Šta je novo?

IN MEMORIAM

FlKOBdJWAAA0DX0.jpeg
 
Proveravao sam sad da li su i Siniša i on dali gol '92. u Sofiji (3:1 za Samp.), ali nije dao Đanluka, mada mislim da je Maza Vasilijević u duelu s njim ubo autogol u rašlje.
 
Čarls Simić

Pogrebno slovo

Naš pokojni prijatelj nije mogao da smisli plavo nebo,
Propovjednike koji citiraju Bibliju,
Političare koji ljube malu djecu,
Žene koje su tako slatke i mile.
Volio je pijance u crkvi,
Nudiste-odbojkaše,
Pse lutalice koji se umiljavaju,
Ptice koje pjevaju o divnom vremenu dok seru.

Preveo: Vojislav Pejović

charles simic.jpg


‘’… Istina je da sam školu života izučio na beogradskim ulicama, pre nego što sam se zainteresovao za bilo kakvo formalno obrazovanje. Kada sam 1982. godine došao iz Amerike u Beograd, komšije su mi kazale: ‘Jadna ona tvoja majka sa tobom za vreme rata. Samo je vikala za tobom po ulici’. Bio sam dete i ignorisao sam molbe roditelja da ne idem dalje od kapije. Naučio sam život rano na beogradskim ulicama. Svašta sam video na tim ulicama za vreme rata…’’
 
Poslednja izmena:
Nismo se slagali u vezi pristupa kritici trenutnog plana metroa, ali sam uvek cenio Bakićevu beskonačnu energiju i oštru kritiku investitorskog urbanizma. Slava mu!!!

 
Zbog nekih drugih je bilo i žustrih rasprava pa nikom ništa. Kao da je bitno koliko je ko dobio postova, već ko je metnut u ovu temu, a to mnogo više govori o nama, kakkvi smo i koga cenimo.​
 
реално, три су поста била довољна. неки су добили једва и један, а о два да не причам
 
Vracamo se na spamovanje teme, a kada je prvi put posle ko zna koliko neko ko je zaista zasluzio da se nadje ovde postavljen, ljudima smetao broj postova.

Evo nas opet na protostarletama i sinovima Marina Tucakovic.
 
Laka mu zemlja.. bio je glumčina, gledao sam ga u Velikoj drami, ali kao deda Rajko u Rođaku je bio lik. Šteta što ga nije bilo više na filmu.
 
Nije tema, ali me podseti koliko je Vuk Kostić odličan pozorišni glumac, a do gledanja nisam imao neko pozitivno mišljenje o njemu.
 
Vrh