u Beogradu čovek više i nema mnogo kad i gde da razvije preko 50 km/h. A drugo zato što se u Beogradu najviše gine i strada od rekordno katastrofalno lošeg nivoa obučenosti i (ne)kulture vozača, koji je dostigao i oblik epidemije.

Onaj sportaš trener debil koji je vozio obilaznicom u kontra smeru na dan njenog otvaranja, to se nije desilo zbog prebrze vožnje (mislim, njegovo izletanje na obilaznicu se nije desio zbog njegove brzine), nego što su ljudi ovde postali degenerici u saobraćaju, a to nema ko da sankcioniše i ispravlja. Jer sve odreda zabole pače. Do te mere da forumaši i Youtuberi (Saobraćajna kamera, naš kolega odavde) više vode bitke i računa o stanju u saobraćaju nego svi Vučići, Saobraćajni bumbari, Gašići, Sekretarijati...

Bahato parkiranje smo takođe mi sami građani počeli da sankcionišemo. Ko koliko može, sme i stigne, u ovom MORU debilizma i primitivizma. Moramo mi jbg, jer nema ko drugi. Zabole ih. Tako da nađi ti prvo rešenje da trotoari više ne budu parkirališta i da kolovozi ne budu u službi ukinutih trotoara. A posle, jednog dana, možemo da se bavimo onih 10ak srećnika godišnje koji uspeju u Beogradu da poginu od automobila koji su se kretali brže od 40 km/h.

P.S.
Manje od 100 poginulih u saobraćaju u Srbiji je nemoguća misija.

Inače, odaću ti jednu tajnu:
Isto kao i ti, da sutra padne SNS, ni ja ne bih znao kime bih popunio buduću Vladu. I čak nisam siguran da želim da SNS nestane na 0% glasova i poslanika i ministra. Zato što znam koliko je politika komplikovan i zeznut svet i mehanizam, pogotovu danas u doba globalnog sela u kome je sve povezano i sve vuče jedno drugo, pa samim tim bi i kompletna smena dosadašnje stranke i njene mašinerije, stvorila mnoštvo novih pitanja i problema. Pogotovu imajući u vidu da je SNS pod kontrolom i protektoratom poglavica u EU.
Ali ono što sigurno znam da želim je da ga svedem na 55% (mislim na celu koaliciju sa SNS) ili manje.

A to se postiže na izborima. Hteo ti to da priznaš sebi ili ne.

Poslednja izmena:
Indirektno jesi. I ovo nema veze sa time ko je na vlasti u datom trenutku, a sa kime nisi zadovoljan. Ali objasniti nekome kao što si ti, da je bitan sistem a ne pojedinac, odnosno uspostavljanje sistema gde nije bitno ko je na vlasti, već kako radi posao, da li je to u interesu građana ili ne, je isto kao ravnozemljašu objasniti da zemlja nije ravna ploča, odnosno gubljenje vremena na nemoguću misiju koju ni Tom Kruz ne može da reši.
:ROFLMAO:
ja cak smatram da si ti u pravu, ali kad pomislim da treba da glasam za nekog od sadasnje opozicije nekako ne mogu.
Kao da treba glavu da stavim na panj. neki animozitet koji ne razumem.
Prosli put sam na silu otisao jer sam bio obecao ljudima sa ovog foruma.

Ne znam o čemu pričaš kad je prebrza vožnja ubedljivo najčešći uzrok saobraćajnih nesreća sa kobnim ishodom.

A i ukupno svih nesreća.

A povrede u drumskom saobraćaju su vodeći uzrok smrti dece i mladih od 5 do 29 godina.

Ne mislim da je saobraćaj nešto što SNS dobro vodi, zato sam i postavio sliku koja pokazuje nekoliko decenija i da je broj poginulih u konstantnom padu, ali ta slika pokazuje i katastrofalno stanje od 2000. do 2012.

To je zemlja nasledjena od Milosevića i jedne opšte kaubojštine gde su pomaci morali biti nekoliko puta veći.

Dakle, ako hoćemo da smanjimo glavni uzročnik smrti mladih osoba, to nećemo uciniti vraćanjem onih pre Vučića na vlast.

Njihovi rezultati se vide.

U najjačem opozicionom bloku predsednici dve najjače stranke su Djilas i Jeremić.

Oni bi pravili koaliciju sa Aleksandrom vozim dok pričam Jovanovićem Ćutom i Nebojšom ratnom mornaricom i vozim bez pojasa Zelenovićem, Milošem pucam iz puške i primam mačeve Jovanovićem i Milicom 1389 Zavetnicom.

Ne vidim da bi se desio ikakav pomak po pitanju broja poginulih u saobraćaju, osim ovog standardnog koji doživljavamo decenijama čiji je verovatno glavni uzrok što su automobili bezbedniji i jači.

Izbori nisu ni raspisani i treba se boriti do poslednjeg dana pred izbore za bolje opcije. Pritiskati i kritikovati opoziciju. Ako ne uspemo, više sreće drugi put.

Ne zanimaju me suštinski bahato parkirani automobili, iako se poserem na njih, jer nikoga nisu ubili.

A isto me tako ne zanima preraspodela moći na političkoj sceni već promena sistema.

Sinoć na koncertu Nemanje Radulovića na Tašu prepun stadion, 10.000 ljudi. 😎
Pogledajte prilog 166550
Svi koji pričaju kako (ni) u Beogradu više nema kulturnih ljudi i prave elite, i da stoga svi treba da se pomirimo sa sudbinom i prihvatimo SNS, Pink, IDJ, Grand, Autotune i turbo-seljaniju, mogu samo da crknu od muke i da se udalje u troskocima. 😘

Kako to da niko od prisutnih nije iskoristio tisinu i viknuo neku parolu protiv Hulje?
Da li ima smisla ici na koncerte u Srbiji?
Zar nije bolje bojkotovati sve sto organizuje Grad i Drzava?

Na osnovu donjeg teksta ocekujem rast broja apstinetata + pad SNS-a od oko 5%. Taj pad ce se kompenzovati podizanjem cenzusa.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да опозиција, судећи по рејтинзима, лоше стоји, а истраживачи јавног мњења кажу за наш лист да је на делу заправо стагнација подршке коју имају власт и опозиција, примећујући да опозиција је расцепкана, те да је “антивучићевски став већи од опозиционог”.
Уредник Нове српске политичке мисли, Ђорђе Вукадиновић, каже да Вучић “по обичају” користи тактику пласирања полуистина, у којој је садржана “мрва истине” – опозиција заиста рејтинзима не изгледа импресивно.
Подршка опозиционим странкама, показују истраживања НСПМ, је између два и пет одсто, каже Вукадиновић. Али напомиње да су то рејтинзи одвојених политичких субјеката, те да би слика ситуације била другачија када би се опозиција ујединила.
Он каже и да рејтинг опозиције није опао у протеклих месец дана, те да нема претеране разлике у бројкама сада и крајем априла месеца када је НСПМ објавио своје истраживање.
Примећује и да код неких странака опозиције постоји минимални раст – у једном периоду то су биле десно оријентисане странке, данас су то оне грађанске провинијенције.
Говорећи о рејтингу Српске напредне странке, са чијег се чела Александар Вучић повукао крајем маја, Вукадиновић наводи да је ова странка успела да стабилизује своју подршку.
“Нема сумње да је подршка СНС-а већа од подршке опозицији. Напредњаци су успели да стабилизују рејтинг, да се не стрмоглављује више”, каже он.
Додаје да, како каже, власти наклоњени аналитичари, па и сам Вучић, рејтингу СНС-а додају рејтинг Социјалистичке партије Србије, али да и тако здружене ове две странке немају 50 одсто подршке бирача. То представља пад у односу на прошле изборе, када су Вучићева и Дачићева странка имале подршку 55 одсто бирача.
Указује да протести “Србија против насиља” који се организују сваке седмице протекла два месеца, нису довели до пада рејтинга СНС-а, али да је јасно да је подршка странци коју сада води Милош Вучевић опала пет до седам одсто од избора 2022. године.
Из Фактор плус-а су нам најавили ускоро резултате новог истраживања, напомињући да по тренутно обрађеном узорку се долази до закључка да је на делу стагнација рејтинга опозиције.
Миљан Младеновић, истраживач “Новог трећег пута”, агенције која своја истраживања ради онлајн путем, каже да је и анализа њиховог истраживања у току, али наводи да је извесно приметан минимални пад СНС-а у односу на претходне изборе. Опозиција, каже, делује расцепкано.
“Претпостављам да је било померања у рејтинзима опозиције, али не толико да би довели до прекобиновања политичке моћи у СрбијИ”, каже Младеновић.
Ивана Петронијевић Терзић, новинарка Демостата, каже да је антивучићевско расположење веће од рејтинга опозиције.
“Демостат је радио истраживање јавног мњења пре трагичних догађаја и протеста који су уследили, крајем априла и почетком маја, у којем нисмо мерили рејтинге појединачних странака, већ, између осталог, задовољство и незадовољство грађана кључним аспектима живота у друштву и држави.
Истраживање је показало да расте незадовољство грађана актуелном владом, али и Александром Вучићем, у поређењу са ранијим годинама. Незадовољство грађана је најизраженије када је реч о стандарду и борби против криминала и корупције, а грађани су махом незадовољни и здравством, правосуђем и односом према животној средини”, указује она.
Новинарка Демостата напомиње да рејтинг актуелне власти не расте, напротив, опада и све већи број грађана је незадовољан.
“Међутим, и даље је “антивучићевоско” расположење веће од рејтинга опозиције, односно више грађана је незадовољно Вучићем и актуелном влашћу него што је мотивисано да гласа за опозицију. Опозиција још увек не може да артикулише незадовољство грађана, али уколико буде иоле јединствена, остане у једној или две колоне, постоји шанса да апсорбује и мотивише већину незадовољних грађана, којих није мало”, наводи Петронијевић Терзић.
Сматра да је зато потребно да опозиција задржи минимум јединства, да покаже одлучност и вољу да мења систем који грађани препознају као лош, те да, додаје, избегава размирице, међусобне нападе и свађе, али и да остави личне сујете по страни.
Најављује да ће и Демостат ће у другој половини септембра радити ново истраживање јавног мњења у којем ће мерити ставове грађана по питању унутрашње и спољне политике.

(Данас)

Poslednja izmena:
Kako to da niko od prisutnih nije iskoristio tisinu i viknuo neku parolu protiv Hulje?
Da li ima smisla ici na koncerte u Srbiji?
Zar nije bolje bojkotovati sve sto organizuje Grad i Drzava?
1177c6bfe505e3cbce02fe67520185b8.jpg

Ne znam o čemu pričaš kad je prebrza vožnja ubedljivo najčešći uzrok saobraćajnih nesreća sa kobnim ishodom.
A i ukupno svih nesreća.
Ja znam o čemu pričam, problem je što mislim da ti ne znaš. Postavlja se pitanje koliko od tih nesreća je nastalo zato što je neko u gradu vozio DO 50 km/h, koliko je nastalo zato što je neko u gradu vozio PREKO 50 km/h, a koliko njih je nastalo van grada gde svakako svi voze preko 50 km/h.

Tvoja statistika to ne govori.
A povrede u drumskom saobraćaju su vodeći uzrok smrti dece i mladih od 5 do 29 godina.
Koliko ih je? U kojim okolnostima? Sa čijom krivicom i odgovornošću?

Tvoja statistika to ne govori.

Dovatio si se nekog glupog grafikona sa idejom da ispadneš pametan, a nisi zagrebao ni prvi sloj cele te tematike i problematike. Nego su i tebe političmari i novinari navukli da se izložiš na grafikon koji govori samo jedan delić priče, a ignoriše ostatak. Uz to te je neko navukao na idiotsku priču da bi se 95% pogibija rešilo kada bismo u gradu svi vozili do 30 km/h, uključujući i vozila javnog prevoza. Što je stara, ali besmislena ideja sa mnogo nepovoljnih propratnih efekata. Da ne pričam što ništa ne bi rešila van urbanih naselja, gde se najviše i gine (recimo, u naseljima i deonicama poput Stepojevca uz Ibarsku, gde ljudi pretrčavaju ko manijaci).
Dakle, ako hoćemo da smanjimo glavni uzročnik smrti mladih osoba, to nećemo uciniti vraćanjem onih pre Vučića na vlast.
Njihovi rezultati se vide.
A tek se rezultati ovih vide do mojega. Banane 250 din. Inače, sad je leto, pa ne možeš ponovo da mi kažeš ''što jedeš banane u zimu''.
Vidi sad pa mi ovaj put reci ''što jedeš banane, jedi maline i borovnice, zdravije su''... Znajući tebe, tako nešto i očekujem.
U avgustu možeš da mi napišeš i ''jbg, visok ti račun za struju, što pališ klimu na 35'' a u zimu ''jbg, ko ti kriv što greješ stan na +5''... Opet, tako nešto i očekujem.
Oni bi pravili koaliciju sa Aleksandrom vozim dok pričam Jovanovićem Ćutom i Nebojšom ratnom mornaricom i vozim bez pojasa Zelenovićem, Milošem pucam iz puške i primam mačeve Jovanovićem i Milicom 1389 Zavetnicom.

Ne vidim da bi se desio ikakav pomak po pitanju broja poginulih u saobraćaju, osim ovog standardnog koji doživljavamo decenijama čiji je verovatno glavni uzrok što su automobili bezbedniji i jači.

Izbori nisu ni raspisani i treba se boriti do poslednjeg dana pred izbore za bolje opcije. Pritiskati i kritikovati opoziciju. Ako ne uspemo, više sreće drugi put.
Ništa, ti onda čekaj Isusa.
Ne zanimaju me suštinski bahato parkirani automobili, iako se poserem na njih, jer nikoga nisu ubili.
Ovo je tolika glupost da ne mogu da verujem da sam je pročitao, pogotovu kao neko ko je svojevremeno u okviru vežbe radio rekonstrukciju veštačenja jedne situacije gde je dete poginulo baš tako što je iznenada izletelo na kolovoz a nije se videlo na vreme zbog automobila parkiranog na trotoaru.

Takođe mi je neverovatno da neko toliko ne razume da: 1) automobilčine se parkiraju po trotoaru => 2) pešaci moraju da idu kolovozom => 3) druge automobilčine prolaze za to vreme, a ne usporavaju svi => 4) veće su šanse da neko nekoga zakači kolima, a isto tako 5) veće su šanse da na raskršću, vozač automobila A, od čoveka koji mu hoda tik pored prozora (jer ide kolovozom) ne vidi automobil B i onda se skucaju. Što sam jednom lično gledao, skretanju iz jedne manje u jednu prometniju ulicu gde voze i autobusi.

Savetujem ti da se ne petljaš u saobraćaj ako nemaš dovoljno predznanja o njemu. Statistiku ostavi političarima, a fensi grafikone plitkoumnim novinarima. Sve to vodi samo u pogrešno gledanje dela slike i problema, bez sagledavanja cele problematike i mehanizama iza toga.
A isto me tako ne zanima preraspodela moći na političkoj sceni već promena sistema.
Ovo drugo ne ide bez ovog prvog.

To je nešto poput želje da se neko veliko preduzeće reformiše i restruktuira, a da se ništa od uprave i izvršnih pozicija ne dira. Ko to uspe, može odmah da očekuje Nobelovu nagradu.

Poslednja izmena:
Da, svaka vlast se plasi apstinenata i oni su i srusili i Slobu i Tadica i srusice i Vucica.
Vidiš meni je zanimljivo to što je u takvoj postavci i opozicija nezainteresovana za apstinente i non stop se obraća svojim glasačima bez ikakve želje da privuku i neke druge.
"Dza ili bu"
"Goblini"
"Darkwood dub"
"Blockout"
Ovo je baš neka krajnja alternativa. Sem Darkwood Duba za koje sam čuo jer u filmu Munje (prvi deo) se vrti ona pesma "zapremina tela ipak nije dovoljna", za ove druge prvi put sada čujem
Apstinencija od izbora znaci da nisi spreman da das glas nikome od onih koji su na pol. sceni.
Samo to.
To je principijalan stav. Ne znaci da su apstinentni za SNS iako SNS ima koristi od apstinencije.
Tako je. Ja isto tako razmišljam. Stvar principa, bolje i status que nego da ovi bolidi i lenčuge što vode opozicione stranke dođu na vlast.
Pa, skrenuli smo paznju javnosti na ekoloske probleme
Razmišljao sam o tome. To je još jedan "srpski" specijalitet - ekološki protesti. To nije kao u svetu da se potencinciraju globalno ekološki problemi, nego baš ulra lokalno. Zato su čak i EU ekolozina smešni.
Štaviše, da svi izlaze na izbore i glasaju protiv SNSa, protesti nam ne bi ni trebali.
Ako hoćete da mi apstinenti glasano za vas, morate da nas negujete, da nan se udvarate i da saslužite taj glas.

Сада ће циљ СНС бити да разједини опозицију колико је то год могуће.
Ma šta je tu problem? Opozicija je već ionako razjedinjena. Neće trebati mnogo SNSu da ih razbuca kompletno.

Hmm. Ja se ne slazem da je dobro da SNS ostane na vlasti. Ima ljudi u toj opoziciji koji mi ne izgledaju kao budale.
Npr Jovo Bakic, M Aleksic i jos poneko.

Samo oni su sporedni.
Treba bojkotovati trzne centre i restorane u vlasnistvu SNSa.
Takodje bojkotovati SPC kao ispostavu vlasti.

Dobro, od navedenih bi valjda čuo za Teu Tairović, ovi ostali nisu toliko mejnstrim.

Veruj mi druže da nisam, sem ako ju je Vučič jednom pomenuo, a možda je neku drugu... Maju Berović?

Apsolutno su mi van radara...

Meni je definicija popa Ana Stanić - Panika
Aleksandra Radović - Ako nikada ili
Neda Ukraden - Bomba (ako ćemo nešto novije recimo)

Prosto sve drugo gde nema glaščine i zdravog pop zvuka ne primećujem, na jedno uvo uđe, a drugo izađe.

Možda je Tea super, ne znam, prosto do mog uha se nije dovoljno probila da dođe, možda bude imala više sreće u budućnosti. 😄

Ne jurim ih svakako. Performeri treba da jure mene, da jure publiku i očigledno uspevaju u tome, al za sad još uvek ne kod mene.

To je ako govorimo o pop zvuku.

Da li ima novijih izvođača koji su dobri, svakako ima sad su to uglavnom singl za singlom al nažalost takvi nemaju najbolju prođu jer se forsira nešto drugo...

Na Beoviziji je bilo par dobrih čisto pop numera, veoma lepo otpevanih. Prosto imam uho za tako nešto, ako govorimo o tom žanru.

Možda mi ne dolaze u predloge na yt pošto ugl tu slušam muziku... po onome što sam do sada slušao, yt mi ih ne preporučije, možda je i to deo razloga zašto slabije stižu do mene... a i ja malo teže pamtim imena performera dok se ne afirmišu dovoljno sa par nekih hitova... a opet nisam neki klinac, odrastao sam na dance zvuku, tako da sve to utiče zašto ja danas ne znam poimenično za te ljude o kojima govoriš...

Svakako ne osuđujem šta ko sluša, niti mislim da muzika ima direktni uticaj na nasilje... Samo su momci koji se slikaju sa utokom na fb ili ig skloniji jednom zvuku, a ne drugom, i to se prosto vidi po objavama ili šta su obeležili da slušaju... E ta korelacija nije direktna. Kao da je muzika poziv na nasilje. To svakako ne.

Poslednja izmena:
За Теу Таировић се прича да је имала аферу са покојним Шабаном.
Мада искрено она је чист турбофолк новог доба, њен највећи хит је Гори Балкан што је обрада неке албанске песме.

Došljače, vratimo se temi, nećemo da se bavimo čaršijskim ogovaranjima... :LOL:

Може.

Lajčak u Prištini: Spremne sankcije i protiv Beograda ako ne bude postupao po zahtjevima EU​

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak izjavio je nakon sastanka sa premijerom samoproglašenog Kosova Aljbinom Kurtijem da postoji jasna potreba da se unaprede tri tačke koje je predstavila Evropska unija za deeskalaciju situacije na sjeveru KiM.
Lajčak je u izjavi medijima ocijenio da nije lak zadatak, niti laka situacija, te da su sastanci sa predsjednicom Vjosom Osmani i premijerom Kurtijem bili važni. Naveo je da ima razumijevanja od kosovskih lidera da se krene napred u vezi tri tačke koje zahtjeva EU.

"Postoji jasna potreba da se unaprokede tri tačke koje je predstavila Evropska unija, a to su deeskalacija, prijevremeni izbori i povratak normalizaciji. Nastavićemo naše razgovore o konkretnim koracima da dostignemo do ovih tačaka“, naglasio je Lajčak.

Dačić: Srbija se protivi napadima i pokušajima rušenja Srpske

Dačić: Srbija se protivi napadima i pokušajima rušenja Srpske​

Lajčak nije želio da komentariše uvodene privremene kaznene mjere Evropske unije prema Prištini zbog ne saradnje u vezi deeskalacije situacije u opštinama na severu KiM, u kojima živi većinsko srpsko stanovništvo.

"Moja želja je bila da ove sankcije ne sprovodi Evropska unija ni na Kosovu ni u Srbiji. Moja želja je da u Briselu razgovaramo sa obje strane o tome kako da primjenimo februarski sporazum“, naglasio je Lajčak.

On je dodao da su spremne mjere i protiv Srbije, ukoliko se shvati da Beograd ne postupa u skladu sa zahtjevima EU. Lajčak ce sutra boraviti u Beogradu.

Sankcije mogu biti svašta. Sankcije mogu biti i odluka da se otkaže učešće na vojnim vežbama, da se otkažu neki polubitni sastanci, neke individualne kazne za ljude bliske vlasti. Dakle, nije nužno embargo/spoljni prsten nešto što se podrazumeva tim izrazom. Sankcije u osnovi podrazumevaju mere, ne nužno kazne. "Pragmatična sankcija" je dokument kojim je sveti rimski car Karlo VI omogućio Mariji Tereziji da ga kao kćerka nasledi.

У суштини могуће и да су санкције према Куртију фол или небитне ствари.

Verovatno su onda te pragmatične u pitanju.

Izraz sankcije se takođe koristi za neko zvanično odobrenje, tako da nam možda i odobre nešto, možda nam sledi neko neočekivano dobro, nikad se ne zna.

Možda ima još značenja termina sankcija koji bi neki drugi forumski beskorisni istoričar ili forumski beskorisni pravnik mogli da nam objasne?

Ako se vratimo zbilji, problem je što su nam uopšte tema sankcije, ma kakve bile, umesto da govorimo o zatvaranju nekog klastera, datumu za prijem i fondovima EU koje ćemo iskoristiti za neke naredne projekte, recimo da obnovimo fasade u gradu dok se potpuno ne uruše. I samo tako možemo da pariramo nekoj Hrvatskoj ili Sloveniji, ne mi idemo unazad i još relativizujemo, ima da pogode nekog "lično" ili nešto "nebitno". Po najgorem scenariju to će biti "viziranje" za sve nas ostale. Kao da ideš na friziranje, a ne da čekaš u redu kao st*** u gužvi cele noći kad sam putovao u Nemačku još davne 2001. itd.

Tad je bilo i profesionalnih čekača, platiš ih da stoje cele noći umesto tebe u metalnom oboru ispred zgrade, pa se zamenite kad svane... I onda čekaš nedelju dana da vidiš da li će da te odobre ili odbiju.

Onda će neko da kaže, ma daj to se danas zakazuje, dobiješ termin, sve je digitalizovano. Čekiraš, uplatiš elektronski, viziraš se i gotovo. Nećemo da prodamo suštinske nacionalne interese zarad jednog viziranja! I tako stalno klizimo unazad...

Možda ima još značenja termina sankcija koji bi neki drugi forumski beskorisni istoričar ili forumski beskorisni pravnik mogli da nam objasne?
Da ti beskorisni istoričar objasni: Neće biti ništa. Vučić i Kurti će dobrovoljno da se uhvate za uši i odu u Brisel da potpišu šta god im se servira. A što se tiče retorike, ova generacija "korisnih" EU birokrata je poznata po praznoj.

P.S: Ne boj se ti za vize, ako nas je Žvalavi ičemu naučio, to je da neće povući nijedan potez, koji bi mu popularnost ugrozio.

Не верујем да ће много помоћи, али нек се бар види колико нас је за оставку Мартиновића због његове јучерашње срамне изјаве:
Данас га није било срамота да учествује на седници Скупштине, али опозиција није дозволила да се седница настави док Мартиновић не напусти седницу. Пре пар минута ју је напустио.

Vrh