Šta je novo?

Iskustva sa majstorima

filozof

Intermediate
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Poruke
125
Pohvaljen
289
Ima li neko preporuku za majstora/firmu za glendere (ogradu na stepeništu)? Reč je o porodičnoj kući na 3 nivoa. Nisam se odlučio još koji materijal, kakva tačno ograda, pa bi mi značilo da to bude neko ko ima dovoljno znanja i iskustva da da i validnu preporuku.
 

Goca1979

Novice
Učlanjen(a)
13.09.2022.
Poruke
1
Pohvaljen
0
Pozdrav, ja bih dala negativnu kritiku za majstore, da neko ne prodje kao moja drugarica. U pitanju je RADE NIKOLIĆ PR GIPSARSKO MOLERSKI RADOVI, MAZALO GIPS. Da nisam videla svojim ocima, ne bih verovala da neko moze ovako lose da radi. Taj Rade ima svoje majstore za sve, ne zna se ko gore radi,ukljucujuci njega. Pritom jako neprijatna ekipa ljudi, a prilikom ugovaranja posla svi fini i sve moze. Verujete, da vam radi za dzabe ja ga ne bih angazovala, bolje sama da je ucila kako da radi, verujem da bi bolje ispalo,i isto vremenski.
 

Krstaja

Beginner
Učlanjen(a)
17.03.2015.
Poruke
91
Pohvaljen
259
Pozdrav ekipa, da li imate da preporučite nekoga ko radi hidroizolaciju, imam u zgradi curenje terase, pa mi treba neko ko to može da sredi.
 

Lena1106

Novice
Učlanjen(a)
14.10.2022.
Poruke
2
Pohvaljen
0
Htela bih da zamolim za savet. U pitanju je hrastov parket 1. klase, koji je postavljen pre 20tak godina i slabije koriscen (u pitanju je vikend kuca). Lak je od koriscenja oguljen u delu gde se najvise prolazilo, od namestaja, ispred balkonca se od svetlosti parket rasusio pa su tu nastali malo veci razmaci. Majstori su ga dva puta hoblovali, prvi put jacom, drugi put manjom granulacijom. Radili su fugovanje, opet hobovanje, nanosili su dva puta osnovni lak i jedanput lakiranje. U nekom trenutku su ga polirali ali ne znam tacno koja je bila faza obrade parketa, mislim da je bilo izmedju nanosenja laka. U delu ispored balkonca fug masa nije dovoljno popunila te razmake, kao sto je po ostatku prostorije. Svi proizvodi su Duga, koristili su dvokomponetni lak visokog sjaja. U odredjeno doba dana kada prostoriju osvetli prirodna svetlost poznaju se tragovi laka.

-Imam problem sto mi generalno deluje kao da nije dovoljno naneto laka. Sta mislite da li bi bilo dobro da se jos jedanput ispolira i prelakira?

-Zatim, ispod stepenica su najstrasnije isfuserili. Poznaju se kruzni pokreti male hoblerice. Taj deo majstor nije isfugovao tako da su ostale rupe, a i nije ishoblovano kako treba (sada izgleda flekavo, ostali su tragovi starog laka). Da li bi mogao samo taj deo ispod stepenica da se ishobluje i ujednaci koliko toliko povrsina, ali ujedno da se skinu tragovi od starog laka, isfuguje, ponovo prelakira? Taj deo ispod stepenica je celina sa ostatkom prostorije. Ima preko 10 cm izmedju parketa i prve stepenice. Prolazio je sa malom kruznom hoblericom, a moze da se prodje i slajfericom, probala sam.
 

Dart

Advanced
Učlanjen(a)
13.09.2018.
Poruke
2.319
Pohvaljen
2.815
To sto vam izgleda kao da je tanko lakirano je posledica dva puta mazanja sa osnovnim i jednom završnim lakom. Osnovni lak je tu samo da očuva boju drveta, a završni lak se nanosi dva puta.
Što se tiče fugovanja nije moguće baš 100% popuniti sve rupe, ali najbolje je da slikate. Takođe i tragove laka?
 
Vrh