GSP muzej bi trebao da ima pristup šinama, a sve takve lokacija koštaju jako mnogo. Takođe postoji malo nas koji bi platili kartu za takvu postavku, pa muzej realno ne bi bio ni održiv.
Mislim da je jedini spas da se organizuju aukcije otpisanih vozila kao nekada umesto direktnog slanja na reciklažu.
Pisao sam o tome ranije, ali sam u međuvremenu shvatio da sve aktere svečano zabole Sebastijan za tako nešto. Naime, u blizini Brankovog mosta, sa NBG strane, postoji prostor koji je većim delom prazan i neiskorišćen, a koji pripada MUP - u. Predlagao sam ranije da se taj prostor iskoristi za jedan muzej istorije automobilizma u Srbiji, koji bi bio sklop GSP muzeja, Muzeja oldtajmera, starih policijskih vozila van upotrebe, kao i drugih gradskih vozila (što službenih, što nekih drugih vrednih), kojim bi upravljali pravi entuzijasti, a za šta sam smatrao Muzej automobila, ali da isti bude pod okriljem Grada. Mislim da mi je @Дошљак objasnio jednom da su ovi iz Majke Jevrosime zadovoljni sa ovim što imaju, pošto su se izborili da se ne sele zbog restitucije, i da im je u stvari bitnije da budu tu gde jesu, nego da imaju nešto što bi bilo reprezentativno. Da bi to bilo isplativo, smatram i dan danas, pogotovu što vidim da se isplati Muzej Vespe na Senjaku, za koji sam tek pre koju godinu čuo.