Šta je novo?

Iskustva sa majstorima

Kod mene je drugačija situacija, jedno je stepenište koje vodi sa parkinga u zgradu i svi ulazi ga koriste.
Treba da se sredi i leva i desna strana, na obe strane je ispucao gazeći deo, otpali komadi i onda je neravno.
Ako su te cene bile pre 2 godine, kapiram da ovde ne bi prošli bez 2000-3000e

Snimak ekrana 2024-08-29 093308.png

Sve zavisi sta i kako bi se radilo i da li su zgrade pod zaštitom.Da li su originalno uradjene ove rampe za točkove ovako na oba kraka stepenica.
Vidim ima i neko proširenje budževina.
Po meni najbolje za gazista na otvorenom u bg se pokazalo sto veća i deblja ploca obavezno hrapava i sa urezanim linijama kod ivice.
Ukoliko bi uklonili ove nazovi rampe onda bi to pojednostavilo priču...ili jedno pretvoriti u ramu sa nagibom po propisu uz pomoć opštine a drugo uraditi kao klasično stepenište.
U svakom slučaju treba uraditi hidroizolaciju kao i nivelaciju sa gornjim platom

Поздрав свима.
Имам проблем у купатилу.
Наиме, када пуштам воду из водокотлића, јавља се клокотање у сливнику код каде, које производи ваздух у цевима. Не враћа воду (исушио сливник и проверио), већ само испушта поменути ваздух.
Претпостављам да је близу загушења, па би ми требала препорука за поузданог водоинсталатера.
Хвала унапред.

Поздрав. Пошто нико од препоручених водоинсталатера тренутно није у могућности да ми реши проблем, замолио бих вас за још неке контакте. Налазим се у Земуну.

Поздрав. Пошто нико од препоручених водоинсталатера тренутно није у могућности да ми реши проблем, замолио бих вас за још неке контакте. Налазим се у Земуну.
Zivi na vozdovcu cini mi se, i bio je upola
Povoljniji od drugog koga sam zvao.
+381 65 8083 111

Ne znam na kojoj temi da pišem, ali planiram saunu da ugradjujem u stanu, da li neko ima iskustva sa time i iako volim standardnu tursku/rusku saunu sa peći koja zagreva kamenje i polivanjem, krenuo sam da gledam i infrared saune(manju bih za 2 osobe).
Ima li neko preporuke i za majstore koji to ugradjuju pošto mi je plan to da uradim na terasi?

Moze li neko da preporuci gradj. firmu koja bi dala strucno misljenje u vezi sanacije terase.

Moze li neko da preporuci gradj. firmu koja bi dala strucno misljenje u vezi sanacije terase.
Probaj da ukucaš gradjevinske veštake iz Beograda, pa nekog od njih da kontaktiraš.
Mislim da im piše za šta su tačno veštaci i njihova ekspertiza i dosta njih ne vodi firme i trebalo bi da imaju vremena da kao iskusni inženjeri dodju i da ti daju stručno mišljenje to jest opis radova i metodu njihovu za dalju rekonstrukciju.
Iskreno ozbiljnijim firmama je to suviše mali posao da bi dolazile lično da vide i daju mišljenje.
Nakon toga ti sledi potraga za Izvodjačem radova koji će ti davati ponude na osnovu toga, tu mogu da ti dam kontakt od Izvodjača radova iz NS-a, mada uvek je bolje nekog lokalnog proverenog(zbog jeftinije cene, trebalo bi da su jeftiniji zbog troškova prevoza itd...)

Probaj da ukucaš gradjevinske veštake iz Beograda, pa nekog od njih da kontaktiraš.
Mislim da im piše za šta su tačno veštaci i njihova ekspertiza i dosta njih ne vodi firme i trebalo bi da imaju vremena da kao iskusni inženjeri dodju i da ti daju stručno mišljenje to jest opis radova i metodu njihovu za dalju rekonstrukciju.
Iskreno ozbiljnijim firmama je to suviše mali posao da bi dolazile lično da vide i daju mišljenje.
Nakon toga ti sledi potraga za Izvodjačem radova koji će ti davati ponude na osnovu toga, tu mogu da ti dam kontakt od Izvodjača radova iz NS-a, mada uvek je bolje nekog lokalnog proverenog(zbog jeftinije cene, trebalo bi da su jeftiniji zbog troškova prevoza itd...)
hvala, znaci to se zove gradjevinski vestak

Ne znam na kojoj temi da pišem, ali planiram saunu da ugradjujem u stanu, da li neko ima iskustva sa time i iako volim standardnu tursku/rusku saunu sa peći koja zagreva kamenje i polivanjem, krenuo sam da gledam i infrared saune(manju bih za 2 osobe).
Ima li neko preporuke i za majstore koji to ugradjuju pošto mi je plan to da uradim na terasi?
Pravio sam sa jednim stolarom baš takvu saunu (vrelo kamenje koje se poliva vodom).
trebalo bi po netu da imaš i gotove a uvek možeš i da se odlučiš za to da sam gruneš od drveta šta ti treba, da staviš kamenu vunu za izolaciju i da ubaciš gotovu peć, ova peć koju sam postavljao išla je na trofazni kabal sa ukupnom snagom od 6kw. Ako hoćeš mogu ti naći tog stolara samo me kontaktiraj radnim danima na +381621839383
Druga na koju sam naleteo u renoviranju stanova bila je ova sa infracrvenim, izašla je oko 3000 eur čini mi se sa postavljanjem, ide na trofazni kabal 3x16A ali ne znam koliki su grejači, ima 5 grejača čini mi se (verovatno po 1kw svaki). Njihov broj nemam ali mogu da nabavim.

Pravio sam sa jednim stolarom baš takvu saunu (vrelo kamenje koje se poliva vodom).
trebalo bi po netu da imaš i gotove a uvek možeš i da se odlučiš za to da sam gruneš od drveta šta ti treba, da staviš kamenu vunu za izolaciju i da ubaciš gotovu peć, ova peć koju sam postavljao išla je na trofazni kabal sa ukupnom snagom od 6kw. Ako hoćeš mogu ti naći tog stolara samo me kontaktiraj radnim danima na +381621839383
Druga na koju sam naleteo u renoviranju stanova bila je ova sa infracrvenim, izašla je oko 3000 eur čini mi se sa postavljanjem, ide na trofazni kabal 3x16A ali ne znam koliki su grejači, ima 5 grejača čini mi se (verovatno po 1kw svaki). Njihov broj nemam ali mogu da nabavim.
Hvala mnogo, trenutno sam u razmatranju koju uopšte da pravim, ja lično pregeriram tu sa polivanjem kamenja(standardnu), medjutim zbog dece bih iz sigurnosnih razloga možda i ugradio infracrvenu, bio saunu trenutno sam u tom razmatranju.
Ovih dana tek idem da se nadjem sa arhitekticom pa da ona i žena krenu u projekat stana za opremanje.
Stan će biti gotov tek za nekih skoro 1.5-2 god, ali uskoro treba Investitoru da pošaljem potrebne izmene, a to je upravo taj kabl za saunu na terasu. To moraju da odrade u sivoj fazi, a to će uskoro pa se pripremam za to prvo.
Jedinu stvar u stanu vezano za opremanje koje hoću je upravo to, ostalo prepuštam ženi, zato se i informišem za to.
Hvala svakako pisaću vam privatno na ovu temu i oko informacija i za drugi infracrvenu saunu, samo da vidim i istražim oko dejstva te saune.

Vrh