Šta je novo?

Istorija JGP-a

NF6051.jpg
NF6052.jpg
NF6053.jpg

www.autobusi.net/forum
 
Poslednja izmena:
Kad je teška mešavina. Još mu zalepili i znak Ikarbusa, kao da ga to čini atraktivnijim. Enterijer nije izvoran. Stolice su iz MAN-ova NL čini mi se, onih doniranih iz Minhena.
 
Da da, prepoznao sam te stolice. :D Ali cak i ovako mimo njih, bas je ruzan. To bese neki FAP?
 
Необус 605 на шасији ФАП 537, произведен 1997. Мотор Мерцедес ОМ447 186kW, мењач VOITH аутоматски.

Постојала је и сродна варијанта, Необус 405
1666874200599.png
 
Poslednja izmena:
@Bender Rodriguez

Odgovorio je @tdt već🙂 Ne znam samo dal je ovo bio prvenac pre serije A537. FAP je sa tom serijom krenuo isto te neke godine, dal jednu pre ili posle, ne mogu da se setim. Neobus je generalno imao ružnjikav dizajn detalja na karoseriji tih godina, uključujući tu i svetlosne grupe.
 
Котеж од француског за викендицу, пошто су ту биле викендице, а Неимар је назив грађевинског предузећа које је откупило земљу ту и продавало плацеве за изградњу вила.
 
Prva autobuska linija je otvorena 1925, Slavija-Avala. Autobus je vozio svaka dva sata, od ponedeljka do četvrtka, po jedan autobus. Ostalim danima i raznicima po dva autobusa. Autobusi su bili dvospratni, sa otvornim gornjim krovom. Linija je bila izletnička i eksperimentalna. Rezultati su bili nezadovoljavajući i saobraćaj je ukinut. Autobusi su bili marke N.A.G.
bg-001--NAG-Slavija.jpg

Eto, i Beograd je prve autobuse imao dvospratne :)
 
Мерцедес ГБ203 са Темпо рекламом на линији 406 Вождовац - Стара Липовица. Ова серија је стигла 2000. као поклон Немачке. Било их је у Космају пет средњеподних (200, 201, 202, 203 и 204) и два нископодна (205 и 206), а на Карабурми била су два соло нископодна (702 и 704) и три зглобна средњеподна (933, 934 и 935)
#203.png
 
Која греота што је фотобакет свуда ставио жиг по сред слике :(
 
Која греота што је фотобакет свуда ставио жиг по сред слике :(
Управу си, ни мени се не свиђа. Боде очи поприлично, и смањује квалитет слике. Ваљда постоји начин да се то скине и врати на изворну фотографију
 
Мислим да фотобакет сад условљава своје чланове да откупе своје слике, могуће да грешим.
 
Било је гашење сервиса негде 2017, па су га враћали и од тада све слике имају то чудо на себи
 
Мислим да фотобакет сад условљава своје чланове да откупе своје слике, могуће да грешим.
Moguće, ugledali se na Getty Images. :D Na primer, u slučaju Getty-ja imaš pajsere ovde u Srbiji koji skeniraju nečiju staru fotografiju (od nekog drugog autora), i okače na Getty da bi dobili tipa 10 centi, ako i toliko. Getty prisvoji tu fotografiju, proglasi njen sadržaj svojom intelektualnom svojinom, i počne da šalje prijave drugim sajtovima da je to sad njegovo , a Guglu šalje prijave da ignoriše sajtove koji prikazuju istu tu fotografiju bez plaćanja nadoknade. I sad recimo dođemo u situaciju da kada bi da nađeš arhiviranu fotografiju protesta 5. oktobra, koji se desio u tvojoj zemlji, u tvom gradu, za vreme tvog života, čega si ti bio učesnik... i to čak nešto što je bio javni događaj, a fotografija javno dostupna svima 20 godina... moraš da platiš da bi je video bez žigova i ostalih zapišavanja. I opet će i nakon toga fotografija ostati intelektualna svojina Gettyja. Ti i drugi možete samo da otkupite pravo na njeno korišćenje, ali ne i da učinite da ona ponovo postane javno dobro. Ja sam naletao na fotografije protesta 5. oktobra i protesta 1991. na Trgu sa velikim vodenim zapišavanjima posred njih. Jer eto, negde se našao neki kr**** koji je uzeo fotografiju od nekog drugog, skenirao je, okačio na Getty i time ga de facto učinio Getty-jevom intelektualnom svojinom.

Jedan od najvećih primera i ilustracija moderne bolesti zvane predatorski kapitalizam. Kada nešto što je nekada bilo javno dobro i svima koristilo, postaje vlasništvo korporacije sa drugog kraja sveta. A sve to samo da bi neko ućario 10 centi po uploadu ili nešto u tom fazonu.
 
Izvinjavam se na duplom postu. Predhodno se ne odnosi na sliku koja je ovde postavljena, a preuzeta je sa nekog drugog izvora. Odnosi se na situaciju kada sa nekog drugog sajta, gde je slika postavljena preko photobucketa, želite da kopirate sliku i recimo postavite ovde. Ne idete desni klik pa copy image ili save image, već levim klikom kliknete na sliku, otvara vam se novi tab sa slikom bez žiga i zatim idete copy ili save image.
 
Vrh