Гага":2l20elo6 je napisao(la):Да, ту где је некада био Мега маркет "Родић". Надам се да ће током пролећа 2013. године ова саобраћајница бити готова. То значи да ће онда требати да изграде још једну мању саобраћајницу, од оног паркинга до нове саобраћајнице, односно продужетак Норвешке-окретница 76 и 77. Мораће онда и неку од постојећих градских линија да продуже до објекта. Уцртао сам могуће решење.belka":2l20elo6 je napisao(la):Dakle u srce ovog bloka izmedju groblja i saobracajnice u koju se skrece desno kad ides iz pravca T6 od raskrasnice Marka Celebonovica prema Tempu i to prva desno (tu je izgradjen objekat firme Darex), ulazi i naci ce se Ikea.
А Верано се ето на неки начин извукао из г....а продајом овог објекта. Можда ће сад успети да заврше и онај свој објекат у блоку 23 !
Све у свему, полако али сигурно се и овај део Косе попуњава. Почеће ето нова Велетржница да се гради, мало ће мо чекати на Цептеров продајни објекат,..., а и да коначно уклоне ону депонију са Шевиног поља.
@Белгреј, у чланку Блица, који је Директор објавио, пише да се преговара о земљишту РК Београд (сад Верано Моторс) које је одабрано и оно се налази поред аутопута Београд-Шид, близу Кике и Бежанијског гробља (новог), а ово је изјавила потпаролка Икее Србија. Значи близу, а не поред Кике, мада и то поред Кике је неких километар и нешто ваздушне линије.belgrey":2j3epzzz je napisao(la):Mislim da grešite u vezi sa lokacijom. Komšije mi rade u predstavništvu IKEA u Beogradu i rekli su mi da će robna kuća biti odmah pored KIKE. To onda ne može biti bivši Rodić.
@Бежанинац, на бинг мапи сам означио где би требало да буде тај будући Цептеров објекат. Значи преко пута Темпа и царинског терминала и косо од Кванташке пијаце, а паралелно са Т6 саобраћајницом. Имао сам негде и цртеж те зграде, кад је пронађем у рачунару, поставићу је овде.Bezaninac":3ssufvks je napisao(la):@Gaga:
Izvinjavam se, mali offtopic - koji to Zepter prodajni obejekat spominjes u svom citiranom postu???
PUN OPIS
Nalazi se na oko 10 kilometara udaljenosti od centra Beograda i na oko 4 kilometara od aerodruma "Nikola Tesla", u zoni koja se ubrzano razvija. U neposrednoj blizini nalazi se Kvantaška pijaca (Veletržnica), Carina i nekoliko megamarketa. Lokacija je idealna za shoping-mol, outlet, logistički centar...
pisalo pre pet dana na B92Robna kuća "Ikea" biće izgrađena na Bežanijskoj kosi, na mestu magacina Robne kuće "Beograd"...“Tu je velika, napuštena zgrada koju će oni srušiti i izgraditi objekat, na placu od oko 27 hektara.
Homer Jay":1lhxwbgp je napisao(la):u vesti koja je puštena posla sastanka Tadića sa Šveđanima jasno se kaže pet tržnih centara:
- dva u Beogradu (jedan na mestu magacina RK Beograd, drugi kod Bubanj Potoka na placu koji su kupili od Eurosalona)
- i po jedan centar u Novom Sadu, Nišu, kao i jedan u centralnoj Srbiji (Čačak ili Kragujecac) ....