Šta je novo?

Iskustva sa majstorima

Video sam da postoje ovakve sarke, sad ne znam da li se montiraju na feniks kompakt, ali izgleda da se montiraju na bilo sta tanko. Buni me sto su mi rekli da ne moze, a ja sam ubedjen da moze.

Pa to je to onda, blum okovi su svakako top. Možda samo nisu čuli za ovo rešenje.

Poslednja izmena:
Moze kompakt i za frontove. Prvo podloga od mdfa pa se zalepi za kompakt. Obrade se sve ivice i ide okov kao i za klasican plocast materijal
IMG-20250708-WA0034.jpg
IMG-20250708-WA0015.jpg
IMG-20250708-WA0029.jpg

Verovatno neces sam raditi tako da ne objasnjavam kako se sve to radi. Samo imaj u vidu da je kvadrat kompakta 10.000+, obrada ivica 1000 po metru, + lepak. Frontovi tako izadju bas puno. Svakog dana izlaze novi dezeni pa i sa mdfom i univerom verovatno mozes pokriti svoje zelje. A ako mora kompakt onda ima nekoliko resenja cak i da se ne podebljava materijal. Kompakt ima belo ili crno jezgro pa i o tome vodi racuna. Ako hoces da platis onda sve moze i nije potrebno da brines majstorsku brigu. Ako hoces sam da uradis onda jedino mogu besplatno da te pozovem da radis kod mene i vidis😀

Evo sad ispade nuklearna fizika, čovek pita da li će se videti, a ne koliko košta.

Meni nije jasno šta tačno pita da će se videti tj šta nije jasno iz odgovora. Lepo je odgovorio čovek da ide mdf konstrukcija pa se na to lepi front od kompakta i da je to jedno moguće rešenje a da postoje i neka druga gde se materijal ne podebljava. Znači ne vidi se spreda ništa kad su zatvorene fioke. Ko bi inače pristao da to radi, plaća skuplje i da još ne dobije estetski odličan efekat? Kad se fioke otvore naravno da se vidi cela konstrukcija tj i mdf (ako je to izabrano rešenje) i kompakt i jezgro kompakta koje je crno ili belo.

Verovatno neces sam raditi tako da ne objasnjavam kako se sve to radi. Samo imaj u vidu da je kvadrat kompakta 10.000+, obrada ivica 1000 po metru, + lepak. Frontovi tako izadju bas puno. Svakog dana izlaze novi dezeni pa i sa mdfom i univerom verovatno mozes pokriti svoje zelje. A ako mora kompakt onda ima nekoliko resenja cak i da se ne podebljava materijal. Kompakt ima belo ili crno jezgro pa i o tome vodi racuna. Ako hoces da platis onda sve moze i nije potrebno da brines majstorsku brigu. Ako hoces sam da uradis onda jedino mogu besplatno da te pozovem da radis kod mene i vidis😀
Planiram da pravim ovakvu kuhinju, zeleno je kompakt fenix, drvo je frunirani medijapan. Napravio sam par rendera, nije jos konacno ali tako nesto. Ako budes zainteresovan za par meseci mozemo to udariti. Ako radis tako nesto.
19.jpg20.jpg21.jpg22.jpg22a.jpg

Lepo isplanirano. Uvek sam za posao i izazov. Kljuc u ruke a moje ruke su 30% od materjala.😃

Pa da racunao sam da je materijal plocasti oko 320 000, okovi i druge sitnice 50 000 verovatno, ne znam sta tu sve ide, uredjaji oko 120 000. Nije samo kuhinja, ima i orman u hodniku. Cucemo se kad to bude trebalo.

Planiram da pravim ovakvu kuhinju, zeleno je kompakt fenix, drvo je frunirani medijapan. Napravio sam par rendera, nije jos konacno ali tako nesto. Ako budes zainteresovan za par meseci mozemo to udariti. Ako radis tako nesto.
Pogledajte prilog 245193Pogledajte prilog 245194Pogledajte prilog 245195Pogledajte prilog 245196Pogledajte prilog 245197

Razmisli o tome da imaš radnu površinu izmedju frižidera i ravne ploče/rerne. Tako odvajaš izvor toplote od frižidera i dobijaš mesto da odlozis kese iz prodavnice na taj prostor pa da ih pakujes u frižidera ili da iz frižidera izvadiš namirnice na tu radnu površinu. Idealno bi bilo da imaš tok: frižider, radna ploča, sudopera, radna ploča, šporet/rerna. Tako vidiš namirnica iz frižidera na radnu ploču, peres ih u sudoperi po potrebi, seckas itd na drugoj radnoj ploči i potom konačno kuvaš, pečeš itd. I ovo je ok samo što ćeš da kese iz prodavnice stavljaš na ravnu ploču ili ćeš ih ubacivati iz kesa sa poda.

Znam to pravilo, vise vazi za velike kuhinje jer imas dosta hoda izmedju sudopere, ringle, polce, frizidera. Kod malih kuhinja nema neku poentu, ne pravi razliku, svakako stojis manje vise u jednoj tacki. Jedino sto bih obrnuo je sudopera i sporet, ali to moram videti sa instalacijama.
Kad je mala kihinja, do 2m ploce, meni je zgodnije je da imas iscela sire parce ploce za rad nego 3 manja dela izmedju sudopere i sporeta. Problem je sto mora i sudomasina da stane, pa sve to ide do zida gde je odvod.
Mozda bih samo rernu pomerio ovde gde su ladlice, ali onda mi sporet ne dodje iznad rerne, ruzno izgleda. A kad bih pomerio i sporet izgubio bih veliku radnu povrcinu iz jednog dela. A najvise mrzim kad nesto treba smremati a imas 60cm ploce, nista ne mozes da stavis, jedna serpa i posle se sve nabije.
Realnost je uvek daleko od idealne. Ovo je samo garsonjera, 26 m2, mora sve da stane a da ne bude natrpano.
Po originalnom planu kuhinjanje ovde gde je zavesa na renderu, u L ide, ali onda ne moze da stane krevet, dvosed, sto i sve sta treba. Pa planiram da je izmestim ovde gde sam je napravio, a na njeno staro mesto bracni krevet. Mnogo bolji raspored, i ako nije idealno.

Vrh