Znam to pravilo, vise vazi za velike kuhinje jer imas dosta hoda izmedju sudopere, ringle, polce, frizidera. Kod malih kuhinja nema neku poentu, ne pravi razliku, svakako stojis manje vise u jednoj tacki. Jedino sto bih obrnuo je sudopera i sporet, ali to moram videti sa instalacijama.
Kad je mala kihinja, do 2m ploce, meni je zgodnije je da imas iscela sire parce ploce za rad nego 3 manja dela izmedju sudopere i sporeta. Problem je sto mora i sudomasina da stane, pa sve to ide do zida gde je odvod.
Mozda bih samo rernu pomerio ovde gde su ladlice, ali onda mi sporet ne dodje iznad rerne, ruzno izgleda. A kad bih pomerio i sporet izgubio bih veliku radnu povrcinu iz jednog dela. A najvise mrzim kad nesto treba smremati a imas 60cm ploce, nista ne mozes da stavis, jedna serpa i posle se sve nabije.
Realnost je uvek daleko od idealne. Ovo je samo garsonjera, 26 m2, mora sve da stane a da ne bude natrpano.
Po originalnom planu kuhinjanje ovde gde je zavesa na renderu, u L ide, ali onda ne moze da stane krevet, dvosed, sto i sve sta treba. Pa planiram da je izmestim ovde gde sam je napravio, a na njeno staro mesto bracni krevet. Mnogo bolji raspored, i ako nije idealno.