Šta je novo?

Izbori 2024

despicbable-me-minions.gif

Период од 2008.-2012. и јесте био катастрофалан, ови јахачи апокалипсе никада не би зајахали да то није истина. За 4 године је не само уништен већ у многим деловима преокренут напредак постигнут 2000.-2008.
Naravno kada je u tom periodu bila najveca posleratna svetska kriza. Sve zemlje su dozivele pad.
Ne kazem da i tadasnji vlastodrsci nisu imali mana, ali je neuporedivo sa ovim danas.

Zašto gurate Đilasa u državne poslove od 2008-2012 kad je on bio samo gradonačelnik? I to, moram priznati, odličan gradonačelnik. U vreme svetske krize, za samo 4 godine, uradio je više za Beograd nego svi zajedno za prethodnih 30 godina pre njega.
Most na Adi, Pupinov most, most Obrenovac-Surčin, kompletno sanirana Gazela, železnički most u Jurija Gagarina, petlja ispred Pančevačkog mosta, Savska ulica, Mirijevski bulevar, Bulevar Kralja Aleksandra, čitavo naselje Stepa, oko 350 stanova za raseljena, socijalno ugrožena i izbegla lica, 200 "solarisa", tramvaji "španci", BG voz, domovi zdravlja Mirijevo i Kaluđerica, desetak novih osnovnih škola, preko 30 novih vrtića, besplatni udžbenici, rekonstrukcija "Dragiše Mišović", sanacija i obnova svih bazena, novi rezervoari vode čime su ukinute restrikcije u Kaluđerici, Leštanu, Boleču, Vinči, Ritopeku, barajevu, podgnut PKB iz pepela...
I sve to (ima toga još) za samo 4 godine. Svoje ime je trajno ukaljao saradnjom sa Vučićem, Čovićem i sličnim likovima, ali ono što je uradio za građane Beograda mora se priznati.

Мада и везивање за Русе је шизоидно у пакету са четничком иконографијом, за Русију су четници у колони са наци Немцима, заједно са Бандером и усташама.

Hahahaha dobar vic

Jedna od zvanica na obracanju Putinovom u februaru, i to u Kremlju

1687615478829.png

Ah, ok.
Tako bi i trebalo, da nismo u sumanutom vremenu gde je sve moguce pa i ovo na slici.

Zašto gurate Đilasa u državne poslove od 2008-2012 kad je on bio samo gradonačelnik? I to, moram priznati, odličan gradonačelnik. U vreme svetske krize, za samo 4 godine, uradio je više za Beograd nego svi zajedno za prethodnih 30 godina pre njega.
Most na Adi, Pupinov most, most Obrenovac-Surčin, kompletno sanirana Gazela, železnički most u Jurija Gagarina, petlja ispred Pančevačkog mosta, Savska ulica, Mirijevski bulevar, Bulevar Kralja Aleksandra, čitavo naselje Stepa, oko 350 stanova za raseljena, socijalno ugrožena i izbegla lica, 200 "solarisa", tramvaji "španci", BG voz, domovi zdravlja Mirijevo i Kaluđerica, desetak novih osnovnih škola, preko 30 novih vrtića, besplatni udžbenici, rekonstrukcija "Dragiše Mišović", sanacija i obnova svih bazena, novi rezervoari vode čime su ukinute restrikcije u Kaluđerici, Leštanu, Boleču, Vinči, Ritopeku, barajevu, podgnut PKB iz pepela...
I sve to (ima toga još) za samo 4 godine. Svoje ime je trajno ukaljao saradnjom sa Vučićem, Čovićem i sličnim likovima, ali ono što je uradio za građane Beograda mora se priznati.
Zato što Đilas je bio najgori premijer u istoriji Srbije, a jedini koji ga je nadmašio je bio njegov naslednik Šolak.

Izvor: naprednjačke obaveštajne službe, sa slike ispod:
beogradski-glas-brus-zene-990x512.jpg

(sad slede kmečanja u fazonu ''aaaa zašto prozivate naprednjake, ne treba tako, vi treba da ih prihvatite i da gradite društvo sa njima, a vi tako... kmeee što ste takvi, što ne razgovarate sa njima...'')

Главна шема СНС власти је Г17 систем. Уцена запослених, уцена привредника.
Bravo! G17, navodni strucnjaci, ekonomisti.
U filmu "Tezina lanaca" opisano je stvaranje te bande od strane americke duboke drzave i neoliberala, u cilju pljacke nasoh resursa.

A najbolji gradonacelnik je Vesic.
Šalu na stranu, već ima ljudi ovde koji tuguju za njim. Zaboravili zatvaranje ulica, snimanja na svakom ćošku, Higer i BMC skandale, pucanje jedne te iste cevi u blizini Gradske uprave, fijasko sa "Četiri bulevara", nicanje bašti posvuda, pompeznu najavu borbe protiv divlje gradnje koja se završila neslavno i sramotno...
Još sebe smatraju bog zna kako prosvećenim i pametnim, a u stvari oboleli od demencije.

Zemlja zlatnih ribica.

Poslednja izmena:
Hahahaha dobar vic

Jedna od zvanica na obracanju Putinovom u februaru, i to u Kremlju

Pogledajte prilog 165486

Може овај манекен да парадира са кокардама, али није прави четник пошто није за краља и антикомуниста. Као ни Шешељ и сви његови лажни четници.

Prigožin napušta rusiju

"Krivični postupak protiv osnivača paravojne kompanije Vagner Jevgenija Prigožina biće obustavljen, i on će napustiti Rusiju. Ni lider Prigožin ni njegovi borci neće biti krivično gonjeni zbog pokušaja pobune, saopštio je portparol Kremlja, Dmitrij Peskov."

Каква бананица република.

Tesko je shvatiti zasto protest zaobilazi TV Pink i Ambasadu.
To jest, nije tesko razumeti.

Јел нас је ДС задужио за 20 милијарди евра?
Јел смо за време ДС изгубили неколико ратова
Јел смо за време ДС имали овако разорено друштво?
Јел за време ДС јавни сервис није смео а објави колико је било људи на неком протесту?
Тај режим јесте имао брдо мана, али не може ни да се пореди с овим.
Јел Тадић скоро свакодневно кршио Устав и правио 300 ванредних обраћања годишње?
- Zadužio nas je mislim čak i više, a ni za šta
- Nije bilo ratova za vreme DS-a, ali nije bilo ratova ni za vreme SNS-a. Mislim da si nešto ružno sanjao 🫢😂
- Javni servis je tada objavljivao vesti koje su išle DS-u u korist, kao i Pink uostalom.
- Imao je brdo mana i bio je inspiracija ovom režimu sada. DS je uveo partokratiju, nepotizam i sve ostale nus pojave u društvu.
- Nije pravio 300 vanrednih obraćanja, ali je kršio ustav na druge načine.
E, pa, posto se tako trpa sve u isti kos, ja od sada za njihovu vlast racunam i cele 90e, pa mozda i kasne 80e. Imamo DS vlast i radikalsko-socijalisticku.
Nisi realan. 90e su bile Slobino vreme, 80e su bile post-Titovo. Pa dobar deo sadašnjih političara je 90tih išao u školu ili eventualno na studije. Kako je onda to "ta vlast"? Nisu mogli iz škole ili sa faksa da obavljaju funcije vlasti.
Тадић је само био увод у ово што Вучић ради - оживљавање државног мешања у економију и саботирања домаће зарад субвенција странцима, пумпање пензија зарад рејтинга, нарушавање поделе власти, кршење Устава кроз мешање церемонијалне улоге председника у извршну власт Владе итд. За време те власти је Србија дошла на врх глобалног индекса беде услед галопирајуће инфлације уз огромну незапосленост, државна стабилност је угрожена, сарађивало се са разним југословенским цепачима Србије итд.
Slažem se od reči do reĉi. Svaka čast na ovako trezvenom razmišljanju
Нема никакве поенте у смењивости власти ако то подразумева да се истих 5 лоших политичара смењују у фотељи и раде исту ствар, и Вучић и Тадић и Дачић и Ђилас и Николић сви треба да иду на сметлиште историје. На срећу, грађани су то и препознали па сви они доследно губе рејтинг већ годинама, на нама је само да истрајемо на борби за боље
Ne mogu da nađem prave reči da opišem koliko se slažem sa tobom. Svaka čast na ispravnom stavu.

(sad slede kmečanja u fazonu ''aaaa zašto prozivate naprednjake, ne treba tako, vi treba da ih prihvatite i da gradite društvo sa njima, a vi tako... kmeee što ste takvi, što ne razgovarate sa njima...'')
Nemoj da se ljutiš, pametno zboriš na mnoge teme, imaš dobra razmišljanja, ali ovu žabu ćemo zaista morati da progutamo, jer bez dela naprednjaka i dela apstinenata prosto ne postoji nikakva šansa da opozicija preuzme vlast. Prema tome ako želimo da dođemo na vlast moraćemo da se svidimo i njima.

Nemoj da se ljutiš, pametno zboriš na mnoge teme, imaš dobra razmišljanja, ali ovu žabu ćemo zaista morati da progutamo, jer bez dela naprednjaka i dela apstinenata prosto ne postoji nikakva šansa da opozicija preuzme vlast. Prema tome ako želimo da dođemo na vlast moraćemo da se svidimo i njima.
Ja mislim da je to nemoguće. Jel možeš da zamisliš onog što sanja Vučića ili onu babu koja mu pravi kolače, kako razgovaraš sa njima i ubeđuješ ih da glasaju za Vučićeve protivnike i oni ti kažu da u pravu si, ubedio si me? Ja ne mogu. A velika većina SNS glasača su takvi tipovi ljudi.

Ono što je pak sreća u nesreći jeste što SNS glasači čine tek 25% glasačke mase. Stoga bih ja pre išao na pridobijanje apstinenata i "buntovnika i bojkotaša bez cilja" nego da pokušavam da izlapele babe, alkoholičare, Miroljube Petroviće i slične tipove ljudi preobraćam i edukujem. To je zaludan posao.

Doduše i apstinenti i "buntovnici bez cilja" su glupi i bandoglavi na neki svoj način. Ali bar nisu zombiji.

Poslednja izmena:
Možda sam preveliki optimista ali ipak mislim da jedan deo SNS glasačkog tela nije u toj grupaciji izlapelih dijabolika koje zaista ni ja ne mogu da zamislim da bi glasali za nekog drugog.

Evo kako ja delim SNS glasače (tih 25% glasačkog tela koje spominješ):

1. grupa: 50% - tvrdo jezgro, penzioneri, krezubi, razni dijabolici i sl. To su ljudi koji svojom slobodnom voljom glasaju za SNS.
2. grupa: 25% - ljudi koji koji su prinuđeni da glasaju za SNS (zbog posla, pomoći, sendivčari i sl.), ali koji to rade ili nevoljno ili iz "one stvari" (oni bi rado dali glas nekom drugom ko bi uleteo da im zameni ono što dobijaju od SNS-a)
3. grupa: 25% - ljudi koji glasaju za SNS zato što ne vide za koga bi drugog glasali (oni takođe glasaju iz "one stvari", ali u fazonu su kud svi tu i mali mujo).

Mislim da 2. i 3. grupa treba da budu ciljna grupa najjačih opozicionih stranaka, čak i po cenu promene retorike koja će ih možda koštati dela sadašnjeg glasačkog tela.

Ovo je igra brojeva i to igra velikih brojeva I tvoj, i moj, i glas nekog dijabolika, i glas onog ucenjenog, i onog što ne zna za koga bi pa glasa za njih, vrede isto.

- Zadužio nas je mislim čak i više, a ni za šta
- Nije bilo ratova za vreme DS-a, ali nije bilo ratova ni za vreme SNS-a. Mislim da si nešto ružno sanjao 🫢😂
- Javni servis je tada objavljivao vesti koje su išle DS-u u korist, kao i Pink uostalom.
- Imao je brdo mana i bio je inspiracija ovom režimu sada. DS je uveo partokratiju, nepotizam i sve ostale nus pojave u društvu.
- Nije pravio 300 vanrednih obraćanja, ali je kršio ustav na druge načine.
Задужио нас је много мање, а и на оној табели што је Каилан поставио се види да је нама БДП растао више чак и за време светске економске кризе него што је у последњих 10 година. Медији с националном фреквенцијом јесу били под контролом режима, али мање него сада, а и локални медији су били слободнији. Партократија код нас постоји одувек.
У сваком случају, рећи да је та власт гора од СНС је последица или огромног утицаја режимске пропаганде, или лоше процене.
Тадић је сад ионако нерелевантан политичар у покушају, а већина људи који су тада били министри у Влади или су се повукли из политике, или су прелетели у СНС.

Poslednja izmena:
Možda sam preveliki optimista ali ipak mislim da jedan deo SNS glasačkog tela nije u toj grupaciji izlapelih dijabolika koje zaista ni ja ne mogu da zamislim da bi glasali za nekog drugog.

Evo kako ja delim SNS glasače (tih 25% glasačkog tela koje spominješ):

1. grupa: 50% - tvrdo jezgro, penzioneri, krezubi, razni dijabolici i sl. To su ljudi koji svojom slobodnom voljom glasaju za SNS.
2. grupa: 25% - ljudi koji koji su prinuđeni da glasaju za SNS (zbog posla, pomoći, sendivčari i sl.), ali koji to rade ili nevoljno ili iz "one stvari" (oni bi rado dali glas nekom drugom ko bi uleteo da im zameni ono što dobijaju od SNS-a)
3. grupa: 25% - ljudi koji glasaju za SNS zato što ne vide za koga bi drugog glasali (oni takođe glasaju iz "one stvari", ali u fazonu su kud svi tu i mali mujo).

Mislim da 2. i 3. grupa treba da budu ciljna grupa najjačih opozicionih stranaka, čak i po cenu promene retorike koja će ih možda koštati dela sadašnjeg glasačkog tela.

Ovo je igra brojeva i to igra velikih brojeva I tvoj, i moj, i glas nekog dijabolika, i glas onog ucenjenog, i onog što ne zna za koga bi pa glasa za njih, vrede isto.
Најпаметније би било да опозиција крене у кампању од-врата-до-врата и да почне да по сандучићима дели флајере са конкретним планом и програмом неке опозиционе странке.

Slažem se, to bi bio dobar novi kanal promocije, ali ne samo to, bitno je da se obraćaju svim ciljnim grupama, jer ovo sada je više šou za animiranje postojećih glasača, sa vrlo malom šansom za priliv novih.

Vrh