Šta je novo?

Izbori 2024

Samo bih da skrenem pažnju da je kod nas ustaljeno rijaliti-šou, rijaliti-program, rijaliti-televizija. :D (Baš sam proveravao u rečniku.)
Таквих примера одступања (и афирмације) праксе од нормативних стандарда фонетске транскрипције има колико ти душа иште:

Вошингтон ~ Вашингтон
Џава ~ Јава
Шикаго ~ Чикаго
Одесити ~ Аудасити

Мени се свиђа како звучи ријелити, то сам први пут видео код МЦ :)
Ne, ne kažem da bih te ispravljao, nego čisto da kažem da sam našao naš „ekvivalentˮ. Pošto ovo svakako nije ozbiljan naučni časopis ili publikacija, naravno da svako ima prava da se izražava onako kako misli da treba! ;)

Таквих примера одступања (и афирмације) праксе од нормативних стандарда фонетске транскрипције има колико ти душа иште:

Вошингтон ~ Вашингтон
Џава ~ Јава
Шикаго ~ Чикаго
Одесити ~ Аудасити
Naravno, tu između ostalog spada i britansko London /ˈlʌn.dən/ od onoga što mi izgovaramo, a to je /!londOn/.

А тек да кажеш Тотенхем у Лондону, ту те не би ништа разумели, Тотнм већ можда и би, но наравно опет смо отишли оф топик.

...

очајни смо, али дно - не могу да се определим ко ми је гаднији, СНС, ил сви други...

Poslednja izmena:
та Олгица, делује ко мудра глава:
1687534190025.png

на туитеру

ед.: давно не бејах активно загледан у форум, па нисам замјетио твоју промену аватара - доситеј, рулз, без даљег(y)

Poslednja izmena:
...

очајни смо, али дно - не могу да се определим ко ми је гаднији, СНС, ил сви други...
Lako je u stvari, SNS je na vlasti i odgovoran za sve, ovi drugi mogu da dozvole da budu nesposobni pa ce tako i da prodju, ali SNS sekta mora da ode.

па ок, ал ће онда, евентуално, доћи они који су већ владали (ДС, која је за тијека владавине, слине, БоТе, такође постала секта)

циркулус вициосус

стојим иза тврдње да смо дно...

ед: хајде овако - непостојање системског уређења, ће и најморалније људе овде, а када прузму власт, утерати у колосек лажи и лоповлука

Poslednja izmena:
  • Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Nije rešenje da dođe neki prepošteni, nego da se svaki pokušaj krađe sankcioniše. A to znači da društvo sazri da reaguje čim primeti korupciju. A ne da imamo klošare koji se usude da izgovore rečenicu "naš direktor je svetski čovek, veličina, i nema tog suda koji sme njemu da sudi" za bilo koga.

Jao sutra najavili 23 stepena, pa idealno za šetnju.

...

Slažem se, ni ja ne mogu da se opredelim. SNS je gadan to znamo, ali ovi drugi se takmiče da budu još gadniji. Ta heterogenost, podele, strašno.
ali SNS sekta mora da ode.
Mora da ode i moramo da budemo složni na izborima da bi ih dobili. I moramo da prihvatimo i te koje nazivamo krezubima jer bez njihovih glasova opozicione stranke neće dobiti izbore. Davno sam ovde pravio poređenje i napisao da bolje da opozicija izgubi pola svojih vernih biraĉa, a da sa druge strane pokupi veći procenat neopredeljenih, apstinenata i mekih SNS glasača nego sa se zauvek bori za prelazak cenzusa kao sada.
доћи они који су већ владали (ДС, која је за тијека владавине, слине, БоТе, такође постала секта)
DS je nešto najgore što se desilo Srbiji, mogu slobodno reći u istoriji Srbije i SFRJ. Pa čak i taj Tito je bio bolja opcija (ne mnogo bolja, ali ipak malo bolja) za Srbiju od DS-a. Koja je to tek sekta bila. Samo što dalje od DS-a.

та Олгица, делује ко мудра глава:
Pogledajte prilog 165428
Preslatka je ova mala, ne mogu da verujem da se bavi politikom. Ja da sam na njenom mestu gledao bi samo da izlazim, da se provodim i uživam u životu a ne da se bavim politikom. Politika je ipak za neke druge glave.

By the way, uopšte nisam znao da imamo ovako slatke političarke. :)

Preslatka je ova mala, ne mogu da verujem da se bavi politikom. Ja da sam na njenom mestu gledao bi samo da izlazim, da se provodim i uživam u životu a ne da se bavim politikom. Politika je ipak za neke druge glave.

By the way, uopšte nisam znao da imamo ovako slatke političarke. :)

Значи политика није за младе.. зато нам и јесте тако да старији суграђани екипа 50+ нам кроји судбину. Од излазака и провода је продуктивност нула тако да боље и политику да бистри на твитеру.

Dve lekcije iz suverenizma:

Лидер Демоса и председник Одбора Скупштине Црне Горе за међународне односе Миодраг Лекић изјавио је да није задатак америчке амбасадорке у Подгорици Џуди Рајзинг Рајнке да саставља црногорску владу, већ заједничка промоција демократских правила и праксе.

Косовски премијер Аљбин Курти оценио је изјаве високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепа Борела због хапшења на северу и марша Безбедносне снаге Косова у Јужној Митровици као опасне и неприхватљиве дезинформације.

Nije tesko biti suveren. Dovoljno je razumeti svoj interes.
Srbija i Srbi ne razumju svoj interes i nisu u stanju da ga artikulisu i nemaju hrabrosti za to.

Vrh